Evlilik aşamasını geçtik, artık sıra çocuğa geldi. Çocuğunuz olsa iyi bir anne/baba olabilir misiniz?

Evlilik aşamasını geçtik, artık sıra çocuğa geldi. Çocuğunuz olsa iyi bir anne/baba olabilir misiniz?
İyi bir anne baba olmak için önce iyi insan olmak gerek. İyi bir insan olarak kalmaya azami özen gösteriyorum. Bu kirlenmiş iki yüzlü ve sadaktten yoksun zamanlarda bu o kadar zor ve o kadar imkansıza yakın ki...
Bunu başarmaya gayret ederken iyi bir anne-baba olmak için de aynı özeni ve gayreti göstermek gerekir. Normalde bu yazdıklarımın hayatın içinde sıradan ve özel gayret göstermeden süre gelmesi gerek :D Ama işe bakın ki insan üstü çaba göstermek gerekiyor :D
Başarılar
Aynen çok haklısınız. Olması gereken şeyleri arar olduk artık. ://
Evet gayet iyi bir baba oldumm ama mükemmel bir baba mıyım? Bence hayır.
Işten bazen gercekten yorgun geliyorum ve pek ilgilenemiyorum vede ah bu telefonlar hayatimizi gercekten kotu etkiliyor. Telefonla ugrastigim zamanlar cocukla ilgilenilmiyor.
Ama yinede ona yorgun dahi olsam vakit ayirip disari cikartip gezdirmeyi seviyorum. Evde pek oyun oynayamasakta :) daha 15 aylık ama olsun.
Maşallah Maşallah. Ablasının yerine de öpün bir de sarılın. 😌
Ve kimse mükemmel olamaz tabii ki.
Tesekkürler. Operim tabiki
Rica ederiim
Bizlerin iyi bir anne veya baba olacağı sorusunu çocuklarımızın yanıtlaması lazım. Kime göre neye göre iyi bir anne baba olacağız mesela? Belki bize göre harika bir evebeyniz ama çocuğumuz bizden tiksiniyor olabilir.
Bunların hepsini kapsayan bir soru. Tiksindirecek bir davranışta ebeveyn olursak sevmezler.
Doğru haklısınız.
Ben gayet iyi anne olacağımı düşünüyorum ama anne olmadan önce doğmamış çocuğuma mükemmel baba olabilecek eş bulmam lazım 🥲 bence her çocuk sahibi olmak isteyen kadının annelikten önce çocuğa iyi bir baba seçmesi lazım. Bu da bizim elimizde çünkü.
Aynen bu çok önemli. Ama bunu anlamak ve o kişiye denk gelmek çok önemli.
Umarım denk gelir herkes💗
İnşallah 💗
Cevap
44Cevap
İyi bir anneyim ve iyi bir anne olmak için elimden geleni yapıyorum. Onlar benim gözümün nuru elbette ki canımdan çok seviyor ve elimden gelen herseyi onlar için yapıyorum hatalarım da oluyordur ama annelik eşsiz bir serüven tadını çıkarmaya çalışıyorum.
Dünyadaki bütün çocuklara annelik yapabilecek anaçlığa sahibim. Benden fevkalâde bir anne olur.
Yengeç burcu musun?
En çok denk geldiğim ve anlaştığım burçlardan biri. :))
Dünyadaki bütün çocuklara annelik yapabilecek anaçlığa sahip birinin gayet anlaşılır biri olduğunu düşündüm. 😌
Teşekkür ediyorum. 😌 Olur tabii ki. :))
Olmaz zannımca çabuk sinirleniyorum çocuğa zaman ayırmakta istemiyorum full kadında oluyor sorumluluğu
Doğru kişi ile evlenirsek sorumluluk paylaşılır. 🌸
Hayal bence o çoğu erkek kadından bekliyor daha sadık olanı bulamıyorum çocuk bakımını kadın kadar üstlenecek yok bence
Bizim toplumumuzda evet çok azınlıkta böyle biri. Hayırlısını isteyip dua etmeli.
Bekar bekar takılmalı😂
Şu an ben de bekârlıktan mutluyum ama bir gün İnşallah pişman olmam keşke evlenseydim diye. 😬
Bazen öyle bi his geliyor ne güzel anne olursun be diye sonra diyorum kendini yetiştirdin de bi o kaldı diye ikilemdeyim yani
Şu an için erken gibi yaşın doğru ise. 5-6 sene sonra ideâl bence.
Hayırlısı ya bence de erken ama nasipte ne zamansa artık
Kaç yaşında anne olmak isterdin?
Kendimi anladığım ve işte bu çok güzel yetiştin! dediğim yaşta, sen?
