Bebeğin sakinleşmesi için, daha az ağlaması için emzik verilir.
Anne sütünün olmadığı veya yetersiz olduğu durumlarda da biberonla mama yetişir imdada.
Peki bu sevimli ve güzel gereçler göründüğü kadar masumlar mı acaba 🤔

Bebeğin sakinleşmesi için, daha az ağlaması için emzik verilir.
Anne sütünün olmadığı veya yetersiz olduğu durumlarda da biberonla mama yetişir imdada.
Peki bu sevimli ve güzel gereçler göründüğü kadar masumlar mı acaba 🤔
Uzun süreli emzik kullanımı, çene yapısını etkileyebilir ve dişlerin düzgün bir şekilde gelişmesini engelleyebilir. Özellikle altı aydan sonra sürekli emzik kullanımı, dişlerin ve ağız yapısının düzgün oluşumunu olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde diş çürümesine ve çapraşıklığa yol açabilir. Emzik kullanımı, bebeklerin dil kaslarının ve konuşma yeteneklerinin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Aşırı ve uzun süreli emzik kullanımı, doğal dil hareketlerini ve ses çıkarmayı engelleyebilir, bu da konuşma gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir.
Emzik kullanımı, bebeklerde emme refleksini tetikleyebilir ve bazı bebeklerde meme reddine yol açabilir. Bu durum, annenin sütünü doğrudan emzirmek yerine emziği tercih etmelerine neden olabilir. Bebeklerin biberonla sürekli olarak tatlı içecekler ya da süt gibi şekerli sıvılar alması, dişlerde çürüklere yol açabilir. Şekerli içeceklerin biberonla gece boyunca uzun süre ağızda kalması, dişlerin çürümesini hızlandırabilir.
Burdan da bi eic gelir sana😂
Günaydın abla 😂☺️
Tünaydın karşim😅
32 aylık çocuğum var tokmak kafa her gün 2 veya 3 biberon süt ve cicibebe içer emzikten de nasıl kurtulacağız bilmiyorum aklı her şeye eriyor babacığım diyorum senin o emziğe ihtiyacın var mı bakıyorsun suratıma var baba var diyor
İşte onu o plastiğe alıştırmak ne kadar doğru? Yazık değil mi? 3 yaşına giricek travma olmadan bıraktırabilirsiniz umarım.
Çocuğun olduğunda seni de görürüz bakalım biberona alışacak mı emziye alışacak mı veya alıştırmayıp ne ile meşgul edeceksin
Annesinin memesi ile. Her canlıda olduğu gibi. 🙂
Umarım doğacak çocuğunuz emer veya süt ile sorun yaşamaz reflü bir bebek olmaz gazlı bir bebek olup koca gececi cik cik cik cik cik cik cik ağlayıp Durmaz
Bi sağlık sorunu olmadıktan sonra neden emmesin🙂ki süt de bebek emdikçe gelir ve çoğalır. Bebeği sakinleştirmenin de tek yolu bebeği emzirmek.
Emzirip gazını çıkarıp yatağına yatırdıktan üç beş dakika sonra veya 10-15 dakika sonra o profil ile beraber geri Tebbet boğulmasına panikleyerek kalkmaya her emdikten sonra acaba geri gelecek mi acaba bu olacak mı diye korkuyla bekle ne günlerdi ne gecelerdi
Her bebek farklı işte. Her yolu deneyerek doğruyu ve bebeğine en uygununu buluyo insan. Anne baba olmak kolay değil.
Hemde çok zor o yüzden her insan anne baba olmamalı...
Kesinlikle bu konuda çok haklısınız.
O plastiğe fazla alıştırmak iyi değil anne sütüyle beslenmesinin yerini tutmaz, ayrıca biberona emziğe alışırsa memeyi yanlış emip yaraya sebep olabilir. En güzeli ve sağlıklısı anne sütü diye düşünüyorum.
Prens bey baya bilgi sahibisiniz bu konuda 😀
Sizler daha iyi bilirsiniz efenim bizim bildiğimiz nedir ki 😅
Hemşir veya başka bi sağlık çalışanı olabilirsin diye düşündüm bi😀
İkisi de değilim merakım var diyelim bu çocuk konularına 😄
Tişikkirler 😄
Cevap
1Cevap
Iki tane evladim oldu ikisinede emzik kullandirmadim.. Hem saglik hem agiz yapisi icin.
En doğrusunu yapmışsınız.
Emzik 2 3 yaşında diş çürümesine dişlerin düzensiz çıkmasına sebep olur
Ve emzik annenin memesine rakip olur. Emzik emdiği süre anneyi emme süresinden çalar.
Ayrıca yanlış emmesine sebep olur. Meme ucu yarası sebebidir.
Biz diş doktoruna götürdük doktora dedik emziği bırakmalısın dişlerin o yüzden çürüyor vs der misiniz diye o da dedi. Doktor dedikten sonra çok azalttı
Yapısal Bi sorun yaşamazsınız umarım 🙏
Bende alışkanlık yapmıştı annem öyle söylüyordu geç bıraktım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?