+1 yılyani yapacağı işin ne kadar ağır olduğuna bağlı eğer onu yormayacak şeylerse yapabilir dicem ama sonuçta hamile olacağı için büyük ihtimalle en ufak bir şey bile yorar o yüzden yaptırmazdım hem zaten yaptırmamak daha iyi hem karnında bebek taşıcak hemde işle mi uğraşcak olmaz öyle birde bildiğim kadarıyla hamile olan bir kadının zaten ev işiyle falan uğraşmaması gerekiyor sadece ev işi değil hiç bir fiziksel güç gerektiren bir şey yapmaması gerekiyor çok riskli yani çocuğun düşmesine sebep olabilir veya eşim olan kişiye zarar verebilir o yüzden yaptırmazdım valla geçsin yatakta yatsın ben hallederim her şeyi
03 Yorumla
Soran+1 yılYani ama kolay olan işler yapılır yineds
- +1 yıl
valla bu konuda pek bir bilgim yok o yüzden bilemiyorum ne yapılır ne yapılmaz ondan direk korumacı bir şekilde yapmaması daha iyi ama sonuçta sen daha iyi bilirsin kolay olan şeyler yapılabiliyorsa ve karım dediğim insanı yormicak şeylerse o zaman yapabilir zaten buna bir lafım yok ama bilmiyorum yine de yani şimdi düşünüyorum bir yanım kolaysa bişey olmaz yapabilir diyor bir yanımda kolay da olsa yine yaptırmam diyor kararsızım o yüzden baya
Soran+1 yılHmmm
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafayı yerim yüksek ihtimal. Yaptırmam gelir temizler silerim, Yemeği de yaparım tabi öyle sürekli oturması sağlıklı olmadığından ve sıkılacağından beraberde yaparız yani daha çoğunluk ben ama ona aktivite olması için destekli ben :)
03 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel ben olsam oturmam ya hiç temizlik yapmaya çok severim hahahs
Cevap sahibi+1 yılBen öyle bir şey görsem evde kavga çıkar ne demek kendini yormak ya yapmayacaksın dedim mi yapmayacak. Oturacak dinlenecek. Vallahi kavgası çıkar yapamaz abi yoramaz kendini. 2 canı da tehlikeye atamaz. En fazla yemek istedikleri alıp yesin temizlik ne
Soran+1 yıl😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapabileceği şeyleri yapar zorlanacağı şeyleri ben yaparım gerekirse dokuz ay boyunca kölesi olurum ama kendisi de sürekli yatmamalı yani sağlık açısından biraz hareketli olması lazım zorlanmayacak düzeyde tabi
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılAğır iş yaptırılmaması lazım ve karın büyüdükçe işlerde zor geliyor o yüzden hamilelik ilerledikçe eşe daha çok sorumluluk düşer. Hani tek sorun karın büyüklüğü olmuyor çünkü bir sürü şey oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
+1 yılBen yaptırmadım. Doğuma üç ay kala yemekleri yaptım, yorgunsam dışarıdan söyledim. Temizlik için eve 15 günde bir kadın çağırdım. Gebelikte Duşunu kendim yaptırdım. Evden çıkarken ayakkabılarını bile ben bağladım egilmesin diye.. ütü ile bulaşık ile uğraştım.. üç ay böyle geçti..
Sonuç: Aldatıldım 🙄25 Yorumla
Soran+1 yılAh be kötü olmuş sonu
- +1 yıl
🤷
Soran+1 yıl😮 b
- +1 yıl
Nankormus
- +1 yıl
@aynurb0101 bu kelime oldukça hafif kalır
Hamileyken bunun sorununu çok yaşamıştık. Maalesef Türk ailelerinde hamile kadına bunu yaptırma söyleme denemediği için erkeklere hamilelikde onlara regli gibi geliyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılBencede
Hamilelik hastalık değildir. kendisi veya beneği için bir risk yoksa rutin hayatına işine gücüne devam etmelidir kişi.
Asıl çalışırsa daha sağlıklı olur hem fiziki hem mental açıdan. Hareketli bir hamilelik doğumu da kolaylaştırır. Doğum sonrası günlük hayata adapte olmakta zorlanmaz.
Tüm bunların hepsi tecrübeyle sabit.
10 Yorumlayaptırmam diyen yalan söyler çalışan kişi imkansız iş yapamaz zaten erkeklerin geneli ev işinde bilinçli değiller
15 Yorumla
Soran+1 yılBana da öyle geliyo
Soran+1 yılAynen ya yapılır yani nolucak
Ağır işler kesinlikle yaptırmam çoğu işine yardımcı olurdum
25 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel
Soran+1 yılRica ederim bencede öyle olmalı :)
Soran+1 yılYaa :)
+1 yılDüşük tehlikesi yoksa yapması daha iyi , hareketsizlik gebelikte istenecek son şey bile değil. Ağır işlerde eşin yardımcı olması gerekir bir zahmet
30 Yorumla
+1 yılyani hamile diye yatalak gibi yaşamasına gerek yok bence ama temizlik çok uğraşlı yemek gibi şeyleri yapmasına izin vermem kısacası yorulacak şeyler yapmasını istemem
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılValla ben hamileyken 9 ay yedim içtim gezdim uyudum yattım kalktım hiçbir iş yapmadım sanki madalya mı takıyorlar iki canımla neden kendimi yorayim ki.
21 Yorumla
Soran+1 yılEn iyisini yapmışsın valla
+1 yılBenim eşim yapmak istemezdi son zamanlarımda bir iki evi supurdu ondada annemlere deme dedi. Sanki ayıp bişey. Allah eşini düşünen ona yardım eden hayatı musterek gören kendini ağa paşa sanmayan eşler nasip etsin. Ben her işimi kendim yapıyorum çalışıyorum bide. Bişey yardim etmediği gibi bide dört dörtlük istiyor herşeyi. Allah hayırlı eş versin. benim olmadi
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşallah
+1 yılYaptırmam zaten hamile olmasa bile ben öyle işi kadın yapacak düşüncesinde olan biri değilim titizlik de olduğundan dolayı işler daha kolay halloluyor
10 Yorumla
+1 yılyani şimdi kendimi düşünüyorum da eşim bana dese ki temizlik yapmayacaksın ben 9 aylık halimle bile o yanımda yokken duramayıp yapacağımdır yani 😂
25 Yorumla
Soran+1 yılBen olsam yapmadan duramam ya
- +1 yıl
bende duramam benim bi yakınım öyle temizlik yaparken düşüp hastanelik oldu hamileyken gelecekte ben işte aynısı olmazsa ben de bir şey bilmiyorum
Soran+1 yılOlmaz inşAllah ama bi süreden sonrada zararlı diye biliyorum
- +1 yıl
beni birisinin engellemesi lazım ancak
Soran+1 yılGelip tutacak anca shdjjd
Kadın olarak hamileyken herşeyi yaptım hiç sorun değil bence :))
10 Yorumla
+1 yılerkek olsam en azindan yardim ederim kadina kro hanzo degilsem agir is yaptirmam
20 Yorumla
+1 yılcok agır kaldırmamak sartıyla kendi isterse yapabilir istemesse fazla iş yapmaz
10 Yorumla
+1 yılEşim hamile olsa elini sıcak sudan soğuk suya sokmazdım 😂😂
10 Yorumla
+1 yılKızım, ama erkek olsaydım hamile bir kadına, eşim olsa da olmasada iş yaptırmazdım.
10 YorumlaYapabileceği bir şey varsa yapmasını istediğim bir şey varsa söylerim yapamam derse kendim yaparım. Bilemezsem sorarım.
16 Yorumla
Soran+1 yılSorabilirsin
Soran+1 yılBence enayilik değildir sevdiğin kişiye istediği bişeyi yapmak ama öyle düşünen birisi rahatına çok düşkün birisidir
Soran+1 yılSaçma bence
+1 yılHafif işler olabilir ve rahatsız olmaz ise yemeği de yaptıra bilir. Gerisini yaptırmamak lazım diye düşünüyorum.
014 Yorumla
Soran+1 yılNormal olanı
- +1 yıl
Fazlasını yaptıran mı var?
Soran+1 yılVardır
- +1 yıl
Düşüncelerin iyi çalışıyor demek ki..
Soran+1 yılAnlamadımm
- +1 yıl
Diyorum ki hayal gücün iyiymiş bu düşünceleri yaptığın için..
Soran+1 yılArada çalışır sjjsjs
- +1 yıl
Ahaha :)) umarım güzel şeyler için de çalışır.. Zirâ burası boş bir platform çünkü.
Soran+1 yılYok ben burayı can sıkıntısından yükledim yoksa güzel şeyler içinde çalışıyo
- +1 yıl
Hah şimdi oldu işte bak : ) bende zaman doldurmak için ve sıkıntı giderici için kullanıyorum..
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
Yorumların için teşekkür ederim.. Kendine iyi bak 🙃🌸
Soran+1 yılRica ederim sende kendine iyi bakk
- +1 yıl
Ulaşmak istersen yaza bilirsin 🌸👋
Gizli Üye(25-29)+1 yılben yaptırmam diyebilirim çok kolay bir şekilde, çünkü ev işleri yapmak hoşuma gidiyor ara sıra. hamile olmasına gerek yok bunun için.
23 Yorumla
Soran+1 yılEv işi yapmak eğlenceli iş bana görede
- +1 yıl
Hahah işte aradığım eş adayı😂😂
Cevap sahibi+1 yılkimseye aday olmayızda öyle yani
+1 yılHafif işleri yapmasına müsade ederdim. Ama asla zorlayıcı iş yaptırmazdım
06 Yorumla
Soran+1 yılHmm
- +1 yıl
Gerçek bu belki sana ters gelmiş olabilir ama ben işteyken en kötü kendisi için yetebilecek işleri yapmalı
Soran+1 yılYok normal bişey bence sonuçta hamile diye 7/24 yaticak değil canım sıkılır dı benim olsa
- +1 yıl
Aynen öyle ve hamile bayanın bazı hareketleri yapması hem doğum hem de hamilelik döneminde kendisine yararı olur
Soran+1 yılEvet hatta doktorlar yürüyüş falan da öneriyo bazen
- +1 yıl
Aynen öyle tabi ki de
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılağır işleri asla yaptırmaz ve işlerin çoğunu ben yapardım
03 Yorumla
Soran+1 yılİyiymiş
- +1 yıl
yani bu normal bir şey böyle olmalı. sonuçta canımdan can taşıyor ve hem kendi hem de çocuğun sağlığı için dikkat etmesi gerekiyor. böyle bir durumda her erkeğin elinden geldiğince yardımcı olması ve fedakarlık yapması gerekir.
Soran+1 yılAynen
+1 yılBir sabahları 2 yumurta haşla birde akşama çay demle diyorum o kadar 😂
03 Yorumla
Soran+1 yılNe var onu yapmaya çok ii hshshs
- +1 yıl
E tamam o kadar işte benim isteklerim daha fazlasında gözüm yok evde yemek yemem kahvaltı dışında öyle bok götürmediği sürece temizliğe de takılmam rahat rahat takılıyor işte 😂
Soran+1 yılNe güzel 😂
+1 yılYasalar bile 32. Haftadan sonra izin veriyor. İlk 32 haftada özel bir durum varsa işe gidip çalışılırken ev işi mi sorun?
01 Yorumla- +1 yıl
Hamile kadın kaçıncı aya kadar çalışabilir?
Doğum izni, doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplamda 16 haftadan oluşmaktadır. Bu doğrultuda doğum izni süresi hesabında gebelik 40 hafta olarak ele alındığından kadın işçi gebeliğinin 32. haftasını tamamlaması itibariyle doğum iznine ayrılabilmektedir.
37. Haftaya kadar çalışabilir
Ayrıca, Hekim gerekli gördüğü takdirde kadın işçinin 32. hafta dolmadan önce analık istirahatine (izne) ayrılması için rapor verebilir.
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeni evliyim hamileyim gibi davranıyor hamile olsam anlaşılan yormicak
213 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel mutlu olursunuz inşAllah
Cevap sahibi+1 yılUmarım amin Allah razı olsun
Soran+1 yıl💗
Cevap sahibi+1 yılÇocuk istiyor çok gelip gidip karnımı okşar bebeğimiz büyüyor diye😀şu ağır istersen ben alayım bırak der canin bir şey çekerse şöyle hemen getiririm. sana der denemelere başladık ama suanlik değilim o şimdiden köyleymişim gibi davraniyor
Cevap sahibi+1 yılYaşi var 33 yaşında istemesini normal buluyorum zaten hayırlısı neyse o olsun Allah ne zaman derse inşallah
Soran+1 yılYaa ne kadar tatlı maşallah
Cevap sahibi+1 yılBen 24 yaisndayim bana göre erken de onun yaşı var normal istemesi zaten
Cevap sahibi+1 yılÇokta genç te değil hani ahaha
Hayır. Ben yapabildiğimi yapardım hafif şeyleri oma bırakırdım.
00 Yorumla
+1 yılUfak tefek işler yapmalı faydalı. Ağır işler sakıncalı
00 Yorumlaİs yapmazsa doğum zor olur haraket etmeli yürüyüş yapmalı
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 665 cevap paylaştı. Yapacak tabi, öyle yan gelip yatacaksa babasının evine gitsin
00 YorumlaRiskli olan şeyleri yapmamalı tabi. Ama öyle şehzade doğuracakmış gibi de abartmam yani 😂
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂
karnı burnunda olup agırlık kaldırıp spor yapan kadınlar var niye iş yapamasın?
03 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin bünyesi aynı değildir ona kolay gelen bişey bi başkasına zor gelebilir
Soran+1 yılAyn
+1 yılBirtanem hamileyken işmi yapcak birde kraliçeler gibi bakarım
21 Yorumla
Soran+1 yılVayy
Erkekler dover falan ya iş ne ki bütün dedikleri yalan bunlarin ya
05 Yorumla
Soran+1 yılBi söz vardır bekara karı boşamak kolay o hesap olabilir ahhsgs
Soran+1 yılGerçek hayatta da uygulasalar keşkee
Soran+1 yılMaalesef ya
+1 yıl32. haftaya kadar çalıştım izine çıktım 5 gün temizlik yaptım sabaha karşı kızım geldi 🫥
02 Yorumla
Soran+1 yılYaa hayırlısıyla büyüsün inşAllahh
- +1 yıl
Amin inşallah
+1 yılYaptırmadı ben yapardım
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 521 cevap paylaştı. Asla, kalleşlik olur.
13 Yorumla
Soran+1 yılVayy
Soran+1 yılTabii 😎
+1 yılHayır yaptırmam
10 YorumlaBelli bir süreden sonra yapılması zararlı.
10 YorumlaTek yapacağı şey yemek yemek olur.
03 Yorumla
Soran+1 yılO da kolay
Soran+1 yılAynn
+1 yılYaptırmam ya kıyamam erkek olsam
01 Yorumla
Soran+1 yılAynm
+1 yılYa hafif işler, yapabildiğim kadar ben yapardım.
01 Yorumla
Soran+1 yılNormal olanı öyle bencede
+1 yılHamile olmasada yaptırmam
01 Yorumla
Soran+1 yılO da iyiymiş
Gizli Üye(30-35)+1 yılPamuklara sarılmalı nett
19 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi dersin
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle…. eşin hamileliği en değerli hissettiği dönem olarak hatırlamalı kötü değil farklı güzel bir durum olarak kodlamalı sonsuza kadar
Soran+1 yılDemi bencede öyle olmalı
Cevap sahibi+1 yılKesinlikel
Soran+1 yıl👍
Cevap sahibi+1 yıl💪🏼
Soran+1 yılSenin gibiler nadir bulunuyor jsjsjdj
Cevap sahibi+1 yılHahah çok teşekkür ederim çok zarifsin…🌹🍀
Soran+1 yılRica ederimm :))
Hamile kadına iş yaptıran eşten hayır gelmez.
