Bekar biri için bu mümkün mü?
Evlilik şart diye duymuştum ama..
Bekar biri için bu mümkün mü?
Evlilik şart diye duymuştum ama..
Çocuğun zaten öz annesi babası yok bir de bekar birine verilince ne olacak? Aile özlemi çeken bir çocuk gittiği evde de babasız mı kalsın? İlla bir yanı hep yarım mı kalacak? Ayrıca bekar birinin düzenli hayatı da olmaz, çocuk sorumluluğu almayı da bilmez. Daha kendiniz çocuksunuz çocuk almaya kalkıyorsunuz.
Evlilik şart değil. Evlat edineceğin çocukla aranda en az 18 yaş olmalı ve sen 30 yaşını geçmiş olmalısın. Tabi çocuğa tam anlamıyla bakabilecek ekonomik gücünün de olması gerekiyor.
Temel olarak doğru ancak unutmamak gerekirki TMK m. 305 e göre Evli olmayan kişinin evlat edinmesi durumunda kanunda yer alanlar haricinde başka özel şartlar aranmamaktadır.(Bilindiği üzere kişi evliyken de tek başına evlat edinebilir) Örneğin önceden çocuk büyütüp büyütmediği ya da evlat edinecek kişinin bakım ilişkisinden evvel evlat edinenle kişisel ilişki kurup kurmadığı incelenmemektedir.
Kanunda yer alan küçüğün evlat edinirken aranan şartları madde olarak toplarsak kısaca şöyledir
-Küçüğün evlat edinen tarafından en az bir yıllık süre ile bakılmış ve eğitilmiş olması
-Evlat edinmede küçüğün yararının bulunması
-Küçüğün ve ailesinin rızasının alınmış olması
-Evlatlık ile evlat edinen arasında onsekiz yaş farkın bulunması
-Vesayet dairelerinin izni
ancak bu maddeleri açarsak muhtemelen okumayacaksınız veya karakter sayısı yetmeyecek erginlerin evlat edinmesinde ise şartlar değişmektedir ayrıca unutmamak gerekir ki evlat edinecek kişinin ayırt etme gücüne sahip olması gerekir
Cevap
13Cevap
Bekar biri de evlat edinebilir şartlar prosedüre uygunsa evlilik şartı aranmaz. Ama bu konuda sık elenip sık dokunuyor
Çocuğun olabilme ihtimalin varsa bence edinme , kendin çocuk yap
Evlat edinme olmuyor sadece koruyucu aile olabilirsin ona.
Evlilik olmadan bencede edinemezsin herkes evlat almaya kalksa ohooo
Evlilik şart değil ama düzenli gelirinin olması lazım haberde duymuştum
duyduklarınla degıl dogru bılgıyle hareket et gıt resmı bır kurumdan resmı bır bılgı al
Beni edinebilirsin şart yok
Kendini maddi manevi hazır görüyormusun
Güzel bi gelirin varsa edinirsin bence
Bekar biri koruyucu aile olabilir
Belirli bir yaşta olmanız lazım
Zor maalesef
Beni al
Çok kolay
Nasıl
burada olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?