Merhaba 6 yaşında bir kızım var erken evlendim şu an 28 yaşındayım ama sorunlu bir evliliğim oldu kızımı büyütürken de çok zorlandım. Şimdi büyüdü biraz daha rahatım ve ikinci çocuk fikri bana uzak geliyor çünkü psikolojik olarak kendimi hiç hazır ve yeterli hissetmiyorum. Hem kızımda halinden memnun daha çok benimle vakit geçiriyor ama herkes ikinci ne zaman onuda yap yanliz kalmasın gibi şeyler söylüyor. Biz 4 kardeşiz kardeşlerimin hiçte öyle aman aman faydasını görmedim yanımda da oldukları yok olmasalar ne değişir bilemiyorum. Kızım yalnız mı kalır yani herkes neden böyle? Birde benim sinirlerim iyice bozulduktan sonra ikinci çocuğu yapıp ikisine de bakamasam daha mı iyi diyorum. Yaparsın yaparsın diyorlar deli oluyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kardeşi olsa iyi olur. Ama senin hazır hissetmen önemli. Ayrıca senin kardeşlerün öyle diye de çocukların öyle olacak değil. Onları yetiştiren sen ve babasısın. Ona göre yetiştirirsen faydası olur birbirlerine
01 Yorumla
Soran+1 yılHazir hissetmiyorum kızımda istemiyorum diyor
En İyi Cevaplar
+1 yılSize çocuk yapmanız gerektiğini söyleyerek yani özel hayatınız olan cinsel hayatınıza burnunuzu sokan ikinci sınıf insan takımı azarlayın öncelikle.
Eğer istemiyorsanız başka çocuk yapmayın. Yazıdan anladığım kadarıyla siz de, çocuğunuz da çocuk istemiyor. Kocanızın istediğinden de bahsetmemişsiniz. Eller istiyor belli ki. Eller istiyor diye çocuk yapmak saçma. Hem evliliğinizin sorunlu olduğunu söylemişsiniz. Sorunlu bir evlilikte büyümemeli bir çocuk bu yüzden yapmayınTek çocuk olmak kötü bir şey değil. Ben de tek çocuğum hiç zararını görmedim. Erken olgunlaşmak, güçlü olmak için tek çocuk olmak avantaj. Kızınız büyüyünce neden yalnız kalsın? Hiç arkadaşı olmayacak mı? Kardeş gerekli bir şey değil. Kardeş arkadaşın kan bağı olan türüdür. Kardeşleriyle görüşmüyor çoğu insan. İnsanların çoğunun kardeşleriyle arası iyi değil. Annemler 3 kardeş kimse birbiriyle görüşmez, babamlar 7 kardeş onlar da görüşmüyorlar. Çevremde de görüyorum örneklerini.
32 Yorumla
Soran+1 yılBenim çevremde birebir ayni yani zaten destek olan yok, çok kardeş ne oluyor anlasam. Biri yorumda tek yapacaksan hiç yapmasaydın gibi cahilce bir cümle yazmış yine. Bana sorsalar bende tek kardeş olmak isterdim zaten kızıma sorunca oda istemiyor.
- +1 yıl
Tek yapacaksan hiç yapmasaydın ne ya saçmalıktam başka bir şey değil. Allah akıl fikir versin.
+1 yılKesinlikle yapmayın. Hele ki sorunlu bir evliliğin içine yeni bir çocuğu dahil etmek hem o çocuğa hem de size hayatı zindan eder.
İnsanların her dediğini dinleyecek olsak hiçbir işimiz doğru gitmezdi. Herkes her şeye karışıyor zaten.
Lütfen eşinizle problemlerinizi çözmeden böylesine önemli bir karar vermeyin. Belki çözerseniz ikiniz bu kararı almayı büyük bir hevesle istersiniz.00 Yorumla
+1 yılÇocuk yapmak en kolayı, önemli olan onu yetiştirebilmek, ona bakabilmek. Ortak bir sorumluluk gerekiyor, o çocuğa iyi bir gelecek hazırlayabilmek, anne ve baba sevgisini eşit oranda verebilmek. Ayrıca çocuğu büyütme işi tek başına bir insanın yapabileceği bir şey değil, eşinden duygusal, maddi ve manevi bir destek görmeyeceksen, her şeyle kendin baş etmek zorunda kalacaksan, hiç böyle bir sürece girmemeni öneririm. Üstelik evliliğin arzu ettiğin biçimde gitmiyorken, eşin sana karşı özenli ve sorumlu davranmıyorken iki kez düşün bunu lütfen. Ayrıca söylediğin gibi, o kardeş durumu, kan bağı, toplumsal bir illüzyon bence sadece. Yani nice kardeş var ki birbirine selam sabah dahi vermiyor. Kardeşi olsun diye yanlış bir karar alarak çocuğu tek başına ve bazı temel şeylerden yoksun bir halde büyütmek, hem doğacak çocuk için haksızlık olur, hem ablası için hem de en çok senin için.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
90
Cevap
100Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu seninle eşinin ortak kararına bağlı gadası
27 Yorumla
Soran+1 yılDiyelim ki o istiyor ama çocuğa bakmıyor. Çocuga anne bakar diyor o yüzden benim kararıma bağlı bence.
- +1 yıl
Onu zaman gösterecek
Soran+1 yılZaman gösterdi
- +1 yıl
Abla bence erkekler bir b. ku beceremeyen varlıklar o yüzden fikirlerini önemseme bile. Çocuk bakımında her şeyi sana yıkacaksa çocuk kararı sana düşer. Sen kendin kendini en iyi bilensin. Eğer yeteri kadar ilgi veremeyeceğini, psikolojonin bu duruma el vermediğini düşünüyorsan yapma.
Soran+1 yıl@fonsluazura çoğundan mantıklı yazmışsın canım sağol.
- +1 yıl
Rica ederim abla, mutlu bir yaşam geçirirsin umarım 💐💐💐
Soran+1 yıl@FonsluAzura sağol canım sende⚘️
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılZorunda değilsiniz.. bu sizin kararınızdır tabi ki de..
10 Yorumla O ikinci yinyap yanlız kalmasın diyenler boş konuluyor laf olsun diye konuşuyor sen başkalarını söylüyormusun bunu bu dünyaya bu zihniyete bir çoçuk cok bile az daha büyüsün sen ona o sana arkadaş olur kardeş miş ne kardeşi bizde dört kardeşiz hepside bencildi analı babalıydık abili ablalıydık ta niye ben hep yanlızdım niye itip kalktılar niye ben okulda tektim niye üstüm başım yırtıktı niye ben kantin önünde boynum bükük bakardım yetim olsam bundan iyidi askerde beni hastane köşesinde bırakıp gittiler bu kardeşlik boş ver kardeşim çocuk mocuk yapma bir kızın olmuş onunla ilgilen ne isterse uygun olanı al gözünde bişey kalmasın öfkenin hepsi aileme eşinlede anlaşamıyorsan boşan gitsin çocuğunda piskolojisi ni bozmayın
92 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsın umarım hersey gönlünce olur.
+1 yılSana çok güzel bir tavsiye vereceğim. Bak ben de dört kardeşim ve aynen senin gibiyim. Hiçbir kardeşimle yakın değilim. En yakın dostum sırdaşım okul arkadaşım oldu. Her seyimi onunla paylasiyorum. Ve emin ol bence çocuğun asla yalnız kalmicak ilerde. Elbet bir arkadaş edinir dost bulur kendine. Eğer ki çocuğunun aklı erecek yasa gelirse ben kardeş istiyorum derse o zaman düşün derim. Bubun için de en az 12 yaşını geçmiş olması gerek diye düşünüyorum. Zaten yaşın çok genç. Etrafi dinleme bence. Sonuçta onlar değil sen bakacaksin. Ve sorumsuz bir eşin varsa neden ona bir çocuk daha vereceksin ki?
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın, teşekkürler.
- +1 yıl
Rica ederim. Çocuk meselesi çok önemli. Öyle birilerj dedi diye yapılacak bir şey değil bence.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ekonomisi batan ülkede 1 çocuk bile fazla, onların geleceğini düşün, sen ne yapabildin ki onlar ne yapabilecek, hergün her şey daha zor ve daha pahalı hale geliyor, gerçekten zor olan bu hayat şartlarında sonra diyorlar ki neden gençler isyankar bilmemne, şahsen bana doğmadan önce sorulsaydı, böyle bir dünya var, böyle biryerde doğacak ve böyle bir hayat yaşayacaksın, ben istemezdim, zaten türk olduğumuz için dünyada 2. Sınıf insan olarak etiketi yiyoruz, kalite yok yaşam standardı yok, 2. Çocuğa hiç gerek yok..
41 Yorumla
Soran+1 yılBende bu kafada olduğum için işte bak 4 kardeşiz bende birsey göremedim. Bana sorulsa inan tek çocuk olmak isterdim... Ama bunu düşünemeyen suriyelilerle aynı zihne sahip insanlar anlamıyor.10 tane doğur derler.
+1 yılGelip onlar mı bakacak birini yalnız büyütmüşsün. İkinciyi psikolojin kaldırmaz ben sana diyeyim.. annenin mutluluğu psikolojisi iyiyse çocuk da mutlu olur. Doğacak çocuğun hakkına girmiş olursun boşu boşuna. boş ver milleti faydaları dokunmaz anca konuşurlar
31 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle yanliz büyüttüm yaşamayan bilemez.
+1 yılSeni o kadar iyi anliyorumki asla kimse bir şeyi sırf başkaları istiyor diye yapmamalı. Okurken sinir krizi geçiriyorum yani neden insanlar başkalarınım hayatlarına karışma haklarını kendilerinde görüyor? Herkes kendi hayatını yaşıyor sen de tavrını koymalısın kimseye hesap vermek zorunda dahi değiliz istemiyoruz o kadar herkes sussun ama sen sınır koymadıkça olmaz. Daha özgüvenli ol haddini (kırmadan saygılı bir şekilde) bildir.
Ben de tek çocuk sahibi olmayı düşünüyorum ilerde fikrim değişir orasını bilemem.
Umarım evliliğin şimdi çok daha iyidir. Önemli olan mutlu olmak.10 YorumlaBenim teyzemin de eşiyle arası pek iy değildi sırf kızı tek kalmasın diye ikinciyi de yaptı.
Bence yapmayın psikolojiniz kaldırmıyorsa şahsen şimdiki zamanın çocukları da çok kardeş canlisiymis gibi gelmiyor bana
Benimde bir oğlum var 5 aylık şu an bilemem ilerde fikrim değişir mi ama benim psikolojim bir tanesini kaldırır.
Bence yapmayın ama siz bilirsiniz ♥️12 Yorumla
Soran+1 yılEvet kızıma sordum zaten istemiyorum diyor kuşu var diyor ki benim arkadaşım var zaten ya istemiyorum🤭🤣
Gizli Üye(30-35)+1 yılEski bi arkadaşımı animsattin bana umarım o değilsindir ikinci bi çocuk yapma kismina gelince arkanda duran bi anne baban veya kardesim var ama yok gbiler demissin bilemiyorm kisaca yoksa kimsen yapma eski bi arkadaş diyorum eski bi arkadaşım olmasinin sebebide o kisinin tamamen eşi eşiyle arası çok kötüydü yeri gelip dayak yediğini bile duymuştum bende evlendim ve eşim uzak durmami gorusmememi istedi sebebide eşiyle yasadiklarini bana anlatiyor bende zaten su an psikolojik destek aliorum kafami karıştırıp bizim evliligimize yansir diye kimseyide takma ayrica yap yap deyip duranları falan o arkadaşımda çocuk olunca düzelir zannedip çocuk yapti arkasnda duran kimsesi olmadigi için halen evli sadece kendini kızına adamış bi durumda yap yap diyenlerede hic biseyini anlatma esinle ilgili ailenle ilgili insanlar güvenilmez yarın kendi cikari icin abisini kardeşini satan insanlar gördüm esimin ailesinde
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen istemiyorsan kimseye kuulak asma
Bu işin maddi manevi külfetini hâlâ anlayamadı insanlar
Çok meraklıysa kendileri yapsın çocuk
Herkes çocuk var mı diye sorar, ama kimse çocuğun yiyeceği içeceği var mı, sen en son nezaman kendine vakit ayırdın vs diye soran olmaz24 Yorumla
Soran+1 yılSorma...
Cevap sahibi+1 yılyok sormam
kafam kaldırmaz şu an 😄
Soran+1 yıl🤣🤣
Cevap sahibi+1 yıl😄😄😄
Gizli Üye(36-45)+1 yıl5oğlum 5 yaşındayken ikinci oldu. biraz benim ısrarlarımla. işte hayatta yalnız kalmasın vb. eşim de senin gibi düşünüyordu. sanki kardeşlerimizden çok mu fayda görüyoruz gibisinden. neyse sonuçta ben eşime destek olduğum için ikincisi oldu. ama sizde sen yalnız kalıyosan tabii ki yapma. toplum da ağzını toplasın. evlenirsin çouk çocuk çocuk derler. yaparsın 2 2 2 2 derler. bak 2 yi yaptık 3 diyorlar. ağızlarına bi tane çakacaksın o olacak
32 Yorumla
Soran+1 yılİnan çakmak geliyor içimden.😄
Cevap sahibi+1 yıl❤️❤️
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaba çocuk bakımında sadece paradan ibaretse karar annenindir. Ki bence baba baksa bile karar annenindir. Bence böyle bir evliliğe sahipsen diğer çocuğuda heder etme. Çocuğa anne bakar diye bir şey yok Birtek anne mi yapıyor bu çocuğu? İlerde kocam böyle bir cümle kullansa hayatı boyunca çocuk göremez benden. Beden benim bedenim ve istediğim kararı veririm.
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
+1 yılBu senin hayatın doğurup büyütecek olan da sensin doğurmak istiyorsan doğur istemiyorsan doğurma bu konu insanların yorum yapabileceği fikir verebileceği bi konu değil tartışmaya kapalı. Sınırını çiz kimsenin de bunu ihlal etmesine izin verme hayat senin dilediğin gibi yaşa.
20 YorumlaBakacak olan sensin onlar değil. Evet kardeş iyi olabilir yalnız olmaması için ama ben de tek çocuğum ve halimden memnunum. Zaten bakamayacak gibi hissediyorsan yapma. Zorunda değilsin. Çok çocuk istiyorlarsa kendileri karı koca yapıp baksınlar sana neymiş. boş ver.
10 Yorumla
+1 yılToplum hep böyle okum bitse ne zaman evleniyorum evlendikten sonra bebek ne zaman bebekten sonra 2. si ne zaman derler. Derlerse derler sen disardaki insanlarıinsanların dediklerini umursama ikinci çocukta zorlanicagini düşünüyorsan bırak yapma kendi sonuçta bebek dünyaya gelince insan kendi hayatını yasamayı bırakıyor çocuğu için yaşıyor kendini mutlu etmen çok önemli stresten uzak durman gerkli mutlu bir anne demek mutlu bir çocuk demek iyi günler Kendi hayatını yasamayı bil küçük şeylerle mutlu et kendini
12 Yorumla- +1 yıl
Tam olarak beni anlatmışsın
- +1 yıl
Anacım kimseyi takmayın boşverin
+1 yılAbla bunu yapmayın ya boşverin su elalemi diyorsun ki çocuğa bakmıyor sonra o çocuk büyüyecek ve hep bunun eksikliğini hissedecek evet sen onu dünyalar kadar seversin zaten ama baba ilgisi hep eksik kalacak sonra ilk iltifat eden erkege/kiza guveniyolar hayatları mahfoluyo boş ver elalemi o yüzden yalnız kalmasın diye çocuk mu yapılır
10 Yorumla
+1 yılŞuanki ekonomik ve çevresel etkenleri göz önünde bulundurmak lazım bir çocuğa bile bak o kadar zor ki günümüz Türkiye sinde onun için iyi düşün derim milletin ağzı torba değil büzemezsin iki olduğunda da niye üçü yapmıyorsun diyecekler sen kendi yaşam kalitene gerisini boş ver derim ben...✍🏻✍🏻✍🏻
10 Yorumla
+1 yılelin ağzıyla yola çıkılmaz. bunun kararı sende, sorunlar yaşadım, yaşıyorum diyorsun. daha mı iyi olur daha mı kötü senin görmen gerek, el alemin dediğine takılma. zaten el alem neder diye yaşadık hep. ikinci konu kardeş, iyide olabilir kötü de yani. bizde görmedik kardeşten fayda, daha çok zararı oldu küçük diye.
10 YorumlaMerhabalar
Buna aslında sizin karar vermeniz lazım biz sana 4 tane çocuk yap desek 4 tanemi yapıp sonra me yapacaksın buna sen ve eşin aynı anda düşünüp karar verin çocuk yapmak doğurmak kolaydır ama bakması büyütmesi kolay değildir büyük sorumluluk ister10 Yorumla
+1 yılBu karar ne başkalarının ne eşinin ne ailenin vericeği bir karar. Bu tamamen senin kararın. Başkalarını dinleme asla asla. Dinlemeden gerektiğini sende biliyorsun. Birinciyi zorla büyüttüysen ikinci daha zorlu geçer. Ve daha çok gençsin. Eşin ve kızımla birlikte vakit geçirmen yeterli bence.
10 Yorumla
+1 yılHayır yapma bence, tek çocuklar daha mutlu ve yeterli. Sadece arkadaşı olmazsa canı sıkılabilir ama arkadaşı varsa sorun yok. Senin mutluluğun, dinçliğin de önemli. 2. Çocukla yorgun argın hem 1. Çocuğa, hem 2. Çocuğa hem de kendine manevi anlamda bir desteğin olmazsa mutsuz bir aile olursunuz. Hazır hissetmiyorsan, bakmaya psikolojik ve ekonomik mecalin yoksa yapma.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe boş insanlar var aq ya size ne kimin kaç çocuk yapacağından sanki onlar bakacak bu aptl ülkede özel hayata bir burunlarını sokmamayı öğrenemediler, Türkiye şartlarında 1 çocuk bile yapılmamalı bana göre 2. yi Hiç düşünme ki zaten yazdıklarına bakılırsa istemiyorsun konuşsunlar boş ver.
25 Yorumla- +1 yıl
bencede 20 yaşında 4 tane çocuğu olan bir sürü insan var arkadaşlarım da öyle yaşıtız 3 4 çocuk doğurmuş doğrusu büyük cesaret bu yaşta
Cevap sahibi+1 yılYukarıda kime ne kimin kaç çocuk yapacağından demişim de öylelerine laf edemeden geçmiyorum, o da cahillik.
- +1 yıl
cahillik ve bilinçsizlik ne yazık ki o kadar doğuruyorlar peş peşe dünyanın her türlü hâli var yarın öbür gün bosandiklari zaman olan o çocuklara oluyor
Cevap sahibi+1 yılYazık ya böyle bir dünyaya böyle bir zamanda değil 4 tane 1 bile bana fazla geliyor. Bugün bir söz okudum, "Motosiklet sürebilmek için bile ehliyet gereksinimi olan şu yaşamda ebeveyn olabilmek için aynı yatakta 12 dakika geçirebilmek neden yeterli olabiliyor?" İnsanlar bilinçsizce ürüyor her gün her gün oysaki anne, baba olmak kesinlikle çok özel bir şey hak etmeyen çok kişi anne baba oluyor. Keşke bunun da ehliyeti, sınavı olsaydı bilinçsizce kimse üreyemezdi.
- +1 yıl
haklısın bir tane bana da çok geliyor ama doğuran doğuruyor işte
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşi olmazsa çocuğunuz yalnız kalmaz bu çok saçma bir düşünce bana göre benim abim var olmasada olur pek yakınlığımız yok kendisi ile ve bundanda gayet memnunum kardeşler küçük oldukları sürece kardeştir sonra herkes kendi ailesini kurar. Bi çocuğa bakmak için psikolojik olarak hazır hissetmeniz gerek yoksa kendinizede doğucak bebeğede yazık olur. Kendi iç sesinizi dinleyin derim ben. Başkaları zaten hep laf eder mesela erkek kadindan büyüktür aa işte büyükle olmaz küçüktür bu sefer küçükle olmaz derler yaşıtsınızdır erkek büyük olmalı der çocuk istemez bazi aileler başkalari der işte evin neşesidir bi tane yaparsin 2 neden yok derler onuda yapinca ne acelen vardi derler yani derlerde derler. Boşverin başkalarini
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl“Bakacaksan yapıyım al bak” gibi terslersen kimse bir şey diyemez. Asla böyle bir zorunluluğun yok, sen kendini hazır hissedersen , bakabilirim dersen yap. Ayrıca çocuk büyütürken aile ortamı ve baba sevgisi çok önemli. Bu gibi konularda da yeterliysen yap. Dünyaya getirip de çocuğu perişan etme. İnsanların lafına bakma, ne yaparsan yap konusacaklar
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAksine eğer ikisine de aynı anda bakacak durumun yoksa ilk çocuğunun hakkından yemiş olursun. Zaten neredeyse kimse kardeş düşkünü değil. Söylenti bunlar sadece.
22 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum kızımda istemiyor zaten hiç.
Cevap sahibi+1 yılO zaman bence diğer insanların dediğine aldanmayın. Kardeş her zaman dost olmuyor.
Bu **ruspu çoçukları kim oluyorda senin özel hayatına karışıyor bu tamamen seni ilgilendiren bir konu bu meseleye burnunu sokanların burnunu kır sonuçta sen 9 ay boyunca o hamile kalacaksın onlar değil
20 YorumlaNiye zorunda olasın. İçinden nasıl geliyorsa yaşamın nasıl yönlendiriyorsa öyle davranmalısın. Kimsenin zoruyla veya isteğiyle çocuk dünyaya getirmek bencillikten başka bir şey değil bence.
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılZorunda değilsin. Evliliğin sağlam değilse asla da düşünme
21 Yorumla
Soran+1 yılEşim sıkıntılı
+1 yılOrtak karara bağlı maddi duruma bağlı
Ve bunu da bilmen lazım bir kız çocuğu babasını annesini paylaşmakta zorlanır bunuda bilmen lazım
Kız çocuğun varsa onu ikna etmeye çalış
Sonra yapmak istiyorsanız düşünün11 Yorumla- +1 yıl
Ama tek çocuk daha iyi her zaman
Çünkü ne yapsan biri hasta olur daha çok ilgi gösterirsin orada bile diğeri kıskanıyor
Sorun çok oluyor
Çocuk yapmak zorunluluk diye bir şey yok sonuçta. Önemli olan çevrenizle değil eşinizle siz karar vereceksiniz. Kızın mutsuz olacak diye bir kaygı yok seninle vakit geciriyor daha mutlu görünüyorsa bir problem yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende hamileyim ama pişmanım evliliğim kötü gidiyor çok zor geçiyor süreçler seni anlıyorum ikinci çocuğu kesinlikle yapma birilerinin demesini önemseme
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah yardımcınız olsun. Sizi anlıyorum, hamileliğim o kadar zor geçti ki sürekli stres gözyaşı, bu yüzden doğumum bile sıkıntılı oldu... Şimdi tekrar bana cocuk yap denince gel sen yap diyesim geliyor.
Milletin ne dediğini umursama onlar kendi evinde keyifle otururken sen hem bedenen hem de psikolojik olarak yıpranıyorsun. Çocuk kararını eşinle sen verirsiniz yani kendini baskı altında hissetme.
10 Yorumla
+1 yılİlerleyen zamanlarda hazır hissedince senle eşin erken vefat ederse çocuğun yalnız kalmasın diye bitane daha yapabilirsiniz sizin tercihinize kalmış ama istemiyorsanız tek cocukta kendi kendine bakabilir yetebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı bende bu durumdayk cocugm 6 yaşına geldi milletin ağzı afikdi sen ne istiyorsan öyle yap kimseyi aldirma ne yasadgmi sadece sen biliyorsun başkası sadece konuşmayı bilir
11 Yorumla
Soran+1 yılSanki üreme makinesiyz
+1 yılOfffffff nedir bu yA evlenmezsin evlen derler evlenirsin cocuk ne zaman derler cocuk yaparsın 2. Ne zaman derler onu da yaparsın 3. yok mu derler yeter su ahlaksız burnunu her şeye sokan terbiyesiz Türk toplumunu dinlemeyi kesin! Bakacaksan yapayım de gec Adana mesafe koy hayatına maydanoz olan dinginllerle
20 YorumlaÖncelikle çocuk yapmaya karar verme konusu size ait. İkinciyi yapmak istiyor musunuz önce ona karar vermek lazım.
İstemiyorsanız Olay bitti.
İstiyorsanız çocuklar arası yaş farkı, sizin yaşınızı ilerlemesi açısından yapmak için uygun bir zaman gibi görünüyor.
