İlla cinsel istismar olması gerekmiyor. Bayramda sıklıkla rastladım, çocukların uyuması gereken saat yetişkinler tarafından geciktiriliyor. Bir de çocuk suçlanıyor uyumuyor diye. Siz geç saatte yemek yedirir çay içirirseniz, en geç saat 10'da yatağında olacak şekilde misafirlikten kalkmazsanız nasıl uyuyabilir ki çocuğunuz?
Çocuğun kendi başına hareket etme özgürlüğü olmadığı için sağlıklı uyku alacak şekilde kendi yatağında ve odasında hazır olmasını sağlamak ebeveynin görevidir. Başka bir oda, başkasının yatağı, uykusunun bölünecek şekilde başka bir evde ya da arabada uyutulması uygun olmuyor. Çocuklar ebeveynini örnek aldığı için herkesin yediği içtiği bir ortamda sen bir şey yeme uyuyacaksın demek de uygun olmuyor. Uygun olan saatte evde olunmalı ki çocuk da kalabalık ortamda yenilen şekerleri vb. yemeyi istemesin.
Siz ne yaparsanız çocuk da onu yapar. Siz abur cubur yiyip çocuğum yemesin, sağlıklı beslensin diyemezsiniz. Sonra şeker ve çikolata için markette ağlar.
Ben çok net hatırlıyorum, çocukken 9'da hadi uyumaya diye yönlendirirdi annem babam. Bir misafirlikten de çoğu kez çocuklar uyuyacak diye kalktığımızı hatırlıyorum. Bizim evde misafir olsa bile bizi uyumaya yönlendirirlerdi.
Çocuğun uykusunun engellenmesi, sağlıksız beslenmesi bir çocuk istismaridir diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer