Selamlar Bilenler bilir, biraz maddi sıkıntılar içerisindeyiz, 2 yaşında ve 4 aylık iki tane kızım var. 2 yaşındaki kızım sürekli emzik emiyor ve diş çıkarttığından dolayı haftada bir emzik patlatıyor. Patlayan emziği de tekrar emmiyor. İşin kötü yanı emzikle uyuyor ve maddi olarakda emziklere dünyanın parasını harcıyacak durumumuz yok. Bende günlerdir düşünüyorum, bir emzik olsa ve sağlam olsa öyle hemen patlamasa diye. Veeee sıkı duruuunnnnnn...
📍Bir adet damlalık buluyorsunuz, yumuşak pompa kısmını güzel ve zarar vermeden söküyorsunuz. 📍Bir adet de eski bir emzik bulup arka kapağından açıyorsunuz ve ucundaki eski emzik silikonu çıkarıp çöpe atıyorsunuz 📍Ve damlalığın pompa kısmını emziğe takıp arka kapağını kapatıyorsunuz. Artık sizinde sapa sağlam bir emziğiniz olmuş oluyor 😂 Veeee anne göğsüne de uyumlu olmuş oluyor. Gidipde dünyanın paralarını bayılmanın bir mantığı yok. Hele ki diş çıkarma döneminde.
İNŞALLAH FAYDALI BİR BİLGİ VERMİŞİMDİR 😊 YAPANLAR YORUMLARA YAZSINLAR
Hanım Kardeşlerim, bebeği olanlar duyduk duymadık demeyinnnnnn, size süper bir emzik fikri getirdim, bakalım kimler uygulayacak?
Aynı çovuğun emziğe de ihtiyacı yoktur. 1 hafta içinde bıraktırılabilir. Ha emmeye ihtiyacı varsa annenin memesi vardır bunun için. Her çocuk 2 yaşında emmeyi bırakmak zorunda değildir.
Emmeye değil uyumaya ihtiyacı var. Ayrıca sizi ilgilendirmez çocuğumu istediğim gibi büyütürüm. Bu bir tercih meselesi. Bilip bilmeden yargılamayın. Hem ben burada bir fikir paylaşmışım, fikir hakkında yorum yapmanız daha uygun olur. Onun haricinde isteyen istediği gibi büyütür çocuğunu, ha sağlıklı ha sağlıksız. Kime göre neye göre...
Birde emzik biberon gibi plastikler vermeyin demişsiniz, milyonlarca anne emzik ve biberon kullanıyor. Sütü olan var olmayan var. Bunlar hayatımızı kolaylaştırmak için var. Hangi zihniyet hah şaştım valla...
Siz maddi durumu sıkıntılı annelere bir tavsiyede bulundunuz. Ben de başka bir tavsiye bulundum. Sonrasında yorumunuza cevap verdim. Tabiki herkes çocuğunu istediği gibi büyütür.. Yazfıklarımda yargı yok, bilgi var, deneyim var. Mutlu günler size.
Belli yargı olmadığı... Şu yazdığınız yorumu kim okusa direk şunu der "sütü olmayan anneler nasıl emzirsin, bizde biberon emzik vs. Kullanıyoruz, ne alaka bir emzik paylaşımına böyle bir yorum" der. Her neyse bir konu hakkında fikrinizi beyan edeceğiniz zaman etraflıca bir düşünmenizi tavsiye ederim. İyi günler size...
Emziğin şeklinin öyle olmasının sebebi çocuğun ilerde güzel bir cene hattının olması. Eğer dümdüz silikonu verirseniz çocuğunuzun çenesi ilerde pelikan kuşuna benzer ve bundan hoşlanmaz.
Bunu bende düşündüm. Bu fikri bulup yaptığımda ertesi günü kendi hemşiremize sorduk sağlık ocağında. Önce tereddüt ettim çocuğa bu emziği vermeyecektim. Fakat hemşire baya baya inceledi ve hayret etti. Güzel bir fikir ve zararsız olduğunu söyledi, önemli olanın damaksız olması dedi. Nasıl bebekler parmaklarını etmiyorsa, bu da ona benzer bir şey olmuş. Emin olmadan asla çocuğuma vermem zaten
Çocuk 2 yaşında olan kullanmasın yoksa gerçekten ilerde çene yapısı çirkin olur ve mewingle falan uğraşır ve tel. Bu icadınızı 1 yaşının altındaki bebeklere uygulayabilirsiniz.
Doğru söylüyorsunuz, emziğin her çeşidi çene ve diş yapısına zarar verebilir aslında, fakat bu bir tercih meselesidir. Bazı anneler emzik tercih eder, bazı anneler tercih etmez. Benim bu fikrimi paylaşmam ise maddi zorluklar çeken anneler için ve sürekli emzik alabilecek durumu olmayanlar için. Hem sağlam hemde uzun ömürlü. Ha yinede kendi doktor ve hemşirelerine sormadan kullanmalarını asla onaylamıyorum. Kısacası tercih meselesi...
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Hanım Kardeşlerim, bebeği olanlar duyduk duymadık demeyinnnnnn, size süper bir emzik fikri getirdim, bakalım kimler uygulayacak?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Maddi zorluk çeken annelere verilebilecek en güzel tavsiye bebeklerini emzik, biberon gibi plastiklere bağımlı hale getirmemeleridir.
Malum anne sütü bedava.
2 yaşındaki bir çocuk anne sütü almaz. Malüm diş çıkarmıştır ve artık normal bir şekilde yemek yiyordur.
Aynı çovuğun emziğe de ihtiyacı yoktur. 1 hafta içinde bıraktırılabilir. Ha emmeye ihtiyacı varsa annenin memesi vardır bunun için. Her çocuk 2 yaşında emmeyi bırakmak zorunda değildir.
Emmeye değil uyumaya ihtiyacı var. Ayrıca sizi ilgilendirmez çocuğumu istediğim gibi büyütürüm. Bu bir tercih meselesi.
Bilip bilmeden yargılamayın. Hem ben burada bir fikir paylaşmışım, fikir hakkında yorum yapmanız daha uygun olur. Onun haricinde isteyen istediği gibi büyütür çocuğunu, ha sağlıklı ha sağlıksız. Kime göre neye göre...
Birde emzik biberon gibi plastikler vermeyin demişsiniz, milyonlarca anne emzik ve biberon kullanıyor.
Sütü olan var olmayan var.
Bunlar hayatımızı kolaylaştırmak için var. Hangi zihniyet hah şaştım valla...
Siz maddi durumu sıkıntılı annelere bir tavsiyede bulundunuz. Ben de başka bir tavsiye bulundum.
Sonrasında yorumunuza cevap verdim.
Tabiki herkes çocuğunu istediği gibi büyütür..
Yazfıklarımda yargı yok, bilgi var, deneyim var.
Mutlu günler size.
Belli yargı olmadığı... Şu yazdığınız yorumu kim okusa direk şunu der "sütü olmayan anneler nasıl emzirsin, bizde biberon emzik vs. Kullanıyoruz, ne alaka bir emzik paylaşımına böyle bir yorum" der.
Her neyse bir konu hakkında fikrinizi beyan edeceğiniz zaman etraflıca bir düşünmenizi tavsiye ederim. İyi günler size...
Benım iki bebem de emzik istemedi babalarına çektiler sanırım huysuzlar 🤭
Emziğin şeklinin öyle olmasının sebebi çocuğun ilerde güzel bir cene hattının olması. Eğer dümdüz silikonu verirseniz çocuğunuzun çenesi ilerde pelikan kuşuna benzer ve bundan hoşlanmaz.
Bunu bende düşündüm. Bu fikri bulup yaptığımda ertesi günü kendi hemşiremize sorduk sağlık ocağında. Önce tereddüt ettim çocuğa bu emziği vermeyecektim. Fakat hemşire baya baya inceledi ve hayret etti. Güzel bir fikir ve zararsız olduğunu söyledi, önemli olanın damaksız olması dedi.
Nasıl bebekler parmaklarını etmiyorsa, bu da ona benzer bir şey olmuş.
Emin olmadan asla çocuğuma vermem zaten
Çocuk 2 yaşında olan kullanmasın yoksa gerçekten ilerde çene yapısı çirkin olur ve mewingle falan uğraşır ve tel. Bu icadınızı 1 yaşının altındaki bebeklere uygulayabilirsiniz.
Doğru söylüyorsunuz, emziğin her çeşidi çene ve diş yapısına zarar verebilir aslında, fakat bu bir tercih meselesidir. Bazı anneler emzik tercih eder, bazı anneler tercih etmez.
Benim bu fikrimi paylaşmam ise maddi zorluklar çeken anneler için ve sürekli emzik alabilecek durumu olmayanlar için. Hem sağlam hemde uzun ömürlü. Ha yinede kendi doktor ve hemşirelerine sormadan kullanmalarını asla onaylamıyorum.
Kısacası tercih meselesi...