son zamanlarda kiminle ciddi ilişki düşünecek olsam hepsi "çocuk istemem" tavrına giriyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEvet ben hiç istemiyorum çünkü o sorumluluğu Sabri alacak biri degilim. Çocuk simarmasini gürültüsünu çekmek istemiyorum şahsen. Hiç sabırlı birisi değilim bu dövme anlaminda tabiki değil asla. Bide çocuk çok zor bir sorumluluk elini ayağını bağlıyor. Bir yere giderken rahat değilsin hele bıde zor çocuksa bir yere gittiğine pişman ediyorlar. Akrabalarım mesela kendilerini kaybediyorlar çocuk öyle yapınca beddua ya giriyor iş artık. Bir insanın kendini bu kadar cinnet durumuna getirmesine gerek yok sabirli değilse psikolojin bozulur. Ben ilerde eşimle her şeyi yapmak isterim gezme eğlenme çocuk olunca iki kere düşünüyor insan. Ve zaten şu an bu ülkede bu şartlar da çocuk getirmek de mantıklı değil kendimize zor bakıyoruz.
41 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
Kesinlikle katılıyorum 😊👍
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılYorumlar gerçekten çok korkunç nasıl hayatlarınız var sizin ya küçükken bir travma mı yaşadınız ya da kimse sizi sevmedi mi de çocuk istemiyorum diyorsunuz çocuk evin neşesidir kanından canından bir parçadır eskiden de yokluk vardı onca çileye rağmen annelerimiz bizi doğurmuş büyütmüş bakmış şimdi sıra bizde nesli devam ettirmek kadar güzel bir şey var mı bu hayatta üstelik çok sevdiğin adamdan ve kendinden bir parça taşıyorsun karnında aile planlaması yaparak düzenli korunarak kaç tane çocuk yapmak istiyorsan yaparsın 1 tane olsa bile yeter bütün günün stresini onunla oyun oynarak gülüşünü izleyerek kokusunu içine çekerek atarsın bile kısaca çocuk herşeydir diyorum ben
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuklarla iletişimin pek iyi değil. Yeğenlerim bize gelince bile kayboluyorum ortadan beni bulamasınlar diye. Bunun bir de maddi yönü var. Düzgün imkanlarınız yoksa çocuğu sefaletle büyütmek de adil değil. Ayrıca bu devirde benim çevremdeki kadınlar erkekle aynı işleri yapıp para kazanıyor, evde yemek vs yapıyor bir de üstüne çocuklara bakıyorlar. Erkekler de işten gelince yoruldum deyip yatıyor sadece. Kendi kendime hizmet eder, çocuk sorumluluğu olmadan gezer yaşarım. Zaten nüfus çok fazla. Ne gerek var ki herkesin çocuk yapmasına.
40 Yorumla
+1 yılÇocuk sahibi olmak o kadar zor bir şey ki haklı buluyorum kimse hazır olmadan çocuk sahibi olmamalı ben kendimi hazır hissettiğimde hamile kaldım şu an hamileyim hamilelik bile çok zor ya doğumdan sonrasını hayal bile edemiyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
17Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yok öyle bir furya başlamadı. Sadece babalık yapacak doğru erkeği bekliyorlar kanımca. Çünkü genel anlamda kadınlar bebek seviyor
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılBaşlamıştır
00 Yorumla Çocuk evliligin araci olmamali bize burada savunmaya yapmayin eger cocuk dunyaya getiriyosaniz en iyi sekilde bakicaksiniz en iyi sekilde egitim vericeksiniz biraz buyuyunce ya evlendirileim ya askere gitsin kendine baksin ilerde bize bakar dusuncesine girip cocuk dogurucagima hic DOGURMAM DAHA IYII
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s +1 yılErkekler hiç destek olmuyor çünkü. Arkadaşım 4 yıllık falan evliydi, kocası başının etini yedi çocuk diye. Sonuç olarak çocuk oldu ama adam 12 den önce eve gelmiyor, çocukla hiç ilgilenmiyor. şu an zaten çoğu kadın çalışıyor. İş ev çocuk zor. Şahsen eşimin yardımcı olmayacağını anlarsam ben de çocuk yapmam
30 Yorumla Bu ülkede dünyaya getireceğiniz her çocuk bir gün bile doğduğuna pişman olsa bu tamamen sizin suçunuz. Zenginlik bile gelip geçici ama zengin değilseniz çocuğunuza en iyi imkanları sunamayacaksanız hayatı boyunca itip kakılacak bir çocuğu dünyaya getirmenin bir anlamı yok
41 Yorumla- +1 yıl
Sonunda bunlari dusunen bi erkek
Ya cocuk buyutmek kolay sanki de duzgun yetistirmediktwn guzel bi egitim hayat sunmadiktan sonra o cocuk anasi babasi öldukten sonra miras kalmayinca zaten sovup sayicak
Bunin 2 nedeni vae
1) maddiyat bu donemde cok onemli parasiz bi ailede olmak kimse istemez
2) iyi yetistirilmemek hadi evladim sen buyudun diye sokaga salarsqn ilgilenmezse aha boyle olur
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılKendimi bildim bileli istemiyorum🤔 Bazen istiyor insan küçük tatliş bir şey ama sorumluluğunu almak kolay iş değil🤔 Çocuğun manevi tüm sorumluluğu anneye ait oluyor, okumuşu okumamışı cahili medenisi osu busu kim olursa olsun erkeğin çocukla iletişimi akşam maksi 2 saat sürüyor. Tüm yük kadında, kadın hem çalışıyor hem ev işi hem çocuk hangi biriyle uğraşalım, süper kahramanmıyız hangisine yetişelim🤔 Adam akşam maksi 2 saat görecek diye çocuk mu yapalım gerek yok 😏
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılIstemez tabi. Ofkelenmen bile yasak cockta travma olabilir cunku. Bolizim annelerimizin yaltigi gibi degil gercek cocuk yetistirmek icin tum hyatibi bitiriyorsun sonra evden godiyir o sende hayatini bitirmekle kaliyorsun iste bu yuzden kariyer yapan kadinlar az evde oturup gun boyu cocuk baktiklari icin toplum gelismiyor ve ahir zamanda en hayirliniz coluk cocugu olmayandir sozunu hatırla 😊
54 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumlarda biri paylasmis anneligin tadini alamadiklari için filan diye sacmalamis anneligin tafi mj var kole oluyorsun lan kole.
Cevap sahibi+1 yılTadı mi*
- +1 yıl
sen o ahir zamanda colugu cocugu olmayan sozunu cok yanlis yerinden anlamissin.
Cevap sahibi+1 yılÇok dogru anladim. Sen hic merak etme.
+1 yıl9 ay karnında taşıyıp, vücudun bozulup, dünyanın en büyük acılarını çekip, kariyerini bitirip, kendini eve adayıp, hayatın boyunca bı çocuk bakmak çok zor oluyor bunu siz anlayamazsiniz.
777 Yorumla- +1 yıl
Doğurmayan kadın eksik felan değildir biz damızlık inek değiliz.
- +1 yıl
Guzel cevap😂
- +1 yıl
Kadınlık kavramını siz bilmiyorsunuz Müslümanlık gelmeden önce ki Türklerin hayatını iyi araştırın.
- +1 yıl
Türkler eskiden kadınları üreme makinesi olarak görmüyorlardı
- +1 yıl
Hayır ama sen olabilirsin
- +1 yıl
Doğurmayan kadın eksiktir diyorsun ya şüphelendim yani
- +1 yıl
Üremek zorunlu bir sey degildir. Uremeyi yaşamain bir amaci haline getirip kadini da uremekten ibaret sanan kisinin doktora gorunmesi gerketigini dusunuyorum
- +1 yıl
Sabahtan beri dediklerini goruyoruz.
- +1 yıl
Senin gibi insanların benim hakkimda ddijelrini ciddiye almıyorum
- +1 yıl
Dediklerini*
- +1 yıl
Pastilcim en azından kız senin gibi çok hawliii olduğunu zannettiği bı fotoğrafını koyup alay konusu olmamış.
- +1 yıl
@Konuşmaaw milyoner olmaz mı
- +1 yıl
@Konuşmaaw her şey para değil diye girerdim ama havamda değilim. Her şey para
- +1 yıl
@Konuşmaaw katılıyorum maddi duruma göre çocuk sayısı... Doğurttmak bedava ama 😂
- +1 yıl
Bu herifle konuşup onu ciddiye almayın kızlar birakin ne hali varsa gorsun.
- +1 yıl
@Konuşmaaw kaç TL senin bedelin. Ödeyelim
- +1 yıl
O mu seni kiskancak pastilcik? Egoya bak egoya. O g * tunu indir biraz.
- +1 yıl
@Konuşmaaw seni kıskanmıştır belki. Yanıyo belli 😂
- +1 yıl
@Konuşmaaw valla fazlası da var 😂
- +1 yıl
Insanlara laf atıp onları sinirlendirmek için saçmalayan birine cevap bile verilmez kızlar isterseniz bunun cevanini kaldırın muhattap bile olunmamali bunlarla
- +1 yıl
O kadar paran olsa o minnoş arabada işin olmazdı. Klavye delikanliligi yapma bence hayatının ne kadar aciz olduğunu görüyoruz.
- +1 yıl
Neyini kislanayim saygisizligini mi
- +1 yıl
Allah annene bacına sabır versin
- +1 yıl
Şu arkadaşın cevabını siler misiniz gercekten. Bunun gibilere vaktimi harcamak istemiyorum
- +1 yıl
@pastil_ sen başkasının bel altı ile uğraşacağına kendi evindeki kadınlara akıl ver ya da yaşın geçiyor sen niye evlenip yapmadın çocuğu burada milletin ergen kızlarını kovalıyosun kartarık seni. Senin dengin mi 18 lik kızlar git 29 yaşındakilere yaz genç kız düşürme peşindesin kartarık
- +1 yıl
@pastil_Yobaz ve s. alak olmasinin nedeni de sen baska yere cekmeden soylim okumasamda calismasam da evde kaldim ibaresini kullanmam sizin gibi abazalarin cogunlukta oldugu yerde recep ivedigin kiz versiyonu olsa yine evde kalmaz jdkdk
Evlenmek gozuktugu kadar basit degildir cocuk buyutmek de evet cocuguna en iyi imkanlari saglamak zorundasin sen istedin dunyaya getirmek onu - +1 yıl
Ya niye bununla haka tartışıyorsunuz kizlar once kendime sonra size kiziyirum tartistiginiz icin bu adam gibileri anneligi kolay saniyirlar bunkar ne anlasin annelikten cocouk yetistirmekten bunlara gore digurup atsan da olur yeterki dogur.
- +1 yıl
Hala*
- +1 yıl
Kim evde kalmiş? ben benim yasimdaki birine evde kalmiş dendigini duymadim hic
- +1 yıl
Size doyorum kendim cevap veroyirum de mi😂🤦♀️🤦♀️🤦♀️
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Senin gibi bi hırto ile evlenmek yerine ölürüm daha iyi be sjskdjlsjdlajdlsj
+1 yılÇocuğa %80 kadın baktığı için olabilir mi? Hem 9 ay taşıyorsun sıkıntısını çekiyorsun sonrada sçoğunlukla sen bakıyorsun. Empati yap
70 Yorumla
+1 yılbende istemiyorum çocuk görüyoruz enflasyonu filan daha da gidiyor her şey böyle inişli çıkışlı yarı aç yarı tok yaşanabilicek ülke de çocuğum olsun istemiyorum
30 Yorumla
+1 yılgaranti fakirsin
kızlar istemediği tüm erkeklere bahane cümleleri üretirler
çocuk konusunda ise istemiyorum diyen hepsi zengin birisini görsün 10 tane bile doğurur. yani fakir bulduğumdan istemiyorum diyorlar. Kısaca mesajı anlayamamışsın09 Yorumla- +1 yıl
O da bir etken inkar edilemez çünkü maddi durumun düşükse değil 10 tane çocuk 1 tane çocuk bile getirmek saçma çünkü masraflari çok ve pahalı yani hem ebeveynler zor duruma düşüyor hem de çocuk maddiyat sıkıntısında büyüyor ve gerçekten o çocuğa da yazık oluyor. Ama her şey maadiyat değil tabiki kadınlar genelde eşlerinin çocuk yükünün çogunu kendilerine bırakmaları dan şikayetçi hem ev hem çocuk kolay değil insanın psikolojisi bozuluyor.
- +1 yıl
@Cadddddyyyy ben evliyim ve 1.5 yaşında kızım var. Abartıldığı gibi bir masrafı yok. 1 paket ayda bebek bezi 1 2 parça kıyafet oda 3 5 ayda 1 kere yine 3 5 ayda 1 kere oyuncak hepsi bu kadar. Gözünüzde anne baba olmayı büyütmeyin yani. şu an bir çok insan bebeğin masrafının rahat 3 katını sigaraya 30 katını alkole yatırıyor. Onlara para var bebeğe gelince masraflı ayda 50 liraya kitap alınca parayı çarcur ediyor diyorlar. Kısaca cahillik hoş bir durum değil.
- +1 yıl
Ben öyle düşünmüyorum açıkçası dediğiniz gibi olmuo işte hayat şartları çok zor şu an da sizde sadece bebek üzerinden gitmeyin bebeğe 3 4 ayda bir kiyafet alınır idare edilir bir şekilde ki bebek bu gelişimi hızlı oluyor kıyafet yetiştirmek pek de mümkün değil onu geçtim büyüyünce daha çok masrafi artar okul olsun gelişimi için bir şeye yönlendirmek olsun sadece kişisel ihtiyaçlarıni karşılamakla çocuk buyutulmuyor en nihayetinde yani çok kapsamlı düşünün bence ki asgari ücret le hiç olmuo bide kiraciysan geçmiş olsun. Çocuk düşünülüyorsa gerçekten o çocuğa düzgün bir hayat verilecekse çocuk yapılmalı benim düşüncem bu şekilde.
- +1 yıl
@Cadddddyyyy gerçekten bekara karı boşamak kolay diye bir atasözü var ya şu an onu sergiledin. çocuk 3 günde kocoman olup eskiyi giyemez yeni kıyafet almalı diye bir şey yok. en kötü bir kıyafeti 3 4 ay giyer. ek olarak 1 paket bebek bezi 1 paket mama 3 5 oyuncak seni asla batırmaz. benimde evim kira ama misler gibi yaşıyorum. her anne baba olacak kişinin evi olmalı 50 100 bin kazanmalı diye bir kural yok. beymene git 1 parça kıyafet 2000 tl e bebek gibi mağazalara git aynı ürün 50 100 tl yani neyi nereden aldığında önem arz ediyor. sen çarçur edersen doğal olarak 50 binde yetmez 100 binde. temel ihtiyaçları geçelim okul diyorsun defter kalem çanta almak her gün beslenme çantasına yiyecek birşeyler koymak kimseyi batırmaz. Örneğin ben kızıma masal okuyorum ev masal kitabı dolu aldığım tüm kitaplar topla 2000 tl tutmamıştır. artık okullarda kitabı devlet bedava veriyor kursa felan göndereceksen ayda 300 500 lira yine seni batırmıyor. yani çocuğun harcadığı 3 kuruşu hesap yapıyorsan asla evlenme evlensen de anne olma.
- +1 yıl
Ben 50 bin 100 bin kazansın şartı koymadım 8 bin le olmuyor onu kastediyorum. İstanbul'da en kötü kiralar 7 binlerde diğer şehirleri bilemem. Ayriyetten sizin belki hiç artı bir ödeme gerektirecek birşeyiniz olmayabilir. İnsanların borcu harcı olabilir. Maddiyati kötü ise çocuk yapmak ne kadar mantıklı Allah için? evlilik olur iki insan çalışır adamakıllı birikim yapıp sonra çocuk olduğunda harcanabilir okey ama diğer türlü 8 bin tl ile olmuyor emin olun. Çevremde bu yüzden boşanan tanıyorum gecinemedikleri için hemde 1 tane çocuk la sonra ortada kalan çocuk oldu.
- +1 yıl
Yani maddiyati düşük ve ya kötü derken çok kapsamlı düşünmek gerek borç harç şu bu. Ayriyetten kimse yatı katı villari olsun sonra çocuk olsun degil olay. Adamakıllı geçindirecek bir durumu olsun yeter. Bunu erkek üzerinden yapmak istemezdim maddi yönü ama kadın anne olunca çalışmıyor bu da var.
- +1 yıl
@Cadddddyyyy eksiksiz şekilde fakir zihniyetine sahipsin ve öğretilen çaresizlik durumunu yaşıyorsun. Bu yüzden seninle tartışmaya girmicem. Yüzlerce önünden mutlu çift geçse sen 1 tane tartışan çifte odaklanırsın çünkü yaşam biçimin aldığın eğitim çevren televizyon felan seni buna itmiş. Sen kötüyü düşün kiraları borçları saçma sapan masrafları ve çocuk yapma. ciddiyim sen bir çocuk yapıp bu zihniyetinle çocuk yetiştirme. 3 yıldır evliyim 1.5 yaşında kızım var Ankara da yaşıyorum ve oturduğum ev dubleks 6+1 3 banyo 3 balkon 1 teras içeriyor. 2500 lira kira ödüyorum. ek olarak harcamalarını adam gibi yaparsan nokta borcunda olmaz. evimde etimde var sütümde misler gibi yaşıyorum. oturduğum semtte varoş bir semt değil çankaya gibi elit bir semtte oturuyorum. tekrarlıyorum sen bu zihniyette olduğun sürece ne bir işin olur ne paran ne ailen.
- +1 yıl
Beyfendi sizde herkesi kendiniz gibi zannetmeyin o zaman. Oturduğun ev İstanbul en az 15 bin TL bu kadar olayı basite indirmeyin diyorum bende sizde gelin İstanbul da kalın kira 7 bin olsun en kötü bakın bakalım noluyor? Hayat gulluk gülistanlik değil şu an hele bu ülkede hiç değil bu kadar zam bu kadar enflasyon. Fakir zihniyetiyse kabul ediyorum çünkü ben maddiyat i kotu bir ailede büyüdüm kolay değil küçüklükten çalışmaya başladım aileme yük olmamak icin hiç bir sosyal aktivitem bir şey olmadı öylece büyüdum ben niye en doğal hakkim olan tatil yapamıyorum mesela onu düşünün bir insanın senede bir kere tatil yapmak istemesi lüks oldu. Benim çocuğum olursa böyle büyümesin isterim böyle olucaksa hiç olmasın. Düşüncelerimiz farklı olabilir size saygı duyuyorum genede.
