+1 yılDaha yaşın 18 ise hemen çocuk yapıp başına iş alma derim. Seninki bir anlık heves, bebek sevmek için çocuk yapılmaz. Henüz kendini geliştirmeden çocuğuna faydalı bir anne olabileceğini düşünmüyorum. Şu an için okuman daha mantıklı. Evli misin bu arada merak ettim? Bu soruyu sorduğuna göre.
12 Yorumla- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
Doğru söylemişler zaten hem kariyer hemde anne olmak çok çok zor kadın motor mu canım herşeye yetişsin çalışıp eve getirmek erkeğin görevi
En İyi Cevaplar
+1 yılGerçekten istedikten sonra her şey mümkün tabiki ancak insanlar değişir. Bu değişimin en başındaki sebep de de düşüncelerin değişmesidir. Henüz 18 yaşında bir bireysin. Bu konuda Vereceğin herhangi bir olumsuz kararda hem kendini hem de canından kanından olan yavrunu etkiler. Bence her şeyden önce eğitimin ön planda olmalı kendi ayaklarının üzerinde durmayı başardıktan sonra, karşındaki eşin dahi olsa eline bakmadığın bir hayatı kazandığın zamanda anne olmayı düşünmeni tavsiye ederim. Hayatın henüz çok başındasın ani kararlarla ömür boyu pişmanlık içerisine girmeyi göze almamak en doğru karar olacaktır senin için. Hayatında başarılar dilerim..
00 Yorumla
+1 yılDevlet iki yeni evlenen ve Üniversite okuyan gençlere ev geçindirme ve çocuk yetiştirme desteği veriyor araştırabilirsin belki işine yarar
10 Yorumla
Harika bir başarı
14 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten olumsuz görüşler yazmışlar ikisini de son derecede istiyorum ve aslında kendime güveniyom ama insanlar moralimi bozuyor herkese inat yapmak istiyorum
- +1 yıl
Teşekkürlerr
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılMümkündür ama biraz zor maalesef. Eğitim almaya devam etmek isteyen genç bir anne, çeşitli seçenekleri değerlendirebilir. Örneğin, yarı zamanlı eğitim veya uzaktan eğitim gibi daha esnek programlarla ilerleyebilir. Ayrıca, üniversiteler veya işyerleri genellikle ebeveynlere yönelik destek programları veya esnek çalışma saatleri gibi imkanlar sunmaktadır. Bir genç anne olarak destek sistemleri de önemlidir. Aile, arkadaşlar veya çocuk bakımı sağlayıcıları gibi kişilerden yardım almak, zamanı daha verimli kullanmanızı ve her iki rolü de daha iyi dengelemenizi sağlayabilir. Aynı zamanda, eşinizin veya partnerinizin desteği de çok değerlidir.
22 Yorumla- +1 yıl
Aynen geliri olan biri gerekir teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim
Günaydın genç, şimdi hem genç bir anne olabilirsin hemde süper bir sayısalci olabilirsin, buna bir engel yok sadece kafana köy yeter. Bu işin elbette zorlukları olacaktır. Kendini bu duruma alıştır. Bir de bakmışsın yıllar sonra oğluna kod ögreten genç bir anne ve eğittiği nesil. Başarılar dilerim hedefinden ayrılma.
21 Yorumla- +1 yıl
Saol amca
Gizli Üye(25-29)+1 yıl18 yaşındaymışsın YKS'ye sadece 2-3 gün kaldı derslerin iyi durumdaysa bu sene üniversite kazanırsın evlenip çocuk sahibi olup üniversiteye devam edebilirsin ama zorlayıcı olabilir genç yaşta anne olmanın avantajı çocuk büyüdüğünde annede daha genç oluyor olabilir tabiki ama zorlanabilirsin hem aile hem okul
36 Yorumla- +1 yıl
Evet işte ondan emin olamıyorum ama çok istiyorum ben hazırlık okudum bir yıl var sınava
Cevap sahibi+1 yılTercih meselesi hem aileni kurup hem okuluna devam edebilirsin ama aynı anda ikisini yürütmek zorlayıcı olabilir önceliğin kendi mesleğinin olup kimseye muhtaç olmaman olsun ama bir yandanda avantaj oluyor düşünsene 18 yaşında anne olsan çocuk 20 yaşına geldiğinde 38 yaşında olursun çok istiyorsan olabilir senin tercihin ama ebeveyn olmak büyük sorumluluk ister kendini yeterli ve hazır hissediyor olman lazım
- +1 yıl
Heh tam ondan istiyom ama Bi yandan da ekonomik özgürlük gerek.
Cevap sahibi+1 yılİşede girmen gerekebilir o zaman
- +1 yıl
İstiyorsan yaparım diyorsan yap senin kararın ama ben iki yakında 3 çocuk annesi olarak şunu diyip çocuk ev çamaşır yemek iş veya okul bir arada olmuyor... Nedeni şu an hep yorgunsun hep ve hiç birşeye odaklanamiyorsun herşeye yetişmeye çalışırken hooooop bitkin düşmüşsün belkide piskolojik bozulmuş. Cocuklar biraz büyüdümü1 yaşindan itibaren anneyi istiyorlar onları bırakıp işe gitmek veya okul herneyse çok zor çünkü hüngür hüngür ağlıyorlar sen gelene kadar da pek oynamiyorlar durmadan anneyi sorup anneyi bekliyorlar. Anne. olmak çok güzel bir şey dünyadaki en güzel duygu rabbim herkeze nasip etsin ama birinden vazgeçmen gerekir. Senin yerinde olsam okurdum üniversitemi bitirip iyi bir iş sahibi olurdum sonra tekrar düşünebilirsin ama yeterki oku elinde. olsun
- +1 yıl
@Handangozkaya haklısın düşünmem lazım
+1 yılMümkündür elbet ama büyük sorumluluk ister. Dersler başlı başına zor zaten. Hem derslere vakit ayırıp hem de bebeğine yeterli ilgiyi vermen ve tabi diğer sorumluluklarını da yerine getirmem gerekiyor. Yapabiliceğini düşünüyorsan eyvallah derim ama bence anlık bir hevesle yanlış kararlar almak yerine oturup iyice düşünmelisin
10 Yorumla
+1 yıl18 yaşında hayatını yaşamak varken ne çocuğu yaa? Öyle yok hem okurum hem çocuk yaparım, çok zor işler bunlar. Tabi 2 yıllık bir şey okuyacaksan bilemem. Tıp, hukuk, mühendislik zor bunlar. Ama yine de sen bilirsin. Genç anne olunca ne oluyor? Evleneceğin adam bir anda seni okula göndermem derse ne yapacaksın?
212 Yorumla- +1 yıl
Ama yine de sen bilirsin.
- +1 yıl
Genç anne olmak daha uygun geliyor hem sağlık açısından hem de çocuklarımun beni daha çok görmesini isterim hem iletişim açısından. Göndermem derse mi onun sözüyle mi olacak
- +1 yıl
Sen evlenince bir an da ipler senin elinde mi olacak sanıyorsun? Çocuk yaptıktan sonra, mesleğin yoksa nereye gideceksin ki? Umarım istediğin gibi birini bulursun.
- +1 yıl
Evlendiği adam göndermem derse mi? göndermem derse ağzına birtane patlatacak bu kadar basit!! onun hayatı adam ne karışıyor okumasına? çocukla okul zor olur dersiniz tamam anladım geç çocuk olunca da sorun olmuyor bende 28 yaşında anne oldum ama adamın şunu derse bunu yaparsa orada deliriyorum kusura bakmayın siz bir adamın dediği söze göremi yaşiyorsunuz?
- +1 yıl
@Handangozkaya böyle bir olay olursa boşanırım zaten benim okumama kimse engel değil
- +1 yıl
Evleneceği adam ondan büyük olacağı kesin, siz çocuk oyuncağı sanıyorsunuz değil mi? Herkes dediğiniz gibi olmuyor. Hayatın gerçeği.
- +1 yıl
Yani baktinki konuşarak anlaşamiyorsun ve seni kısmaya veya eve hapsetmeye çalışıyorum bir zahmet bencede hiç düşünme. Allahim esirgesin tabii! Dinimizde bile kadın el üstünde tutulurken bazılarının kendisini bir erkeğin kölesi gibi görmesi çok üzücü maalesef bu lafima sana değil genel olarak
- +1 yıl
Yaa sen ne diyorsun, evlenmek istediğimi sana kim söyledi. Hiç öyle bir düşüncem yok.
- +1 yıl
Sakin bişey dememiş sana
- +1 yıl
Yorumum sana değildi @moongirlll55 eydi
- +1 yıl
@Handangozkaya haklısın haklısın ayy istek kalmadı bende yaa
- +1 yıl
Tamam aşkolar.
+1 yılEşini doğru seçersen neden olmasın ki? Çocuğa birlikte bakarsınız, çalışırsınız, ev işlerini yemek birlikte yaparsınız. Yan gelip yatan biriyle evlenirsen işin zor
11 Yorumla- +1 yıl
Tabi canım düzgün birini seçmek lazım
bu banada oldu. 4 yıl sürdü. 21 imde anne olmak istiyorum dedim.21 im ve yavru kuşuma bakarken kafayı yediğimi fark ettim. her saniye pc de oyun oynayan ben 2 gündür pc ye oturmadan hayvanı beslemekten bel fıtığı olcam yakında. ve lanet ettim bide bebek mi istiyorsun sen diye. 25-27 ideal bu arada.
12 Yorumla- +1 yıl
Dmdmdmdmememr aynen de ben alışkınım bebek bakmaya 18 deyim daha hatta tam 18 bile değil ama 2 sene sonra falan istiyom napçam bilmiyom hani yaş farkı az olunca hem beni ailemi daha çok görür hm de daha iyi anlaşırız hem daha fazla sayıda bebeğim olur ay bilemiyorum ama okumakta istiyorum keşke aynı anda yürüse
Bence ülkemiz şartlarında hem okuyup hem annelik yapmak mümkün ama 18 yaşındaki biri için çokta uygun değil. Evet her kadında annelik içgüdüsü olur ama 18 yaşındaki biri zaten henüz çocuk sayılır ve bence çocuk yapmanın da bir ehliyeti olmalı. Çünkü çocuk yapmak o kadar basit ki herkes yapabilir ama o çocuğun büyümesi herkesin yapabileceği bir şey değil. Çocuk eğitmek için belli bir tecrübe lazım bu da 18 yaşındaki birinde yoktur diye düşünüyorum.
08 Yorumla- +1 yıl
Yaşla olsaydı ohoo
- +1 yıl
Genelde öylr olabilir ama genç biri de iyi anne olabilir
- +1 yıl
Çocuk olmuyo yalnız 18
- +1 yıl
Bilimsel olarak olmuyo
Çocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı. Mesleğini al kesinkle Anne olma isteği o yasta mesguliyet olma ola bilir... Ben cocuğum olunca aksam okuluna giderilm demistim olmadi cünkü kizimin uykusu 1 saatlik uykuyla gecirirdi... 2nci kizim rahatsiz doğdu derken uzun zaman bisey yapamadim. Ama 6 yildir calisiyorum ve Allahin izniyle yil sonu sinavim var... sen önce bi mesleği yap sonra ayri zorluklari basarirsin...
00 YorumlaMümkün. Durumu olmayan ama okumaya çalışan bir abla vardı. Biriyle tanıştı o kişi bayağı zengindi neyse evlendiler. İkiz çocukları oldu. Ama ona rağmen okulu birincilikle bitirip mezun olmuştu. Yani mümkün.
