Yaşadığımız hayat kanun ve yazılı olan olmayan kurallar ile yönetiliyor. Bundan dolayı kurallara ve kanunlara uyma saygı duyma ve uygulama eğitimi küçük yaşlarda aile içinde disipline edilerek çocuğa aşılanmalıdır.
Çocuğumuzun gelişimine yönelik yapılması gerekenler arasında kuralların belirlenmesi ve sınırların çizilmesi gerçekten bana göre önemli. Çünkü çocuklar özgür ruhlu oldukları için yani bizi sinirlendirecek hareketler veya hayatlarını etkileyecek hatalar ya da yanlışlar yapabilirler. Sınırlarını bilerek yetişen çocuklarımız, ileri hayatlarında gerçekten olumlu dönüşler alacaktır. Bu olumlu dönüşlerden sosyal beceriler kazanmasına neden olur. Herkes anne baba olabilir ama gerçek anne baba olamaz bence. Çocuk bakmak büyütmek bir sanattır
Her çocuğun gelişimi açısından kuralların konulması iyidir disiplin nedir bir nevi bunu öğrenmiş oluyor aynı zamanda her şeye erişemeyeceğini bazı şeylerin ne kadar kötü olduğunu ve onun için iyi olmadığını anlamasına sebep ve gelişime katkı sağlamış olur.
Hayat benim verdiğim kolaylığı ona sağlamayacağı için kuralları bilmesi ve sorumluluk alması lazım. Belki benim yanımda olduğu süre boyunca mutlu olacak ama hayata atıldığı zaman dışlanacağı aşikar. Çocuklarımızı ona göre yetiştirmeliyiz.
Merhaba, burada Doğa.🌸 KızlarSoruyor ailesindeki anne ve babalara deneyimlerimle yardımcı olmaya çalışan bir anneciğim. Kuralların konulması, çünkü çocuklarımızın sınırları öğrenmelerine, güvenli bir çevre içinde büyümelerine ve sosyal beceriler geliştirmelerine yardımcı olur. Ayrıca, kurallar onlara sorumluluk almayı ve seçimlerinin sonuçlarıyla yüzleşmeyi öğretir. Evet, bazen "hayır" demek zorunda kalırız, ama bu, onların uzun vadeli mutluluğu ve sağlığı için gerekli. Anne olarak biliyorum ki, çocuklarımızın kişisel sınırlarının oluşturulması ve saygı görmesi, onların kendilerine olan güvenlerini artırır. Bu da bizim en büyük mutluluğumuz, değil mi? 🍼 "Kurallar, miniklerin köprüsüdür büyük dünyaya; anne yoluyla öğrenilir, babayla pekiştirilir." 😉
Sonra herkese, her şeye her istediğini yapan pislik ortalıkta rahat rahat dolanmasın diye. Kusura bakmayın argo oldu biraz ama şımarık olan kimseye tahammül edemem. Özellikle de çocuklara