19 yaşındayım.3 gün önce bebeğimi kucağıma aldım. Hem mutlu hem endiseliyim. Çünkü tecrübesizim. Babası beni başka bir kadınla 6 aylık hamileyken aldattı. Çocuğunu görmeye bile gelmedi. Ne yapıcam?
Yeni doğum yaptım ve çok korkuyorum. Nasıl iyi bir anne olabilirim?
Hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıklı sıhhatli bir evlat olması nasip etsin inşallah Bahtı da güzel olur iyi niyetlerimizden ve dileklerimizden sonra neler yapman gerektiğini anlatalım Öncelikle Instagram anneliği yapmaktan vazgeç Yani nasıl daha iyi anne olabilirim düşüncesiyle hareket ederken sosyal medyada yapılanları yapmaya çalışma Instagram annesi dediğimi o saçma sapan uygulamaları yapmaya kalkışma iyi bir anne olmak istiyorsan Mümkünse aile büyüklerini de birazcık dinle Bu arada geçmiş olsun diliyorum sezeryanın oldunuz normal mi
Yav çok ilginç. Erkekler bu konuda da uzman bu sitede. Neymiş "kadonlarda içgüdüsel olarak varmış zaten bu". Bok var awk. Erkekler sanıyo ki, çocuk doğunca annesi seve seve bokunu temizler, emzirir, altını değiştirir falan. Hiç alakası yok. Tam tersine anneyi o kadar yoran ve boğan bir şeydir ki, bütün hayatı biter, sürekli stres ve kaygı olur. En küçük bir şey de endişelenir, sürekli sıkılır, birazcık boşlasa,. çocuk yere düşse, hastalansa kendini suçlar.
O yüzden çocuğa bütün köy bakardı eskilerde. Bunun babaaı da yok ortalarda. Anne naba iki kişi bile o kadar zor oluyor ki. Buradaki erkekler ne kadonlar ne annelik ne babalık bi s... kim bilmeden sallıyorlar.
Neyse, kızımızın durumu zor. İlk aylarda biraz kaygı olır, ama sonra geçecek o. Yürğmeye başlayınca iyice rahatlayacak. 2-3 yıl başka hayat yok.
"Bu adamdan baba olur, hatta ben ölüp gitsem benim yerime anne de olur" dediğiniz adamlardan çocuk yapın ❤
Çok küçüksün anne olmak için ama madem oldun hemde babasız bir çocuğa anne oldun hem annesi hem babası olacaksın. Güçlü ve sükunetli ol.
Sabır sana bundan sonraki hayatında en gerekli şey olacak. Bir ailede bile çocuk büyütmek çok zorken tek başına bir kat daha fazla zorlanacaksın. Ama endişe etme bunu başarabilen milyonlarca kadın var, sende başarabilirsin.
Sen onunla beraber yeniden doğdun, her anne bebeğiyle doğar. Annen baban sana destek olacaksa arkanda yaslanabilecegin bir ailen varsa o bebek kendine zaten baktırır. Ve inan bana her anne kendini biraz eksik hisseder bu eksiklik hissi sana özel bir durum olmayacak.
Mesleğin yoksa e ticarette para kazanabilirsin böylece hem evde bebişine bakarsın hem de paranı kazanırsın. Aldatan adamı da bir daha yanına almazsın. Bebişin sağlıkla uzun ömür yaşasın. Annelik kadınlara bahşedilmiş doğal bir yetenek ben hiç doğum yapmadım ama yeğenime yıllarca baktım doğduğundan şu ana kadar emin ol hiç zorluk çekmezsin yeter ki iste.
işte severek evlenmenin sonucu hep bu oluyor genç yaşta bir sevgidir deyip gidiyor ailenizi bir erkek uğruna karşınıza alıyorsunuz ve gencecik hayatlarını gidiyor sonra pişman oluyorsunuz ama iş işten geçmiş oluyor. Bu saatten sonra ya ailenin yanında kalacaksın ya da çocuğa bakamıyor isen ki bakamazsın çocuk esirgeme yurduna bırakacaksın
Öncelikle evli misiniz? Zina davasi acip bosanip ve tazminat al, yuklu miktarda cocugu annenle birlikte buyutebilirsin , korkma cesur ol, Sen butun annelerden daha iyisi olacaksin en iyi anne sensin😊 çok tatlısınız masallah allah bagislasin, ismini koy ve nufus kimligini cikart ayni zamanda cok erken cocuk sahibi olmussun ama sen bilirsin yinede , bebek bir yasina gelene kadar ailenle kal , sonra işe girip calis , cocuguna bakarsin annende cocuguna bakar 😊
Maşallah diyeyim önce o meleğe. 💁Tabikide tecrübem yok bişey diyemicem ama gözlerinden belli nasıl güzel bir anne olacağın İnşallah ailende desteği esirgemez. Mükemmel bir hayat yaşayın zorlukları aştığınız günler aşamadığınız günlerden fazla olsun. Kadınlığınızdan gurur duyun o erkekliğinden utanç duyarken. 💜
Allah analı babalı büyütsün sana ve çocuğuna ve de işine sağlık sıhhat huzur ve mutluluk versin evet çok iyi bir anne olabilirsin evladına da şefkatle çok güzel bakabilirsin Allah'ım sizi her türlü kötülükten korusun amin
Ay bende ilk etapta çok korkuyordum hatta en büyük endişem bebekle baş başa kalmaktı, bakamam diye durup durup ağlıyordum ahah ama zamanla birkaç ay içerisinde alışıyorsun merak etme.. En iyi arkadaşın o oluyor..
Ya kıyamam ben ya iki tane minnak kuzu. Merak etme içgüdüsel gelir o annelik kasma strese girme panik yapma. Bir şey olursa ben buradayım vardır illaki benim gibi sitede bir sürü anne olan destek oluruz bacım öldük mü?❤️ Hayırlı olsun
İç sesini dinle. Annelik iç güdüsü kadınlarda doğuştan yüklüdür. Umarım sağlıklı, huzurlu, bereketli uzun bir ömrü olur. Allah kötü günlerini göstermesin 🥰
3 kardeşimi büyüttüm. Üçününde altını da temizledim, sabahlara kadar hastanelerde de koşturdum, uykusuz da kaldım. Yeri geldi kendimi aç bırakıp onları doyurdum, yeri geldi kendime yıllarca bişe yapamazken onların her eksiğini tamamlamaya çalıştım. O kadar embesilsiniz ki, karşınızdakini tanımadan ne yaşadı nasıl yaşadı bilmeden rahat rahat atıp tutabiliyosunuz böyle. Sana daha fazla cevap vermicem. Sen konuşulacak, anlatılacak insan olsan şu üslupla konuşmazsın tanımadığın, nasıl yaşadığını bilmediğin insanlara. Öfkende boğul.
Ciddi misin ya... Maşallah ne kadar da tatlısınız uzun ömürlü mutlu yıllarınız olur umarım 😇 yapacak bir şey yok çocuğun için hayata tutunacaksin. Davani da aç o adamdan bütün haklarını söke söke al
Annelik içgüdüsel bi şey, zaten hep içimizde olan bi şey ❤️ sen bebeğine sarıl her şey yoluna girer ❤️ gülr güle büyüsün, sağlıklı, upuzun bi ömrü olsun 🙏
çocuk yaşta çocuk doğurup annelik tavsiyesi soruyorsunuz. gerçekten çocuk yapmak için ehliyet şart ya umarım onu iyi yerlerde okutacak istediklerini alacak maddi imkanlarınız vardır ne diyebilirim
Ya kınamak değil hocam ama bu halde olması güzel mi yani çocuk büyütmek gerçekten kolay değil tek başına bu sorumluluğu almayı hak etmiyor yazık yani Daha 19 yaşında
Tamam var ama kadın hamileyken 6 aylık onu aldatmasi karaktersizlik yani keşke tanisaydi biraz. Bu zaman ki evlilikler maalesef tanımadan yapılıyor. Kadın çok hatalı gibime geliyor ve maalesef zorlu bit hayat önünde
Anneler her zaman güçlüdür evladı için bütün zorlukları aşar rabbim yardımcın olsun sende çok küçüksün birlikte büyürsünüz artık
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ekle beni destek olurum kuzuş benimde 2 aylık olucak oğlum bende taze anneyim tecrübelerimi aktarırım her an rahatsız edebilirsin beni hiç sorun yok çünkü antrenmanın başlıyor empati kurabilen biriyim…