10 YorumlaDeğillll sakın yapma ben geberdim hem oku hem çocukla ilgilen tezimi yazarken oğlum 1,5 yaşındaydı sürekli kucağıma gelmek istiyordu gece bile uyanıyordu hiç şöyle rahat rahat bi derse bile gidemedim 😀😀😀
10 Yorumla
+1 yılSakın yapma. 18 yaş çok erken. Kesinlikle anne olmak için çok erken. İleri de pişman olma ihtimalin var, anne olduktan sonra sosyal hayat kalmaz. Hep onunla ilgilenmek zorunda kalırsın. Bu yaşta gençliğini heba etme
10 Yorumla
+1 yılbende aynı durumdayım, bebeklere bakınca dayanamıyorum ama çalışmak istyorum 3 üniveriste bitirmek istyorum, ama bebeğim olursa bunları gerçekleştirmek zor olur
23 Yorumla- +1 yıl
3 üniversite bitirip ne yapacaksın acaba?
- +1 yıl
@ayyıldızgökyüzü normalde hedefim yazılımcı olmak ama matematik mühnedisliği ve fizik bölüünü okumak istiyorum "meraktan"
- +1 yıl
Anladım
+1 yılSenin için zor olmazsa, ikisini birden yürütebilirsen neden olmasın, çok da güzel olur her iki kararından dolayı seni tebrik ederim. Hayatta da okulunda da şimdiden başarılar dilerim
10 YorumlaOku bebeğin olduğunda saçını tarayacak vaktin olmuyor mu birileri iki lokma yemek getirse de karnım doysa diye bekliyorsun vaktin varken oku menapoza girene kadar anne olmak için imkanın var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmümkün ama sen daha çok küçüksün frontal lob gelişmeden evlenmeyin lütfen sonra pişman oluyorsunuz ileri de olan çocuğunuza oluyor. bu yaşta heves etmen normal bende öyleydim ama dediğim gibi gençliğin verdiği heyecan bu sadece evlilik kolay iş değil düşünülüp taşınılması gerek hele ki bu devirde bu ekonomi de.
10 Yorumla
+1 yılsağlam bir psikoloji lazım. yardımcı olacak insanınız yoksa önem sıralaması yapınız. annelik yarı delilik hali gibi 😀
10 Yorumlaönce bir geleceğini sağlamlaştırmak için birkaç adım at okul anne olmaya elbette engel değildir ama önce bir yerini sağlamlaştır sonra anne ol derim
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s +1 yılHem okuyup hem evli olup hem anne olmak zor. İmkansız mı? Değil ama zor.
Sınıf arkadaşların üniversitenin tadını çıkarırken senin aklın bebeğinde kalacak, bi de böyle düşün01 Yorumla- +1 yıl
Offf haklısın napıcam ben
+1 yılAnne olduktan sonra okula devam etmek imkansız olmasa da pek kolay değildir. Onun ihtiyaçları ile ilgilenmek, senin derslere odaklanmana ciddi anlamda engel olur
04 Yorumla- +1 yıl
İşte bilmiyorum ama 19 yaşında anne olmak istiyorum
- +1 yıl
Evlimisin
- +1 yıl
Hyr
- +1 yıl
Seni zorlayacagi kesin
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunu başaran var hatta 3 çocuktan sonra okuyup atanan öğretmen arkadaşım var
10 Yorumla
+1 yılEvet mümkünse o sorumluluğa yakışan doğru babayı bulmak zor yoksa tek buyutursun cocugunu
10 Yorumla
+1 yılKariyer ve evlilik birlikte yürütüldüğünde mümkün değil mutlu olmak
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılben mümkün olduğuna inanıyorum örenkleri olan arkadaşlarım oldu hamile iken bile
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılMümkün ama çoğu insan bunun üstesinden gelemez cocuga yazık olur
Ve olgunlaşmamış bir anneye sahip olmak onu ilerde üzücektir kesin
01 Yorumla- +1 yıl
Aslında daha iyi
Değil okulunu bitirdi öyle anne ol ve çocuguna zaman ayır, ikisi aynı anda olmaz bence çok yıpranır pişman olursun..