- +1 yıl
@Cadddddyyyy Kafana zorla silah mı dayıyorlar İstanbul'da yaşa diye. Pahalıysa başka şehre gidersin bu çok mu zor? istanbulun her pokundan şikayetçisiniz ama bir türlü ayrılamıyorsunuz. neyse hadi kendi işine odaklan yazarak yorulma çünkü seni kaale almıyorum.
+1 yılHaklılar valla çocuk boş şey bak büyüt ilgilen sonuç insan olsun her şeye zarar versin ne işe yarıyor çocuk
50 YorumlaYoo sadece çocuk doğurmak için evlenmek istediğini söyleyen arkadaşlarım vardı. Bende iyi bir evlilik içersinde bir çocuğun doğmasını isterim, neşedir çocuk
01 Yorumla
+1 yılkolaysa kendiniz doğrun. ne doğuma gelirsiniz ne bakmaya
50 Yorumla
+1 yılÇocuğu ne yapak şu devirde? Türkiye'nin hali bitik bi kere
64 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim düşüncen için ve bana kalırsa zaten dünya kötüye gidiyor, herkesin psikolojik sıkıntıları var. Türkiye de yaşam çok zor zaten. Millet kendini zor geçindiriyo ne çocuğu
- +1 yıl
Büyüklerim beni en çok düşünendir ve bana hep sakın doğurma tavsiyesinde bulunurlardı. Ama başka iyiliğini istemeyen senin rahatından rahatsız olan insanlar ise neden evlenmiyosun evde mi kaldın neden doğurmuyorsun gibi sorularla kendi kıskançlığını dile getirir. Şu şartlarda çocuk doğurmak direk kafana sıkmak demek. Gençler yoksulluktan işsizlikten hayattan beklentisizlikten patır patır intihar ediyor. Ama birileri sırf kendine malzeme çıksın insan çoğalsın nüfus erimesin diye doğurma algısı yapıyor. Kanmayalım bunlara hep algı. Kendileri bir elleri yağda balda olan zenginler bir akşam yemeği için yurt dışına özel helikopterle gidenler bile 1 veya en fazla 2 çocuk yapıyorsa demekki benim hiç yapmamam lazım. Akıllı adamlar çocuk yapmaz ama açlar habire ürer
- +1 yıl
Katılıyorum sana.
+1 yılBunun sebebi bence karşı taraftan ısrar duyma isteği. ya da erkeğe daha cazip geldiğini düşünmek. “Evlilik düşünmüyorum ben ya” gibi.
00 Yorumla
+1 yılsanki çocukla ilgilendiğiniz var da istiyonuz anca kafa okşamasını bilirsiniz o da nadir
10 Yorumla
+1 yılavrupa ozentisi hepsi. kadin aklina uyarsan irkin soyun neslin kurur.
172 Yorumla- +1 yıl
kes bos konusmayi. 3 cocuk alti neslini yaslandirir sonra kurutur. 3 cocuk sabit birakir. +3 cocuk nufusu artirir. bilimsel konusuyoruz aw cahil yobazi avrupa ozentisi 3 kurusluk aklinla otme burada.
- +1 yıl
baba olmayı becerebilseniz böyle olmazdı
- +1 yıl
her b0ku kadına yükleyin sonra çocuk bekleyin nah size
- +1 yıl
siz istiyorsunuzki cocuklarim en pahali en guzel okullarda okusun. en luks seyleri giysin en iyi arabaya binsin en pahali mekanlari gezsin. 1 taneye anca bakilir 2-3 tanesiyle hem ugrasamam hem konforlu hayat sunamam vs. derdiniz bu. zaten sen biriyle evlenmissen iyi bir baba olacagina kanaat getirip evlenmissindir. isin bahanesi o.
- +1 yıl
erkekler bukalemun gibi karakter değiştirdiği için o işler belli olmuyor
- +1 yıl
herkes iyiyse boşananlar niye bu kadar fazla
- +1 yıl
Kim evlenirken iyi bir anne iyi bir baba olacağına kanaat getiriyor? Onun anlaşması mı var. Ülkede yılda 300 bin evlenen 900 bin boşanan var. Bir de yetmiyormuş gibi ortada çocuk kalıyor perişan oluyor psikoloji alt üst intihar ediyor. Siz giriyorsunuz o çocukların vebaline evlenin çocuk yapın diyen insanlar zorda kalana ekmek parası vermezsiniz ama aklı veriyorsunuz. Keşkede verdiğin akıl kültürlü bilimsel bir akıl olsa. Mahalle karısı aklı niye evlenmiyon gııııuuu. Niye doğurmuyon guuuuu
- +1 yıl
Çocuk iyi bir şey olsa çok zengin olanlar nasıl diyim bir akşam yemeği yemek için başka ülkeye gidenler var mesela yapsa eğer onlar yapar çocuğu. Bak en zengin insanlara en akıllı insanlara ya evlenmemiş ya da en fazla 1 veya 2 çocuk yapmış. Ama nerde aç fakir var birsürü çocuğu var.
