Eşimin milliyetçi ailesine torunları için Yunan ismi şoku?

25 yaşındayım. Memurum. Bebeğim 6 buçuk aylık. Eşimle 4 ay önce evlendik. Evlenmeden oldu yani. Eşimin ailesi aşırı derecede milliyetçi ve ülkücü insanlar eşimde öyle. Bebeğin cinsiyeti erkek. Bende küçüklüğümden beri Zeus ismini çok seviyorum modern bir ailede büyüdüm otantik ve mitolojik değerlere ilgimiz vardı hep. O yüzden ilerde bir oğlum olursa Zeus koyacağım demiştim. Dün yemekte eşimin ailesi toruna isim düşündünüz mü dedi bende evet Zeus olacak dedim eşime daha önce Zeus istediğimi söylemiştim o da istemediğini söyledi ama ben çok inatçıyım asla vazgeçmem. Sonra eşimin dedesi dönüp kızım biz milliyetçi Türk ve Müslüman bir aileyiz bu tür isimler uygun değil çocuğa öz Türkçe isim koyun bizim bir adımız sanımız var elalem torunun adı Zeus diyip dalga mı geçsin dedi. Bende gayet güzel bir isim hem bu çocuğun annesi benim karnımda taşıyan doğum acısını çekecek olan da benim bırakın kendi çocuğumun adını ben karar vereyim dedim. Sonra annesi ve babası Zeus hayatta olmaz kabul edemeyiz dediler. Kafayı yemek üzereyim çocuğun annesi benim ismi koymak benim hakkım değil mi hem nesi varmış gayet hoş ve modern bir isim?
Eşimin milliyetçi ailesine torunları için Yunan ismi şoku?