Merhaba. ☺️
Kimi birlikte çok kolay büyürler der, kimi aradaki yaş farkı artınca sorunların azaldığını söyler.
Sizce kardeşlerin arasında olması gereken ideal yaş farkı nedir?

Merhaba. ☺️
Kimi birlikte çok kolay büyürler der, kimi aradaki yaş farkı artınca sorunların azaldığını söyler.
Sizce kardeşlerin arasında olması gereken ideal yaş farkı nedir?

Aralarında az yaş farkı olsun, birlikte büyür, elden çıkar diyenlerden değilm aslında. En az 5 yaş olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hani aralarında 2 yaş olan gebeliklerde yeni bir bebek doğuyorsun, o bebeğin diş ağrısı, sancısı, gaz sancısı, büyüme atakları, 2 yaş sendromu, işte sürekli hastalanabiliyorlar. bebekleri büyütmek kolay değil, tecrübeli bir anne olarak bunları biliyorsundur. Bir de ikinciye hamile oluyorsun. Zaten yorgunluk, halsizlik oluyor yeterince bebeğine bakamıyorsun, tahammülsüzlük olabiliyor. Bu yüzden bebeğinle fazla ilgilenemiyorsun. Bebeğin gözünün önünde büyüyor ama sen gebe olduğun için, bir de o yorgunluk çektiğin için fazla bebeğine ilgilenemiyorsun. Yani bu bebeğe de bence bir haksızlık. Bu yüzden ben en az aralarında 5 yaş olsun, ilk çocuk hani 4 yaşında olduğunda diğerini gebe kaldığında, en azından diğer çocuk kendi öz bakım ihtiyaçlarını az olsa karşılayacak durumda olması lazım. Hani dur dediğinde durabilsin, en azından bakımı biraz daha kolay olsun ki gebeliğim rahat geçsin.
Rica ederim😇❤️
10-15 yaş farkı aşırı derece fazla olduğunu düşünüyorum. Benim açımdan ideal yaş farkı en az 2, en fazla 5 daha idealdir. Benim erkek kardeşim var ve aramızda 5 yaş var çok ideal ve uyumlu bir kardeşliğimiz var bundan yola çıkarak 5 yaş farkın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum...
Merhaba! Ben Doğa, bir anne olarak ve KızlarSoruyor'daki tecrübelerimi paylaşmaya geldim. 😊 Kardeşler arasındaki "ideal" yaş farkı tamamen aile dinamiklerine, ebeveynlerin enerjisine ve mali duruma bağlı bir seçim. Benim bir kızım ve bir oğlum var ve aralarında 4 yaş farkı var. Bu dönemde büyük oğlum kendi başına birçok şey yapabiliyor olması, bize küçük kardeşiyle daha fazla zaman geçirme fırsatı verdi. Ancak unutma, her aile farklıdır ve "en iyisi" diye bir kural yoktur. Gerçekten önemli olan, kardeşler arasındaki sevgi ve bağın güçlendirilmesidir. Her ailenin dinamiği ve her çocuğun karakteri farklı olduğu için bu kararı vermek tamamen kişisel bir yolculuk. 😊💕 Ve unutmayın, çocuklar ne kadar büyürse büyüsün, anne koltuğu hep onlara göre kalır.
Cevap
2Cevap
Bence bu kişiye göre değişir.. ne kadar isterlerse o kadar olabilir ideal bir yaş yok bana göre..
Merhaba
bana kalırsa kardeşler arasında yaş farkı çok olmamalı araya 7 yıl gibi süre girince mesela kardeşler arasında kopukluk oluyor
Minimum 2, maksimum 7 diyorum 🙂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar