Çocuklar eve bereket getirir sözüne katılıyor musunuz?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Evet
Hayır
Yok öyle bir şey
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çocuklar eve bereket getirir sözüne katılıyor musunuz?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Hayır katılmıyorum çünkü çocuğu olup da kavga eden anlaşamayan bir çok aile var çünkü. yani aslında bu çocuk ile değil daha çok birbirine saygı sevgi huzur bulmak ile ilgilidir. yani bu yüzden de sırf çocuk geldi diye huzur gelmez ama bebek her zaman için insanı tabi ki de mutlu edebilir.
yani aslında ailelerin ne kadar iyi anlaştığına göre değişiyor bu durum bence. ama bebek olan evin daha dikkatli olması lazım çocuğun ya da bebeğin olduğu için onu üzmemek ya da psikolojisini kötü etkilememek önemlidir
"Bereket" kelimesi, farklı insanlar için farklı anlamlar taşıyabilir, ancak genel olarak, çocukların bir eve sevinç ve neşe getirdiği kabul edilir. Bu sebeple, evin enerjisi pozitif yönde etkilenebilir ve evdeki ilişkiler daha sıcak ve sevgi dolu hale gelebilir.
Ancak, finansal anlamda "bereket" kelimesi için, çocukların eve getirebileceği bazı ek masraflar ve sorumluluklar da göz önüne alınmalıdır. Bu sebeple, çocukların bir evde "bereket" getirip getirmeyeceği, evin finansal durumuna, aile dinamiklerine ve çocukların ihtiyaçlarına bağlıdır.
Sonuç olarak, çocukların bir eve "bereket" getirip getirmeyeceği farklı faktörlere bağlıdır ve evdeki duruma göre değişebilir. Ancak, genel olarak, çocuklar sevgi ve mutluluk getirirler ve aile dinamiklerini olumlu yönde etkileyebilirler.
Yani bu benim çok arada kaldığım bir konu. Esim defalarca denediği sınavı ben hamileyken kazandı, biz hep ikizlerimizin şansı olarak yorumladık. Çünkü eger özel sektörde kalsa idi, asla masraflara yetisemezdik. Ama cocukla birlikte giderlerin de artiyor. Her ne kadar cocuk eve neşe getirse de bir o kadar da gerginlik getiriyor. Uykusuz anne - baba, e haliyle iliskide de aksamalar oluyor.
Kisaca bu hangia cidan baktigina göre degisir.
Hayır cahillerin uydurmuş olduğu ve üreme içgüdülerini desteklemeden öteye gidemeyecek olan bir argümandır. Öyleki anne babanın yoksulluğuyla doğan çocuğun da yoksulluğu ortaya çıkmaktadır. Sadece hem psikolojik hem ekonomik hem de duygusal yönden buna hazır olan insanlar bu kötü dünyaya çocuk getirmelidir.
Cevap
13Cevap
Evet. Sadece maddesel bir evrende yasamiyoruz. Her cocuk bereketiyle gelir. Bunun aksini soyleyenler materyalist kafa yapisina sahip zavallilardir. Bu kafa insani kurtaja kadar goturur. Kurtaj cocuk katlidir. Aksini soyleyenler annenin karninda bebegin kucucuk ellerinin ayaklarinin nasil neserterle parca parca kesilerek cikarildigini izlesin. Dogal ortamlarini bozmamiza ragmen kucucuk sercelerin bile her gun rizkini veriyor Allah. Senin kucuk kafanda yaptigin hesaplarla gelmiyor para cebine, allah veriyor. Cocuklarinizi sakin mal korkusuyla oldurmeyin.
öyle bişey yoktur öyle olsa afrikaa çocuklar bebekler açlıktan ölmezdi kaldı ki çocuk sayılarına bakıldığında genel olarak zengin ailelerde az çocuk daha fakir ailelerde daha çok çocuk vardır. Ayrıca çocuk rızkıyla gelir sözü anne sütüdür. çocuk biraz büyüp okuldur kıyafettir derken geçim zorlaşır
Her çocuk rızkıyla gelir..
Ebeveynlerin aile kurmaya yatkınlığı etkilemez bu durumu. Bereketi yalnızca ekonomik olarak düşünmemek gerek. Bir gülücüğü tüm dünya hazinelerine denk.
Temizliğin ve sadeliğin sembolüdür çocuk.
Herkes rizkiyla doğar falan filan ama çocuk hakedecek adam bulmakda sorun 😂😂😂
Bak çok doğru dedin😂
Fakirlik korkusuyla çocuklarınızın canına kıymayın! Biz onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır. İsra31
Katılıyorum ama buna güvenip te çocuk yapmasınlar.. Allah rızkını verir deyip çocuk yapmak realist bir bakış acısı değil. Sonra ceremesini o çocuklar çekiyor
Çok doğru, çocuk Allah’ın verdiği en değerli hazinelerdendir. Pozitif enerjileriyle eve bereket gelir. Çocuklara bu yüzden pozitif yaklaşmalıyız. Çünkü o enerji büyüyebilir
Çocuklar eve rızıklarıyla ve neşeleriyle gelirler derler bizim yörede genellikle özellikle kız çocuklarina çok deger verilir saygi duyulur.
Kesinlikle öyle.. Her bebek rızkıyla gelir..
Yeni doğmuş bebekler evet eve huzur neşe katar 😊 büyüyünce ise nasıl bir olduğuna bağlı
Bilmiyorum ama her ço. uk tıdmıyla gelir diyor ailem
Ses gürültü olarak diyosa Nihat Hatipoğlu'nun sevaplarından fazladır
Hayır. Benim tek çocuk arkadaşım bolluk içinde yaşarken, 5 kardeş olan arkadaşım, başını sokacak kirada ev bulmak için, karnını doyurmak için çırpınıp duruyor.
Çocuk annesinden hiğbe parasıyla falan mı çıkıyo ben çözemedim bu kafayı hayır inanamıyorum
Suriyeliler bereketli olurdu o zaman
fakirler dünyaya çocuk getirmesin çocuğun geleceği ile oynamayınız zevkiniz için
Bereket başka şeylerde de işte
Evet. Çok tatlılar ❤️
Ever aynı zamanda neşe getirir
Evet
Onlar hikaye..
Bence tamamen uydurma
Katilmiyorum
hayır
Bence yok
tabiki
Yok öyle bir şey.
Katılmıyorum