• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Çocuk & Ebeveyn

Tek çocuk olmak avantaj mı yoksa dezavantaj mıdır?

myraes
myraes Takip Et
Guru Yaş: 27
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
44
Yapay Zekaya Sor
Çocuk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Ben tek çocuğum avantajı annen baban öldüğünde her şey sana kalır.

Dez avantajı bütün yük senin elindedir annen ya da baban sana zamanın da nasil baktiysa sen de onlara bakacan tabi bunda zorunluluk yoktur.

Kardeşin olduğunda herseyi onunla paylaşmalısin, arada kavga da edebilin onunla, küs te olabilin.

Miras konusunda paylaşamazsin. Ben kendimden örnek vereyim sana daha iyi anlan

Ben annemle birlikte yaşıyorum. Babam başka bir kadınla evli ve çocuğu var. Annem ayrıldıktan sonra belli bir süre sonra yeni bir adam aldı o da dul ve çocuğu vardı ama ben rahatsız olurdum bu durumdan ama bu durum 3 yıl sürdü 3 yıl sonra adamı çocuğu annesinin yanına geri yolladı.

Şimdi annemle birlikte yaşıyorum avantajı benim için evde sadece Annem olması yani daha önce nişanlısı ve onun kızı vardı evde o kadar çok rahat değildim onlar huzurumu kaçırırlardi şimdi onlar gitti ev annemle bana kaldı artık daha huzurluyum rahatım hem eskisi kadar o kadar çok çamaşır bulaşık masraf çıkmıyor. Bir yemeği 2 gün yiyoruz, bir bir birimize bakıyoruz dez avantajı arada biraz para sıkıntısı çekiyoruz ama yinede mutluyuz..

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Delikanlisback
    Delikanlisback Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

Tek çocuğum. Tek çocuk olmak güzeldi. Sülalemde geniş olduğu için yalnızlık çekmedim. Fakat insan büyüdükçe yanında bir abi, abla arıyor. Bugün Allah korusun ailem hastalansa benden başka gidebilecek birisi yok. Bizimkiler köy işlerini seviyor, uğraşıyorlar. Bir hafta sonu gidip babama yardım edebilecek bir kardeşim yok. Bütün yük her şey beni bekliyor. Zorunda mıyız köyü yapmak değiliz fakat babamlar heves edip seviyorken onları yalnız bırakmak istemem. O yüzden tek çocuğun ciddiyeti iş büyüdükçe anlaşılıyor ve zorlaşıyor. Belki mal, mülk para vb. hiçbir şeyi paylaşmak zorunda kalacağım kardeşim yok. Belki her şeye sıfırdan sahip oldum, en iyilerini giyip en güzellerini yedim ama bir yere kadardı. Şımartmadıkları kadar büyüdükçe tek çocuğun ağırlığını omuzumda fazlasıyla hissetmeye başladım ve ailem yaşlandıkça bu yük sırtıma daha çok biniyor.

5
    4 Yorumla
    • Balloons
      Balloons
      +1 yıl

Hislerime tercüman olmuşsunuz ☺️ küçükken hiç öyle duygu gelmezdi sizde bu duygular kaç yaşında başladı

Yorumla
    • Delikanlisback
      Delikanlisback
      +1 yıl

20'lerde başladı, bir 5 yıl falan oldu galiba. Birde onlardan uzakta çalışıyorum, yanlarında olamadığım için yaş aldıkça daha çok koyuyor yetişememe duygusu.

Yorumla
    • Balloons
      Balloons
      +1 yıl

Yalnız olmadığıma sevindim desem 🙄 ama öyle düşünmeyin.

Yorumla
    • Akrep_Kızıı
      Akrep_Kızıı
      +1 yıl

Içimden geçenleri yazmisisn😕

Yorumla
  • Ryet999
    Ryet999 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Avantajı da var dezavantajı da var. Avantajı her şey ileride benim. Dezavantajı. Allah kimseyi ele avuca düşürmesin öncelikle olurda hastalanıp elden avuçta düşerlerse tek sorumluluk sahibi benim. Tek çocuklar her zaman daha sorumluluk sahibi olan insanlardır. O yüzden gençliğimi eğlenerek geçirdiğim söylenemez. Geleceğimi sağlam inşaa etmeye çalışıyorum. Çünkü ilerde çok faydasını göreceğime inanıyorum. Allah yardımcımız olsun. Ama bir kız kardeşim olsun isterdim. Abi abi diye peşimde dolanan.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

19 yaşındayım, tek çocuğum. Anne ve babanın tek çocuğu olunca omzuma büyük bir yük bindi. İnsan bir gün değil bir gün keşke bir abim ablam veya kardeşim olsaydı diyor elin çocuğu dostunuz olabilir ama bir yere kadardır o. Annem riskli bir ameliyat olurken babama bakamadım o an ağlayacaktım ağlayamıyordum konuşacağım başımı omzuna koyacağım tek bir insan yoktu. Gelecekte olur da evlenirsem ve çocuğumun olmasını istersem Allah nasip ederse 2 çocuğumun olmasını isterim. Yalnızlık Allaha mahsustur yalnizlik zor. Yalnız kalmasınlar. Anne ve babalarını hatırlatacak biri olsun..

2
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

48

Cevap

49

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.

Bence tek çocuk olmak her zaman için avantajdır yani en azından ben bu şekilde düşünüyorum. çünkü insan kardeşi ya da ablası olunca çok iyi anlaşamıyor. ama bazen de insan gerçekten ablası olsun isterdi bende mesela zor günlerde yanımda olan ablam olsun isterdim ama kendi ailemi sevmediğim için bu yüzden de tek çocuk olmak bence daha avantajlıdır

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Avantajları çoktur. Hem ekonomik yönden paranın sana akması hemde ailen üstüne titrer tüm enerji boş vakitlerini sana ayırırlar. Ama kardeş sevgisi tadılmalı bence. İlerde dertleşeceğin, canını ve malını emanet edebilecegin bir kardeş çok değerli. Bu şekilde olanlar az doğru, örneğin bende kardeşimi seviyorum, arada bir kavga ederiz tamam ama bu onu çok sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor. Ve bir abinin olması daha büyük avantajdır, sana birçok konuda yardımcı olur ve onu başın sıkışıtığında sığınacak bir liman gibi görürsün (şu an kız kardeşim büyük ihtimalle beni öyle görmüyordur) Güzeldir yani 🙃

1
    0 Yorumla
  • AgresifKızıl
    AgresifKızıl Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Tek çocuk olmak çok kötü bence kesinlikle dezavantaj. Bile isteye tek çocuk yapan ebeveynleri çok bencil buluyorum. Kendi anne babalık duygularını tatmin ekmek için tek çocuk tercih ediyorlar ama ileriki yaşamda tek çocuğun yaşayabileceği zorlukları düşünmüyorlar.

2
    0 Yorumla
  • Tuğberk_Bey
    Tuğberk_Bey Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 48%
    +1 yıl

Tek çocuk olmak bana zor. Ne olursa olsun bir süre sonra yalnız kalıyorsun. Özellikle ailenden can damarın Annen vefat ettiyse illaki Yanında elinden tutacak bir kardeş arıyorsun. Ya da oyunlarını paylaşabileceğim. Bana göre herkesin bir kardeşi olması gerekiyor. 😔😔

1
    0 Yorumla
  • dionysosjai
    dionysosjai Takip Et
    Master Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Dezavantajlarıda var avantajlarıda var.
    Dezavantajları; canın sıkılınca uğraşacağın birisi yok, içini rahatça dökebileceğin birisi yok, akıl alabileceğin birisi yok, bol bol vakit geçirebileceğin birisi yok.
    Avantajları ise ailenin bütün sevgisi sana kalıyor, maddi açıdan gelir fazla yoksa sıkıntı yaşanmıyor falan.

