21-22 yaşlarında iken bi kızımız oldu ondan sonra hiç çocuk düşünmedik şu an benim yaşım 38 eşimin yaşı 39 kızımızda 17 yaşında tekrar çocuk yapmak mantıklı mı sizce bu yaştan sonra
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılValla abla ben iki tane doğurdum ikincisini aldırmak istediler aldırmadım kıyamadım ama doğumda neler çektim bir ben bı Allah biliyor o riski almayı göze alacaksan yap doğumhane den çıkamamak ta var normal doğum yapmama rağmen ameliyathaneye aldılar böbreklerim ikiside problemli şu an korkuyorum daha muaneye bile gidemedim şu an kızım karşimda uzanmış gülüyor yorumu yazıyorm daha bebek her çocuk bir ömür emin ol çok zor doğum sezaryen olanlara da baktım kalkamiuorlar bile bu arada herkes annesinin değerini iyi bilsin anne olmak kolay değil doğum çok zor ilkinde kızımın omzu iki yerden kırıldı felç kalma durumu vardı şükür iyi ikinci sinde ise ben az kalsın öteki tarafta yolcuydum Allah acı da bağışladı beni ki birincisi küçük tü 1 hafta yatılı kaldım çocuk perişan oldu psikolojik olarak annem nerde diyip diyip ağlıyor du her kadın özeldir anneninizin bacinizin kıymetini iyi bilin sizi leylekler getirmiyor 😃😃😃😃
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYapmalısın diyenlere katılmıyorum. annem ile ben aramda tam 40 yaş var. ve inanın anlaşmak çok zor oluyor.
1. Arada baya bi kuşak farkı oluyor ve bu da anlaşma konusunda sıkıntılık oluyor.
2. çocuğunuz tam 20 yaşlarında olduğunda tam ergenlik şeyinde olacak ve kızınızla uğraşmak zor olacak.
3. çocuğunuzun yaptığı çoğu şey size ters gelebilir. çünkü annemden biliyorum şu an gençlerin yaptığı her şeyi yargılıyor sürekli kendi gençliği ile karşılaştırıyor
4. olarak 60 yaşından sonra insanların tahammülü kalmıyor.
5. Tatil konusunda baya sıkıntılar oluyor. özellikle tatillerde daha çok anlıyorsunuz aradaki yaş farkın sıkıntısını
6. Fikirler konusu çok zıt olacak bunu en çok sebep olan şey aradaki büyük kuşak farkı.
o kadar çok şey var ki. Evet çocuğunuza iyi ba
kabilirsiniz. ona iyi anne olabilirsiniz çünkü benim ailem baya iyi bakıyorlar ama bu söylediğim şeyler iyi bakmalarının önüne geçiyorlar. Mesela annem benim 21 yaşında genç kız olduğumun farkında olsa bile 30lü yaşlarındaki kadınları örnek veriyor.
bu yüzünden yapmayın.
64 Yorumla- +1 yıl
Bakın eğer bunların üstünden gelebilirim. diyorsanız o zaman yaptın. ben bile ilerde 30' a yakın anne olacağım ve ilerde sağlık olacak sıkıntım çıkmazsa 30 yaşını geçtim zamanda çocuklarım olabilir ama ben nasıl davranmam gerektiğini biliyorum çünkü annemin bana karşı yaklaşımını gördüm. onun dışında annemle benim için torunuz mu olayı olmadı ( bu tamamen nasıl gösterdiğinize göre değişiyor ) yani dediğim gibi ben aradaki 40 yaş farkını iyi şekilde değerlendiririm diyorsanız. o zaman istediğiniz gibi olsun.
- +1 yıl
Bu bence aile dinamiğine göre değişir. Babamla aramda 41 yaş var ve bazen kanka gibiyiz.
Yeri gelir arkamda durur, beni kollar. Yeri gelir yanımda olur benimle eğlenir.
