Sürekli kendime "ya iyi bir anne olamazsam" diyorum. Bu şüphelerimden nasıl kurtuluyorum.

Sürekli kendime "ya iyi bir anne olamazsam" diyorum. Bu şüphelerimden nasıl kurtuluyorum.

Yalnız değilsiniz çoğu anne adayı ve anne sizin gibi endişe duyar. Çocuğuma yetebiliyor muyum? Daha iyisini yapabilir miyim? Acaba diğer anneler benden daha iyi ve ben yetersiz mi kalıyorum? Ama bunların hepsi çok yersiz düşünceler. Elinizden geleni yapın ve çocuğunuzu gözlemleyin inanın gerçekten çok iyi bir anne olacaksınız ve bebeğinizin gözünden anlayacaksınız. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin…
Böyle düşünmen bile bebeğinin en iyisini isteyen güzel bir anne olduğunu gösteriyor, Eşinle beraber bu konulara bakan kurumlara veya uzmanlara gidebilirsiniz ve bu konularda bir çok kitap mevcut eğer anne olmuş yakın arkadaşlarınız veya sizin yaşınıza yakın anne olmuş akrabalarıniz var ise iletişime geçebilirsiniz arkadaş veya arkadaş olarak gördüğünüz her kimsenin desteği çok işe yarar ve YouTube'dan bu konuda videolar oldukça mevcut
Merhaba güzelim, öncelikle bu her kadının annelik döneminde yaşadığı (heyecandan dolayı) düşünceler diyelim. Sonuç olarak ilk kez başıma geliyor tabi heyecan olucak korku olucak. Bunları takma kafana akışına bırak. Unutma iyi bir anne olmak için sadece sevgi bağı yeterlidir. Senin doğuracağın bebeğe karşı bu denli ince düşünmen bile gelecekte nasıl iyi bir anne olacağının göstergesi
Bak canım aslında hiç bi anne bir diğerine göre daha iyi ya da daha kötü diyemeyiz, çünkü her anne bebek arasında çok farklı, bi okadarda güçlü bi bağ vardır. Bebeğini kucağına alıp ona bi sarıl inan onun için en iyi anne sensin... Hele bide sütünü huzur içinde verdin mi senden iyisi yok. Zaten geriside teferruat.😊
çok haklısın aslında. her şey bebeğini kucağına alınca güzelleşiyor. :)
Cevap
12Cevap
Bu senin elinde sakin ol ve akışına bırak
Bu sizin elinizde iyi bir anne olabilirsiniz
Soru kasmak için mi sordunuz yoksa cidden mi soruyorsunuz bilmiyorum ama daha önce bir evladınızın olduğunu Biliyorum ve aslında ona karşı nasıl davrandıysanız büyük bir ihtimalle ebeveynliginiz aynı şekilde olur yani tek etkisi ve büyük etkisi olan şey şu anki ruhsal durumunuzda O zamanki ruhsal durumunuz arasındaki ciddi uçurum olabilir
hamileyim şu an, tabii ki öylesine sormadım :)) 2. çocuğum olacak evet ama 2 çocuklu anne olmak zor bir eşi ve başarabilecek miyim bilmiyorum.
Allah umarım ustuseninden gelebilme gücü verir.
Ustesinden
Boyle hissetmen o kadar normal ki, bilmediğin bi duyguyla tanışacaksın, endiselisin ama merak etme o guncelleme doğumla beraber geliyor. Bir canın evi olmak çok büyüleyici bi sey. Her anne bebeğinin kahramanı 😍🌼
çok teşekkür ederim
Merak etmeyin annelik kucağına alınınca otomatik yükleniyor💕.
2.5 ay sonra ben de alacağım kucağıma. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin😇.
Annen seni nasıl egittip büyüttmüşse sende çocuğunu öyle davranicaksin ne kadar da annem gibi olmam desen de olucaksın iyi anne olmak istiyorsan çocuk psikolojisi yle ilgili kitaplar oku bazı davranışları çocuğa yaptığımiz zaman ömür boyu trawma oluyor onda
Psikologdan destek almak. Hamilelik ve annelik hakkında kitaplar, belgeseller, makaleler okuyarak.
evet okumak çok faydalı oluyor.
Sen iyi bir anne olacaksin eminim... allah saglikla kucagina almayi nasip etsin anali babali buyutmeyi nasip etsin insallah
Asamazsin canım bu zamanla öğreniliyor oğlum 10 yaşında hala hasta olunca kendimi sorumlu tutuyorum geçmiyor yani
akışa bırak.. eminim çok iyi bi anne olacaksın. sakin ol. anı yaşa. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Allah hayırlı bir evlat nasip etsin öncelikle. Kaygıların neler mesela kardeşim biraz sohbet havasında anlatır mısın. Korktuğun konular ne
Bebek doğduktan sonra annelik skilleri otomatik olarak yükleniyor 😄 Endişe etmene gerek yok
hahaha bu insanın içini rahatlatan bir bilgi :)
Annemin anlattığına göre doğum yapmak zor ama şevk uyandıran bir şeymiş. Yani ilk doğumdan sonra ikinciyi yapmak isteyebilirmişsin. Hayırlısı olsun bakalım
böyle düşünmen bile aslında senin iyi bir anne olacağını gösteriyor.
teşekkür ederim :)
Rica ederim 😊
işte böyle düşündüğün için iyi anne olacağına emin oldum nedense
iyi bir anne olursun :)
bu fikri aklindan cikart :)
Bunlara dair çok güzel kitap var çocuk psikolojisiyle ilgili falan bol bol onları okuyarak.
bu surecte bisuru sey soyleyen olcak, sutun mu yetmedi yok cocuk sarilik oldu yok kirki cikmadi falan ... hepsi basima geldi hem de kayinvalidemden. sensadece senin mutliluguna bak. kapi kpaninca evde esin ve cocugunlasin soncta... takma...
Kişisel gelişim kitapları oku , annelikle ilgili filan
Anne olmakta ne var ki sanki
çok da kolay bir şey değil
hayvan bile oluyorsa kolay
Allah analı babalı büyütsün.
teşekkürler :)
korkma tevekkül et
🙏🏻
Önce anneanne ol bence
Psikologların videolarını izle.
Çocuğunu seven anne olman yeterli.
Çok sabırlı olucan çook