- +1 yıl
Kendinize malzeme çıkarmak için algı yaratıyorsunuz gelip baksam yaşın kaç olmuş ama evlenmemişsindir kedi besliyosun. Madem çocuk güzel sen yapsana söyle 3 4 tane. Lüksünüzden ödün vermezsiniz o bahsettğin en pahalı okullara ülkenin kaymağını yiyen sizler olduğunuz için en oralara çocuklarınızı siz gönderirsiniz ama fakir aç akılsız topluma da çocuk berekettir evin neşesidir diyerek algıyı verirsiniz.
- +1 yıl
sende o girişimcilik hiç yok o zaman sadece girişimcilik zengin olmaya yetmez o akıl yoksa parayı idare edemez
- +1 yıl
sen başkalarını tanımadan yargıda bulunabiliyorsan başkası neden senin hakkında yargıda bulunmasın
- +1 yıl
Beklersin zaten annen ev hanımı ama aldığın kadın çalışacak. Söylesene kaç kardeşsiniz? Annen çalışıp babana destek olmadığına göre baya kardeş yapmıştır sana. Neden okuyup çalışacak sevgiliyi bekliyosun tıpkı annen gibi ev kızı alda ev hanımı yapsana. Tahmin yürütüyorum ve büyük ihtmal doğru
- +1 yıl
@hepinizekustum ya millete beni tanimadan nasil fikir veriyosun diyosun da sen insanlari tanimadan avrupa ozentisi diyosun cocuk yapmamak avrupa özentisi olmak mi hahaha avrupalilarda da çocuk var ve insan gibi yasiyolar bu ulkede kusura bakmada millete 3 tane yapin dicene yardim yap bakalim arkadasin dedigi gibi siz ac insanlara 1 tane ekmek vermessiniz burada bos konusuyosun
- +1 yıl
calismayacak zaten elinde diplomasi olacak sadece ileride hayat ne getirir nerden bilelim belki ben olecem belki ayrilacaz vs. ayrica sen benim kac kardes oldugumu napican istesem 20 kardesiz der sallarim ispati mumkun degil dedigim lafa inanmak zorunda kalirsin. sen benim fikirlerime bak benim ailemin degil.
- +1 yıl
bu düşünceye sahip genelde doğulular en az 6 kardeştir bu da
- +1 yıl
@HepinizeKüstüm Dediklerin mantıklı yorumlarını beğendim zaten doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış sana saldıranlar muhtemelen geçmişinde yara almış terk edilmiş ya da travma geçirmiş kişiler cevap verip enerjini tüketme derim hele bir tanesi 32 yaşında muhtemelen erkek düşmanlığı yapmaktan çevresindekileri kendinden soğutmuş acil şifalar diliyorum 😂 Allah çocuk isteyenlere sağlıklı iyi huylu çocuklar nasip etsin istemeyenlere de vermesin bazıları anne baba olmaya elverişli değil
- +1 yıl
@AmorParaSiempre yok canım bunların anaları 3 bilemedin 4 çocuk ile kalırlar kıyamazlar kendilerine o eski kafalı cahil halleriyle. Ben bilmiyorum bu zat doğulu mu nereli ama biz doğurmuyoruz kendininde buna karışmaya hakkı yok. savunduğu parti suriyeliler kalsın dedi. Artık suriyeliler yeni nesiller yapar size bol bol vatan surilere emanet
- +1 yıl
@Cacikkoo Bu savunma değil bildiğin cinsiyetçilik ben ezik değilim durumum varsa çocuk doğururum bakarım da siz erkek düşmanlığından çocuğu da erkeğin doğurmasıni istiyorsunuz wtf daha neler
- +1 yıl
hele sen kız kılıklı erkeğe bak senin yumurtalar çürümüştür çocuk yapma bozuk çıkar başkalarının başına bela etme
- +1 yıl
bırak kuluçkalasın tavuk
- +1 yıl
Hadi yiyin birbirinizi bana müsaade sana da kolay gelsin @HepinizeKüstüm
- +1 yıl
keşke annende öyle düşünüp seni yapmasaydı
- +1 yıl
@HepinizeKüstüm Rica ederim üslupları çok kötü uğraşılmaz gerçekten
- +1 yıl
senin üslubunu zkym
- +1 yıl
noldu lan gücüne mi gitti
- +1 yıl
başkasına laf ederken iyi
- +1 yıl
tavşan gibi üreyin siz
- +1 yıl
engelledim gitti. basta soyledigime geldi hepsi avrupa ozentisi diyordum hepsi oyle cikti. cocuk icin servet gerekiyor sanan tipler.
- +1 yıl
İyi yapmışsın ben de engelledim hepsini canları kavga istiyor belli ki normal bir şekilde konuşmuyorlar karşılıklı fikir alışverişi değil tamamen cinsiyetçilik odaklı tekinin de yanında erkekle fotoğrafı var evlenip çocuk yapmayacaksa ne diye yanında tutuyor acaba ilginç kadına verilmiş en güzel hediye doğurmak anne olmak
- +1 yıl
feminizm hareketi yuzunden. beyni yikanmis bunlarin. ne kadin erkek sorumluluklarini bilirler ne bir seyden anlarlar. anca konusurlar hatta konussalar iyi saldirirlar.
- +1 yıl
Feministlik red pill insan hayatını karartan şeyler eskiden bunlar mı vardı 😂 şimdi toplum yozlaşmaya doğru gidiyor
- +1 yıl
sen kendini damızlık olarak görebilirsin erkek müsveddesi
- +1 yıl
Aynen beni de engellemiş bir de dengesiz savar yazmış 😂😂 Allah'ın işsizi ya ne kadar zor hayatları var bunların karanlık düşüncelere dalmışlar o dipsiz kuyudan çıkamıyorlar yarın bir gün çocuğuna da zarar verir böyleleri en başta insana saygısı yok sana bana böyle konuşan çocuğuna mı güzel konuşacak? Allah akıl fikir versin cidden doğulu olmakla ne alakası var kafayı yemişler madem çocuğun olmasından korkuyorsun korunursun olur biter gelmişler erkek doğurdun diyecekler neredeyse
- +1 yıl
ay kıyamam bu da kudurmuş yazıkkk
- +1 yıl
senin gibi kız kılığına saklanıp erkek köleliği yapmıyoruz ama
- +1 yıl
kuluçka makinesi
- +1 yıl
otur evinde sen 10 çocuk yap işin ne
- +1 yıl
anan sana eğitim vermemiş zaten zavallı yaratık
- +1 yıl
ya bakma bunlarda içten içe istiyor eşim olsun mutlu huzurlu bir yuvam olsun cocuklarim etrafta kossun filan ama kalpleri kotulukten kararmis benim yoksa kimsenin olmasin diye kin ve nefret saciyorlar etrafa.
- +1 yıl
herkes sen olsa 13ünde çocuk yapardı
- +1 yıl
çocuk olunca çok baktığınızda var ya sanki anca evcil hayvan gibi kafa okşamasını bilirsiniz
- +1 yıl
baş şişiriyor diye çocuğunu balkondan aşağı atan babalar varken sen hiç konuşma
- +1 yıl
Ben şimdi şikayet ettim onu birden fazla hesap diye sırf kendi seviyesine çekmek için bir şeyler yazıyor komik duruyor 😂 Haklısın öyle benciller ki herkes kendileri gibi düşünsün istiyorlar üslupları da çok bozuk baktılar ikna edemediler bu sefer de saldırıp aşağılayıp engelleyip gittiler hahah klasik KS vakaları
- +1 yıl
aşağıdan yukarı inilmiyor yalnız çok komiksin seni ciddiye bile almıyorum
- +1 yıl
kenara çekil çocuklar pistte durmasın hesap benim için dert değil
- +1 yıl
yazık ya sırf kendi düşüncesi için dalaşanla kim acaba kim aynı düşünsün diye baskı kurmaya çalışıyor ne unutkansınız ama
- +1 yıl
@dengesizsavar tacizci doktor var diye hastaneye gitmiyor musun? sapik ogretmen var diye egitim almiyor musun? bu nasil mantik babasi cocugu balkondan asagi atmis ee cocuk yapmam. bu nasi mantik arkadas.
- +1 yıl
demem o ki siz çocuk bakmaktan ne anlarsınız da konuşuyonuz lan
- +1 yıl
daha yemek yap desek yumurta kıramazsın çocuk istiyor
- +1 yıl
orana bakacak olursa Türkiyede nerdeyse çocuk bakan erkek bile yok ne konuşuyon
- +1 yıl
araştır bak
- +1 yıl
yaz internete oranlar belli
- +1 yıl
bak feminist kafasi iste. kadin ne yaparsa erkekte yapsin. yakinda erkeklerde dogursun diyecekler. size de zorunlu askerlik gelsin o zaman kilon kadar cantayi sirtla dagda bayirda itle kopekla ugras yapabilirsen tabi.
bak kardes kadin erkek esit degil, denktir. gorev ve sorumluluklari farklidir. erkek esine cocuk bakiminda yardim etmeli ben otursun poponun ustune demiyorum ama bu kadinin sorumlulugunda daha cok. napalim bi gun işe kadin gitsin erkek cocuga baksin ertesi gun tam tersi mi olsun. ne istiyorsunuz nasil bi bakis aciniz var. - +1 yıl
ben feminist değilim üstün tarafım
- +1 yıl
dine göre de kadın çalışmak zorunda değil o zaman biz niye çalışıyoruz
- +1 yıl
ayrıca çocuk bakımı ayrı ağır yük ayrı erkekler boşuna güçlü yaratılmadı bizde öyle olsak bizde giderdik
- +1 yıl
ee cocuguda kadin doguruyor erkek dogurmuyor demekki sizin sorumlulugunuzda daha çok. ayrica benim esim zaten calismayacak. sen git sana calisma sartini dayatan erkeklere anlat derdini.
- +1 yıl
ustun taraf? sen mi sectin kadin dogmayida ustun oldun? kafaya bak ya ben kimle tartisiyorum.
- +1 yıl
Off bildirim geliyor engelle şunu ya da benim yorumumu kaldır lütfen
- +1 yıl
engelledim. hasta biri bu arada psikolojik sorunlari var uzuldum acikcasi normal degil. bildirimleri sorunun yaninda 3 nokta var oraya tikla bildirim alma de. oyle gelmiyor.
- +1 yıl
Sağol engellediğin için ben yoruldum bunlar yorulmadı ha
Büyütmek zor, evlilikler de uzun sürmediği içim erteliyorlar bence. 30 dan sonra birini bulup yapar bir çocuk
00 YorumlaDünyaya sevimli, küçük yıkım yaratıklarının girmesini önlemek için
00 Yorumla
+1 yılSeni istemiyor olmasın. Yoksa bir kadın sevdiği erkekten çocuk ister.
00 Yorumla
+1 yılEvet çünkü kendi hayatlarına odaklanmak istiyorlar çoğunlukla
00 Yorumla
+1 yılmaalesef ki evet welcome to the machine son
00 Yorumla
+1 yılKadınlarda zaten vardı erkeklerde de o var ve artık masraflı
00 YorumlaSorumluluk almak ve vücutları bozulsun istemiyorlar
00 YorumlaÇocuk büyük sorumluluk demek kimse o sorumluluğu almak istemiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAkıllandılar artık erkek kahri cekmek istemiyorlar.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaksine ben anne olmak istiyorum ama yakışıklı karakterli evlenilecek adam bulamadım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu dönrmde dünyaya çocuk getirirse ona zulümdem başka bir şey vermeyeceğini anladı kadınlar
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBende sevgilimle hamile kalmaya çalışıyorum... Çocuk için ölürüm ya
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiddi bi sorumluluk benim hzimetcilerim olmicaksa ben de istemem. Omur boyj cocuk bakamam
03 Yorumla- +1 yıl
Oha ameke yok devenin başı hizmetçi ne alaka
Cevap sahibi+1 yılNe ne alaka imkansiz bi şey mi? Yardimci tutacagim imkanim varsa yaparim diyorum işte.
Cevap sahibi+1 yılBu kadar battiysa gel sen benim hizmetcim ol ezik
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnneliğin tadına varmadıkları için yeni nesil zaten istemiyor sorumluluk zor çünkü özellikle bir bebek bakmak gerçekten zor ama herkes aynı düşünceye sahip değil tabiki
10 Yorumla
+1 yılen doğal hakkı istememesi bence
30 Yorumla
+1 yılBöyle bir dünyaya çocuk getirmek saçma bir şey
30 YorumlaBu ekonomik koşullarda zor
20 Yorumla
+1 yılBende istemiyorum
00 Yorumla
+1 yılÇocuk sorumluluk demek, para demek. Bu devirde lux
10 YorumlaNe alakası var 11 tane istiyorum 😂😂
03 Yorumla
+1 yılerken yaşta anne olmak isterdim ama geçti artık
00 Yorumla
+1 yılBence insanlarda başladı
00 YorumlaKadınlar erkek gibi oldu 😬
00 Yorumla
+1 yılGitsinler o zaman evcil hayvan beslesinler yaw
00 YorumlaO niyette olan anne olmasın zaten
01 YorumlaDemekki hepsi sana öyle denk gelmiş🤣
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 789 cevap paylaştı.
+1 yılçok komikler gerçekten
00 Yorumla Sanırım görüşlerde cevapları aldın :)
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılBence bu dünyaya çocuk getirmemek lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbende istemem cocuk falan da dogurmayacagım
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşladı başladı korku var ondan
00 Yorumla
+1 yılEvet istemiyoruz 🤣
20 Yorumla
+1 yıl@HepinizeKüstüm chln tekisin
110 Yorumla- +1 yıl
ay yazık kuduruk köpek havladı gene
- +1 yıl
sanki tc erkekleri bi b0ka yarıyor da bi de neslini kurtarcakmış dmfkfkfkfk