Ananemin kocaman mavi bir leğeni vardı,🙄ben 14 yaşlarındayken bile o leğen sapa sağlamdı,😀ananem seni bu leğende yıkıyordum derdi. Ananemin anlatımına göre ben 11 yaşındayken bile o leğende yıkanırmışım🙄 Hayal görüyor yok öyle bir şey sdsdsd olsa hatırlardım.
Ben çocukken sobalı evde büyüdüm bahçeli gecekonduda sâdece sobanın olduğu oda ısınırdı kışın üzerinde sürekli güğüm vardı ayrıca 1 kazan annem yemeği de orada yapardı suyuda orada ıstırdı banyoda da leğen yıkardı bizi yıkanan da havluya sarınır doğru sobanın başına saçımızdan şu damlatırdık coss ederdi.
Güzel günlerdi bahçesinde elma Ayva birde erik ağacı vardı ve babaannem in gülleri ve saksıda çiçekleri vardı saksı dediğim de 5 kiloluk teneke yağlar vardı onlardan yapardı hey gidi heyy tam 30 sene oldu rahmetli olalı 😢😢😢😢
Yorumları baz alarak söylüyorum, gecekondu da ya da sobalı evde büyümedim maalesef. Bende öyle büyümeyi isterdim açıkçası. Ama leğen de çok yıkandım, köye gittikçe teyzem banyo yaptırırdı beni günlerde orada kalırdım ve köyde yapılan şeyler bana çok eğlenceli gelirdi. Eve gidince de hızımı alamazdım, bebeklikten kalma mavi bir küvetim vardı, onu oturma odasına götürüp kova kova su taşıyıp orada banyo yapmak isterdim annem banyoya git gibi tepkiler verirdi. Ama aslan babam bırak nasıl istiyorsa öyle yapsın derdi. Bir nebze de olsa hayatımın bir döneminde bende yıkandım leğende evet. Şimdi öyle bir şansım olsa yine bir düşünürüm. : )
Çocukken her pazar soba yanına leğen gelir soba üstündeki sıcak su ile yıkanırdık :) Ama annen biraz yanlış hatırlıyor olmalı 11 yaşında senin bunu hatırlamaman pek mümkün değil :D
evet yanlışlıkla ılık su yerine haşlak suyuda başındanda boca emişlerdir bizim jenerasyonun başından illa 1 defa geçmiştir o yüzden bilemezsin sen el bebek gül bebek büyütülmüşsündür
11 yaşına kadar alimünyum ve plastik leğende odada yıkadılar, bizim elektrikli §ohben de vardı ama, genelde pazar günleri yıkarlardı, pazartesi okula gideceğim için pazar günleri yıkıyorlardı, bazen banyoda yıkıyorlardı, bazen odanın içne leğen koyup, sıcak su getiretek yıkıyorlardı.
Öyle bir şart yok ama şofben yakmak yerine çocuğu sobada yıkamak pratik gelmiş herhalde. Sobalı ortam evin diğer bölgelerine nazaran sıcak olduğu için.