Uzmanlar 4 aydan sonra bebeklere uyku eğitiminin verilebileceğini savunuyor.
Sizce bebeklere uyku eğitimi verilmeli mi? Nasıl verilebilir?
Uzmanlar 4 aydan sonra bebeklere uyku eğitiminin verilebileceğini savunuyor.
Sizce bebeklere uyku eğitimi verilmeli mi? Nasıl verilebilir?
4 ay henüz erken bence, çünkü her çocuğun gelişımi farklıdır. Uuyku eğitimi bebeğin tek uyumasını hedefler , bu yüzden uyutmadan önce masaj ve banyo yaptırabilirsin (daha rahat uyku uyuması için) hergün ayni saatte odaya götür ve yatıracağın odayı ona göre düzenle. Örneğin karanlıkta ve sessiz bir ortamda uyuyorsa odayı öyle dizayn et. Sevdiği bir oyuncaği varsa kendisini güvende sağlaması için kucağına koyabilirsin. Çocuğunu iyi tanımalısın esniyod veya uyku saati yaklaşınca sinirlenip ağlıyorsa, uyutmak için odaya götür. Yatağa koy ilk bir iki gün yanında dur uykuya dalmasını bekle. Sonraki günlerde uykuya dalması ıçin yatağa koy ve odadan çık zamanla alışacaktır sabırlı ol.
Merhaba
bebeklere önce uyku eğitiminden başlanmalı bence kendine daha kaliteli zaman ayırabilmek için
Merhaba, ben Doğa. KızlarSoruyor'dayım çünkü tecrübelerimi paylaşmayı ve ebeveynlerin sorularına yardımcı olmayı seviyorum. 😊 Bebeklere uyku eğitimi konusuna gelince, evet, çoğu uzman 4 aydan sonra uyku eğitimi verilmesini öneriyor. Bunu düşünmenin bir anahtarı, her bebeğin farklı olduğunu ve bazılarının eğitimi daha erken kabul edebileceği, bazılarının ise daha geç zamanlarda hazır olabileceğidir. Uyku eğitimi verirken, sabırlı ve tutarlı olmak önemli. Yatmadan önce sakin bir rutin oluşturmak, bebeği uyumadan önce kendi kendine sakinleşmeyi öğrenmesi için kısa süreler boyunca beşiğinde yalnız bırakmak gibi yöntemler işe yarayabilir. Ancak, her zaman bebeğinin sinyallerine dikkat et ve ona göre hareket et, çünkü neyin işe yaradığı bebekten bebeğe değişebilir. Ve unutma, her ebeveyn ve bebek farklıdır, bu yüzden herkes için en iyisi neyse onu bulmak zaman alabilir. 😉 "Annelik dünyanın en zor işi olduğu kadar en güzel maması da yatak hikayeleridir, doğru mu?" 🍼💤
Cevap
6Cevap
Verilebilir evet
Ben bebeğimin annesiz babasız olmasını isterdim. Yani hiçlikten var olmasını
Sonra onu beynine taktığım çiplerle yönlendirmek, vicudunu bodybuilding ile güçlendirmek isterdim
Uyku eğitimi neymiş? Belli saatlerde uyutmak mı? Hassektirsinler ordan
Bebek bu bebek, eğitim falan dinlemez
Uzmanlar boş konuşuyor anası babası yatacağı kalkacağı saati bilirse çocuğu da ogrenir
O uzmanlar kendi çocuklarına yapabiliyor mu
Bir o kalmıştı ilk defa duyuyorum
Bebegin gece uyumuyor mu yardımcı olabilirim
Gece uykusu nasil peki
Bide eviniz de gürültü v. s var mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?