Boğasım geliyor bazen gerçekten istemediği olunca eşyaları yere atıyor ağlıyor susmuyor deliricem artık
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılmerhaba, öncelikle çocuğunuz kaç yaşında? bebeklikten ergenliğe kadarki olan yaşlarda bazı çocuklar her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışabilir bu durum pek çok çocukta aslında görülür ama hem çocuk hem sizin için oldukça huzur kaçıran bir durumdur. size tavsiyem bugüne kadar çocuğunuzun bir dediğini iki etmediyseniz artık bunu yapmayı bırakmanız. her istediği anında alınan ya da yapılan çocuk doyumsuzluğa alışır ve git gide hayal kurma yetisini kaybeder sonucunda da istediği olmayınca ağlar ve mutsuz olur. eğer istediği şeyi yapacak durumda değilseniz bunu ona düzgün bir dille anlatmayı deneyin ama bunu yaparken tavrınızı koyun ve o şeyin olup olmamasının onun değil sizin elinizde olduğunu bilmesini sağlayın. son olarak bir pedagoga gitmenizi tavsiye ederim o çocuk psikolojisinden buradaki herhangi birisinden daha iyi anlayıp size yardımcı olacaktır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Agladiginda odaya götürüyorum, ya da gitmelerini söylüyorum. Aglamaniz bitince, sakinlesince gelin düşünün gelin diyorum. İkizlerime bu sekilde cok fayda gördüm, ve bu sekilde o sorunu aştık. Biraz sinir, sabır zorlayıcı bir durum ama siz oes etmemelisiniz, tavriniz net olmalı. bir defa pes ettiğinizde o hareketi bir öncekinden daha cok benimsiyorlar.
00 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılÇoğunlukla çocuklar istediği bir şey olmayınca ağlar. Çocuğun davranışlarını kontrol etmek anne babanın elindedir. Bu süreç içerisinde bir sürü çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar ve uzmanlar var bu iki şeyden yardım almalısın
00 Yorumla
+1 yılSakın!
İstediğini yerine getirme. Ağlasın. Bir zaman sonra sunacaktır.
Bir kere ağlayınca istediğini yaparsan, sürekli bunu tekrarlayacaktır. Buna izin verme.
Kendi tuzağına düşür. Patronun sen olduğunu görsün. Bağırma, tepki gösterme, sadece ilgilenme... Bu kadar basit
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
27Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence onun yanında olun ve ona kendiniz sakince öğretin.
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
+1 yılUzman birisinden bu konuda destek almanı öneririm. Böyle durumlarda senin sakin ve iradeli durman çok çok önemli. Pes edip istediğini verdiğin sürece böyle yapmaya devam edecektir. Ona sakince istediği bir şeyi yapmadan önce senden rica etmesini öğretmelisin. Bol bol konuşup yaptığının yanlış olduğunu senden habersiz böyle yaparsa başına gelebilecek sorunlardan bahsettin tek tek. Yalnız bunu ilk anlattığınızda umursamayacak ve yapmaya devam edecek sizin sabırla sürekli anlatmanız gerekiyor. Çocuk eğitiminde sabır en önemli nokta
10 Yorumla Çocuk her agladiginda isteği şeyler eline geçtiğinden bunu huy haline getirmiş bu konuda senin diretmen önemli agladiginda bişi vermiycegini üzerine basa basa öğretmen lazım tabi bunun için dayak değil kucuk cezalar verilmeli mesela sabit bir köşede onu oturtabilirsin sakinlesene kadar yanında durabilirsin ama sadece ceza değil çocuğunuzun gözlemleyip güzel şeyler yaptığında onu küçük hediyeler ve sözler söyleyerek ödüllendirmekte önemli bu sayade kendini daha değerli hissedip güzel şeyler yapmayada meyil edeceksiniz..
12 Yorumla
Soran+1 yılO ağlayınca ben uzaklaşıyorum sabrım taşıyor yoksa ☹️
- +1 yıl
Hayır çok yanlis unutma o bi cocuk nerde ne tepki vereceğini bilemez o yüzdende bunu ağlayarak ya da şiddet uygulayarak en kötüsü içine atarak yapar onun yanına otur sessizce sakinlesmesini bekle susunca neden vermediğini anlat ve sarıl oda zamanla bu huyundan vazgeçecek tır..
Ağlayarak istediği zaman güzelce istemesini söyle
Ağlayaraktan bir şey elde edemezsin ağlamam bitene kadar odanda kal diyerek (kapısı açık olsun) bir süre dumazdan gel ciddi bişey olmadığı sürece belli bir zaman alabilir ama sonrasında verimini alıcaksın.00 Yorumla
+1 yılİstediğin kadar ağlayabilirsin ancak her zaman her şeyi alamayacağımızı artık öğrenmek gerek deyin. Daha sonrasında ağlaman bittiğinde konuşmak istersen buradayım deyip yanında olduğunuzun mesajını verin. Ağladığı zaman ona dokunmayın eşyaları atarsa atsın siz ilgilenmedikçe daha da sinirlenip sakinleşecek.
00 Yorumla
+1 yılSakin kalıp gözünün içine bakıp anlatmaya çalışın istediğini ağlamadan anlatmalisin yoksa seni anlayamam deyin ona sonra da her istediğinin olamayacağını söyleyin Allah sabırlar versin anne olmak çok zor ama cok güzel
00 YorumlaAslında önceden nasıl alistiysa öyle davranır eğer çocuklukta her istediğini yapıp simartmasaydin o şekilde olmazdi ama şımartmak kelimesini de yanlış anlama lütfen kötü anlamda kullanmadim
02 Yorumla
Soran+1 yılHer dediğini yaptık hemen hemen evet gücümüz yettiğince
+1 yılBoğasın? İşte herkes neden ebeveyn olmamalı. Kanıta da budur. Arkadaşım çocuk ilgini çekmek için böyle yapıyor sen dövdükçe daha da mahvediyorsun.
14 Yorumla
Soran+1 yılDövmem ben çocuğumu neden vuruyum ona kıyamaz insan o kısmı ciddiye almanız ne bileyim sabrımın taştığını anlatmak istedim sadece orada ben
- +1 yıl
Bana yanlış geldi
Soran+1 yılOlabilir ama öyle bir insan değilim beni şiddet içinde büyüttüler ama kimseye şiddet ile yaklaşmam kendi çocuğuma asla
- +1 yıl
Sizinki de çok kötü olmuş 😕 ama çocuğunuza yansıtmayın lütfen sağlıklı akşamlar diliyorum
+1 yılÇocuk adı üstünde. Sabır lazım destek Alman lazım sanki sabır konusunda. Bende de var çocuk ama stres ve sabır yönetimi konusunda kendimi eğittim
10 Yorumla
+1 yılBunun için doğan Cüceloğlu ve Adem Güneş in kitaplarını okuyabilirsin. Doğru davranmak için. Ama bu bir kerelik bir şey yapmaya değişecek düzelecek bir şey değil bir süreç.
00 Yorumla
+1 yılBoğasım geliyor ne demek? Çocuk o, tabii ki bencil olacak. Nasıl eğitirseniz öyle büyüyecek. Sabrınız yoksa neden çocuk yaptınız?
04 Yorumla
Soran+1 yılFakat boğmamışım demi katil değilim sonuçta o reddeye geldiğimi anlattım sadece biraz lafın gelişi
- +1 yıl
Oha bravo. Boğmadın mı? E alkışlayalım o zaman seni 👏🏻
Soran+1 yılbelki yakından tanısan bunu demezdin
- +1 yıl
Niye öyle diyorsunuz bir çocuğun ağlaması kadar sinir bir şey yok zaten o anlamdada dememiş
Çocuk adı üstünde, istediği olmayınca ağlaması anormal bir durum değil. Bu kadar boğasın gelircesine sinirlenme, tehlikeli bu kadar kızman.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet tahammül seviyem taşınca sabır diyorum ve susmasını bekliyorum
+1 yılŞimdi çocuk kaç yaşında? 6 yaş üstü ise hafif ceza bütün olayı ortadan kaldırır ama sizinde biraz sert durmanız gerekiyor
01 Yorumla
Soran+1 yıl8 yaşında
+1 yılKadın yorumlarına baktım da sanki evcil hayvan yetisriyorlar bu ne saçma işler ya
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğruları demişler köpek ile alakası yok ki
+1 yılKaç yaşında çocuğunuz gelişimsel bir dönem geçiriyor olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yıl8 yaşında
+1 yılAğlasın Birlac kez ağlar vermezsem sonundaki vazgeçer ve herşeyi ağlayarak elde edemeyeceğini anlar ve alışır
00 Yorumla
+1 yılSana akıl verecek kadar tecrübe sahibi değilim ancak uzman birinden destek alman senin yararına olur
00 Yorumla
+1 yılBüyüyünce huyu değişir, sabredin. Başka uzmanlara danışın. Her istediğini almayın, yapmayın, şımartmayın. Bazı şeylerin ulaşılmaz olduğunu bilsin.
00 YorumlaAğlasın takma. Ağlayınca bir şey elde edemediğini görmesi gerek. Anlamadığını düşünsen de karşına al ve konuş
00 Yorumla
+1 yılSen de onun karşısına geçip ağla yere kapan ağlayarak ayaklarını yere vur, o bi an şaşkın bakar sonra tekrar ağlarsa devam et sen kazanacaksın. 😉🫵
03 Yorumla- +1 yıl
ne sacmalion cocuga travma mi yasatsin
- +1 yıl
@hayatimboyle10numara o kadarı da travma değil be her şeye travma demeyin
- +1 yıl
inanilmaz c@hilsin
+1 yılEn kötü dönemlerinden birisi. Çok fazla da sert olmayın ama her istediğini de kesinlikle yapmayın daha da beter olur
00 Yorumla
+1 yılsakince çok umursama ağlaması geçince konuşmayı dene
02 Yorumla
Soran+1 yılBi ağlaması 1 saat sürüyor konuşmak istediğimde bağırıyor
- +1 yıl
çocuk uzmanları ile de görüşmen iyi olur
Ağzının ortasına iki tane patlat ki ağlarsa bile gerçekten ağlasın.
00 Yorumla
+1 yılŞımarık ve buna bağlı olarak acıtasyon yapıyor pedagog eşliğinde hareket edin çünkü önü alınmıyor.
00 YorumlaDuymazdna gelip sabrediceksin yoksa huy haline getirirr
00 Yorumla
+1 yılÇünkü ağlayarak istediğini alabileceğini biliyor istikrarlı olmak gerekir
00 Yorumla
+1 yılBenim küçüklük shshshsh ağlae ağlar susar bişi olmaz
00 YorumlaAğlasın. Kendi kendine sakinleşmeyi öğrenir. Tepkisiz kal sen bi süre yalnız bırak. Susar illaki.
00 YorumlaSakin ol ve iyi iletişim kur yanlış büyütmüşsün
00 Yorumla
+1 yılona gülümseyerek ağlamasını daha yüksek sesle ağlamasını söyle.
00 Yorumla
+1 yılUzman yardımı alın dicem de detaya bakınca sizin daha çok ihtiyacınız var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaç yaşında. Çocuk kitabi okuyor musun orada ne yazıyor Bence kendi haline Burak ağlasın veya tek diyemi öyle yapıyor parkta başka çocuklarla oynasın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer istediğini yapma şımarık olur bırak ağlasın ağlar ağlar susar disiplinli bir anne ol hayır de hafif cezalar verebilirsin
03 Yorumla- +1 yıl
Köpek mı egitiyorsunuz ya
Cevap sahibi+1 yılBaşka türlü çocuğa kural öğretemezsin
- +1 yıl
Bu şekilde de olmaz ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstediğini yapmayacaksın. Zamanla durulur. Görmezden gel veya cezalandır. Ağlamadığı zaman ödüllendir. Skinner teorisi
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBağırsın ağlasın sen tepki gösterme ve uzaklaş çocuğun tek silahı ağlamak😄
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke sussa daha yeni sustu ve cipsi mi yemişsiniz diye kız gibi ağlıyor
Cevap sahibi+1 yılGelip ağlamadan açıkça istediklerini söylemeyi öğrenene kadar ağlasın boşver🤣🤣🤣
+1 yılSen de karşısına geçip daha etkili bir şekilde ağladığında susacaktır
02 Yorumla
Soran+1 yılBen ağlayamam
- +1 yıl
Çok ağlıyormuş gibi yap işte
Gizli Üye(36-45)+1 yılSakin kal, çocuk o , illa oyalanacağı bir şey bulursun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer istediğini almaya alışmış demekki ve bunu yapan sensin neden kızıyorsun ki şimdi cocuğa
00 YorumlaOnu küçük yaşta çok eşya oyuncak falan almamak daha iyi ama siz ona bi sınır koymalisiniz uğraştığı şeyleri yasaklayın yoksa bu huyu devam eder
01 Yorumla
Soran+1 yılArtık düzelmez birde kova burcu olunca kova burcu gerçekten sıkıntı
İstediğini yapmama fikrine saygı duyabilmesi için onunla daha çok ilgilenmen ve vakit geçirmen lazım diye düşünüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılGeçiriyorum vakit
Gizli Üye(30-35)+1 yılçarpı çarpı vereceksin bak bakalım yapabiliyormu bire daha. yapamaz çünkü korkar der ki ben bunu yaparsam veya üstelersem dövücek o yüzden yapmayayım korkusunu vermen lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalamayın ben şiddetle büyüdüm ama bunu çocuğuma asla yapmam
Cevap sahibi+1 yıleee şımartıyosun ama böylede
+1 yılAlıştırmayın sakın ileride önüne geçemezsiniz
00 YorumlaSende ağla susar belki :D
01 Yorumla
Soran+1 yılBen içten içe ağlıyorum çocuk yaptığım için evliliğin meyvesi derlerdi ☹️
+1 yılSert davran yoksa hep böyle davranır
01 Yorumla
Soran+1 yılSert de davrandım yok
+1 yılCok simartmissiniz onu
07 Yorumla
Soran+1 yılŞımaracak bişey de olmadı ki
- +1 yıl
Bir sekilde istedigi olmus hep
Soran+1 yılDüzelmez mi
- +1 yıl
Düzelir ama biraz sabir gerekli
Soran+1 yılAğladığında kıyamıyorum birde bana vuruyor istediğini yapmazsam
Soran+1 yılNapıcam da düzelicek bu
- +1 yıl
İste olay koyamamak ve istediğini yaptirmasi
Senden anne olmaz.. çocuk bile anlamış bunu.
12 Yorumla
Soran+1 yılNe alakaa
- +1 yıl
Katılıyorum
+1 yılİsteklerini yapmayacaksın
00 YorumlaGormezden gel o zaman birakir aglamayi
00 Yorumlaistediği yapılmaya alışmış demek ki yoksa bilmezdi
00 Yorumla
+1 yılAllah sabır versin kardeş
00 YorumlaKaç yaşında ki?
04 Yorumla
Soran+1 yıl8
Soran+1 yılGittim ve ilaç verdi ilaçlar da uyku yaptı daha da hırçın oldu
+1 yılEski cocugum*
00 Yorumla
+1 yılÖrnek ebeveyn
00 YorumlaBelli yaşlarda boyle seyler oluyor
00 YorumlaBen gelip yardımcı olayım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaç aylık
017 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBende küçükken yatağa işerdim ablam arkadaşı ile gelip pipimi çakmakla yakmışlardı birde ablamin arkadaşı tokat atmıştı bana
Soran+1 yılAllahım yarabbim ya
Cevap sahibi+1 yılAblamin arkadaşı özellikle çubukla döverdi beni ellerime vururdu avuçlarımin içi şişerdi
- +1 yıl
Ablanın arkadaşı ne alaka ve annen baban bise demiomu ne saçma ya
Cevap sahibi+1 yılAnnem babam memlekete gitmişti ben çok küçüktüm. Ablam ve kız arkadaşı ile kalırdık. Altımı islattigim için dövmüşlerdi
Cevap sahibi+1 yılKüçük derken 5 6 yaşlarında
Cevap sahibi+1 yıl5 6 yasında yatağa işerdim sürekli zamanla kesildi
- +1 yıl
Basbaya şiddet uygulamışlar hiç normal değil bu haberin olsun özellikle ablanın arkadaşını anlamadım o sana ne olarak böyle davranmış
Cevap sahibi+1 yılOnu bilmiyorum ama pipimi çakmakla yaktıktan sonra işemem geçmişti. Bir akrabaları da işeyen bir çocuğun pipisini ısırgan otu ile dalatmışlar. Yine ben şanslıyım çakmakla yakmıştı kız 😊
Cevap sahibi+1 yılBirde çok şımarınca ellerime sopa ile vuruyordu
Cevap sahibi+1 yılAblamda Kulağımdan çekip yere doğru fırlatmıştı
- +1 yıl
Sanırım bunlar sana normal geliyor
Cevap sahibi+1 yılNormal değil tabiki de ilkokuldada çok fena yaramazdım. Yeni bir öğretmen kız gelmişti çok güzeldi oda beni yanına çağırıp kulak memelerimi kırmızı ojeli tırnakları ile dele dele kanatmisti birde tahtaya çıkarıp sinifin kızlarına yüzüme tükürmelerini söylemişti kızlar tek tek sıraya girip önce tokat attılar sonrada yüzüme tükürmüşlerdi sizce bu öğretmen kızın verdiği ceza normal mi Kızların saçını çekip çelme takarak yere düşürür ağlatirdim sonrada iç çamaşırını gördüm diye bağırirdim kızlarda gidip öğretmen kıza anlatmışlar öğretmen kız sınıfa girince bu şekilde bir ceza vermişti
- +1 yıl
Allah Allah ne yaşamışsın ya
Cevap sahibi+1 yılIlkokul hayatım çok zordu
Cevap sahibi+1 yılSiz öğretmen olsanız böyle bir öğrenciye bu şekilde ceza verir misiniz
- +1 yıl
Hyr tabiiki
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılağlicak durcak artık
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026