2-3 sene içinde olmak isterim çünkü çocuğum büyüyünce ben çok yaşlı olmak istemem. Ama bir o kadar da erken anne olmak istemiyorum hayatımı yaşayayım diyorum. Bu ikilem biraz zor.
Ama şey de var ya erken yaşta anne olunca çocuğunla arkadaş gibi oluyorsun bence senin yaşların ideal 22-24 vs de olabilir ama dediğim gibi yetişkinliğe yani olgunluğa bağlı. Bide anne olunca evlenince hayat bitiyor ki bu algı nereden çıktı bilmiyorum ama ben evlensem de bi köşede oturmam çocuk bakmam mesela gezerim çocuk olsun olmasın yani kısıtlamıyor aslında insanları
24 olamaz zaten 3,5 ay sonra 24 olacağım bu seneden geçti. 😀 Hayatımda biri dahi yok. Olacak da, sevgili olacağız da, evleneceğiz falan çooook uzun zaman.
Yetişkinim küçükken de çok bebek baktım tecrübeliyim yani ama yaşım ilerledikçe evliliğe bakış açım negatif oldu. Çocuk da hâliyle hiç aklımda yok.
Ama arkadaşlık konusunda evet o yüzden demiştim, çocuğum büyüyünce ben çok büyük olmak istemiyorum. En iyisi Allah'a bırakmak, en doğru zamanı o bilir hayırlısı diyorum. :))
Kesinlikle, hakkımızda hayırlısı olsun 🪶
Olur, fazla özgür yetişebilir ama. Çok disiplinli bir insan değilim ama olsun be🥹
Dozunda olursa sorun olmaz. 😌
Dozu kaçmaz inşallah🥲
İyi bir anne olacağına inanıyorum. 😌🌸
Teşekkür ederim🥹 Bence sen de iyi bir anne olacaksın🌸
İnşallah. 🙃😌
Benden iyi bir anne olurda ben istemiyorum 😅sabrım yok
Bir iki sene sonra belki fikrin değişir. :))
Hiç sanmıyorum ben sadece sevmeyi seviyorum bakmayı sevmiyorum şu an mesela yeğenime bakıcılık yapıyorum aşırı derecede bağlıyım o da aynı şekilde bana ama 7/24 sorumluluğunu alsam bunalırım
Çocuğun uslu olup olmamasına da bağlı bence. O da şans. 😬
İşimi şansa bırakmak da risk işi bana göre değil
Tabii ki
Cidden bazı anne babalar dan dahs tecrübeliyim iyi bir anne olucağıma inanıyorum
İnşallah. 😌
Hayırlısı😅
Olur ama ben o stresi kaldıramayabilirim, bebek kedime bir süre tek bakmıştım en ufak bir şeyde çok endişeleniyordum bir de gerçek bebeğim olsa 2 haftada saçlarım beyazlar herhalde.
Benden olmaz sanıyorum Türkiye de ki çoğu kişiden olmaz bizler alt yapısı hasarlı kişileriz normal değiliz ülke bir kere mutlu olunması için müsait değil
Bunu olmadan bilemeyiz. Çocuğumu kendim gibi yetiştirip iyi bir insan olmasını sağlayacağım. Zaten bir anne babanın çocuğuna kazandırabileceği en büyük nimet güzel bir ahlak, iyi bir karakterdir.
Dışarıdan mükemmel olmasamda, çocuğumun gözünde süper baba olsam yeter. Olurum yani beceririm yaparım sürekli bunun hayalini kuruyorum inanıyorum kendime
insanın hayattaki amacının aile kurmak ve çocuk yetiştirmek olduğunu düşünen biriyim.
çocuk yetiştirmek üzerine çok düşündüm. iyi bir baba olurdum bence
Olur herhalde. Baba olarak kendimi tanimadim
Ben çok iyi anne olur evet.
Bu nasıl soru? 😀 Ne zaman nasip olursa. Evli bile değilim ki.
Şu an hiç evlilik planım yok ki. :))
Çok normal
Çocuğumun eğlenceli bir çocukluk geçireceğine eminim
Iyi bir baba bilmiyorum
Yapmadan yapabilirim diyemem ama
Güzel anılar biriktiririz
İnsanlar her zaman iyi bir anne/baba olacağım derler ama kaçı iyi bir anne/baba oluyor? İddialı konuşmamak gerek. Yaşayalım görelim.
Bence olur benden ya, onun yerine koyup kendimi empati kurmaya çalışabilirim, iyi bir şekilde yetiştirebilirim diye düşünüyorum
.