0
    0 Yorumla
  • Yardımedin_
    Yardımedin_ Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Avantajlari da dezavatajlari da aile yapisina bagli olarak degisebilir. Mesela ona abilik, ablalik yapabilecegi kuzenleri varsa bunun eksikligini cok cekmez, dezavantaj olarak da aile tek cocuk diye asiri ilgiye bogarsa cocugu narsistik veya baska psikolojik problemleri olan bi cocuk haline gelebilir kendi bi nevi tanri konumuna sokar her istedigine sahip olabilecegi yanilgisina dusebilir bu yuzden biraz ailedeki dengede bitiyor is.

1
    0 Yorumla
  • melankoli_
    melankoli_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Bence avantajlıdır çünkü kıyafet alınırsa tek sana alınır abur cuburlarını paylaşmana gerek kalmaz kıskançlık kavga dövüş olmaz kafana göre takılırsın ha eğer senden büyük birisinin sana destek olmasını istersen de annenle baban en büyük destekçin olur zaten

1
    0 Yorumla
  • waleynaz
    waleynaz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23
    +1 yıl

Avantaj ve dezavantajları var ailen vefat ettiğinde her şey sana kalır ama yapayalnız kalorsın kan bağının olduğu birini ararsın atamayacağın uzaklaşamayacağın her zaman yanında olacak bi kardeş ararsın. Her şey para değil bu yüzden en az 1 tane lazım

1
    0 Yorumla
  • _haydek_
    _haydek_ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 86%
    +1 yıl

Tek çocuk olarak büyüdüm. Yer yer güzel olsa da yoğun bakımda olan babamı annemle beklerken keşke kardeşim olsaydı dedim defalarca. Maddi olanakları kullanırken öncelik olarak hep tek kişi oluyorsun. Ne bileyim bazen iyi bazen kötü...

1
    7 Yorumla
    • İk4126
      İk4126
      +1 yıl

Allah şifa versin hep saten kötü zamanlarda akla geliyor bir kardeş olsun dayanak olsun

Yorumla
    • _haydek_
      _haydek_
      +1 yıl

@İk4126 Allah razı olsun. Çok doğru

Yorumla
    • İk4126
      İk4126
      +1 yıl

Baba nasıl iyimi

Yorumla
    • _haydek_
      _haydek_
      +1 yıl

@İk4126 çok şükür artık iyi

Yorumla
    • İk4126
      İk4126
      +1 yıl

Allah şifa versin daha iyi olsun🤲🤲🤲

Yorumla
    • Caannn35
      Caannn35
      +1 yıl

Kesinlikle en çok bu dayanışma eksikliği koyuyor. Yoğun bakımda tek başına beklemek... Aynısını yaşadım benim de aklıma hemen bu geldi.

Yorumla
    • Mahmut82
      Mahmut82
      +1 yıl

Sen çok içten konuştun
      Biraz üzüldüm

Yorumla
  • hakan-salihoglu
    hakan-salihoglu Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

kardeşin kalitesine bağlı. benim kardeşim kalitesiz bir çocuktu ve doğal olarak kardeşimden memnun değildim. ama harika kardeşler var ve çok mutlular. ben 2 çocuktan yanayım ama ailenin sunduğu eğitim de çok önemli.

0
    0 Yorumla
  • вуηαяcσѕ
    вуηαяcσѕ Takip Et
    Mentor Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

Tek çocuk olmak bana zor. Ne olursa olsun bir süre sonra yalnız kalıyorsun. Yanında elinden tutacak bir kardeş arıyorsun. Ya da oyunlarını paylaşabileceğim. Bana göre herkesin bir kardeşi olması gerekiyor.