01 Yorumla- +1 yıl
Ay haklısın da istiyorum çok bilemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yıl23 yaşındayım 8 aylık çocuğum o kadar zor ki uyku desen yok yemek yemek yok eve hapsoldum cikamiyorum biryere bence bir kez daha düşün...
10 Yorumla
+1 yılYaşınız gerçekten çok erken önce okul hayatınızı bitirmenizi daha sonrasında bu konuya odaklanmanızı öneririm.
00 Yorumla
+1 yılBen de öğrenci iken evlendim ama çocuk mezuniyetten sonra oldu.
05 Yorumla- +1 yıl
Evleneceğin kişiyi nasıl buldun
- +1 yıl
O beni buldu. )
- +1 yıl
Bulmak için ne yapılabilir
- +1 yıl
Bunun herkese uyan bir reçetesi olduğunu sanmiyorum.
Kısmet işi biraz.
Olacaksa istemesen de oluyor.
Herkes beni çok eleştirmişti. - +1 yıl
Aynen öyle ama kimse umrumda değil benim çok istiyorum
+1 yılBu yaşta bu ikilem... Evli değilseniz çocuk nerden çıktı anlamak güç
01 Yorumla- +1 yıl
Ben bunun hayalini kuruyorum zaten evli olduğum için değil
+1 yılMümkün de okulunuza öncelik verin çünkü ikisi bir arada zor olur sizin için.
06 Yorumla- +1 yıl
İşte bilemiyorum ki ya gençken tazeyken daha sağlıklı olur o 20 yaşına gelince ben sadece 38 olurum beni daha çok görür ama Bi yandan eğitim..
- +1 yıl
Evet, işin bu yönü de var ama günümüzde evlilik yaşı ileri çekildi. Bence ideal evlilik yaşı 22-25 arasıdır kadınlarda.
- +1 yıl
Evet ama o kadar beklemek istemiyom
- +1 yıl
Bence 22 idealdir. Okulunuz bittiğinde size layık birisini bulup hayırlısıyla evlenirsiniz.
- +1 yıl
Ben seneye düşünmüştüm haha ailem izin vermmiyo
- +1 yıl
Siz bilirsiniz ama ailenizin önerisini de dikkate alın.
+1 yılSonra pisman olursun vazgec bu dusunceden kariyerine odaklan
11 Yorumla- +1 yıl
Of kararsızım ama o kadar istiyorum ki genç anne olmayı bilemiyorum bu yıl olamam zaten seneye istiyorum da çok erken işte keşke aynı anda yapabilsem
Gizli Üye(25-29)+1 yılzor ama tüm zamanını almayacak bir bolum okursan kolay olabilir
10 Yorumla
+1 yılBen univerisite ikinci sinif hamile kaldim, ucuncude dogum yaptim ve 4cu meslegimi aldim bir bebekle. Cok zor ama eger gercekten istersen olur.
10 Yorumla
+1 yılSorumluluğu kolay değil. Sadəcə iç güdü ile hareket edilebilecek bir durum da değil.
01 Yorumla- +1 yıl
Poncik sen Azerbaycan'da mıydın. E harflerim dikkatimi çekiyor hep de
Mümkün ama sıkıntılı baya çaba ve kararlılık en önemlisi de fedakarlık isteten olay
00 Yorumla
+1 yılbiraz zor olur ama mümkün eşi ve onun ailesi ya da senin ailen desteklerse neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılAsla mümkün değil dir annelik kolay değildir strese çok gircen ve bu derslerini etkiler
00 YorumlaBence şu an için pek lazım olmayan bir aksiyon olur. Okul, kariyer daha mühim.
00 Yorumla
+1 yılBenden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler 😎👍
01 Yorumla- +1 yıl
Evet
Çocuk & Ebeveyn konusunda 483 cevap paylaştı. Genç anne olmak büyük avantaj ama aynı zamanda eğitime odaklanmak seni çok yorar, yardım alırsan olur, olmayacak bişey yok.
04 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yardım
- +1 yıl
İhmal olur işte ne yapıcam bilmiyorum
+1 yılZor ama istersen olur sevgi herşeyi kolaylastirir iyi bir anne olacağını düşünüyorsan kesinlikle gec kalma
10 YorumlaMümkün tabiki ama türkiye şartlarında seni fazla sorlar biraz erteleyebilirsin bence en azından çocuğuna daha fazla vakit ayırabilmek için
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende 23 yaşındayım ama evlenmeyi düşünüyorum hem okuyup hem evlilik olabilir mi bilmiyorum
05 Yorumla- +1 yıl
İşte çok güzel oljr fa bilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılAma 18 yaşında anne olmak için çok erken benim 1 sene kaldı okulum
- +1 yıl
25 olmadan istiyorum valla
Cevap sahibi+1 yıl23 24 ü bekle o zaman
Cevap sahibi+1 yılHani beni dinlersen öyle yaparsın hem karşına iyi biri çıkana kadar bekle
Olunur kimseyi takma böyle olup başarılı olan bir sürü kişi biliyorum hem daha mutlu olursun düşünsene hem evlisin hem çocuk hem okul biraz zor olur ama güzel olur😄
00 Yorumla
+1 yılBu ekonomide hem okuyup hem anne olmak zor canım eğer maddi durumun iyiyse bakabiliceksen Hem oku hemde çocuğuna bak ama zor yani bebek gece sabahlara kadar yatırmaz ağlar rahatsızlanır ilgi ister
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkuyana daha az maaş veriyorlar. Sistem değişti okuyan aç... Okumayan tok 🦅🦅🦅👌
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMantıklı düşünemiyorsun normal, lütfen yaşça senden büyük kadınlar konuş
00 Yorumla
+1 yılGayette mümkün bence çok güzel bir başarı
20 Yorumla
+1 yılMümkün olmasına mümkün ama çok zorlayıcı olacağını düşünüyorum sağlıklı olan önce okuyup hedefine ulaşmak
00 Yorumla
+1 yılSakin öyle bir hata yapma. ne çocuğun en güzel yillarindan çal ne de kendinin en verimli oldugun yillardan
00 Yorumla
+1 yılYani senin için biraz zor olabilir ama eğer çok istiyorsan neden olmasın.
Ama uyanırım bu gerçekten çok ciddi bir karar.
İyi düşün.00 Yorumla
+1 yılTrol soru ve çok güzel algı yapıyorsun milletle baktımda kadın bile değilsindir belki
01 Yorumla- +1 yıl
Yoo kızım ben ve gerçekten 18 yaşındayım tespit yapmayı bile becerememişsin haydi ikile
+1 yılEvet mümkün maddi gücun varsa
10 Yorumla
+1 yılAçıktan okumak sanırım
10 Yorumla
+1 yılçocuğun hayatı allak bullak olur kendinide çocuğuda yakma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayir erken yaşta annelik bana göre değil önce hayallerini gerçekleştir sonra zamanı gelince çocuk yapılır
02 Yorumla- +1 yıl
Ben biraz fazla istiyorum o yüzden
Cevap sahibi+1 yılEğer cidden bakabilirim diyorsan olur aslında ama cok erken yapıp pişman olma diye diyorum
+1 yılSacmalama ya herseyin bir zamani var sen once oku meslegini eline al sonra gez dolas ardindan evlen
00 Yorumla
+1 yılSınav nasıl geçti
010 Yorumla- +1 yıl
Ben hazırlık okudum bide Bi yıl geç başladım zaten seneye benim sorularıma bakar mısın
- +1 yıl
Hangi soruna
- +1 yıl
Bilmem fark etmez
- +1 yıl
Konuşmak istiyorsan yorum çok mantıklı değil 😊😊
- +1 yıl
Sen yazmaz mısın yine de
- +1 yıl
Yazarım ama sen yaz önce
Sorun ben yine yorum atarım - +1 yıl
Geleneksel aileyi falan sormuştum işte