Yoksa kendi haline mi bırakmalı, sevmeyen sevmez mi bir daha ders çalışmayı🤔

Yoksa kendi haline mi bırakmalı, sevmeyen sevmez mi bir daha ders çalışmayı🤔
Gün içerisinde çocuklarıyla birlikte kitap okuma etkinliği düzenlemek onları belli başlı sorumluluklara hazırlayabilir, çocuk bakar mesela her gün annem-babam kitap okuyor bir şeyler yapıyor bende onlarla birlikte kendi derslerimi çalışmalıyım diyebilir çoğu zaman da işe yarar çünkü çocuklar için en iyi örnek anne ve babalarıdır, onlar ne yaparlarsa onları tekrar ederler özellikle anne figürü çok çok önemlidir tavsiyem günün belli saatlerinde bir program dahilinde onlarla birlikte derse teşvik edici aktiviteler yapmak olabilir, zorlamak, ceza vermek hiç bir işe yaramıyor çünkü çocuğun savunma mekanizmasını devreye soktuğu için daha da soğuyabiliyor derslerden
Allah onları bağışlasın inşallah iyi bit gelecekleri olur mutlu birlik ce beraberlik içerisinde huzurlu olurlar onlarla arkadaşlık kurarak oyunlar oynayarak onlarla hayatı paylaşarak. Yanlarında olmamız gerekli kuzmadan öfkelenmeden sevgimizi hissettirerek değerlerinizi anlatarak bir iş yapıyorsak onlarla paylaşarak yardımlaşacak öncelik sağlayabiliriz. Görev verdiğimiz konularda onları ödüllendirerek hiç birini değerlerinde ayırmayarak birlikte paylaşarak öncelik göstermemiz bizim onlara verebileceğimiz en güzel ahlak katarak doğruyu yanlışı göstererek yanlarında ne olursa olsun ayırım etmeden hayata güzel bir şekilde hazırlamamız gerekli çocukları çok severim onlar her haliyle çok masum ve yarınlarımızı değerlerimizi ileriye taşıyacak geleceklerimiz olacaklardır. Her biri için yarınlarda birlik beraberlik ayrım yapmadan geleceğe yön verenlerimiz olacaktır. İnşallah yarınları her biri için daha iyi huzurlu mutlu sevgi dolu ahlaklı günleri olur. Yolları açık olsun daima saygılar 🙏
Çok teşekkürler 🙏
Mümkünse derslerini takip edilir
Çocuklara zorlandığı takıldıkları yerde yardım edilir
Dersin koyal anlaşılmasını sağlayan kitap dergi vs tedarik edilir
Telefon bilgisayar tablet vb cihazlara erişimine kısıtlama getirilir. Aksi takdirde çocuk akşama kadar telefonda bilgisayarda oyun oynar
Öğrencilere çok fazla ödev verilmemeli
Bu çocuğun moralini ve motivasyonunu düşürür
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Ebeveynlerin çoğu genelde ders çalış oğlum /kızım diyerek sevdirmeye çalışıyo 😄 Ama boşuna çırpınıyolar. Yapılması gereken bellidir. Evlatlarımıza kendimiz örnek olmamız lazım. Çocuklar küçükken anne/baba ne yaparsa onu yapıyolar. Bu duruma örnek Ronaldonun oğludur mesela . Kendi gibi disipli bir sporcu yetiştiriyo adam 😄
Ben yardım ederim ama. Mesela İngilizce çalışıyo. Pratik yapmaya başlayınca tamam anne gerek yok diyo🤦♀️😂
Çocuklar artık internetten her şeyi öğreniyo 😅 Benim demek istediğim aslında örneğin sizin devamlı olarak kitap okumanız veya araştırıp çalışmanız bile çocuğunuza etkisi olucaktır. Küçükken anne /babayı örnek alıyolar.
şu an almıyo maalesef. Aşırı bi özgüven geldi haspama😅bunu kırmak da istemiyorum. Ama ama😄
Cevap
6Cevap
Çocuklarınıza bu anlamda örnek olmanız lazım. Armut dibine düşer misali siz nasıl olursanız , çocuklarınız da öyle olur. Sizi görür sizi örnek alırlar. Birlikte kitap okuyabilirsiniz resim yapabilirsiniz. Etkinlikler düzenleyebilirsiniz
Kendi halinde belli bir yaştan sonra bırakmak lazım, ödev yapma ders çalışma alışkanlığı kazanana kadar yaninda bulunup mutlaka rehberlik edilmeli. Çalışma sonunda sevdiği bir tatlı/yemek/ küçük bir sürpriz vb ile odullendirilebilir.
Çok üstüne düşüp bunaltmamalı merak etmesini sağlamalı vs.
Sevmeyen sevmiyor ya bence çabalamaya gerek yok. Öğretmeni sevmeyen çocuk hele hiç çalışmıyor.
Yok öğretmeni seviyo. Dersi güzel dinliyo. Öğretmeni de seviyo. Potansiyeli var diyo.
Dersi derste anlayıp çalışmak istemiyor olabilir o zaman
Evet ama yeterli olmazki herkes yarış atı gibi çalıştırıyo çocuğunu. Sürekli testler etütler.
Çocuk işte adı üstünde at gibi ehlileştirmeye gerek yok doğasına göre yaşıyorlar. Başkalarıyla kıyaslamamak lazım en başta zihni açıksa devamını getirir zaten. Her çocuk özeldir filmini izledin mi sen? Hepsinin yeteneği çok başka senle ben gibi 🤷♀️
Tatlı tatlı anlatarak. Çocuk çözmeye başladığında çalışmayı seviyor aslında ama çözemezse hevesi kaçıyor. Çocukken ben de böyleydim.
Çocukları çok sıkmak doğru değil.
Babam bana çalışma sktret bizim galeride çalışırsın diyordu ben onu dinlemedim üni okudum mezun oldum şimdi galeriye bakıyorum 😂😂😂😂 şal gitsin çocukları
En azından sorumluluk sahibi olmaları için gayret edilmeli
Basta bi sevdirmeye çalış... güzellikten anlamıyorsa ağız burun dal jsksndbxksn😂😂😂
Örtmenler baskı yapmajsa çocuklar dersi sevebiliy
Ödevlerini hızlı bitirirsen C5 dinleyebilirsin de
Biraz zorlama veya ödül ceza tavsiye ederim
sevdiremez
Motive etmelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?