+1 yılHayatım boyunca hiç çocuk sevemedim. İçimden gelmedi. Sevemiyor-dum.
Şimdi bir yeğenim oldu. Yok böyle bir tatlılık, sevimlilik.. 1 hafta görmezsem rüyama giriyor..
Kardeşim, çocuğu olduğunda o da demişti hiç kendimi baba gibi hissetmiyorum diye. Şimdi koynunda uyutuyor..
Bunları yaşamasam, olmaz, düzelmez derdim. Ama yaşayınca seveceksiniz. Emek verdikçe de sahipleneceksiniz.
O şu an bir emanet gibi duruyor sizde. Ama kucağınıza alıp, büyütmeye başlayınca, sizden başkası olmadığını siz de anlayınca sahipleneceksiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılŞu an daha çok küçük karşılıklı iletişim kuramadiginiz için bağ oluşmamiş olabilir, kendini bir görevli gibi hissediyorsun ona bakmak durumunda olan.. bunu bazı annelerden duyuyoruz. Aslinda bu durum annelik için yeterli miyim korkusunun şuur altı baskısı
Hiç merak etme dillendikće sana sevgisini sundukća bu durumu aşacaksin.
Bende kız çocuklarını çok seviyorum belki ilerde aynı durumu bende yaşarım. Ama şunu unutma, evladın cinsiyeti yoktur o senin bir parćan canın. Anne ile bebek arasında ki gerçek bağ o kordon kesildikten sonra başlar
00 Yorumla
Lütfen psikolojik destek alın bu bebeği siz büyüteceksiniz onun bu dünyaya gelmesinde bir isteği ya da suçu yok bilinç altınıza kız diye yerleştirdiğiniz için olabilir destek iyi gelecektir.
00 Yorumla
bilinçaltında erkek çocuğa karşı bir şartlanma koşmuş olabilirsin sevemem diye veya erkek çocuğu olanları kınamış veya bir sebepten sevmemiş olabilirsin durum psikolojik veya inancın varsa biri tarafından haklı bir beddua almış olabilirsin anneliği hissetme inşallah analığı bilemezsin inşallah gibi ama bu tabi düşük bir ihtimal sen bence bir psikoloğa evebeylikle ilgili bir yere görün yoksa o çocuk hem fiziki hem zihnen hiç iyi yetişemez ve bunun tek sorumlusu sen olursun.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u +1 yılbence psikolojik durum yardım alın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir akrabamda da böyle olmuştu, İstemeden hamile kalmıştı, işkolik bir kadındı çocukları sevmez ve hayatına engel olacağını düşünürdü, kaza kurşununa gitti. Çocuk aç olduğu için zır zır ağlardı inadına emzirmezdi gider başka odaya kulağını tıkar yatardı, düşmanıymış gibi nefret ediyordu oğlundan, sürekli hakaretler ederdi yanımızda çocuğa. Sanırım 4-5 ay kadar sürdü en sonunda eşinin zoruyla psikoloğa gitti ondan bir süre sonra yavaş yavaş düzelmeye ve sevmeye başladı ama kızım olsaydı asla sevmezdim, yurda verirdim diyordu. Düzelir bir zaman sonra yani sıkma canını, işin içinden çıkamıyorsan psikolojik yardım almayı deneyebilirsin.
32 Yorumla- +1 yıl
Bu soruyu ve yorumu okuyunca ağladım Allah vicdanlı insanlardan etsin hepimizi
Cevap sahibi+1 yıl@Kimseee2873 Amin
+1 yılBu bir psikolojik durum, olabiliyor hayatta benzerleri var. Güzel ve düzenli bir psikolojik tedaviyle düzeliyor, merak etmeyin, sadece isteyin ve inanın.
Ayrıca lütfen sevginizi yalandan da olsa gösterin. Sizden korkarak çekinerek büyümesin, anneliğinizi görsün, sevginizi hissetsin. Yoksa çocukluğunda seninde benimde yaşadığım şeyleri o da yaşayacak ve eminim bunun olmasını istemezsin, ben şahsen istemezdim..
