Kız çocuklarınızı zengin bir adamla mı evlendirmek istersiniz (kızım evlendiğinde maddi anlamda rahat etsin bakış açısıyla mı düşünürsünüz?) Kızımın sevdiği kişiyle evlenmesine izin veririm düşüncesindemisiniz?
Kızlarınızı zengin bir adamla mı evlendirmek istersiniz?
Başkasının zenginliğinde mutluluk aramadan kendi kendine yetmesini ve günü geldiğinde karşısındakinin sevgisiyle yetinmesini isterim. Mutluluğunu parayla ölçen bir çocuğum olsun istemezdim.
Kimse istemez zaten ama şöyle düşün kız normal bir gelirde asgeri ücrette, sevdiği adamda asgeri gelir üstünde çalıştığı bir meslekteyse illa ki çalışmayan kızların zengin koca arayışı algısı olarak düşünme sorunun mantığını ama maalesef ki var öyle genç kızlarda.
Tabii ki var, öyle erkeklerde var hatta. Zenginlik çağımızın vazgeçilmez arzusu. Hele şu düzende insanlar ister istemez daha iyi yaşam standartlarına sahip olmak istiyor ki bende bunu isterdim muhtemelen. Ama maneviyatı duygu ve düşünceleri maddiyattan daha çok önemsiyorum, haliyle çocuğuma da bunu aşılamaya çalışırdım. Bunun sonucunda da vereceği kararları maddi açıdan zenginliğin etkilemesini istemezdim her halükarda.
Evet. Kalbi olana zengin denir, diyen bir peygamberin ümmeti olarak içinde kalp olmayan birine damat demek istemem. Kalbi, inancı ve ahlakı olduktan sonra ister cebi dolu olsun ister zihni pek önemi olmaz. Maddiyat önemli ama olmazsa olmaz değil. Öyle lüks içinde büyümedim bende. Zorluklar çektim ama bir kez oldum keşke demedim çünkü babamın kalbi çok güzel. Çocuklarımın hatta torunlarımın da böyle diyebilmesini isterim. Belki evi, arabası olmaz ama keşkelerle bezeli bir "lüks" yaşamamış olur. Huzuru, mutluluğu, samimiyeti tadar.
Maddi manevi birçok anlamda refah bir hayat süresini isterim. Ben hayat tecrübemi bilgimi ve temennilerimi aktarırım. Ama kızım kiminle isterse onunla evlenir. Hiçbir şekilde müdahale etmem Çünkü bugün doğru gördüğümüzün yarın da doğru olacağı garanti değil. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu sadece zaman bilir. Onun için kızım da olsa gelecekteki hayatını etkileyecek şeyleri ben karar vermem
Evet, o yüzden kız çocukları kendine yakışanı yaparlar eş seçimi konusunda, tamam gönül bu otada konar, 💩da konar ama insanda birazda bir ömrü beraber geçireceği eşini kendi seçer, yanına yakıştırır. Her şey maddiyat değil sonuçta.
Asgeri ücret gelirli birisi işte öyle düşün, asgeri ücret artık orta gelir seviyesi değil ama kızında çalışıyor olsa yinede izin vermezmisin sevdiği adamla evlenmesine