Fikir konusunda da yeniliklere açık biri olduğu için çok zıtlaşmıyoruz. - +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü Yine de her şeyi göz önüne almak gerekiyor mesela annem ile çok anlaşamasak bile babam ile aram mükemmel derecede iyi olmasa bile iyidir. Zaten bende gelecekte 27 yaşından önce çocuk sahibi olmayacağım ve 3 tane çocuk istediğim için 30 yaşını geçtim zamanda bebek sahibi olacağım bu yüzden eğer kişi her şeyin üstünden gelebilirse. neden olmasın ki? Zaten yaptım yorumun altına yine yorum yaptım orada bile yazdım.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yıl35ten sonrası için riskli grupta olsanız da sizin yaşlarda doğum yapmış çok insan var neticede. yani kontrollerinizi aksatmadığınız sürece güzel bi gebelik geçirebilirsiniz Allah'ın izniyle. sizin gibi benzer bir durum benim bi tanıdığımda var. oğlu 17 yaşındayken bi çocuk daha yaptılar. onların sanırım 40tı yaşları emin olmasam da.
00 Yorumla
Ben 39 yaşındayım kardeşlerimden biri ile aramda 17 sene diğeri ile 5 sene var ve onlar büyürken onların büyütmelerine şahit olmak yanlarında olmak çok güzeldi. Ayrıca çocuk nasıl büyütülür görmüş öğrenmiş olduk. Ayrıca biri üniversiteyi yeni bitirdi. Bu sizin olaya bakış açınız ile alakalı
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
80
Cevap
93Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılHiç mantıklı değil, rahat yaşantını berbat etmek bu, kafan nasıl dayanacak, sen 60 yaşında olduğunda çocuk 20 yaşında olacak, evliliğini göremeyebilirsin, çocuğun yaşlı bir annesi babası olacak herkes torunun mu diye soracak vs vs. Akıl işi değil, birisi arkadaşım daha yeni hamile olduğunu öğrendi geçen bayram, oturup ağlamış günlerce bu saatten sonra nasıl uğraşırım diye eşi de 10 yaşında olunca çocuğu parka götürsem dedesi sanarlar diye hayiflanmis haksız değil ki onlar isteyerek de olmadı, diğer birisi anlattı çocuğu olduğunda ona bakmak bile istemediğini neredeyse pencereden atacak duruma geldiğini anlattı yani davulun sesi uzaktan hoş gelir bu saatten sonra uğraşmayi göze almak büyük cesaret, ayrıca bir günlük kısa süreli bir şey de değil bu yilların gidecek ama kendin bilirsin, bakacak olan sensin al sana gerçek ve net yorum karar senin
60 Yorumla
+1 yılBu yaşta insanlar bu tür şeyleri düşünüyorlarmıymış vay be
Bunun kararını en iyi siz vermeniz lazım
Bu sitenin çoğu çocuk ve ergenlerle dolu
Siz bize yön göstermeniz lazım
Yapmayın derim çocuğun hayatını mahfedersiniz!
Örneği benim işte 35 yaşlarında beni yapmışlar enerjileri pilleri bitmiş ikisininde muhabbet edecek insan yok evde 60 yaşa vurmuş ikiside şuanda ne beni anlıyorlar
nede ben onları allahtan ikisininde eli kolu ayağı tutuyorlar evlenme yaşıma gelmişim benim için yaşayan bir ölü gibiler ikiside ne bir misafir görme var ne bir cenaze görme var ne bie düğüne gitme var ner aracı olma var. bemden büyük birisi 10 digeride 11 taş büyük kardeşlerim var en büyük manevi SEVGİ yatırımını onlara yapmışlar.
İkiside evli çocuklular
Ben çocuk değilmiydim.
:(02 Yorumla- +1 yıl
Allahtan aklım başımda da cahil değilim birde kara cahil olsam ne kadar vahim bir yaşantım olurmuş o zaman
- +1 yıl
Fakülte mezunuyum memurluğa hazırlanıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk çocuğun düşüncesini de sorun bence. Lisedeyken 17 yaşında kardeşi olan bir arkadaşımız vardı; asla mutlu değildi ve bir kardeş bağı gibi bir bağları olmadı. 'Bu yaştan sonra ne kardeşi, benim de çocuğum gibi oldu' derdi. Büyük olan üniversitesiteye gitti sonra kendi hayatını kurdu. Kardeş olsalar bile birlikte geçirdikleri zaman çok kısıtlı oluyor yani, büyük olan sadece küçüğün bebekliğine belkide çocukluğunun kısa bir kısmına şait oluyor o kadar. İki yabancı gibiler. Aynı anne babadan iki yabancı gibi hissetmek ki bu çok rahatsız edici bir his.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen doğduğumda annem 38-39 yaşlarındaydı. Kardeşlerim arasında çok yas farkı var en küçük benim. En büyük ablamla aramda 16 yaş var. Abimle de 13-14 bı ablamla da 8-9 yaş var çok şükür ablalarim aynı kanka havasında lakin görüş ayrılığı düşünce farklılığı var. Abimle hiç aram yok diyebilirim o derece. Yani burada diyeceğim yaş farki artınca kardeş gibi onunla olamıyorsun artık çok samimiyet olmuyor. Babam rahmetli oldu ben 21 yaşındayken 63 yaşındaydı. Ailen yaşlanıyor en güzel zamanlarında. Destek ilgi göremiyorsun arkanı yaslayacak güvence vermiyor öyle işte.
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle düşünme ailen iyi bir ailedir muhakkak hiç üzülme
Cevap sahibi+1 yıl@linkerboy1991 kötü demedim ki zaten :))
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 639 cevap paylaştı.
+1 yılBen bu konuyu daha ziyade çocuk açısından düşünüyorum. Kendisi 30'lu yaşlarında olduğunda annesi 70'li yaşlarda olacak. Anne babasını erken yaşta kaybedecek.
sizin açınızdan düşündüğümde de bi 5 sene çocuk büyütecek enerji görüyor musunuz kendinizde?
10 Yorumla
+1 yılEğer ciddi kronik bir rahatsızlığınız yoksa, AMH seviyenize yakın zamanda baktırdıysanız 1.50 nin üzerindeyse; öncelikle eşinizle birlikte rutin kan ve hormon testleri yaptırın. Sonrasında jinekolojik muayene olun. Eğer genel olarak güzel şeyler duyarsanız doktorlardan ve bebek istiyorsanız mantık aramayın. Ekonomik gücünüz yeterliyse neden olmasın ki? 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim lise arkadaşımın da o yaşlarda bir kardesi olmustu. Kız çok mutsuzdu, annesi bir zaman sonra cocukla uğraşmaktan yoruluyor diye kız da mecburen bakıyordu. Kızın bu yüzden resmen sosyal hayatı bitmişti. Üniversiteyi başka şehirde yazarak kaçıp kurtulmuştu. Muhakkak ilk çocuğunuza danışın.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılablamla aramızda 14 yaş var. ne kadar fazla yaş farkı olursa samimiyet o kadar azalıyor kardeşler arasında çünkü arada jenerasyon farkı var 35 yaşında bir kadın ile 21 yaşındaki genç kız elbette kardeş-abla ilişkisi yaşar çokta birlikte vakit geçiririz bara bile hala gideriz ama yine de arada çok fark var mesela sohbet, düşünce tarzı vs. bunları göz önünde bulundurun derim. daha benim yaş aralığımda kardeşim veya ablam olsaydı eminim daha farklı ilişkimiz olurdu
10 Yorumla
+1 yıl17 yaşındaki kızınıza bebek bakıcılığı yaptırmayacaksanız doğurun. Annesi siz olacaksınız, kızınız değil.
40 YorumlaBen 16 yaşındayken kardeşim olmuştu, annem 36 yaşındaydı ama zor baktılar çocuğa. Yani ilk zamanlar sıkıntı olmuyorda şu an hiç sesini çekemiyorlar zor
218 Yorumla- +1 yıl
@FenaZi reşit kız istediğini yapmakta özgür
- +1 yıl
@FenaZi annesi kıza güvenerek mi yaptı çocuğu , doğurduğu gibi baksın herkes.. ablası bakmak zorunda değil
- +1 yıl
@Umutsuzvaka0307 tamam da annen baban sana bakıyor sende onlara yardım etmelisin az mantıklı düşünün
- +1 yıl
@FenaZi dogurmasaydi bakamayacaksa ama.. annem babam zorda olsa onlara yardım ederim ama kendileri için yaptığı çocuğa bakmak zorunda değil ki..
- +1 yıl
@FenaZi o kızın da kendine göre hayatı var dersleri var.. annesi de onu dusunseydi
- +1 yıl
@Umutsuzvaka0307 kendileri için yaptı ne anne baba sadece aracı hayatı veren Allah belkide o çocuk onlara Allah’ın verdiği bi imtihan
- +1 yıl
@FenaZi tamam da büyük çocuğun günahı ne, ders çalışmak ya da kendi işiyle ilgilenmesi gerekirken çocuk neden bakacak? annesi baksın
- +1 yıl
@Umutsuzvaka0307 bende 24 saat baksın demiyorum arada yardım etsin diyorum
- +1 yıl
@FenaZi bence etmesin annesi düşünerek yapmalı çocuğu, büyük çocuğu hiç yokmuş gibi dusunmeliydi..
- +1 yıl
@Umutsuzvaka0307 bence annesi büyük kızını evden atsın küçüğüyle devam etsin bakmak zorunda değil 18 yaşını doldurmuş
- +1 yıl
@FenaZi tam tersi bakmak zorunda , hayata hazırlamak zorunda o yüzden büyük olan çocuğa bakmak zorunda değil bence ilkini kurtarmadan ikinci üçüncü, heleki suanki dünyada iyi cesaret. bakma işini geçin de maddi olarak nasıl bı hayat olcak, hastalıklar çoğaldı vs vs yapmaması için çok sebep var
- +1 yıl
@FenaZi Aileler hep ''küçükken sana baktım besledim büyüttüm'' diye övünüyorlar ya. Bunu size bir lütufmuş gibi gerilerek anlatıyorlar. Sanki onlara borçluymuşsunuz gibi.
İnsanlar çocuk yaparken neden bunu geleceğe yatırımmış gibi düşünerek yapıyor?
''Ben şimdi çocuk yapıp bakayım ben yaşlanıp elden ayaktan düşünce çocuğum da bana bakar''
Arkadaşlar siz çocuk yapıyorsanız çocukları sevdiğiniz için yapıyorsunuz. Sanki çocuklarınızı altın alıp ilerde bozdururum kafasıyla yapıyorsunuz. Çocuklarınız size, onlara baktığınız için borçlu değiller. Çocuklarınız size ilerde bakmak zorunda da değiller. Çünkü siz çocuk yaparken onun bütün sorumluluğunu alıp kendi isteğinizle yapıyorsunuz. Yapıyorsanız da 18 yaşına gelene kadar bakmak mecburiyetindesiniz. Bunu neden çocuklarınıza bir lütuf gibi söylüyorsunuz? Siz çocuklarınızı doğururken onların fikirlerini mi aldınız? Geleceğe dönük anlaşma falan mı yaptınız? ''Bak şimdi evladım 18 yaşına kadar ben sana bakacağım yaşlanınca sen de bana bakacaksın ancak bu şartlar içinde seni doğururum kabul mü?'' falan mı dediniz çocuklarınıza?
Tekrar söylüyorum. Sizin 18 yaşına kadar çocuğunuza bakmanız bir lütuf değil. Kendi isteğinizle yaptığınız bir şey. İlerde de çocuklarınız size bakmak zorunda değil. Çünkü siz çocuklarınızı geleceğe dönük yatırım olarak görüyorsunuz - +1 yıl
@mehmetbey1907 gerçekten çok teşekkür ederim yazınız için. zaman ayırdınız ve açıklayıcı yazdınız sağ olun.. demek istediğim bu. benim. iko çocuğum var biri büyük ben ona çok bakamadım ve asla anne demesini bile sigdiramiyorum, hakkım değil. heleki ilerde bana bakma vs asla.. Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin ama istemiyorum ben onları o yüzden dünyaya getirmedim çocuklarıma söylüyorum sakın böyle şeyler düşünmeyin diye, kendi hayatınızı kurun kendinizi iyi yaşatın. herkes bana olur mu sen de karnında taşıdım annesisin diyorlar ama tasimayabilridim çocuğun en suçu var? Tasimasaydim.. o çocuk doğmayı istemedi. dogurduysak bakacaz karşılık beklemeden , ülkesine yararlı , merhametli , adaletli yetişmesini sağlamalıyız bence.
- +1 yıl
@Umutsuzvaka0307 rica ederim elimden geldiği kadar yazmaya çalıştım bunun gibi insanlar evlenmemeli
- +1 yıl
@mehmetbey1907 bencede
+1 yılbence cok guzel birsey. yas asla sorun degıl. benım dayımların Şu an en buyugu 19 en kucugu 17 yaslarında kıx ve erkek cocugu vardı. ve bundan iki sene once bi cocukları oldu dayım 40 yasındayken bes ay once bi cocukları daha oldu.
00 Yorumla
+1 yılMantıklı mantıksız sizin kararınız canım, ama böyle bir dünyaya şu zamanda çocuk getirmek istediğinizden emin olmalısınız. Zira o çocuğun geleceğini v. s düşünmek gerek, yoksa biraz bencillik olur gibime geliyor
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen evlendikten 14 sene sonra çocuk sahibi olabildim çocuk sahibi olduğunda Yaşım 40'tı daha sonrasını düşünmedim bilmiyorum yaşını henüz çok genç düşünebilirsiniz neden olmasın
10 Yorumla Sacmalamayin olmaz tabi ama önce kızınıza sorun tabii ki, siz çocuk daha ergen olmadan yaslanacaksiniz ve küçük çocuğunuz ablasını ebeveyni olarak bilip onun başına kalacak o yüzden fikir sahibi çocuğunuz ama kesinlikle bu yaştaki kisilerin çocuk dogurmasini ben doğru bulmuyorum
00 Yorumla
+1 yılBenim annem bana 39 yaşındayken hamile kalmıştı bi problem olmaz bence ama doktara danışın yinede ben pek bilmiyorum ama belirli yaştan sonra hani çocuğun sıkıntılı doğma riski oluyor ya
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasın ki bence kızınıza bir kardeş yapsanız fena olmaz henüz yaşınızda çok geç değil hamile kalmanız için bence, şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun.
00 Yorumla
+1 yılMantıksız değil bence düşünür çok da güzel olur ablası da onu çok sever eminim tek çocuk sağlıklı değil her şeyden önce fazlaca bencil oluyorlar paylaşmayı bilmiyorlar Tek çocuklar
04 Yorumla- +1 yıl
Asıl tek çocuklar paylaşmayı bilir. Kardeşleri olmadığı için rekabet nedir bilmezler, düşünsenize dolapta bir pasta olsa iki kardeş bu pastayı birbirinden önce yemek için rekabet eder, rekabet ve kıskançlık duygusunu bilirler. Tek çocuklarda ise böyle bir durum olmadığı için rekabet duygusunu bilmezler, herkese saf kardeş gözüyle iyi niyetle yaklaşırlar, bu yüzden en büyük kazığı da tek çocuklar yer.
- +1 yıl
- +1 yıl
Tabi sizin dediğiniz de benim dediğim de anca küçük yaştan itibaren olur. 17 yaşına gelmiş biri zaten karakteri oturmuş olduğu için bu yaştan sonra tek çocuk olsada fark etmez, kardeşi olsada fark etmez. Çocuk 3 yaşındayken kendisi 20 yaşında olucak, zaten kardeşi olsada yine tek çocuk gibi. Yani bu yaştan sonra paylaşmayı öğrenmek vs. Gibi duyguları yaşamaz çünkü üniversite çağına gelmiş. Kardeşi kardeş gibi değil, sanki çocuğuymuş gibi olur. Bu yüzden bu saatten sonra kardeş fikrine ben katılmıyorum ama saygı duyarım size de.
- +1 yıl
Kızınız büyümüş maddi durumunuz iki çocuğunda isteklerini karşılayabilecekse ve ikisiylede ilgilenecek iyi durumdaysanız 1 çocuk daha yapın ama 2 . çocuk oldu diye 1. Çocuk zorluk çekmesin ilgiye alışmıştır ve hersey tek ona alındığı için sonradan birseyleri eksik hisseder.
00 YorumlaBence mantıklı çünkü eşim 35 ben 37 yaşındayken biz de bir çocukta sahibi daha olduk şu an evin bütün Neşe kaynağı bütün enerjisi onda sorumluluğunu alabileceksiniz bu yaştan sonra ne yaptım ben demeyecekseniz rahatınızdan da ödünler vereceğinizi bilerek yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz tabii ki yaş düzeyiniz ileri olduğu için tüm sağlık kontrolleri yaptırdıktan sonra bu kararı almalısınız
00 YorumlaKendinizi hazır hissediyorsaniz, ki 17 sene uzun bir zaman.
Maddi durumunuz da el veriyorsa olabilir.
Ama nasıl desem insan 22 yaşındaki gibi cekemez bence o yaşlarda çocuğu.00 YorumlaOnu da kesin kaza ile yapmişlar 🤣🤣 başta çocuk sevgisi yok evliliği kurtarmak için bir tane yapalım kafası 🤣🤣
Yaş genç iken olur. Asıl şimdi çocuk olmaz ihtiyaç yok çünkü koca koca insanlar00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılKızınız için kardeşinin olması zor olabilir arada baya bir yaş farkı var. Tam da ergenlik çağında olduğundan kardeş fikri ters tepki yapmasın.
10 Yorumla
+1 yılTabikide düsünülmeli saglık el verdiği sürece her yaşta anne olunmalı bu konuda annem en büyük örnektir
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılÇok fazla mantıklı. Kızınızın da işine gelir bebek sever. Yaşınız genç ki. Son senelerde evlilik yaşı ort. 31
10 Yorumla
+1 yılHayatınızı yaşayın yahu ne çocuğu. Bir tane var zaten Allah bağışlasın, bu saatten sonra birbirinize vakit ayırın bana kalırsa.
00 Yorumla
+1 yılBu devirde çocuk çok mantıklı sayılmaz ama olur yani neden olmasın son düzlüktesiniz sonuçta yaptınız yaptınız 😂
00 YorumlaEğer kendine güç hissediyorsan ki soruyu sorduğuna göre hissediyorsun bu gün yap derim hiç bekletme her geçen gün yaşın ilerliyo çünkü😜
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAblam ve abimle aramada 10 ile 9 yaş farki var hic anlaşamiyoruz kardeş gibi pek olunmuyor ayrica annemle cok zitiz ayni dusuncelere fikirlere sahip degiliz demem o ki bu yaştan sonra pek mantikli degil
00 Yorumla
+1 yılValla ben bekarım şu halimde bile istiyorum çocuk çok güzel be bugün bir kız bebek gördüm çok tatlıydı ya
00 Yorumlaben olsam bu yaştan sonra kendi hayatıma bakarım tekrardan çocukla uğraşmak yerine zaten bir tane var.
00 Yorumla
+1 yılYani yaştan çok böyle bir ülkede bu ekonomide ikinci çocuk olur mu diye düşündüm ben 🤷♀️siz düşünmediniz mi sjsj
00 Yorumla
+1 yılBana göre evlat sahibi olmak akıl ve mantık ile değil, kalp ve sevgi ile verilebilecek bir karar.