0
    0 Yorumla
  • avcikaan
    avcikaan Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 38%
    +1 yıl

Bencr iyi değil kardeş binevi dostun gibidir ve aileler genelde tek oğlumuz kızımz vs diyerek çok üstlerine düşüyor ve kolluyor bu sefer tek kaldığında sorunlarla başa çıkamıyor

1
    0 Yorumla
  • GeceMuhafızı
    GeceMuhafızı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Ekonomik şartlar göz önünde olduğunu düşünürsek avantaj ama çocuğun paylaşım içinde olmasını göz önünde bulundurarak kardeşi olması faydalı olacaktır.

0
    0 Yorumla
  • biradetmehmet
    biradetmehmet Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 31%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.

İnanılmaz kötü zor...
    Tek çocuk bana göre çocuğa yapılan em büyük kötülük... aileye de yük...17 yıllık evlilik ve 2 cocuk babası olarak söylüyorum

2
    0 Yorumla
  • mehmet1adamm
    mehmet1adamm Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Bütün ilgi sende olur Yani aslında büyük avantaj ama insan kardeşi olsun da istiyor ya. Kardeş candır

1
    0 Yorumla
  • Emeralld_
    Emeralld_ Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 86%
    +1 yıl

Uzun yıllar tek çocuk olarak büyüdüm her şey gayet yolundaydı, sonradan işler değişti. Değişmeseymiş de olurmuş bana kalırsa shdjd

0
    0 Yorumla
  • AgustusOctavianus
    AgustusOctavianus Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 94%
    +1 yıl

8 yaşına kadar tek idim tabi kıyas için yaş küçük olsa da bence daha güzeldi, ne kadar kardeşim benim için canımsan öte de olsa

0
    0 Yorumla
  • bLueetimeS
    bLueetimeS Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Ailene anlatamadığın konularda bir kardeşin olması güzel bir şey. Küçükken dayak yedigimde abime söylüyordum oda onları dövüyordu ahahah

0
    0 Yorumla
  • 1İnciTanesi
    1İnciTanesi Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

En büyük avantajdır bana göre, bence. Tek çocuk olmayı isterdim

1
    0 Yorumla
  • KıyametAlameti
    KıyametAlameti Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 62%
    +1 yıl

Bence dezavantaj. Çünkü yaşlılığında yalnız kalma olasılığı yüksek. Bir kardeş güzel olur elbet.

2
    0 Yorumla
  • mertcanistanbul
    mertcanistanbul Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

avantaj yanları da olduğu gibi dezavantaj yanları da var

1
    0 Yorumla
  • Besara
    Besara Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 90%
    +1 yıl

Ben tek çocuğum her zaman avantaj oldu benim için 😂

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Ben tek çocuğum avantajları da var dezavantajları da var. Avantajları maddi yönden bi sıkıntı çıkmıyor bizde tabii ki bu herkese gore değişir. Odamda sürekli beni rahatsız eden bi kardeşim yok. Kötü yönleri ben fazla yalnız hissediyorum doğru dürüst arkadaşım da yok belki kardesim olsa dertlesirdik. Birde ailemin tüm beklentileri doğal olarak benim üstüme yıkılmış durumda. Yok tıp oku doktor ol vs.

1
    0 Yorumla
  • GorkyT
    GorkyT Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Her ne kadar anne baba için tek çocuk kolay olsa da anne baba gittiğinde hayatta tek kalacak.

1
    0 Yorumla
  • Bahtsızzbedeviiiii
    Bahtsızzbedeviiiii Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Dezavantajmış. Bir kardeşim var, keşke bir tane daha olsaymış. Yaşayarak öğrendim

1
    0 Yorumla
  • yeleklimont
    yeleklimont Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 75%
    +1 yıl

bence en güzeli tek çocuk olmak kafan rahat oluyosun :D

1
    0 Yorumla
  • Darkk_Angel
    Darkk_Angel Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38 , eic 92%
    +1 yıl

Ben kendim 7 kardeşim , benimde üç çocuğum var kalabalık aile gayet güzel bence..