10 Yorumla
+1 yılRiskli değilse neden yapmasın
10 Yorumla
+1 yılKıyamam beyime yapmasın
00 Yorumla
+1 yılAğır işler dışında hayatına devam edecek elbette
00 YorumlaÖyle bir şey olur mu asla
00 YorumlaAksine iş yapsa kızarım
00 YorumlaYsptırmadım mümkün mertebe.
00 Yorumla
+1 yılNadir
10 Yorumla
+1 yılYaptırmam
10 YorumlaAdamsa yaptırmaz
10 Yorumla
+1 yılYaptırmam
10 Yorumla
+1 yılTabiki hayir
10 Yorumla
+1 yılYaptırmam asla
23 Yorumla
Soran+1 yılKolay olanlar yapılır ya
- +1 yıl
Onlar yapılır
Soran+1 yılAynen
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAy ben kıyamam
11 Yorumla
Soran+1 yılAhahsh mecbur kıyarsın
Asla yaptırmadım
032 Yorumla
Soran+1 yılİyi bakalım
Soran+1 yılYok öyle sorasım geldi
Soran+1 yılÖyle
Soran+1 yılEvet sen evlisin heralde
Soran+1 yılİyiymiş mutlu olursunuz inş
Soran+1 yıl😂
Soran+1 yılAhhahs
Soran+1 yılYa en son ben yazıcamm
Soran+1 yılOkey hahahs
Soran+1 yılTamamm
Soran+1 yılOky
Soran+1 yılAy yeter tamam bak en son benn
Soran+1 yıl...
Soran+1 yılSenin çocuğun var mı
Soran+1 yılAsla yaptırmadım yazmışsın da
Soran+1 yılAnladım
Yaptırmam bebek gibi bakarım
03 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel
Soran+1 yılAynn
+1 yıloh no oh no
015 Yorumla
Soran+1 yılAahhssh
- +1 yıl
zhahah :) sen yapıyor musun
Soran+1 yılBen hamile değilim de olsaydım yapardım
- +1 yıl
ahahah :) olursun çok sey yapma önünde yıllar var
Soran+1 yılZor olanları yapmam tek
- +1 yıl
onu da ben mi bulayım ufaklık :D
Soran+1 yıl😂😂
- +1 yıl
deli bir de gülme :)
Soran+1 yılGülerim ajjsjd
- +1 yıl
bak yaaa gülme diyorum :)
Soran+1 yılTamam ağlayım bidahakinee
- +1 yıl
uyuz yaaa :) uyuzsun
Soran+1 yılThank youu :)
- +1 yıl
ah sen gizli olmayacaktın :D
Soran+1 yılNiyee
Asla yaptırmazdım
034 Yorumla
Soran+1 yılHmm
Soran+1 yılAynen kolay işler yapılır da zor olanlar tek başına yapılmaz
Soran+1 yılİyi ya sen elinden geleni yapıyormuşsun sonuçta
Soran+1 yılKanki genelde değer verenin değeri bilinmiyor o yüzden salla gitsin
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılAldatıcaksan evlenme ya nasıl yapiyolar aklım almiyo
Soran+1 yılYok sana demedim zaten aldatanlar için dedim
Soran+1 yılEvet ya
Soran+1 yılBelki iyi birisini bulursun belli olmaz ama o olayda geçmiş gitmiş fazla düşünme
Soran+1 yılYaşadığın zaman her zaman umut vardır
Soran+1 yılKeşke yaşanmasaydı demek isterdim ama yapicak bisey yok
Soran+1 yılYani onu evlenirken iyi seçmek lazım ve iyi tanımak
Soran+1 yılGençmişsin daha ya evlenirsin
Soran+1 yılAynen
Soran+1 yılDuygusuzmuş ya
Soran+1 yılAnladım
- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri