AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
Bilincli üremek gerekir.. tek bazen daha iyidir.
Sen boş ver milleti çok isteyen kendisi yapsın hayat senin hayatın canın ne istiyorsa onu yap sen
Yapma kesinlikle çocukla ilgilenmeyen eşe 1 tane bile fazla bence
Sen onları dinleme. Çocuk sevmek için milleti gazlıyorlar. Sen bakıcaksın. Kararıda sen verirsin.
Yapma. Hazır çocuk da büyümüş rahat olma zamanın gelmis..
Kocana söyle kondom kullansın sende hap kullan çocuk düşünmeden keyfinizce ilişkiye girin...
zorunda değilsin tabi ki ve çocuğun küçücuk daha güzelim
Eşin yardımcı oluyorsa ikinizin kararı yok olmuyorsa senin kararın
Bir iki sene daha bekle kodlanmasın diğer çocuğu belki sende istersin
Kıskanmasın
Şu toplumun dediklerine kulak asmayın onlar konuşmak için konuşuyor yapmak zorunda değilsin senin vücudun senin kararın
Üreme makinesi ya kadınlar
Hepsini s... et. Yediğin ayazı unutma, bu hâlinle devam et. 🙂
Ayy kulak aşman hata. Herkesi memnun etmek için mi geldin dünyaya? Niye bu kadar takıyorsun ki?
Ben 27 yaşındayım 10 ve 8 yaşında 2 çocuğum var eşim 3 cü çocuğu istiyordu ama ben hazır olmadıgımı duşunuyordum hamile kaldım 21 haftalıkken kalp atışı durdu kayb ettim bebeyimi ona o kadar baglanmışdım ki sanki daha önce hamile olmamışım ilk heyecanı yaşıyodum şimdi istemiyorsun ya hamile kalınca kızından cok onu seveceksin ona bağlanacaksın
Eğer bosanma düşüncen varsa ve kendi paranı kazanıp kimseye muhtac değilsen 2. Çocuğu yapma milleti de dinleme kendileri hayatlarındna çok memnunlarmış gibi konuşup dururlar sadece eger esinle bosanavak kadar kötü değilseniz çocuğun ortaokula giderken 2. yi yaparsınız
bence boşanma da çocuk sayısı hiç önemli değil ha bir ha iki aynı şey
Aynı şey değil iki çocuk olunca hem masrafın artar hemde istekleri
ama sonuç olarak çocuk var yani bu olmadığı anlamına gelmiyor
Yani çocuğun biraz daha büyüdüğünde 2. Çocuğu düşünmelisin
benim eşimde çocuk çocuk diye başımın etini yedi şimdi ne ilgileniyor ne sorumluluğunu alıyor benim de çocuğumun da günahı boynuna kalsın işallah o yüzden bir iki farketmiyor sorumluluğunu almadiktan sonra
herkes baba olamıyor maalesef bütün sorumluluk kadının üstünde kalıyor
Evet çok haklısın
İnsanlar konuşur çocuğa onlarmı. bakacakmış karar eşinle senin bakabilecek durumunuz varsa yaparsınız yoksa zorunda değilsin
Biraz daha bekle o zaman ama tek kalmasın çocuk kardeş güzel bir şey seninkiler. hayirsiz çıkmış belliki
Zaten buyuyecegini buyumus, bu sene anaokulu ilkokul hic de yanliz kalmaz.
Zaten sikintili bi evliligin varmis, hic kendine zulmetmeye, cefa cekmeye gerek yok.
Cocuk 13-15 olunca sen 35 olursun bosanir hayatini yasarsin ;)
"Bu işler sipariş üzerine olmaz" de geç.
Kimse senin hayatına karışamaz çocuğu yapacak olan da sensin bakacak olan da boş ver dinleme kimse de yalnız kalmıyor ama ileride belki dönüp der bir kardeşim olsaydı diye yine de esin destek oluyorsa bakma da falan yaparsın
Bir çocuğa yapılan en buyuk kötülük onu yalnız bırakmaktır. Sen her zaman olmayacaksın bunu unutma. O zaman bu cocuk bu dünyada yalnız mı kalsın?
tüm yorumlar içinde en doğru yorum. tek çocuk olarak o yalnızlığı ömür boyu yaşıyorum. arkadaş eş filan hepsi boş kardeş hayırsız bile olsa kardeştir
@16Tolga1989 kendi kardeşleriyle arasındaki ilişkiye dayanarak da başka bir çocuk istemiyor galiba. O anne baba öyle yetiştirmiş onları, kendi düzgün yetiştirirse bu kaygıları yaşamasına gerek kalmaz. Kaldı ki tek çocuklu anneleri de gözlemledim genelde hepsi (soran kusura bakmasın ama) sorunlu oluyor. Dünya o tek cocuk etrafinda dönüyor, kul köle oluyorlar ona. Sonra da bu çocuk gerçek hayata adım attığında bocalıyor, kimsenin annesi gibi ona pervane olmadığını görüyor. Insanlar cocuk yapmak zorunda değil bunu anlayamıyorlar, hiç yapmayabilirdi de, tek çocuktan iyidir. Allah vermiyordur bu kısma bir sey diyemem ama olabiliyorken yapmayanları anlayamıyorum.
çok doğru söylüyorsun hepsini yaşadım. bir başka konu da var o da dediğin gibi etrafında pervane olmak. günümüz aileleri çocuklara adeta köle oluyorlar her dediklerini yapıp okula özel araçla götürüyorlar vsvs bu kadar hazıra alışan çocuğa 20li yaşlarda hadi tek başına hayata başla deyince başlayamıyor + bir başka durum da çocuk ile anne baba arasındaki yaş farkı çok olunca arada sorunlar çok oluyor. özetle çocuk yaparken kimse çocuğu düşünmüyor, bir tek biz buna para bırakırız oo çok iyi yaşar deniyor ama parayla olmuyor işte
@16Tolga1989 evet maalesef, çok iyi anlıyorum seni. İnşallah kendi çocukların olduğunda yaşayamadığım kardeşliği onlara yaşatırsın
35 yıllık hayatımda ilk kez bu zorluklarımı anlayan biri oluyor. daha eş aday adayı bile yok ki çocuklara sıra gelsin. kardeş yok eş yok normal arkadaş da yok yalnızlığın dibini sıyırmaya gelmişim dünyaya
Bilip bilmeden konuşmayın 2 kardeş olunca ablanız veya abiniz işe başlatmyor veya elinizden tutup evlendirmiyor. Tek cocuk olsa dahi ben ona güzel eğitim verirsem kaliteli hayatı olursa sizin gibi ezik olmaz. Hic yapma tek çocuktan iyidir diyen Kezban ben çocuğumu senden iyi düşünüyorum keşke annen seni hiç yapmasaymiş
Doğru demişim ama eksik demişim; sen bu üslupla gerçekten hiç çocuk yapmamalıymışsın. Senin çocuğunun asıl derdi yalnızlık değil annesi olmuş çünkü. Abla abi dediklerinin de seni işe sokmak, evlendirmek gibi bir görevi yok. Sana bir tavsiye daha, sen anlamazsın gerçi ama ben yine de diyeceğim; bir daha ezikler dediklerinin tırnağı bile olamayacak durumdaysan konuşma, sus.
Belli hayatta ki başarısızlığını ve ezikliğini tek çocuk olmaya bağlayacak insan senin tırnağın olamayız evet, çok komiksin. Fazla kardeşin olsa bu sefer onlara verilen ilgi yüzünden bu haldeyim dersin sen, senin sorununda beynin olmuş.
Ben tek çocuk değilim yalnız😀 sağır duymaz uydururmuş dedikleri bu olsa gerek. Allah yardımcısı olsun çocuğunun ve kocanın. Iki kişinin başı yandı zaten 3. ye gerek yok.
önemli olan senin ne istediğin oda belli zaten kızınla birbirinize yetersiniz
Bu kocanla senin aranda kadar sizin kimseyi ilgilendirmez
Yani yaşadığım tecrübeye dayanarak söylüyorum Geç kalmışsın çocukların arasındaki yaş farkı ne kadar açık olursa o kadar dert oluyor
Çocuk yapma isteği bir zorunluluk değildir. Hayatta çoğu şey zorunluluk değildir. Bu kadar uçlarda düşünmek doğru değil
Tabii ki zorunda değilsin millet boş konuşuyor sanki kendileri çocuğa bakacak ilgilenecek senin hayatın sanane de geç millete
Ben 2 kardeşim de ne oluyor ablam var sülaleye zarar keşke tek olsaydım diyorum. Bir oğlum var ikinci çocuğu da hiç istemiyorum bu yüzden.
