Merhaba hamileyim ve söyle birsey duydum kime cok bakarsan bebegin ona benzer diye yani ilk bebegim esmer Bana cekmis ikinci sarisin olur mu babasi gibu bu bebege baksam?

Merhaba hamileyim ve söyle birsey duydum kime cok bakarsan bebegin ona benzer diye yani ilk bebegim esmer Bana cekmis ikinci sarisin olur mu babasi gibu bu bebege baksam?

Böyle bir şey mümkün değil elbette gen diye bir gerçek var 😄 ama tamamen hurafe de diyemem bizim yan komşumuz dişlerini sıkar hep hamileliğim de onu çok gördüm minik tırtıl da hep dişlerini sıkıyor. Ondan mı bilemem ama benim de aklıma geliyor bazenler 😂
Hayır, "Hamileyken kime çok bakarsan bebeğin ona benzer" sözü doğru değildir. Bebeğin anne karnındaki gelişimi, anne ve babanın genleri tarafından belirlenir. Annenin hamilelik dönemindeki beslenmesi, yaşam tarzı ve ruh hali, bebeğin gelişimini etkileyebilir, ancak bebeğin fiziksel özelliklerini doğrudan etkilemez. Bebeğin fiziksel özellikleri, anne ve babanın genlerinden gelen DNA tarafından belirlenir. Bu DNA, bebeğin saç rengi, göz rengi, ten rengi, yüz şekli, burun şekli gibi özelliklerini belirler. Annenin hamilelik dönemindeki beslenmesi, yaşam tarzı ve ruh hali, bebeğin gelişimini etkileyebilir, ancak bebeğin fiziksel özelliklerini doğrudan etkilemez. Örneğin, anne hamilelik döneminde çok fazla sebze ve meyve yerse, bebeğin daha sağlıklı bir şekilde gelişebileceği söylenebilir. Ancak, bu, bebeğin anneannesine benzeyeceğini garanti etmez.
Cevap
25Cevap
Çok mantıksız geliyor bana, hindistan da insanların bir kısmı maymuna bir kısmı ökuze tapiyor haşa, o zaman bunların çocuğu ya inek ya da maymun olurdu, Akşama kadar inek ve maymunun yanindalar.
Hiç alakası yok ki kuzenim hamileyken bana bakar yavrum sana benzesin senin gibi güzel olsun çok bakayım sana derdi ki oğlu kara kaş kara göz 😂
Ohoooo yandik vallah babaya benzemesi zor desenize
Siz renkli gözlümüsünüu
evet 😀
babaya benzemesi zor derken çocuğun babası renkli gözlü ise zaten muhtemelen öyle olur çocuk ben babamdan almışım göz rengimi
Ilk cocugum bana cekmis ondan ben kara gözlüyüm
aman olsun sağlıklı olsunlarda :)
Amin orasi ztn öyle
Sizin annenizin gözleri hangi renk
annemin gözleri yeşil :)
Eee sizin normal yani renkli gözlü olmaniz
demek istediğim annemden almamışım babamın göz rengini almışım ben
Yalan 🤣
Vallaha yalan.. en cok kendime baktım
Cocuk aynı Babası 🤣
Hahahahah bende diyorum ilk cocukda kendime cok baktim diye bu cocuk bana cekti haha
Ben de özellikle şimdiki hamileliğimde ona daha çok bakıyorum belki ters teperde bana benzer 😂 Umut fakirin ekmeği 🤣🤣
HAHAJHAHAH ayy allah iyiliginizi versin hic gülecegim yoktu
Kacinci ayinizdasiniz masallah
😂😂 Ne yapalım ya allah ikinci bi şans sunmuş bari yapmadım demiyim😂 5 aylık olduk 🤲🏼🌸
Aynen öyle esinizle sizin teniniz hangi renk? Allah bagislasin masallah
Eşimde bende buğday tenliyiz cocuğumuzda buğday tenli 😌
Masallah insallah buda size benzer ikinizinde gönlü olur
Hadi bakalım😂 Sağlıklı olsunda gerisi allah taktiri ❤️
Ayyyyy çok tatlı maşallah umarım istediğin gibi olur
Ya amin cok tsk ederim
Gerçekten böyle şeylere nasıl inanıyorsunuz? Akıl var mantık var hadi onları yitirdik bilim var ortada az araştırın okuyun.
İnanmıyorum öyle şeylere ya anneye ya da babaya benzeyecekler ☺️ sen kıvanç Tatlıtuğ ya bak bebek onun gibi olsun oldu 😂
koyu ten rengi baskın gen bu yaşa geldin öğrenemedin mi hâlâ
Ablam sari enistem kapkara ilk cocuga kara ablam gibi ikinci sari ee ozmn ikincide kara olmasi gerekmiyor mu baskinsa
bi kadının doğurabilceği çok fazla farklı kombinasyonda çocuk var illa koyu olcak hepsi diye bişi yok ama genel olarak baskın gen olduğu için koyu olur
Dogrudur haklsiniz
Alakasi yok gözlerim renkli diye hamile komşu gelin hep bana bakiyormus şimdi mesaj atiyor oğlum renkli gözlü olmadi diye 🤣
Sen yanlış biliyom namazdan sonra dua ederken Allaha sipariş veriyorsun nasol bişey istediğini öyle oluyor
bunlar saçma şeyler genlerden geliyor o özellikler
Genetik biyoloji dna ve spermler gruptan ayrıldı boş beyin hücreleri konuşuyor konuşun bakalım.
Aynn sen kendine baktigin sirece cocugunda senin gibi cirkin olucak
Demek o yüzden hamile öğretmenler ilk aydan kaçıyor bizden
Bu doğru olsa zaten tıpta DNA denilen anne baba geni olmazdı bu saçma şeye takılma
Hurafe tabii ki bu söz. Genlerle aktarılır benzerlik
Yok be annem sarışın mavi gözlü bir kız çocuğuna bakmış sürekli, aha çıkan fenotip bu
Doğru olsaydı eğer DNA denilen tıbbi kavram hiç varolmazdı.
Fotoğrafta ki çocuk sizin mi?
Bu arada hangi genin baskın olduğu daha önemli 🙂
Bana daha çok hurafe inancı gibi geldi. Bilimsel olarak DNA diye bir şey var 😀
Bebeğin ponçikliği 🥹 Sırf bunu doğrulamak için bile denenir vgchg
Hangi tarafın özelliği ağar basıyorsa ona benziyor
Bu söz doğru değil bilimsel olarakta bi açıklaması yok zaten ki dert etme babaya benzer ahanda sana diyorum 🤪
Niye hiss mi etin kiz ah keskeeee
Kendimden biliyorum gittim sağa sola baktım hep ahanda doğdu aynı babası kılıklı uyurken bile 😅 sağlıkla aş kucağına gönlünce olsun inşallah her şey
Ahhahahahah ayyy cok güldm vallah ne güzel iste babaya cekmis ben cok mutlu olurdum vallah
Olur olur 🤣
Allah'ın takdiri böyle saçma sapan şeyide ilk defa duydum.
Komşumuz bunu denemişti onda da renkli gözlü sarışınlar vardı kıvanç tatlıtuğa bakmış sürekli.
Çocuk da öyle oldu. Fakat zihinsel geriliği var.
Alakası yok tamamen genetik bir durum anne esmer baba esmer kıvanç tatlıtuğ fotoğrafına baktın diye ona benzeyecek değil
Kim demişse böyle bi şeyi nası inanarak söylemiş acaba
Hamilesin diye fazla üzerine gitmiyicem. Kısaca hayır
Alakası yoktur genlerden birine çeker oda zaten akrabadır
Annesi Babası nasılsa ona benzer
Ilk cocugum bana benziyor insallah ikinxi baba olur ama umudum pek yok :(
Babasına çok bak 😅
Insallah tutar nediyim🤣
İnşallah 😂
Annem hamileyken aşkı memnu izliyodu kız ve erkek kardeşkerim kız berene erkek de Kıvanç a benziyodu olabilir
Maksimum lise terk kadın aklı.
Hayır doğru değil
bakarak olacak iş değil
Ben hep duvarlara bakmıştım cocuk esmer oldu ama
Gregor Mendel mezarında ters döndü yeminlen
O sırada genetik bilimi👀
O zaman hamileler bana baksın
Siparişe göre oluyor o , bilmiyomuydun?
Hayır tabiki alakası yk
Hurafe bunlar ya anneye benzer ya babaya..
uzaktan yakından alakası yok
Basının abartmarı onlar
Öyle bir söz mü varmış
Yanlış bu ne saçma bir inanış.
haberleri fazla seyretme o zaman
yani düşünsene rte ye benziyormuş mesela 😅
Öyle derler bence alakasız bi söz
Esmer olur gene.
Baba sarisin ama
Esmer olması sizi neden üzüyor?
Yok vallah babasi esmer olsaydi cok sevinirdm bana benzemesini istemiyorum ondan yoksa sari esmer hic fark etmiyor bebegime baktigimda babasini görmek isterdim yanlis anlamayin
Saçmalık
Hurafe
😂🙂🔫
doğru değil
Batıl
Ay yok bacım
Ay ne cahil insanlar var delircem 😂😂😂
Ama duydum teyzem hep halasinin kizina bakmis ve cidden tipa tip ona benziyor kizi
Ayy yok tatlım keşke aşırı rastgele olan bir şey bu taaaa 500 yıl önceki amcandan bile gen alarak falan oluşuyor
Dogrudur ozmn dedigin gibi cahilim kusuta bakma hahaha
Alakası yok
Sanmıyorum
Değil tabi
Karı koca sözleri
Doğru muymus
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?