20 YorumlaYazık çocuğa ama ya yaptığın çok günah. Kocanda bir erkek sonuçta kız olsaydı onunla tanışamayacaktın. Kızın olmadı diye çocuğa eşya gibi davranacaksan bir tane daha çocuk yap kız olsun. Evlatlar arasında da ayrımcılık yapma. Hiç doğru bir şey değil.
10 Yorumla0-3 yaş arasındaki çocuklar anne bağında sorun olursa , çok fazla yalnız kalırsa, anne kokusu almazsa , emzirilmezse yalnızlık anksiyetesi yaşar ve gelecekte çocuğunuzun psikolojisi bozuk sorunlu birine dönüşmesini sağlar, sosyopatik kişiler gibi. Bunu ben bir ebe olarak söylüyorum çocuğunuzdan sevgiyi ne olursa olsun eksik etmeyin.
12 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO cinsiyetini de dünyaya gelmeyi de ailesini de kendi seçmedi, onu dünyaya getirdiyseniz en güzel şekilde bakmak sizin sorumluluğunuz, sadece sizin değil tabiki babasının da. Muhtemelen doğum sonrasındaki psikolojiyle böyle düşünüyorsunuz, geçmezse psikolojik destek alın mutlaka
10 Yorumla
+1 yılLohusalık depresyonun uzun sürmüş belki sana annem diyip sarılınca gözlerinin içine bakıp sana muhtaç olduğunu belli edince düzelir ama bunları beklemek yerine psikiyatriye gitsen iyi olur
20 Yorumla
+1 yılLohusa psikolojisidir emin ol geçer o senin canın kanın herşeyin, ileride belki sadece o çocuk bakacak sana çocuklar karşılıksiz sever annesini hem sana daha düşkün olur sev onu sana ihtiyacı var ve muhtaç masum melek o ,
00 YorumlaBiraz psikolojik bu bide anneler doğum yaptıktan yaklaşık 1 yıla kadar psikolojilerini kolay kolay toparlayamiyorlar bi sure sonra alışıp sevmeye başlayacaksiniz merak etmeyin
00 YorumlaKesinlikle bir destek almalisin bu dusuncelerin hic sağlıklı değil o çocuğa da yazık bence böyle bir ortamda anne de olmayi o da haketmiyordur. Çocuğun icin kendini iylestir bunun başka yolu yok
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılböyle düşünmeye devam ettikçe böyle sürer gider. o da sizi canınız kanınız. ileride kısmet olursa kızınız da olur o yüzden bence bu düşüncelerden kurtulup oğlunuzu sevmeye çalışın
00 Yorumla
+1 yılO senin bebegin senin canin senin kanin onu sevmeyi dene ona baglan al onu kucagina bagrina bas boyle devam ederse hem kendine hem ona cok yazik olacak ve oglun buyunce nefret dolu kotu bir insana donusecek ve kim bilir belki baskalarinin cocuklarina zarar verecek
00 YorumlaBir terapi alman gerekebilir
Lohusalik ağır geçiyor olabilir
Birde beklentn...
Şükür bir çocuğun var sağlıklıdır umarım 🙏
Terapiyi düşünmende fayda var eksiklerini bulabilirsin 💐00 Yorumla
+1 yılPPD olarak adlandırılan, doğum sonrası oluşabilen psikolojik bir rahatsızlığa sahipsiniz, derhal bir sağlık kuruluşuna başvurun...
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapacağım
Gizli Üye(25-29)+1 yılmerhaba, sen bir annesin erkek veya kız cinsiyeti önemli değildir. Önemli olan tek şey bebeğinin sağlıklı bir çocuk olmasıdır. Kız, erkek çocugunu ayırt etmemelisin. İlla ki sevmişsindir ✨✨🧚♀️🧚♀️🧚♀️iyi bir annesin biliyorum ☺☺
10 Yorumla
+1 yılBu soruya gereksiz duygulandım şimdi gece boyu aklımdan çıkmaz insanlar evlat bulamıyor… buradan da kimse size yardım edemez profesyonel yardım edin
00 YorumlaO senin evladın yapma Allah'inemaneti o sana böyle şeyler söyleme yapma yazık günahtır o senin parçan 2. cocugun kiz olur ben üzüldüm
00 YorumlaAllah seni bildiği gibi yapsın Allah sana erkeği uygun görmüş şükret inşallah o çocuğun güzel bir hayatı olur ama sen nasiplenemezsin
00 YorumlaBunun kız çocuğunu sevmeyen insanlardan ne farki var cinsiyete bu kadar takımdan neden 100de 50 ihtimali göze alıp çocuk doğurdun
00 YorumlaDoğum sonrasında bazı kadınlar bu tarz şeyler yaşayabiliyor. Kendinizi suçlu hissetmeyin, psikolojik yardım alın.
00 Yorumla
+1 yılOlağan ve sağlıklı değil bu durum. Erkekler genelde sonradan ve zoraki baba olmayı kabullenir
010 Yorumla
Soran+1 yılKocam çok seviyor. Tam tersi ben sevemedim bebeği
- +1 yıl
Bebeğin de kafası karışacak ahaha
Lan bunda meme var istek yok, diğerinde meme yok bağrına basıyor diye afallayacak
Soran+1 yılEvet gerçekten. Kocam en son çaresizlikten gidip bide pembe şeyler almış oğlumuza
Soran+1 yılAlışayım seveyim diye
Soran+1 yılKız gibi hisset sev çocuğu diyor
- +1 yıl
Bu daha tehlikeli, çocuk kızlığa meyletmesin sonra aman diyim. Gaylik böyle böyle başlar haberiniz olsun
- +1 yıl
Ne sacmaliyorsun sen ya escinsellik boyle oluşmuyor dogustan gelen bir yönelim sekli, annen baban sana karsi cinsten hoslan dedi diye hoslaniyorrsun o zaman kendin istedigin icin degil
- +1 yıl
@Birdebensorayim3 eşcinsellğin doğuştan geldiğini kanıtlayan bir tane veri yok. Hatta bunun genetik olduğunu ispat etmek için bir bilim kurulu oluşturuldu,
Bu kurul 20 sene boyunca onbinlerce insanı 5 kıtada takip etti, kan ve gen testleri yaptı.
Sonuçta şaşırtıcı olmuştu onlar için. Çünkü hiç bir insan doğuştan gay/lezbiyen olmuyordu.
Daha çok yönelim, merak, çevresel nedenler, tüketilen gıdalar ve tercih buna neden oluyor. Yani bir çocuğu yıllar boyunca gay gibi yetiştirir ve bunu ilginç, tatlı, doğru gösterirsen çocuk gay olur. Bu tamâmen bilimsel veridir. Şimdi soruyorum, sen ne saçmalıyorsun? - +1 yıl
Genetik oldugunu soylemedim zaten, insanlar doguyor ve ailedeki diger cocuklar hetero olurken o hemcinsine ilgi duyuyor? Yetistiriilisse hepsi escinsel olmaliydi o zaman? Sen nasil gidip karsi cinse ilge duyuyorsan o da gidip hemcinsine ilgi duymaya başlıyor. Bunu kabul etmek bu kadar zor degil rahat birakin insanları. Dunya saglik örgütü bile bu bir hastalik degil diyor neyin kafasini yasiyorsun? Ayrica binlerce calisma var yonelim olduguna dair açıp oku. Bulamamismis bakmadim demiyor da
- +1 yıl
@Birdebensorayim3 ya yazmayı bilmiyorsun ya ne dediğini bilmiyorsun 😁
" Doğuştan gelen yönelim " Ne demek? Bunu sen yazdın ahahah
Doğuştan olması demek, genetik demektir.
Türkçe ırsi deriz buna. Bilimsel olarak gen aktarımı da denir. Doğuştan demek budur.
Eğilim , yönelim ve tercih sonradan oluşur.
Ki eşcinsellik de böyledir.
Bu fızıksel bir hastalık değil, ruhsal bir sorundur.
+1 yılPsikologa gitmelisin bence, o çözebilir bu durumu belki ya da psikiyatri
10 YorumlaOğlunu dünyaya getirdiysen sahip çıkmalısın sevmelisin
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 672 cevap paylaştı. Bunlar hep erkek cinsiyetini degersizleştirmeye çalışan feminizmin etkileri.
02 YorumlaAnnemi hatırladım senin sayende. Allah belanı vermesin.
00 Yorumla
+1 yılÇok tuhafsin psikiyatri tedavisi görmelisin
00 Yorumla
+1 yılUmarim buyuyuncede seni yok sayip sevmez acidim cocugu yazik cok yazik
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa evladın kızı erkeği mi olur? Benim de erkek çocuklarına daha çok kanım kaynar. Ama kız olursa da çocuğum severim. Ne olursa olsun evladım o benim, canımdan parça
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılee aga sen neyin garantisiyle cocuk yapmaya kalkistin ki zaten. Oyle onune gelen herkes anne olmaya calisirsa cocuk sahibi olmaya calisirsa olacagi budur iste.
00 YorumlaE yok artık , kız yazık degilmi yaa bana ver ben bakarım 🥺🥺🥺
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAman sakın sevme tamam mı kocan olacak herifte sevmesin sevgisiz ilgisiz büyütün çocuğu ergenliğindede bi güzel akran zorbalığına uğrar 20lerde kafayı kırar çocuk
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. bazı kadınlarda doğumdan sonra böyle şeyler olabiliyor.. psikolojiktir bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ne diyorsunn ablaa ne diyorsunnn
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAnnelik bağın olşsada oluşmasada ona iyi davran bu onun suçu değildi çünkü erkek olması, bakarsın ilerde büyüyünce hayırlı bir evlat olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTerapiste gidebilirsiniz. Konuşmaya başlayınca belki ısınırsınız ama sevgisiz travmatik yetiştirmeyin lütfen
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkek cocuk nası sevmezsin asıl erkek cocuk sevilir😃
01 Yorumla
Soran+1 yılValla sevmiyordum normalde. Doğunca severim dedim sonuçta benden bi parça kocam sevdi ben sevemedim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence psikolojik destek alın insan evladından bu kadar uzak olmamalı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKız sevilmezmi o, sarıl ona söyle kokusunu içine çek bir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıleğer sorun trol değilse mutlaka psikolojik destek almalısın...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBöyle insanlar niye var lan niye bu nasıl bir kalpsizlik
00 Yorumla
+1 yılÜzücü bir durum olmuş ama o da senin bağından istesende istemesende
01 Yorumla
Soran+1 yılSevemiyorum resmen.
+1 yılCinsiyet ayrımı yapmayı ne zaman bırakacaksınız acaba
00 Yorumla
+1 yılPeki ağladığında veya hasta olduğunda endişeleniyormusun onun için
00 Yorumla
+1 yılKanım dondu meybuz oldu hatta
20 Yorumla
+1 yılAilenizle ilgili travmalarınız mi var?
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet var. Yani erkek çocuk travması değil aslında bende sağlıklı bir çocukluk geçiremedim hiç sevgi görmedim hiç annemden babamdan öpme sarılma görmedim birazda onun etkisi var sanırım
Çocuk çok iyi bir çocukluk geçirmiyecek
03 Yorumla
Soran+1 yılBende çok iyi çocukluk geçirmedim acaba ondan mı
- +1 yıl
Allah korusun ama iste boyle devam ederse kotu o cocuk sevilmeyi bilmedigi icin sevmeyi de bilmeyecek ve baskalarina zarar verecek
Psikolojik yardım al acilen
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet düşünüyorum bunu
+1 yılÖyle yapma oğlun çok üzülür
10 Yorumla
+1 yılAllah alir o evladi senden
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik bir durum bence
00 Yorumla
+1 yılKötülük annelik duygularını bile bitirmiş
00 Yorumla
+1 yılNerelisin bacım
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılHay senin o vicdanını aklını eşekler sevsin
00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 427 cevap paylaştı. bence terapi al
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnelik yapmayı dene olmadı piskologa git
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüşünme öyle evladın o senin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazık bebeğe tedavi ol
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEtkilenme olursa olur
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHahha sana dedim biraz ilgilenirsen seni etkiler oğlundan hoşlanırsın bak biraz ilgilendin hoşlanmaya başlamışsın şu an da nasıl hissediyorsun oynarken
Napalm fjfnnd
09 Yorumla
Soran+1 yıl:(
Soran+1 yılNe kadar negatif bir insansın sen ya kaybol hadi
Soran+1 yılİnsanı depresyona sokuyorsun uğursuz şey ne olumsuz negatif bir enerjin var. Hayatındaki insanlara acıdım
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok artık Allah'a dua et tövbe istiğfar et
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler