+1 yılBen tek çocuğum avantajı annen baban öldüğünde her şey sana kalır.
Dez avantajı bütün yük senin elindedir annen ya da baban sana zamanın da nasil baktiysa sen de onlara bakacan tabi bunda zorunluluk yoktur.
Kardeşin olduğunda herseyi onunla paylaşmalısin, arada kavga da edebilin onunla, küs te olabilin.
Miras konusunda paylaşamazsin. Ben kendimden örnek vereyim sana daha iyi anlan
Ben annemle birlikte yaşıyorum. Babam başka bir kadınla evli ve çocuğu var. Annem ayrıldıktan sonra belli bir süre sonra yeni bir adam aldı o da dul ve çocuğu vardı ama ben rahatsız olurdum bu durumdan ama bu durum 3 yıl sürdü 3 yıl sonra adamı çocuğu annesinin yanına geri yolladı.
Şimdi annemle birlikte yaşıyorum avantajı benim için evde sadece Annem olması yani daha önce nişanlısı ve onun kızı vardı evde o kadar çok rahat değildim onlar huzurumu kaçırırlardi şimdi onlar gitti ev annemle bana kaldı artık daha huzurluyum rahatım hem eskisi kadar o kadar çok çamaşır bulaşık masraf çıkmıyor. Bir yemeği 2 gün yiyoruz, bir bir birimize bakıyoruz dez avantajı arada biraz para sıkıntısı çekiyoruz ama yinede mutluyuz..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTek çocuğum. Tek çocuk olmak güzeldi. Sülalemde geniş olduğu için yalnızlık çekmedim. Fakat insan büyüdükçe yanında bir abi, abla arıyor. Bugün Allah korusun ailem hastalansa benden başka gidebilecek birisi yok. Bizimkiler köy işlerini seviyor, uğraşıyorlar. Bir hafta sonu gidip babama yardım edebilecek bir kardeşim yok. Bütün yük her şey beni bekliyor. Zorunda mıyız köyü yapmak değiliz fakat babamlar heves edip seviyorken onları yalnız bırakmak istemem. O yüzden tek çocuğun ciddiyeti iş büyüdükçe anlaşılıyor ve zorlaşıyor. Belki mal, mülk para vb. hiçbir şeyi paylaşmak zorunda kalacağım kardeşim yok. Belki her şeye sıfırdan sahip oldum, en iyilerini giyip en güzellerini yedim ama bir yere kadardı. Şımartmadıkları kadar büyüdükçe tek çocuğun ağırlığını omuzumda fazlasıyla hissetmeye başladım ve ailem yaşlandıkça bu yük sırtıma daha çok biniyor.
54 Yorumla- +1 yıl
20'lerde başladı, bir 5 yıl falan oldu galiba. Birde onlardan uzakta çalışıyorum, yanlarında olamadığım için yaş aldıkça daha çok koyuyor yetişememe duygusu.
- +1 yıl
Içimden geçenleri yazmisisn😕
Avantajı da var dezavantajı da var. Avantajı her şey ileride benim. Dezavantajı. Allah kimseyi ele avuca düşürmesin öncelikle olurda hastalanıp elden avuçta düşerlerse tek sorumluluk sahibi benim. Tek çocuklar her zaman daha sorumluluk sahibi olan insanlardır. O yüzden gençliğimi eğlenerek geçirdiğim söylenemez. Geleceğimi sağlam inşaa etmeye çalışıyorum. Çünkü ilerde çok faydasını göreceğime inanıyorum. Allah yardımcımız olsun. Ama bir kız kardeşim olsun isterdim. Abi abi diye peşimde dolanan.
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl19 yaşındayım, tek çocuğum. Anne ve babanın tek çocuğu olunca omzuma büyük bir yük bindi. İnsan bir gün değil bir gün keşke bir abim ablam veya kardeşim olsaydı diyor elin çocuğu dostunuz olabilir ama bir yere kadardır o. Annem riskli bir ameliyat olurken babama bakamadım o an ağlayacaktım ağlayamıyordum konuşacağım başımı omzuna koyacağım tek bir insan yoktu. Gelecekte olur da evlenirsem ve çocuğumun olmasını istersem Allah nasip ederse 2 çocuğumun olmasını isterim. Yalnızlık Allaha mahsustur yalnizlik zor. Yalnız kalmasınlar. Anne ve babalarını hatırlatacak biri olsun..
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence tek çocuk olmak her zaman için avantajdır yani en azından ben bu şekilde düşünüyorum. çünkü insan kardeşi ya da ablası olunca çok iyi anlaşamıyor. ama bazen de insan gerçekten ablası olsun isterdi bende mesela zor günlerde yanımda olan ablam olsun isterdim ama kendi ailemi sevmediğim için bu yüzden de tek çocuk olmak bence daha avantajlıdır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAvantajları çoktur. Hem ekonomik yönden paranın sana akması hemde ailen üstüne titrer tüm enerji boş vakitlerini sana ayırırlar. Ama kardeş sevgisi tadılmalı bence. İlerde dertleşeceğin, canını ve malını emanet edebilecegin bir kardeş çok değerli. Bu şekilde olanlar az doğru, örneğin bende kardeşimi seviyorum, arada bir kavga ederiz tamam ama bu onu çok sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor. Ve bir abinin olması daha büyük avantajdır, sana birçok konuda yardımcı olur ve onu başın sıkışıtığında sığınacak bir liman gibi görürsün (şu an kız kardeşim büyük ihtimalle beni öyle görmüyordur) Güzeldir yani 🙃
10 Yorumla
+1 yılTek çocuk olmak çok kötü bence kesinlikle dezavantaj. Bile isteye tek çocuk yapan ebeveynleri çok bencil buluyorum. Kendi anne babalık duygularını tatmin ekmek için tek çocuk tercih ediyorlar ama ileriki yaşamda tek çocuğun yaşayabileceği zorlukları düşünmüyorlar.
20 Yorumla
+1 yılTek çocuk olmak bana zor. Ne olursa olsun bir süre sonra yalnız kalıyorsun. Özellikle ailenden can damarın Annen vefat ettiyse illaki Yanında elinden tutacak bir kardeş arıyorsun. Ya da oyunlarını paylaşabileceğim. Bana göre herkesin bir kardeşi olması gerekiyor. 😔😔
10 Yorumla
+1 yılDezavantajlarıda var avantajlarıda var.
Dezavantajları; canın sıkılınca uğraşacağın birisi yok, içini rahatça dökebileceğin birisi yok, akıl alabileceğin birisi yok, bol bol vakit geçirebileceğin birisi yok.
Avantajları ise ailenin bütün sevgisi sana kalıyor, maddi açıdan gelir fazla yoksa sıkıntı yaşanmıyor falan.00 Yorumla
+1 yılAvantajlari da dezavatajlari da aile yapisina bagli olarak degisebilir. Mesela ona abilik, ablalik yapabilecegi kuzenleri varsa bunun eksikligini cok cekmez, dezavantaj olarak da aile tek cocuk diye asiri ilgiye bogarsa cocugu narsistik veya baska psikolojik problemleri olan bi cocuk haline gelebilir kendi bi nevi tanri konumuna sokar her istedigine sahip olabilecegi yanilgisina dusebilir bu yuzden biraz ailedeki dengede bitiyor is.
10 Yorumla
+1 yılBence avantajlıdır çünkü kıyafet alınırsa tek sana alınır abur cuburlarını paylaşmana gerek kalmaz kıskançlık kavga dövüş olmaz kafana göre takılırsın ha eğer senden büyük birisinin sana destek olmasını istersen de annenle baban en büyük destekçin olur zaten
10 YorumlaAvantaj ve dezavantajları var ailen vefat ettiğinde her şey sana kalır ama yapayalnız kalorsın kan bağının olduğu birini ararsın atamayacağın uzaklaşamayacağın her zaman yanında olacak bi kardeş ararsın. Her şey para değil bu yüzden en az 1 tane lazım
10 YorumlaTek çocuk olarak büyüdüm. Yer yer güzel olsa da yoğun bakımda olan babamı annemle beklerken keşke kardeşim olsaydı dedim defalarca. Maddi olanakları kullanırken öncelik olarak hep tek kişi oluyorsun. Ne bileyim bazen iyi bazen kötü...
17 Yorumla
+1 yılkardeşin kalitesine bağlı. benim kardeşim kalitesiz bir çocuktu ve doğal olarak kardeşimden memnun değildim. ama harika kardeşler var ve çok mutlular. ben 2 çocuktan yanayım ama ailenin sunduğu eğitim de çok önemli.
00 YorumlaTek çocuk olmak bana zor. Ne olursa olsun bir süre sonra yalnız kalıyorsun. Yanında elinden tutacak bir kardeş arıyorsun. Ya da oyunlarını paylaşabileceğim. Bana göre herkesin bir kardeşi olması gerekiyor.
00 YorumlaBencr iyi değil kardeş binevi dostun gibidir ve aileler genelde tek oğlumuz kızımz vs diyerek çok üstlerine düşüyor ve kolluyor bu sefer tek kaldığında sorunlarla başa çıkamıyor
10 Yorumla
+1 yılEkonomik şartlar göz önünde olduğunu düşünürsek avantaj ama çocuğun paylaşım içinde olmasını göz önünde bulundurarak kardeşi olması faydalı olacaktır.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnanılmaz kötü zor...
Tek çocuk bana göre çocuğa yapılan em büyük kötülük... aileye de yük...17 yıllık evlilik ve 2 cocuk babası olarak söylüyorum20 Yorumla
+1 yılBütün ilgi sende olur Yani aslında büyük avantaj ama insan kardeşi olsun da istiyor ya. Kardeş candır
10 YorumlaUzun yıllar tek çocuk olarak büyüdüm her şey gayet yolundaydı, sonradan işler değişti. Değişmeseymiş de olurmuş bana kalırsa shdjd
00 Yorumla
+1 yıl8 yaşına kadar tek idim tabi kıyas için yaş küçük olsa da bence daha güzeldi, ne kadar kardeşim benim için canımsan öte de olsa
00 Yorumla
+1 yılAilene anlatamadığın konularda bir kardeşin olması güzel bir şey. Küçükken dayak yedigimde abime söylüyordum oda onları dövüyordu ahahah
00 Yorumla
+1 yılEn büyük avantajdır bana göre, bence. Tek çocuk olmayı isterdim
10 Yorumla
+1 yılBence dezavantaj. Çünkü yaşlılığında yalnız kalma olasılığı yüksek. Bir kardeş güzel olur elbet.
20 Yorumla
+1 yılavantaj yanları da olduğu gibi dezavantaj yanları da var
10 YorumlaBen tek çocuğum her zaman avantaj oldu benim için 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen tek çocuğum avantajları da var dezavantajları da var. Avantajları maddi yönden bi sıkıntı çıkmıyor bizde tabii ki bu herkese gore değişir. Odamda sürekli beni rahatsız eden bi kardeşim yok. Kötü yönleri ben fazla yalnız hissediyorum doğru dürüst arkadaşım da yok belki kardesim olsa dertlesirdik. Birde ailemin tüm beklentileri doğal olarak benim üstüme yıkılmış durumda. Yok tıp oku doktor ol vs.
10 YorumlaHer ne kadar anne baba için tek çocuk kolay olsa da anne baba gittiğinde hayatta tek kalacak.
10 Yorumla
+1 yılDezavantajmış. Bir kardeşim var, keşke bir tane daha olsaymış. Yaşayarak öğrendim
10 Yorumla
+1 yılbence en güzeli tek çocuk olmak kafan rahat oluyosun :D
10 Yorumla
+1 yılBen kendim 7 kardeşim , benimde üç çocuğum var kalabalık aile gayet güzel bence..
10 Yorumla
+1 yılTek çocuk olarak cevaplıyorum, avantaj hemde çok büyük
10 Yorumla
+1 yılAvantaj bence tek çocuklar daha mutlu sevgıyle buyuyor
21 Yorumla- +1 yıl
Bence değil ortam yok didişme yok sıkıcı
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl10 sene gibi bir süre tek çocuktum. Avantajı nazının çekilmesi, üstünde titrenmesi. Dezavantajı da yalnız kalmak, sıkılmak. Kardeşim olsun diye kendimi paralardım, oldu rahatladım.😁
10 YorumlaAvantajdır kesinlikle abimi verip yerine hiç fark etmez almak istiyorum mesela
10 Yorumla
+1 yılDezavantaj...
Çocuklar birlikte neşe içinde büyürler...00 YorumlaMükemmel bir Avantaj bence bulunmaz nimet abim olan g. öt olmasaydı da tek çocuk olsaydım keşkeee
02 Yorumla- +1 yıl
Napti serefsiz abin
Gizli Üye(18-24)+1 yıl18 yaşına kadar tek çocuktum. Evde çok rahattım 1 yıldır başım şişti. Iğrenç bir sey kardeşin olması. Ustelik bugün doğum günü
10 Yorumla
+1 yılAvantajları olduğu kadar dezavantajları da var.. Her şeyin varisi olabilir mesela.. :))
Yine de kanından bir kan istiyor insan ya..00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıltek çocuk olan biri olarak söylüyorum bunu tek büyümek berbaaaaaaaaaattttttttttttt
10 Yorumla
+1 yılAvantajları mirasın kalmadı isteklerinin gerçekleşmesi
onun dışında kardeşlik duygusunu yaşayamamak ve zorluk çekmediğin için hayata 1-0 geride başlamak
10 Yorumla
+1 yılbence avantaj, çok nadir kardeşler birbiriyle görüşüp iyi anlaşıyor artık, çokta şeyyapmamak lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Yooo iyi anlasanlar daha çok bence
Avantaj olarak görmüyorum yani kardeşim olmalı ya tek başıma ne yapcam ben
20 Yorumla
+1 yılBence dezavantaj o cocugunda duygusu var diğil mi neden anne baba benimde bir kardesim yok istiyorum arkadaslarimin kuzenimin var ben yalnizim demesin
00 Yorumla
+1 yılAvantaj yönleri: her şey sana alınıyor
Dezavantajları:hala, teyze olamıyorsun;(10 YorumlaHer ikiside
Tek olduğun için üstüne çok dusebilirler
Ama çokta değer verip sevebilirler10 YorumlaDezavantaj bence. İnsan ilişkilerini daha başında öğretir.
10 YorumlaZengin aileyse miras açısından avantaj değilse yalnız büyüme açısından dezavantaj
10 Yorumlabenim için avantaj, memnunum
20 Yorumla
+1 yılAvantajları da var dezavantajları da
20 YorumlaBen tek çocuk değilim ama tek çocuk olmak isterdim
10 Yorumla
+1 yılHayır tek iyidir ya yoksunluk çekmeyin
10 YorumlaTek olmaz bakacak imkan varsa eğer 2 çocuk ideal.
10 Yorumlaavantajın kralı kendimden biliyorum
10 Yorumla
+1 yılInsanın kardeşi olmalı bence
00 Yorumla
+1 yılBazen avantaj bazen dezavantaj bir durum
00 YorumlaHem avantaj hem dezavantaj, hayattaki her şey gibi
00 Yorumlakardeş limandır
00 Yorumla
+1 yılBence avantaj
00 Yorumla
+1 yılÇocuklar olmasa ne güzel
00 Yorumlabazen avantaj bazen dezavantaj bence