+1 yılBilimsel olarak zararlı.
Dünya erkek nüfusunun sadece %30 sünnetli bu %30un %67si müslüman. Sanırsın dünyada geri kalan %70i hiv den enfeksiyondan geberiyor ve çoğu kısır. AKPM sünnet için 'tıbben gereksiz' demiştir. Hiv in en çok yaygın olduğu yerler aynı zamanda sünnetin en fazla olduğu yerler sahra altı Afrika ülkeleridir. Avrupa'da sünnet olma çok az sayıdayken (her yıl sünnet olan erkek sayısı da azalmakta) hiv oranları da düşüktür, Türkiye'de sünnetli erkek oranı oldukça fazlayken hıv giderek hızla yayılmaktadır. Penis kanseri olasılığını azaltır denmiş kaynak olarak verilen bir şey yok; penis kanseri en nadir olan kanser türlerinden biri, yüz bin kişide bir kişide görülür ve bu kişi genellikle 50 yaşından büyüktür ve erken teşhis ile tedavisi çok kolaydır. 10 binlerce kişi sünnet olsa belki bir kaç kişi korunur sünnet olmak yerine sigara içmeyin kat kat yararlı olur.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEdindiğim bilgilere göre hz İbrahim oğlunu kurban kesecekken koç gönderiyor sonrasında Koç kesiliyor ama erkek çocuğunun da bu durumdan tamamen kurtulmayacağı ve ondan bir parça olarak sünnet edilmesi gerektiği emrediliyor. Ama bilimsel olarak yararlı olduğu paylaşılmamış. bence anne babalar olarak çocuklarımızın haklarını elinden alıyoruz. Faydalı olduğu kanıtlanmamış. Hatta aksine tam ereksiyon olamamalarına engel.
134 Yorumla- +1 yıl
@Deja_vue iyi biraz daha araştır (Wikipedia erkek sünnet ) yaz çıkar
- +1 yıl
@Deja_vue örnek olarak o siteyi verdim bir kaç yerde daha var ama araştırmalısın bence. Kur doğru bilgilere açık biriyim kaçmam merak etme
- +1 yıl
@Deja_vue hitaba bak bence üslup öğren boş ahkâm kesiyordun ya onu söyledim işte aldım cevabıda
Soran+1 yılAbi sen niye diriliş ertuğrul dizisinden çıkmış gibi konuşuyorsun 😅
Soran+1 yıl33 yaşında yaşlı mı? Evlat mı? 33 yaşında arkadaşlarım var benim ne yaşlısı sanki 90 yaşındasın ayrıca konuşmanı yaşlı konuşmasına da benzetmedim. Aramızda dokuz yaş var evladın olacak yaşta değilim. Yaşlı görünmeyi mi seviyorsun anlamadım ki. Sihirli annemdeki figüranlar nasıl konuşuyor ya da konuşmamı nasıl ona benzettin onu da anlamadım
Soran+1 yılOk diyecek ne var anlamadım doğrusu kfdkjflsjflsjdpad
Soran+1 yılArkadaşın kaçmasından bahsediyorsun da asıl sen kaçıyorsun ok diyerek. Çay ne alaka
Soran+1 yılNiye anlatamıyorsun çok mu zor yani. Daha bunu bile anlatamıyorsan bütün hayatın çay içmekle geçiyordur herhalde
Soran+1 yılBu kadar abartacak mısın cidden? Bu kadar derin bir konuyu tartışmıyoruz bile. Cehalet falan ne alaka nereye getirdin konuyu. Seninle iletişim kurmaya çalışmak ne kadar zor. Yaptığım yorumlarda tek bir kötü cümle yokken niye bu kadar saldırgan konuşuyorsun
Soran+1 yılVerdiğin cevaplar öyle. “OK!!!” Dedin “Cahil” dedin, sihirli annemdeki figüranlara benzettin (bunda kötü bir şey yok ama hemen savunmaya geçiyorsun böyle)
Soran+1 yılHerkes senin kadar çayla ilgilenmiyor. Niye sürekli konuyu değiştirmeye çalışıyorsun? Sen de benim yazdığıma hiçbir şey demedin ona bakarsan. Çaya mı takıldın yani ne dememi bekliyorsun
Soran+1 yılBoşa konuşuyorum herhalde yazdıklarımı okumamışsın bile
Soran+1 yılE sen de gizlisin ben seni tanıyom mu sanki? Ciddiye almayacaksan niye uğraştırıyorsun
Soran+1 yılAbicim ne anlatıyon sen? Konunun gizli olmakla ne ilgisi var? Adımı mı bilmek istiyorsun fotoğrafımı mı görmek istiyorsun? Sadece bu durumda mı iletişim kurulabiliyor seninle? Ya da gizliyim diye amacım troll mü ne demeye çalışıyorsun? İki saattir gayet de mantıklı bir şekilde konuşmaya çalışıyorum ama sürekli “ne desem de konuyu değiştirsem” der gibi alakasız şeyler söylüyorsun
Soran+1 yılAy ne boşsun yaa üfff sıkıldım gidiyom ben
Soran+1 yıl😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
+1 yılErkeğin cinselliğini yarı yarıya öldüren bir şey sünnet. Aldığı hazzı yarıya düşürür erken boşalma sebeplerindendir, ereksiyon sebeplerindendir. Ailenin dogmatik düşüncesi yüzünden erkeğin hayatını kısıtlamaktır bir nevi.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
+1 yılZararlı gliding mechanism kaybolur sünnetle.
114 Yorumla
Soran+1 yılDerken?
- +1 yıl
Ne derken?
Soran+1 yılAy anlamadın mı cidden? Ne diyon açıklasana
- +1 yıl
Gliding yani kayma mekanizması kaybolur. Onu dedim. En büyük zararı budur.
Soran+1 yılNasıl yani kaymıyor mu sünnet olumca
Soran+1 yılOlunca*
- +1 yıl
İşte deri kalmadığı için kaymaz düzgün. Sürtünmüş olur sadece.
Soran+1 yılHadi ya. Teşekkürler
Soran+1 yılBaşta zararlıdan sonra virgül kullanmadığın için yanlış anladım 🤣
- +1 yıl
Rica ederim. Videosu var youtube da function of foreskin.
- +1 yıl
İnsanlar çeşit çeşit işte. Kimi virgül koymuyor kimi böyle ortamlarda bile kendini gizliyor. 😁
Soran+1 yılO ne demek şimdi
- +1 yıl
Her şeyi soruyorsun 😁
Soran+1 yılE anlat ne var
+1 yılZararlı.
Sünnetin amacı cinsellikten alınan zevki öldürmektir.30 Yorumla
+1 yıltabii ki çocuğumu sünnet, üstelik doğumundan 40 gün sonra bu onun sağlığı için çok önemli
06 Yorumla- +1 yıl
ettiririm yazmayı unutmuşum
Soran+1 yıl😲 nerden biliyorsun nasıl bu kadar kesin konuşuyorsun
- +1 yıl
bilim ilim denen bir şey var herhalde 🙄 ne demek nerden biliyorum? sünnet olması oğlumun sağlığı ve gelişimi açısından çok önemli olur ne kadar erken o kadar iyi ayırca çocuk 30/40 günlük olduğu için o acıyı yaşadığı ağrıları hatırlamayacak ve onda travma olmayacak sünnet olayı
Soran+1 yılNasıl yani, nerden bildiğini sorduğumda “bilim ilim denen bir şey var herhalde” diyince inanmamı mı bekliyorsun? Nerden edindin bu bilgiyi bize de anlat
- +1 yıl
off araştır öğren o zaman şimdi tek tek onları mı anlatayım sana ya makale şeklinde
Soran+1 yılBen araştırıp öğrenirim sen niye takıyon ki ben senin bildiğin şeyden bahsediyorum şu anda. Makale okudun da sanki makale şeklinde anlatabiliceksin
Çocuk & Ebeveyn konusunda 545 cevap paylaştı. sünnet tirr..
şart gibi, zateni
başka bir seçenek düşünemiyoruz..09 Yorumla
Soran+1 yılŞart derken?
Soran+1 yılKendim için sormuyorum tabii ki. İslam dininin gereği değil diye biliyorum ben. Sen nerden çıkardın onu
- +1 yıl
Sünnet cinsellikte harikadir
- +1 yıl
geregıdır saglık acısındanda tum dunya alımlerı islam dınının egrektırdıklerını kabul eder.. fazla derı alınır orada asidik üreler bırıkmez mantar olusmaz alınmaz ıse tam temızlenmedınde sıkıntı cıkar ılıskı yasadıgındada oylebırıyle sanada bulasır
Soran+1 yılKüçük kerem ne diyon
- +1 yıl
okumasını bılsen anlardır yararlımı deılmı
+1 yılSünnet olmak çok sağlıklı bişey araştır anlarsın faydalarını
03 Yorumla
Soran+1 yılDalga mı geçiyorsun
- +1 yıl
Ne dalga geçicem mk
Soran+1 yılIy
İdrar enfeksiyonu olmaması için sağlıklı yaptırdım.
06 Yorumla
Soran+1 yılNerden biliyorsun
Soran+1 yılKime?
Soran+1 yılBaşka bir doktora sor o da zararlı dicek kime inanıcaksın
- +1 yıl
Ben sünnet derisini geriye çekiyorum çişimi yaparken idrar yolu enfeksiyonu temiz tutulmazsa sünnetli olanlarda da oluyor
Yatırı var sağlık açısından boşaltım sistej
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Size bişey sorabilir miyim
- +1 yıl
Bakar mısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılzararlı, evleneceğim kişi yapılmalı diye tutturursa ayrılırım. çocuk istismarı ayrıca
10 Yorumla
+1 yılBu konuda baya gecikmiş biri olarak, benim de kafam karışık, emin degilim
00 Yorumla
+1 yılErkek çocuğum olursa sünnet ettiririm evet.
01 Yorumla- +1 yıl
20 yas geç mi
+1 yılBilimsel olarak yararlı olan tek bir tarafı yok
111 Yorumla
Soran+1 yılNiye herkesin farklı bir iddiası var bu konuda ya? Herkes çok emin
- +1 yıl
Faydalı olduğuna dair iddiası olan varsa buraya ilgili makaleyi bırakabilirler. Sünnet erkekte zevki azaltır. Mikrop cart curt diyenler, 2 milyar hristiyan sünnet olmuyor, peki neden mikrop veya enfeksiyon yüzünden sürekli penis ile şikayetleri olmuyor? Erkeğe zerre faydası yok. Bu sünnet olayı Yahudilerden çıkmış bir olay. İslamiyet gelmeden önce kendilerine olan bağlılığı belli etmek için erkekler sünnet oluyormuş. Zaten İslamiyetin büyük oradan Tevratın kopyası
Soran+1 yılÇok mantı ben buna inanıcam sağ ol
Soran+1 yılMantıklı*
- +1 yıl
İnanma. Bu inanç meselesi değil. Oku araştır ve bil.
Soran+1 yılZaten okuyup araştırıp inanıyorum uydurduğum şeye mi inanıyorum kardeş
- +1 yıl
boş ver o anlamda demedim ben. İnanç bilinmeyen şeye karşıdır, bildiğin şeye inanıyorum demezsin :)
Soran+1 yılBilmiyorum zaten sadece bu daha mantıklı geldi okuduklarım arasında. Bu konuda da onlarca makale okumak istemiyorum beni ilgilendiren bir durum yok şu an için gdhkhd
- +1 yıl
Hayır ben konudan bağımsız olarak inanç ve bilgi arasındaki farktan bahsetmek istedim sadece 😅
Soran+1 yılBiliyorum onu ya evrim teorisine de inanmazsın senin inancından bağımsız bir şekilde doğrudur zaten falan filan ama en başta bu konuyla ilgili dediğin için ona yorum yaptım
- +1 yıl
Neyse, birbirimizi anladık en azından
Bilimle kal^^
Gizli Üye(25-29)+1 yılTamamen zararlı, böyle olacağını bilsem olmazdım. İnsanlık suçu, 1slam denen illetin bize belası.
00 YorumlaYa tabiki sünnet ettirmeli hatta küçük yaşta yaptırmalı hem psikolojik hem penis boyu için önemli
015 Yorumla
Soran+1 yılNerrden biliyorsun nasıl bu kadar eminsin
Soran+1 yılErkeksin diye doğru mu biliceksin ya bu nasıl bir mantık? Erkek olup da seninle aynı fikirde olmayanlar da var ee kim haklı? Sor soruştur diyorsun ama sanki profesör gibi emin cevaplar veriyorsun. Başkalarının söylediklerine yüzde yüz doğruymuş gibi nasıl inanıyorsun
- +1 yıl
Şöyle diyeyim o zaman çocuklar büyüdüğünde aklı erdiği için otomatikmen sünnet olmak istemiyor korkuyor olduklarında ise bu psikolojik olarak etki bırakıyor ayrıca penis boyunda da şöyle diyeyim küçücük bir et parçası yüzünden gelişmiyor küçük kalabiliyor bu benim sadece yorumum kimin ne dediği önemli değil herkesin kendince yorumu var bende bu şekilde yorum yaptım
Soran+1 yılYa bu benim yorumum diyorsun ama bilimsel bir gerçekmiş gibi “tabii ki sünnet ettirilmeli” diyorsun. Ben senin yorumunu sormuyorum ki yaa nasıl kafana göre karar verebiliyorsun böyle bir şeye? İnsan biraz araştırır yani
Soran+1 yılSen ne anlatıyon @mk ne boş yaptın. Tabii ki sünnet ettirilmeli yazmışsın kör müyüm ben? Emin konuşuyorsun gayet de. Müslüman olan her erkek olmak zorunda falan değil onu nerden biliyorsun
Soran+1 yılCevap ver la nerden biliyon
Soran+1 yılTamam tamam çok üstüne geldim afedersin
Soran+1 yılSen yanlış anlayınca uzadı aslında. Söylediklerimde yanlış bir şey yok. Apaçık bir şekilde emin konuştun bu kadar kızmana gerek yoktu
Sağlıklı tabi oğlumu sünnet tabi ettirdim
19 Yorumla
Soran+1 yılTabi mi niye tabi
- +1 yıl
Kac yasinda oglun
- +1 yıl
Gunaydin
- +1 yıl
Sünnet derisini geriye çekip yıkamak yetmez mi sağlık açısından her dus alırken yapıyorum çişimi yaparken de öyle ve ereksiyon olunca sünnetli gibi oluyor
- +1 yıl
Anlıyorum sünnetsizim o yüzden merak ediyorum
- +1 yıl
😄😄 sorun yok
+1 yılOldum memnun değilim
..00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılevet sünnet olacak
yararlı00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 677 cevap paylaştı.
+1 yılZararlı Bir yanı yok.
00 Yorumla Sünnet hijjenik açıdan yararlıdır
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılFaydalı diye biliyorum ama neydi unuttum.
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılBen bi zararını görmedim 20 küsür yıldır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbi bitmedin be
00 Yorumla
+1 yılyararlıdır.
01 Yorumla
Soran+1 yılEe anlat
+1 yılYararlı tabi
00 YorumlaFaydalı
00 YorumlaYararlı
00 Yorumla
+1 yılYararlı bir şey her açıdan
00 Yorumlasünnet olunca daha az mikrop kapıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOldum memnun değilim
18 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Cevap sahibi+1 yılMesajdan yaz detaylı anlatmak istiyorum
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılO zaman sorma zaten memnun değilim
Soran+1 yılSen bilirsin
Cevap sahibi+1 yılTürbanlı kız mısın yaş kaç
Soran+1 yılNe diyon
Cevap sahibi+1 yılAnlatayım madem o kadar ısrar ettin erken boşalma sorunu var birde kışın üşüyor kafası sünnetli kışın üşür sünnetsiz üşümez
Muhakkak yararlı.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok biliyorsun sanırım
+1 yılZararlı
00 YorumlaYararlı
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılDaha cocuk yokki
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!