Hic sağlıklı yetiştiklerini dusunmuyorum şimdiki çocukların çünkü baştan sahte rollere bürünerek davranış sergileniyor. Yok psikologa herseyini danisalim yok öyle demeyelim böyle anlar şöyle bakmayalim psikolojisi bozulur bunu demeyelim ağlar. Ya bizde çocuk olduk. Psikolojimiz mi bozuldu? Merhametli, insan gibi insanlar olduk. 90 larda psikologlarla mi, ne dediğini kendi dâhi bilmeyen çocuk yetiştirme kitaplariyla mi büyüdük? Yeri geldi kizildi yeri geldi bagirildi. Bunlara hiçte karşı değilim. İnsan yetistiriyorsun sen. İnsan olabilmesi için gerekliyse bunlar kizacaksin da bagiracaksin da. Önemli olan 2 şey var. Birincisi çocuğa haksız yere kizmayacaksin. İkincisi ise çocuğa sen naparsan yap onu cok sevdigini aşılaman lazım. Çocuk içinden diyecek ki "ya annem bana kızıyor da, terlikte firlatiyor. Ama biliyorum ki annem beni çok seviyor" bunu diyebilen çocuğun psikolojisine hiç bir şey olmaz rahat olun.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bir kısmına katılıyorum dediklerinin bir kısmını onaylamıyorum..
Evet bizler büyüdük
Ama. nasil büyüdük mesela senin çocukluk tramvan yok mu asamadigin benim çok var mesela
Benim 3 yaşına girecek cocugum var ona bunu aşılamak istemiyorum mesela benim yüzümden çocukluk tramwasi olsun istemem.
Ayrıca. suna emin ol çocuklar eski çocuklar değil asla degl
Eskiden aileler bilincizdi karambole büyüdük şimdi elimizin altında teknoloji var aglama türünden bile derdini anlayabiliyoruz
Çocuk büyür
Ama nasıl büyür
Benim bı travma olmadı. Sünneti saymazsak tabi 😅 ya 4yasinda sünnet edilmez çocuk ya. Ya daha küçükken yapican bu işi ya da biraz daha buyudugunde. Çok dayak yedim ama bu dayaklarin hiç biri acımasız bir şekilde değildi tabiki. tokatla-terlik kivamindaydi. Mesela annemin ve babamın gerçekten eziyet etmek için yaptıklarını bilseydim travmaya yol açardı. Ama biliyordum ki annem babam beni çok seviyordu. Yaramazlık yaptığım için bunları yapıyorlardı. Çocuk anlayacak yaşta olamsa bile karsidakinin duygularını çok rahat biliyor. Seviyor mu sevmiyor mu bunu net anlıyorlar yani yaşı kaç olursa olsun.
Bende bunu demek istiyorum bak. gulerek söylediğin şey bile bir tramva aslında. bide şey var kalabalık ailelerde çocuklar çok şanslı arada kaynayıp gidiyor bir bakmışsın büyümüş cocuk tek çocuk ya da 2 cocuk olunca evebeyn olarak bütün enerjiyi tek çocuğa yüklüyoruz buda detaylara sebep oluyor maalesef
Ama bu travma değil ki olsaydi eğer gulmezdim bunu anlatırken. Yanlış yaptıkları çok şey var. Yok demiyorum. Ama bunlar çocuk bile olsa psikolojisini bozacak şeyler değil. Abartılıyor mu derken bunu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa her anne babanın sana yapılan eksiğini görüp ilerde kendi çocuklarına bu durumu düzeltmek zaten görevimiz. Ben abartilmasina kızıyorum yoksa eskisi gibi "terlikle yetiştirin uleeeyn" demiyorum. 😃
Tramva olduğunu savunabilirim :) boş konuşmam. neyse
Evet çok terlik yedik :)))
Hatta annem bir kere beni uyarmisti balkon duvarında oturuyordum buradan düşüp ölürsen seni gebertirim demişti
Öleceğime değil de annemin döveceğine odaklanip hemen inmistim😄😄 ben bazen oğluma kızıyorum haklı yere. e yine gelip bana sarılıyor
Biliyor ben onu çok seviyorum tek güvendiği benim
Anne cocuk ilişkisi böyledir. bazilari cam fanusta besliyor. oyle olmamalı o hastalık derecesinde oluyor o zaman
Balkon anısı iyiymiş 😄. Mesela abimin çocuğu. İnanılmaz saygısız yetişiyor şu an geliyor babama pat diye bitane patlatıyor. Abimin gözünün içine bakıyorum bir şey yapmayacaksın diye. ""Aa hayir bak dedelere vurulmaz biraha görmeyim" bu kadar mı dedim? Napayım doveyim mi dedi. Döv demedim ama bu çocuga bunu bu kadarla ogretemezsin dedim 5 dk geçti geldi pat birdaha vurdu babamın kafasına. Neymiş seslerini bile yukseltince çocuk içine kapanabiliyormus.. ne deyim ki şimdi? Tatile gittiğimde bir ingiliz anne ile erkek çocuğuna şahit oldum. Çocuk diyorki surda yuzucem anne diyor ki hayır benim yanımda yuzEceksin. Çocuk başladı aglamaya. Abartısız söylüyorum cocuk 1.5 saat konuştu bağırdı ağladı.. anne kılını bile kipirdatmadi her seferinde hayır benim yanımda yuzEceksin dedi. Çocuk en sonunda geldi annesinin yanında yüzdü. Bizde hemen yelkenleri suya indirme var birde..
Bisey dicem. ben yapistirirdim yeğenine 🤣🤣 sen iyi sabretmesin
Evet evebeyn otoriteriligini kurmak gerek
Cocuk yetiştirmek gerçekten sabır isteyen bir iş bazen. oyle noktaya geliyorum mi 2.5 yaşındaki çocuğa sinirlenip duvarı yumrukladigimi bilirim
Evebeyn olmak sabır. akil isi
Ya işte kizdiriyorlar beni bu tip aileler. devam ederse artık ben dahil olacağım maalesef 😃 inşallah bizde evlenip birgün hayırlı evlatlar sahibi oluruz. Tek korkum annemin bana "Allah sana senin gibi evlat versin" lafidir 😁 büyüklüğüme kurban olayım keşke aynı ben gibi olsa. Ama kucuklugum.. 😅 acayip yaramazdim ya öyle böyle değil. Seni buyutene kadar 9 evlat büyütürdim ben der annem 😄
Annem abime seni doguracagima 1. kilo bk dogursaydim. Derdi🤣🤣🤣 ne cektirdiniz bu annelere ya ben hep diyorum erkek çocuklar dogasi gereği ormanda büyümeliler😜
Şaka bir yana Amin Rabbım. hayirli sağlıklı evlatlar versin inşallah
Böyle ahir zamanda buna ihtiyacımız var
Katılıyorum. Bazen benim yeğen "çocuk yapmaya gerek var mı ki" dedirtiyor yani. İşin garip yanı benim kucuklugumu kopyala yapıştır=benim yeğen 😂 Amin teşekkür ederim 🙏😇 sohbet içinde teşekkürler ayrıca
Rica ederim iyi aksamlar
Ne akşamı yahu iyi geceler
😄 iyi geceler
Herkes doğru düzgün çocuk yetiştiremediği için ortalık ruh hastası insanlarla dolu. Bilinçli ebeveyn pek yok.
Şanslılar.