1
    0 Yorumla
  • Moongirl82737374
    Moongirl82737374 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 92%
    +1 yıl

Tek çocuk olarak cevaplıyorum, avantaj hemde çok büyük

1
    0 Yorumla
  • deli_xatûn
    deli_xatûn Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 98%
    +1 yıl

Avantaj bence tek çocuklar daha mutlu sevgıyle buyuyor

2
    1 Yorumla
    • corapci4242
      corapci4242
      +1 yıl

Bence değil ortam yok didişme yok sıkıcı

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

10 sene gibi bir süre tek çocuktum. Avantajı nazının çekilmesi, üstünde titrenmesi. Dezavantajı da yalnız kalmak, sıkılmak. Kardeşim olsun diye kendimi paralardım, oldu rahatladım.😁

1
    0 Yorumla
  • Amanoof
    Amanoof Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Avantajdır kesinlikle abimi verip yerine hiç fark etmez almak istiyorum mesela

1
    0 Yorumla
  • kartaltuvasi
    kartaltuvasi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 72 , eic 97%
    +1 yıl

Dezavantaj...
    Çocuklar birlikte neşe içinde büyürler...

0
    0 Yorumla
  • Turkuaz88
    Turkuaz88 Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 94%
    +1 yıl

Mükemmel bir Avantaj bence bulunmaz nimet abim olan g. öt olmasaydı da tek çocuk olsaydım keşkeee

0
    2 Yorumla
    • berkan08x45
      berkan08x45
      +1 yıl

Napti serefsiz abin

Yorumla
    • Turkuaz88
      Turkuaz88
      +1 yıl

Hiç sevmem pus. tu dogdudumdan beri

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

18 yaşına kadar tek çocuktum. Evde çok rahattım 1 yıldır başım şişti. Iğrenç bir sey kardeşin olması. Ustelik bugün doğum günü

1
    0 Yorumla
  • tiryakinimtiryakin
    tiryakinimtiryakin Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

Avantajları olduğu kadar dezavantajları da var.. Her şeyin varisi olabilir mesela.. :))
    Yine de kanından bir kan istiyor insan ya..

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

tek çocuk olan biri olarak söylüyorum bunu tek büyümek berbaaaaaaaaaattttttttttttt

1
    0 Yorumla
  • Jackdaniels25
    Jackdaniels25 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Avantajları mirasın kalmadı isteklerinin gerçekleşmesi

onun dışında kardeşlik duygusunu yaşayamamak ve zorluk çekmediğin için hayata 1-0 geride başlamak

1
    0 Yorumla
  • spider-man
    spider-man Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

bence avantaj, çok nadir kardeşler birbiriyle görüşüp iyi anlaşıyor artık, çokta şeyyapmamak lazım.

1
    1 Yorumla
    • Melissskedim
      Melissskedim
      +1 yıl

Yooo iyi anlasanlar daha çok bence

Yorumla
  • Maviiii40
    Maviiii40 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Avantaj olarak görmüyorum yani kardeşim olmalı ya tek başıma ne yapcam ben

2
    0 Yorumla
  • diriamaölü
    diriamaölü Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

Bence dezavantaj o cocugunda duygusu var diğil mi neden anne baba benimde bir kardesim yok istiyorum arkadaslarimin kuzenimin var ben yalnizim demesin

0
    0 Yorumla
  • Yagmur_fln
    Yagmur_fln Takip Et
    Xper 3 Yaş: 21
    +1 yıl

Avantaj yönleri: her şey sana alınıyor
    Dezavantajları:hala, teyze olamıyorsun;(

1
    0 Yorumla
  • Hjkekej
    Hjkekej Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27
    +1 yıl

Her ikiside
    Tek olduğun için üstüne çok dusebilirler
    Ama çokta değer verip sevebilirler

1
    0 Yorumla
  • Akarz
    Akarz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Dezavantaj bence. İnsan ilişkilerini daha başında öğretir.

1
    0 Yorumla
  • St_Joseph
    St_Joseph Takip Et
    Xper 4 Yaş: 44
    +1 yıl

Zengin aileyse miras açısından avantaj değilse yalnız büyüme açısından dezavantaj

1
    0 Yorumla
  • Greyx
    Greyx Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl

benim için avantaj, memnunum

2
    0 Yorumla
  • Mistttikamber
    Mistttikamber Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Avantajları da var dezavantajları da

2
    0 Yorumla
  • burc_u
    burc_u Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Ben tek çocuk değilim ama tek çocuk olmak isterdim

1
    0 Yorumla
  • yersizyurtsuz35
    yersizyurtsuz35 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır tek iyidir ya yoksunluk çekmeyin

1
    0 Yorumla
  • Demir666
    Demir666 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 92%
    +1 yıl

Tek olmaz bakacak imkan varsa eğer 2 çocuk ideal.

1
    0 Yorumla
  • PastiLL
    PastiLL Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 60%
    +1 yıl

avantajın kralı kendimden biliyorum

1
    0 Yorumla
  • Meleklerinasknnn
    Meleklerinasknnn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 95%
    +1 yıl

Insanın kardeşi olmalı bence

0
    0 Yorumla
  • Ekselanshazretleri
    Ekselanshazretleri Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37 , eic 95%
    +1 yıl

Bazen avantaj bazen dezavantaj bir durum

0
    0 Yorumla
  • CuteCurly
    CuteCurly Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 46%
    +1 yıl

Hem avantaj hem dezavantaj, hayattaki her şey gibi

0
    0 Yorumla
  • mngkargo
    mngkargo Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 98%
    +1 yıl

kardeş limandır

0
    0 Yorumla
  • nєslıtukєnmısєrkєkk
    nєslıtukєnmısєrkєkk Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 99%
    +1 yıl

Bence avantaj

0
    0 Yorumla
  • FloraBacchus
    FloraBacchus Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Çocuklar olmasa ne güzel

0
    0 Yorumla
  • ohshiit
    ohshiit Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

bazen avantaj bazen dezavantaj bence

0
    0 Yorumla
  • SevmekGuzel007
    SevmekGuzel007 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Her insanın bir kardeşi olmalı

0
    0 Yorumla
  • CoffeeAndCoffee
    CoffeeAndCoffee Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Bence dezavantajı daha fazla

0
    0 Yorumla
  • Senaaanuur
    Senaaanuur Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Dezavantaj gibi görünüyor

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Tek çocuk olmak avantaj mı yoksa dezavantaj mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Tek çocuk olmak avantaj mı yoksa dezavantaj mı? 34 cevap verildi
Tek çocuk olmak avantaj mıdır dezavantaj mı? 70 cevap verildi
Tek çocuk olmak sizce avantaj mı, dezavantaj mı? 28 cevap verildi
Bu hayatta tek çocuk olmak avantaj mı yoksa dezavantaj mıdır? 22 cevap verildi
Tek çocuk olmanın avantajları/dezavantajları nedir? 16 cevap verildi
Tek çocuk olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kime mükemmel kahvaltımdan ısmarlayayım?
  • 15 Haziran’da burçların gündemi: Aşk mı fırsat mı, sizi ne bekliyor? 🔮
  • Eski sevgiliniz “geri dönmek istiyorum” dese kabul eder miydiniz?
  • 2026 güzellik trendleri clean girl estetiğinden neden uzaklaşıyor? 🤍✨
  • Yaz kombinlerine Akdeniz havası: Cabana çizgilerini stiline taşır mısın? 🌊
  • Kendinize en çok güvendiğiniz en iyi yaptığınız yemek hangisi?
  • Kendinizde en sevdiğiniz karakteristik özelliğiniz nedir?
  • Netflix 2026’da yerli dizi yağmuruna hazır mıyız KScanlar? 🎬🇹🇷
  • Bazı kapıları kapattın mı, yoksa hâlâ birinin çalmasını mı bekliyorsun?
  • Saçlarına bakım yapmayan itici midir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