Hepimiz küçüklüğünde çeşitli şeylere hayran kalmıştır. Ve bunu da çocuk kalbiyle aşk sanıp yanıldığımız olmuştur. Peki ama nasıldı bu his?

Sahi çocukken mi daha güzeldi insanlar, büyüdükçe mi değişti gözlerimiz ♪
Hepimiz küçüklüğünde çeşitli şeylere hayran kalmıştır. Ve bunu da çocuk kalbiyle aşk sanıp yanıldığımız olmuştur. Peki ama nasıldı bu his?

Sahi çocukken mi daha güzeldi insanlar, büyüdükçe mi değişti gözlerimiz ♪
Yaşımı hatırlamıyorum ama ilkokul birinci sınıfın ilk teneffüsünü, okul bitti zannederek, arkadaşım Gonca'yla eve kaçıp gelmemizden önce olduğunu biliyorum. Muhtemelen sıcak bir yaz mevsimi, hatrımda hayal meyal kalmış.
Bakkal Tahir amcanın oğlu. Koskoca 2. sınıfa gidiyor. Okuma yazmayı biliyor daha ne olsun di mi ama?😂
Onu görünce heyecanlanıyordum. Sadece bu yani. Mutlu oluyordum. Mustafa'yı göreyim diye tüm komşuların ekmeğini almaya ben gidiyordum.😂
Bir keresinde de annem bir kutu şeker al demişti. Ben Mustafa'yı görünce heyecandan ne alacağımı unutup 10 tane yumurta alacağım demiştim. Mutlu mutlu, hoplaya zıplaya eve giderken tüm yumurtaları düşürüp kırdım.🤦 Annem keskin nişancı edasıyla terlik fırlatmıştı.
Tahir amca da veresiyeleri toplayamayınca iflas etmişlerdi sonra taşındılar. Bu da böyle bir anımdır.😂
Yaa gülmekten okuyamadım vjhbvgj o mahalle ortamıı hiç denk gelemedim be ne güzel anıların olmuş okuma yazma biliyor oluşu yetmiş ya orada koptum heheheh
Bir hocama hayrandım öyle. Küçüklük işte... Neyse. 😅
Ona hayran olmak, girmiş olduğu dersin hiç bitmemesini istemekle eş değerdi. Saçımda beğendiği tokayı hep takmak ve onun dersine herkesten çok hazırlıklı olmaktı. Hatta ve hatta bir gün gitmiştim yanına "Bir sonraki dersi ben anlatabilir miyim öğretmenim?" Demiştim. Bana izin verince güvenini boşa çıkarmamak için sular seller gibi yutmuştum o konuyu... Gözlerimden kalpler fışkıra fışkıra bakardım kendisine. Her hareketini dikkatle izlerdim ve onu taklit ederdim. Beni takdir ettikçe ve tebessüm ettikçe hepsi grubundaki Gülçin gibi hissederdim. Gülçin gibi hissetmek de ne mana ise... Şimdi adını bile hatırlamıyorum o öğretmenimin. 😂😂
vbjvhbvj yine görüşlerinle güldürdün ya alemsin hee
Ahsshhj bir de babama ağlamıştım ben ne zaman 18 olacağım diye 😂 Sanki 18 olunca o öğretmenim de aynı yaşta kalacaktı 😂😂😂 Genç ve yeni atanmış bir öğretmendi, bir de İngilizce hocası idi düşün yani 😂😂
chvghcvgcf sende o zaman gizli bir ingilizce sevdası var gibii
Ne yalan söyleyeyim vardı skdjdj İngilizce bile düşünüyordum branş olarak ama sınıf açılmamıştı sayı yetersizliginden 11. sinifta. Ben de mecbur eşit ağırlığa yöneldim. 😂😂
Neyse ki son dakika direkten dönmüşsün cfhgcgfh
Hâlâ özlerim o hissi. Çünkü bir daha kimseye öyle bir his besleyemedim. Hep yanında olmak, yanında olunca güvende olacağını hissetmek muazzam bir şeydi.
O karnımdaki kelebek hareketini ciddi anlamda hissetmiştim. Vay be ne zamanlarmış 🤭
İnsanlar komik anılarını anlatmış. Ben küçükken bile depresifmişim 😅 Müzik dersinde öğretmenimiz hadi herkes bir şarkı söylesin deyince ben Yıldız Tilbe'den "Çabuk olalım aşkım" parçasını seçmiştim. Hoşlandığım çocuğun yüzüne doğru söylüyordum ki bana dil uzatmıştı. Olan hayallerim o gün son buldu 😅 neden Yıldız Tilbe hiçbir fikrim yok 🤭
Aga be üzmüştür de çocukken bile kalp kırabiliyor insanlar ne acayip dünya yahu
Valla abla, ilk kez aşık olmuştum en azından böyle sanmıştım. Oda olmadı zaten küstük hayata
Cevap
10Cevap
Benim küçükken aşk sandığım bir his olmadı sadece 13 yaşındayken yani bir kızı sevmiştim okulda. o zamanlar küçük olduğum için takıntıyı ya da platonik aşkı aşk sanıyordum işte. ama zaten ondan sonra da gerçek aşkın hiç olmadığını anladım. yani kişiler aslında dış güzelliği seviyor kimse kimseyi bu zamanda kalbi için sevmiyor.
bunu fark ettikten sonra da özellikle aşka karşı bir soğuma geldi içime saten mesela ilk görüşte insanlar aşk sanıyor ya bu doğru değil yani tanımadığın kalbini bilmediğin birine nasıl aşık olabilirsin ki. daha tanımadığın için gördüğün tek şey onun dışı olur yani aslında etkilenirsin işte heyecanlanırsın ve bunun da adına maalesef aşk dersin.
ama aşk gerçek ise bile böyle bir şey değildir birini kalbi için seversin onu kendisi için seversin yani olduğu kişi ile mutlu olursun. onda bulduğun özellikler ya da fiziksel değerleri için sevmezsin çünkü fiziksellik her zaman için geçicidir
ama kalbi sevmek ise kalıcıdır bu sevgi olduğu zamanda insan küçükken sandığı şeyin aşk olmadığını aslında yeni anlıyor ve öğreniyor.
Katılıyorum bazı kalpler evvelden aşinadır birbirine diye bir söz okudum. İlk aşk diye nitelendirebileceğim tek şey bu olabilir ki o da kalpten geliyorsa geçerli
Evet haklısın. teşekkür ederim
Mahalledeki bir kıza aşık olmuştum 8-9 yaşlarımda. Hep çevresinde dolaştım, çoğu gece yatınca onu düşünüyordum ileride evleneceğim diye. 3 yıl falan sürdü bu durum, özellikle yaz aylarında hep sokakta oynardık, yazın iyice artardı bu hisler. Sonra taşınıp gittiler. Çocuktuk, doğal olarak bir gün bile kıza seni seviyorum demek geçmedi aklımdan, öyle bişey demem gerektiğinin bile farkında değildim. O da tahminen hoşlanıyordu benden, birbirimize bakar utangaç şekilde gülerdik. Masum ve en temiz duyguların olduğu zamanlar işte :)
Hayatımda hiç aşık olmadım. Sadece ortaokula giderken platonik bir hoşlandığım keko vardı😂 o zamanlar keko olduğunun farkında değildim ve cidden yakışıklı bir cocuktu, sonradan tabii keko, kro olduğunun farkına vardım. Bir erkeği sevmenin ne olduğunu ilk o zaman anladım ya da daha anlayamamışımdır biliyorum. Aşk benim için çok farklı ve özel bir kavram. Ben kimseye aşık olamam kolayca. İleride umarım yaşarım.
Nasıl bir his dersen, sürekli onu düşünüyordum ve acı çekiyordum😂😂 keşke hani sarılsak falan diyordum içimden, sonrasında bana iyi gelmediği için bu his, kendim bir karar aldım ve bu çocuğu unutuyorsun dedim, instagramdan her yerden engelledim, resimlerini sildim ve okulda tenefüslerde onu görsem bile yüzüne falan asla bakmıyordum, öylelikle unuttum ki zaten şimdi oğlan şimdi karşıma çıkıp, beni isteseydi ben onu kabul etmezdim. Dediğim gibi kekoydu çünkü sadece tipi iyiydi
Görüşünü okurken neden dejavu oldumm? Ve katılıyorum sana. Bence insan ömründe bir kere sever ve o da ölene dek sürer ahiretlik denilen cinsten
👍👍
Kemençe çalan trabzonluya aşık olmuştum ikimiz de 8 yaşındaydık çoksel kemençr çalardı ve deniz mavisi gözleri vardı
Sonra onun benim arkadaşıma aşık olduğunu öğrendim.. Baya üzücü idi ilk aşk acımdı..
Ama kız onu reddetti kız zevksizdi zaten Allahın dağ ayısını buldu o da onun ağzına etti:/
Gülmekle aa çok ayıp demek arasında kaldım ama gülmeden de edemem cgfhcxdgfc
Orası çok keskin. İlk sevgi zannettiğim hikayem şimdi bir çok sorunumun sebebi sadece bir söz hatırlıyorum herşeyi etkileyen "Güzelsin ama aptalsın sevilmeye layık değilsin."
Bu söze katılmıyorum, aptal değilsin 🌸
İnsanların ne güzel hikayeleri var ya 😂benim tüm ortaokulum bu his yüzünden ağlamakla 😂 nefretle geçti ya.
Hadi gidip biraz kafa kıralıım kimse mayamı üzemez üzerse kafalarına birer mermi atarız 🔫
😂😂😂
Gerçekten sevmişim 17 yaşımi tekrar yaşamak istiyorum ❤❤
İnsanlar büyüdükçe kirlendi dünya...
Ben hiç küçükken aşık olmadım ilk aşkım 14 yaşında oldu ve 6 yıl sürdü.
Aşk sandığım şey ergen erkeklere olan ergence hislerimdi
Gördüğünde yüreğin oynardı. Elin ayağın dolaşır ne diyeceğini bilemezdin.
Titanik filmindeki Jacke aşıktım ben. Rose ile neden dönüşümlü olarak tahtayı kullanmadılar, ikisi de sığardı aslında diye çeşitli düşüncelerle onu kurtarmayı düşünürdüm)))
Çocukken aşk adı altında yaşadığım duygu heyecandı. Birinin gözlerine baktığımda yerinden çıkacak gibi olan kalbimi hissederdim. Uzun uzun bakmak isterdim o gözlere sürekli onunla karşılaşmak isterdim
Birinci sınıfta güzel kıza duyduğum hafif ilgi
Kizin terslemesi sebebi ile bitti
Habire bir şeylerini istiyordum
İlk okulda iki üç kız bana aşık gibi davranırlardı
Mesela nasıl davranırlardı?
Oha bildiğin fanatiklermiş
hgvjhgcgvj
Beni sürekli takip eden bir çocuk vardı.. onun bu ilgisini aşk sanırdım
Bu biraz korkutucu ama be
Aboo ben kalpten giderdim sanırım 😱
Büyük ihtimalle katil falan olurdu ailen bunda da bir hayır varmış bence
Ben hiç çocuk olamadım. maalesef ne olduğunu bilmiyorum. Bildim bileli büyüktür hayatım yasadiklarim
Ama hep çocuksu bir kalbim var oodu
Birden bire 0'dan 30'lu yaşlara mı atladınız?
O şekilde değil yahu 😅
Olması gerekn şeyleri yqsamamaktan her zan sorumluluk sahibi olmaktan dolayı
Hee öyleli olsun be erkenden hayatı öğrenmek gibi bir şey işte
He öyle 😅
Mahallede birlikte saklambaç oynadığım arkadaşım ile büyük aşk yaşamıştık.. Sanırım 12 yaşındaydım..
Her şeye aptal aptal gülüyordum beni mutlu ediyordu
Platonik saf ve temiz
ilk okul öğretmenime aşık olmamdı
arkadaşlık hissi gibi çok temiz ve anlamlı bir his
Komik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?