Elbette olur evladım için en iyisi neyse onu yapmaya her daim hazırım
Benden çok minnoş bir anne olur, iyi bir anne olacağıma inanıyorum.
Çok şükür iyi bir babayım. Eksiklerimiz hepimizin var
Benden cok iyi bir es olur fakat biraz katı ve diplomatik bi anne olabilirim
şu an olmaz ileride sorumluluk alıp fedakarlık yapabildiğim zaman olacağını düşünüyorum
Çok iyi anne olur. Evin tüm rızkını çocuklarıma harcarım.
Çok anlayışlı bir anne olacağımı düşünüyorum hatta eminim
Allaha şükür 4 çocuğum var ve hepisini büyüttüm kocaman adam oldular ve hepisi mesleğini eline aldı
Siz çok iyi bir annesiniz o zaman. 🙏🏼
Hiç düşünmeden, olurum diyen insan net olarak cahilliğin zirvesini yaşıyordur.
Ve yorumlara baktımda ülkede sandığımdan daha fazla bencil ve cahil insan varmış ancak şaşırdığımı söyleyemem.
Neden cahil olsunlar?
Böylesine bir sorumluluğu hiç sorgulamadan "evet mükemmel bir anne baba olurum ehe 🥰" ya da "abi çOcUk yHaA çOcUk çOk tAtLı bİşi deĞil Mi nE güZel oLur" vs demek cahillik ve bencillik değilde nedir? Sorumluluğu hiç düşünmeden bakabileceğinden fazla çocuk yapmak ne kadar cahilceyse buda aynı oranda cahilce. İnsan kendisini bir sorgular. Bu yüzden gelişmiş ülkelerde çocuk yapma oranı azken bizim gibi cahil ülkelerde fazladır. Neyse ben bu millette akıl aramayı bırakalı çok oldu.
Kimse o kadar iddialı konuşmadı bence.
Direkt, olur demeleri bile bencil ve cahil oldukları sonucuna ulaşmak gayet yeterli bir sebep.
Bence fazla abarttın.
Maşallah herkes de olur demiş ama inandırıcı gelmedi
Olmaz sanırım
Neden?
Asla olmaz. O yüzden de çocuk düşünmüyorum
Neden asla?
Çocukları sevmiyorum çünkü
Çok iyi anne olur benden
O şeref bana ait shshshd
Terbiyesiz seni ben seni böyle mi yetiştirdim 😠
Manipülasyon yöntemi shhshdhdj
Olacağımı düşünüyorum. Çok istiyorum 😅
Hayırlısı. 🤲🏼
Benden bir b*k olmaz.
Estağfurullah ya neden olmasın?
Bence olurum tabi o durum anne olma hissini tadınca değişmez inş ama olacağımı düşünüyorum
İyi bir babayim çok görmesem de
Çocuğunuz var mı?
Özel değilse neden ayrıldınız?
Anladım. Çok sık görmüyorsunuz galiba.
Peki çok fazla soru sormak istemiyorum. Geleceği parlak olur umarım. 🌟
Rica ederiim
Olurum galiba babac bir tarafim var.
Olur olur
Olur ama evlenmek istemiyorum
Benden çok güzel baba olur yaa ☺️
Olurum gibi geliyir.
Olurum diye düşünüyorum.
Benden çok iyi bir anne oldu beklemediğim kadar..
Muhteşem bir anne olurum
Olur tabi
Olsun isterim
Sanırım önce toprağı öğretirim
Olacağını düşünüyorum
Çok iyi bir baba olucağımı düşünüyorum
sanmıyorum
Neden?
Robottan farkım yok. Duygusal yetilerden yoksunum.
Olmam
Neden?
Çocuk yetiştirmek kolay değil dört dörtlük oldugumu düşünmüyorum
Galiba olur ya
Galiba değil olur eminim
Pe*evenk de olum amcaya jsjdjd
Anladım ne demek istediğini ://
*anlamadım
Erkek olursa çocuğum arkadaşlarımın çekeceği var djfj
O zaman olmaz shshhdh
Olur olur jfif
Çocuğunu düzgün yetiştir serseri çocuk yakışmaz sana shshjxjx
Bshshs o iş bende
Olamaz
Peki neden?
Özgülüğüme fazla düşkünüm ve çocuk sevmem.
Anladım. Farkında olmak güzel bir şey 🙏🏼
olmaz.
Neden olmaz?
Olur evet inanıyorum iyi bi anne olacagima
Evet 🥺
Absürt derecede muhtemelen
İyi bir anneyim.
Olur neden olmasın😊
Evet olur tabiki.
Kesinlikle evettttt
Olur ins
Olur