00 YorumlaÇok iyi olur. Sana eğlence. Yaşlılığında can yoldaşın olur. Üstelik tecrübelerinle istediğin gibi eğitebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılİki kardeş arası kesinlikle açılmamalı bence. Böyle devam edin derim ama taktir sizinbelliki bir bebege hasretsiniz
00 Yorumla
+1 yılBiolojik saatin durmadan düşünmekten ziyade istiyorsanız yapın 👍
10 Yorumla
+1 yıl17 yıl sonra bu b*ktan dünyaya bir çocuk daha mı getirmeye karar verdiniz 😂😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
@QWXQ0 shahahaah
+1 yılBence yapabilirsiniz benim eşim 21 yasında iken kaynanam çocuk yaptı
13 Yorumla- +1 yıl
😅😅çok güldüm be
- +1 yıl
@bluebutterfly5555 kayınpeder çalışıyor
- +1 yıl
😊 maşallah
+1 yılBu yaşında evlenmemiş insanlar var neden olmasin istedikten sonra.
10 YorumlaAbla ben 24 yaşındayım en küçük kardeşim 5 olabilir yani çok tatlı oluyor😂
00 YorumlaHer yasta mantıklı iyi ki yapmışız dersiniz benden söylemesi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence kızınız tek çocuk kalmasın kardeşi olsun bir tanıdığım 40 yaşında ikinci çocuğunu doğurdu yaşın yine iyi normal bakabileceğini düşünüyorsan olabilir tabiki
02 Yorumla- +1 yıl
@bora765 büyük konuşma derim
Yaşınız çok yüksek değil, bence tekrar anne baba olmaya hakkınız var :)
00 Yorumla
+1 yılMantık burada yok kişisel seçimleriniz zamana uygun değil
00 Yorumla
+1 yılNasipse sağ salim olsun bu konuda karar mercii yine sizsiniz ve eşiniz.
00 Yorumla
+1 yılGerek yok çocuğa dünyada imtihan mı çekecen
00 YorumlaEvet arkadaşımın kardeşi olmuştu o yaşlardayken ustalık eseri gibi düşün
00 YorumlaDüşündüğünüz şey ÇOCUK :) Mali durumuzun elverir ise mantık aramayınız.
Başarılar
00 YorumlaBunun mantıkla ne alakası var ki anlamadım. Ben olsam düşünürüm yani
00 Yorumla
+1 yılİstiyorsanız evet :) ilkinden bir şey anlamamışsınızdır zaten.
00 Yorumla
+1 yılYengem yaptı. Büyük kızı 18 en küçük oğlu 1 yaşında bağayı da mutlular
00 Yorumlatarla senin bağ senin bakacağına inanıyorsan yaparsın kime ne...
00 Yorumla
+1 yılEvinize neşe gelir. Eğer kendinizi buna yeterli görüyorsanız, sağlığınız yerindeyse neden olmasın 😇
00 Yorumla
+1 yılTehlikeli bir yaş. Eğer yaşayabileceğin sağlık sorunlarını göze alıyorsan neden olmasın ki
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yıl38 - 39 yaş tehlikeli bir yaş çocuk yapmak için , sorunlu bir hamilelik olabilir. 👍🏻
00 Yorumla Yanı bence yapılır yapmamak için bi sebebiniz yoksa sabah şimdi hemem yapmalısın iz
00 Yorumla
+1 yılYani yaşa takılmak çok mantıksız ve gereksiz, siz istedikten sonra mantık aramak boşa
00 YorumlaSiz eğer evet derseniz erkek için sorum olacak bibdurum yok diye tahmin ediyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAbla senin artik torun sevme yasi gelmis. Bi 5 yil sabret kizin sana evlat verir manyakmisin bu yasta
10 Yorumla
+1 yılolmaması için bi neden yok isterseniz tabikide olabilir
00 Yorumla
+1 yıl17 yaşındaki kızınıza bakıcılık yaptırmayacaksan yap 17 yaşında kıza üni çağında yüklenmek olmaz çevremde bu durumda olan arklarım oldu pek iyi konuşmuyorlar böyle konulara
20 Yorumla- Devamını Gör (113)
Devamını Gör(158)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem