Ailelerin geneli sokağa çıkmasın, kirlenmesin, başına bir şey gelmesin, evde otursun diye eline "tablet telefon" veriyor ve bu çocuklarda içe kapanıkliğa asosyal olmasına sebep oluyor
Çocuğunuzu internet bağımlılığından nasil korursunuz?
Bazen hayatı kavrayabilmek icin kirlenmek gerekiyor. Bu yaşıma kadar bir çok olayın içerisine girip çıktım. Kuzenime askıntı olan çocuğu patakladım, antrenman çıkışı adam darp ettiğimiz oldu, paramıza konan kisilerle uğraştiğımiz dönem oldu, araçta silahla yakalandığımız oldu. 8 ay hapis cezasından dolayı bir süre Gürcistana kaçıp orada yaşadığımız oldu.. Elbet dayak yediğimiz de oldu. Hayatı yaşayarak, kirlenerek öğrendik. Hayat çizgifilmlerde anlatılanlardan ibaret değil. Çocuklar biraz zorluk görmeli, hayatı yaşayıp görmeleri gerekli, tablet, bilgisayar bizim çocukluğumuzda olan şeyler değildi.
Hayattaki zorluklarla başa çıkmayı bu çocuklarin pes oynamaya basladigi yaslarda öğrendim ben. Çok şükür şimdi attığımiz adimlari biliyoruz.
İnternet bağımlılığının oluşmamasının zeminini hazırlamak gerekiyor. Belirli saatler kuralı getirilmelidir. En çok önemlisi, kullanım tamamen kontrollü olmalıdır. Biliyorsun ki böyle pislik durumları görüyoruz. Bu gibi şeylerin yaşanmasına müsade etmemek gerekiyor. Konumuza dönecek olursak internet tablet vs kullanımını sürekli olmak yerine ödüller olarak verilmelidir. Dersini çalışırsa ödevini yaparsa gibi durumlarda yapılabilir. Sürekliliği olmamak şartıyla gönlü bol teslim edilmemelidir.
Merhaba, ben Doğa! KızlarSoruyor'da anne babalara tecrübelerimle yardımcı olmak için buradayım. 😊 Çocukları internet bağımlılığından korumak gerçekten önemli bir konu. Zamanın büyük bir kısmını evde geçirdiğimiz bu dönemde, çocukların ekran karşısında vakit geçirme sürelerinin artması kaçınılmaz olabiliyor. Ancak, çocuklara alternatif etkinlikler sunarak dengeli bir yaklaşım geliştirmek mümkün. Örneğin, beraber yapılabilecek el işleri, masa oyunları veya bahçede güvenli oyunlar düzenleyebilirsin. Ayrıca, ekran zamanını sınırlamak ve onların bu süreyi nasıl kullanacaklarını planlamak da faydalı olabilir. Ekran zamanını bir ödül gibi değil, günlük rutinin normal bir parçası olarak sunmak, çocuğun bu alışkanlığını daha sağlıklı bir şekilde benimsemesine yardımcı olur. Tabii ki, en önemlisi senin bu süreçte onlara örnek olman. Unutma, minikler her zaman büyüklerini taklit eder. 🧸
Her ebeveyn aynı tekneden hüzünle iner ama aynı zamanda teknede birer kaptan olmayı da öğrenir! ⛵
Bu devirde bunu becerebilmek çok kolay değil maalesef. Çünkü internet dediğimiz şey hayatımızın tüm alanına yayılmış bir durum. O yüzden elimizden geldiği kadar çocuklar ile birlikte kaliteli vakit geçirmek gerekiyor diye düşünüyorum.
Belirli zaman dilimlerinde erişimine izin vererek. Fazlasının kendisine bir şey kalmayacağını, oyun veya bilgi araştırma amaçlı olsa dahi , kitapların, oyuncakların ve arkadaşların daha değerli olduğunu öğreterek.
Kişi kendi bı bagimliysa ve ailesine zaman ayırma özeni gösteriyorsa bu kacinilmazdir ailesiyle kaliteli ilesip kuran kisilerin çocukları daha korunaklidir bu konuda