Aslında imkanın varken küçük prensese bir kardeş yapman onun için iyi olur çünkü büyüdüğü zaman keşke kardeşim olsaydı der tabi bu senin doğal hakkın herseyin en iyisini sen bilirsin ama her kardeş bir olmaz demek istediğim senin kardeşlerimle aranda olan senin senin çocuklarında da aynısının olacağının garantisi yok bu fikri aklından çıkar kızının geleceğini düşün en azından düşünmeden karar verme vd kimseye kulak asma en doğru karar kendi fikrindir iyi günler
Eşinle senin kararın önemli diğerlerinin dediklerini boş ver de benim fikrim bi çocuk daha iyi olur çocuğun kendini yalnız hissetmez kardeşinin olması güzel bir şey
Maddi olarak sorun olabiliyor ama tek çocuk ilerde sevgi eksikliği yaşayacaktır
Kardeş sevgisi gören biri daha özgüvenli olur
Tek çocuk ise gereksiz bir şımarıklığa gidebilir
Knk Milleti salla, burdaki asil konu senin yetebilecek misin bakacak misin
Sen en iyisi kocanla konuş ortak bir konuda uzlaşın burayı fazla takma burası abaza dolu
Hiiiç kimsenin lafına bakma böyle memnunsan ikinci çocuğa gerek yok. Zaten çocuğuna bakıyormuşsun neden yalnız kalacakmış yok öyle bişey. Yaşın da genç gayet devam et boş ver.
Bir tane çocuk zaten yeterince sıkıntı görmüş ikincinin de aynı sıkıntıları yaşamasına hadi yaşamadmsa bile bilmesine gerek yok. Yalnız falan kalmaz aksine tek çocuklar daha mutlu bütün ilgi onlarda
sen istemedikçe etrafını boş ver. herkese hayat güzel çeken bilir.
Bu eşinin bile kararı olamaz kimse yanlış anlamasn kaç erkek çocukları ilgilenmiş, bu senin kararın. Ve çocuk yalnız kalacak diye yeni bir çocuk yapma fikri asla hoş değil, kaldıki buna başkasının dil uzatması tam bir a*ptallık
Sana yap yap diyenlere 🖕 yapacağın hareket bu (annen, baba dahil herkese yapabilirsin)
İlk çocuğu bile yapmak zorunda değildin.
millete ağızlarının payını ver.
Eğer boşanacaksan yapma ama eğer boşanma fikri yoksa kafanda önce ikinizinde bir terapiste gidip bu içindeki fikrileri rahatlatman lazim sonra da yanina arkadaş olacak sevecegi bir kardeş yapmayi düşünmeniz iyi bir fikir olur bence
Cocugun kardeş istemiyorsa yapma
İstemiyor
Ozmn yapma sakın
kendini hzir hissetmediginde yaparsan ikinize de zarari olur kimse hic biseyi yapmak zorunda degil senin kapasiten farkli tek buyuyen cok cocuk var
Sorunlu evlilikler genelde sorunlu gider hic cocuk yapmasan daha iyiydi kesinlikle 2. Yapma
bende yapmıyom 1 yeter::)
👍
Çocuk berekettir geleceğe yatırımdır yapın gitsin 😁
İkinciyi büyütürken sorun yaşamayacağın ne mâlum, yapmak istemiyorsun boş ver yapma.
eşinle senin ortak kararina ve bu zamandaki seylerede bağlı
tek çocuk olarak ömür boyu yalnızlığı yaşıyorum. kardeş dediğin hayırsız da olsa kardeş kardeştir. arkadaş eş filan hepsi geçici. kötü zamanlarda yanında destek olacak biri şart bence
Olmuyor kardeş destek falan. Sorun sende bence
Bence kocayı değiştir daha iyi
Cidden mantıklı.
Yapma kusura bakma ama korunarak falan ihtiyacınızı giderin anlattıklarına bakarsak çocuk olmasını istemiyorsun
Sen hazır değilsen kimseye laf düşmez
Tabi ki de degilsin allah kizina uzun omurler versin tek cocuklu olmakta gayet iyi cok heves ediyorlarsa kendileri buyutsubler
Tek kardeş olmak istemezdim açıkçası sizin kararınız tabi diye düşünüyorum.
Sakın yapma çok pişman olursun
Neden
2 çocukla uğraşamazsın
Hayır değilsin hiç bir şey için mecbur değilsin
Tek de olur, boş ver onları
Onlara neymis istemiyorsan yapma
Hayır tek çocuk olabilir yani
Ben yapmadım 1 tane yetiyor
Hayır yapmak zorunda değilsin.
madem gereksiz niye dert ettinbunu kendien?
Çevreye kulak verme tek çocuk olsun kaliteli olsun ilgi sevgi bölünmemiş olur