Anneliğinize müdahale yapılıyor mu?

#anneliğimekarışma
Ah! Canım anneler…
Bugün parkta mila oynarken bir taraftan onu izledim diğer taraftan da parkta bulunan çocuk ve ailelerini. Ne zaman çocuklu bir yere gitsem istemsizce ebeveyn-çocuk ilişkisine dikkat ediyor ve çok şey öğreniyorum, kendimi geliştirme fırsatı buluyorum. Sonra bir anne çekti dikkatimi. Sabırsız, yorgun ve tahammülsüz. O kadar tahammülü yoktu ki, çocuğunun normal bir sorusuna bile aşırı tepki gösteriyordu. İzlemeye devam ederken bir süre sonra yanına bir kadın geldi. “ Üstünü çıkarma terler, ayaklarını giydir, oraya koşmasın, peşinden git şimdi düşecek…” ( içim şişti) Sonra anladım, nereden geliyor bu tahammülsüzlük. Kadın cevap vermemek için içindeki sessiz çığlıklarını çocuğuna bağırarak atmaya çalışıyordu. Anneliğini yapmasına müsade edilmeyen bir kadın ve iyilik yaptığını düşünen diğer kadının bitmek bilmeyen söylemleri. Anne, anneliğine olan güvenini kaybetmiş. İçimden gidip sarılmak geldi kadına. Biraz yaklaştım “ annelik tahammülsüzlük ve yorgunluğun bir arada olduğu bir duygu bazen” dedim. “Anneliği zorlaştıran bu duygular değil yaşamaya fırsat vermeyenler” dedi usulca.
Sınırlarınız ve özel alanlarınız olsun. İnsanlara bağıra bağıra “Hayır” deyin. Bırakın kim ne derse desin. Öncelik kendiniz, çocuğunuz, eşiniz ve kurduğunuz aile. Çocuğunuzu mutlu bir aile de yetiştirmekse amacınız, hiç kimse sizin aile düzeninize müdahale edemesin 🙏🏻
Aile: Anne-Baba-Çocuktan oluşan değerli bir alandır. Sınırlar ve doğru mesafe mutlu aileye giden yolun anahtarı 🔐 🏡
Belki birdaha karışlarız o güzel anneyle keşke daha çok sohbet etme fırsatımız olsaydı. Ama o sırada “hava biraz soğudu, hırkasını giydir” diyen kadının söylediklerini yapmakla meşguldü 🤔😔🌸
Anneliğinize müdahale yapılıyor mu?