Çocuk olayondan girmişsiniz ama evliliğiniz konusunda da baya giydirmişsiniz. İkinciyi başkasından yapacaksın gibi bir hava var bide sende, onun içinde sen yolu biliyorsun.00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 303 cevap paylaştı.
+1 yılboş ver milleti napıcan sen onlar biz yandık biz çektik herkes çeksin diye uğraşıyorlar tek çocuk iyidir 1 çocuk olup insan gibi yetişmesi 2 çocuktan daha iyidir
10 Yorumla
+1 yılSen onun bunun dediğine ne bakion onlar mı dogrurup acı çekecek. Kendini hazır hissetmiosan evliliğin sorunluysa asla yapma. Gerçekten doğacak çocuğa da yazık olur hem erken bence. kendini iyi hissettgin esinede güvendiğin zaman yaparsın. Millete bakma herşeye konuşur zaten
11 Yorumla- +1 yıl
Bekarsın hala di mi
+1 yılOfffffff nedir bu yA evlenmezsin evlen derler evlenirsin cocuk ne zaman derler cocuk yaparsın 2. Ne zaman derler onu da yaparsın 3. yok mu derler yeter su ahlaksız burnunu her şeye sokan terbiyesiz Türk toplumunu dinlemeyi kesin! Bakacaksan yapayım de gec Adana mesafe koy hayatına maydanoz olan dinginllerle
10 Yorumla
+1 yılBak eşinle sorunlu bir evliliğin olduğunu ve pisikolojinin bozuk olduğunu dile getirmişsin
1 kızın ver Allah bağışlasın küvetini de görürsün inşallah
Kendini hazır his etmiyorsan eşinde bu konuda destek olmuyorsa çocuk yapayım deme başkalarının yap demesiyle de kendini üzme insanlar herşeyi söyler iş yapmakla bitmiyor sadece
2. Bir çocuğun olması güzel bir şey yalnız mutlu bir yuva içinde olacaksa sorunlu evlilikler de çocuk yapmak doğru değil olan sana olur10 Yorumla
+1 yılBende seninle ayniyim ve dusunmuyorum bir vebal daha boynuma almayacagım hayatta hicbir seyin garantisi yok bir ile her yere sıgarsin iki ile sigamassin sevgisi de ilgisi de bolunur yapma sakin tevekkul ve tevazu ayrı seyler ama ikinciyi yapıp pişman olmakta var
10 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin hazır olmadığı hiçbir şeyin sorumluluğunu almak zorunda değilsin önemli olan seni ne düşündüğüm doğuracak olan sensin lgilenecek olan sensin iyi düşün
10 Yorumla
+1 yılMerhaba kimse kimseyi zorlayamaz ilk önce bunun farkında olup ona göre davranmak gerekir ayrıca evet istersen sen düşüncen de varsa bir kardeş daha olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimsenin baskısıyla yapma sakın kendini hazır hissedersen yap , bakamadigin zaman o sabinin hakkına giriyorsun
16 Yorumla
Soran+1 yılBende bundan bahsediyorum işte ikinci çocuk yapmayınca birincinin hakkına giriyorum sanki boş yapıyorlar, hepsinden çok ilgileniyorum çocuğumla şükür kimseyede bırakmıyorum pes pese büyüsün diye cocuk yapanlar çocuğu emanet eşya gibi bırakacak yer arıyor.
Cevap sahibi+1 yılBen kendimden biliyorum üç çocuğum var hiçbirini geleceklerini düşünerek dogurmadim öyle olsa dogurmazdim, hepsini psikoji bozukluğum olduğu için beni teskin etsin diye doğurdum ama her şey daha kötü oldu sorumluluk çok ağır geldi , şimdi ise çok yorgunum
Cevap sahibi+1 yılAma onlar benim herşeyim , onları seviyorum onlar için kendi isteklerimden vazgectim
Soran+1 yılPeki sence de planlı olmak daha iyi değil mi? Ben annemlere kızıyorum bize ne yaptınız ki yine pes pese çocuk yaptınız diye. Elbette ki çocuklarını çok seviyorsundur ama böylesi hem seni çok yormuş hemde onlarla istediğin kadar ilgilenme imkanını kısıtlamış çünkü istesende buna gücün yetmez. Tek başına anne olarak sende bir insansın, Türk erkeklerinin yardım oranıda ortada. Umarım hersey gönlünce olur.
Cevap sahibi+1 yılOrada gerçekten haklısın onlar sadece top atar , bizim başımızda patlar , istisnalar vardır ama , istisnalar kaideyi bozmaz
Soran+1 yılİste kendileri hayatlarını yaşar ama tipik Türk erkeği.
Ay yapma gerçekten bak tek çocuk olmak kadar güzel bişey yok ne güzel büyütmüş rahata ermişsin boş ver
20 YorumlaDeğilsin. Çocuk yapmak zorunda da değilsin. Tek zorunda olduğun şey doğurduğun çocuğa bakmaktır. Bakamayacaksan yapmayacaksın.
20 Yorumla
+1 yılMillet ne derse desin sen kendi hayatını çektiğini senden başka kimse bilmez gerekirse yapma boş ver
20 YorumlaSen bilirsin senin ne dediğin önemli bırak kim ne derse desin takma kafana insanları boş boş konuşuyorlar
10 Yorumla
+1 yılSenin relax hayatın onlara battığı için doğur diyorlar onların devrinde tek çocuklu genç anne mi vardı?
Hiç kulak asma olan sana olur10 Yorumlailla ikinci üçüncü vs çocuk gerekmiyor... heleki evlilik zor geçiyorsa hiç girmemek lazım o işlere.. zaten hazır değilsen hiç zorlama derim
10 Yorumla
+1 yılYapmak zorunda değilsin... bizede çok söylüyorlar gelip yardım edicekmisiniz diyorum gelemeyiz diyorlar o zaman konu kapanmıştır diyorum
10 Yorumla
+1 yılYapma boş ver.
Zaten diğer kardeşlerin çocuk yapar, kuzen kardeş yarısı sayılır. Oradan farkı kapatır.
Sen keyfine bak.
10 Yorumla
+1 yılKendini nasıl hissediyorsan psikolojik durumun nasılsa ona göre bu kararı alabilirsin psikologlara danışabilirsin
10 Yorumla
+1 yılSacmalamazmisin canim hossttt sanane bana akil vermek kimin haddine diyeceksin iliskini keseceksin sen evli barkli kadinsin sana akil veremez kimse hayat senin canimmmmm ayhh salla ya
14 Yorumla
Soran+1 yılYaşıtlarım da var böyle ben yapicam yaa peş peşe büyüsünler sen niye yapmiyorsun kafasında hayır cevabını veriyorum ama sinirleniyorum
- +1 yıl
Ay canım onlar yarin birgun gorucezz onlarida
Soran+1 yılşu an da görüyorum ki çocuğu bırakıp kaçacak, gezecek yer arıyorlar. Ben çocuğumla birebir ilgileniyorum eğitimiyle herşeyiyle ikinciyi yapsam peş peşe evet cocuk sayısı artacak ama ilgi olmayacak daha iyi sanki toplumumuz da cahil çok.
- +1 yıl
Kesinlikle guzelim dost olsalardi derdilerki yapma
Zorunda değilsin. Hatta mevcut çocuğun yaşam kalitesi açısından da dezavantajlı. Bütün düzenin yeniden yerle bir olacak. Kendi hayatına odaklan artık.
10 Yorumla
+1 yılİstemiyorsan kimse sana 2. Çocuğu yap diye baskı kurmasını izin verme, istemiyorsan yapma.
20 Yorumla
+1 yılBu tamamiyle seninle alakalı bir şey eğer evliliğin iyi değilse ve ileriye dönük güven sağlayamıyorsan bence hiç gerek yok. Ama sen de istiyorsan ileriye dönük neden olmasın
10 Yorumla
+1 yılBen ikincuyi yaptim ikisi beraber büyürler diye düşündük
113 Yorumla- +1 yıl
Doğmadı daha gi🤣🤣🤣
- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Ben ne yapim
- +1 yıl
Kocam etti
- +1 yıl
Burdanmi anlatak
- +1 yıl
Hm.
Biraz daha bekle çok dayanılmaz bir durumda deği isen.
10 YorumlaHayr hazır değilsen asla ikinci çocuk yapma ve ilişkinde sorunların varsa
10 Yorumla- Devamını Gör (130)
Devamını Gör(175)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem