3 yaşında kızım var. Kirada oturuyoruz. Ailemle konuşmuyoruz. Kızım evlilik dışı. Babası da benden sonra başka bir kadınla evlendi bizden uzak duruyor hayrı yok. Bir kurumda sekreter olarak çalışıyorum asgari ücret almıyorum. Kızımı bırakacak kimsem yok her gün komşuya bırakıyorum üstüne para veriyorum. Bakıcı tutmaya kalksam maaşımdan çok ister kiramı da ödemekte çok zorlanıyorum devamlı zam yapıyor ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşte evlilik dışı çocuk dünyaya getirmenin zorlukları. Adam çocuğuna bakmıyor, yasal hakların da yok talep dahi edemiyorsun. Çok üzülerek söylüyorum ki zamanında seni kullanıp bir güzel atmış, sonra kendi hayatını kurmuş keyfine bakıyor siz umrunda değilsiniz. Vicdansız bir adammış böyle birinden niye çocuk yaparsın ki… Allah yardımcın olsun işin zor. Yardım için biryerlere başvur, sonrasında daha iyi bir iş bulmaya çalış. Başka bir şey gelmiyor aklıma
11 Yorumla
Soran+1 yılSenelerce sevgili olduk. Ailesiyle çıkan sorunlardan dolayı onların istediği biriyle evlendi. O çoluk çocuğuyla hayatını yaşıyor gerçekten. Kızım her hastalandığında acil kapısında bekleyen de ben oldum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapman gereken çok basit babalık davası açıp çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamasını talep edeceksiniz. Şu durumda zaten kaybedecek bir şeyin yok. O yüzden bunu yapmak için bir çekince ve korkun olduğunu düşünmüyorum. Bir de aile ve sosyal hizmetler sen yardım talep edebilirsiniz. İkamet ettiğiniz yerdeki kaymakamlığa gidip durumunuzu izah edip yardım talebinde bulunabilirsiniz.
00 Yorumla
Bu soruyu görenler, artık evlilik dışı çocuk yapmanın yan etkilerini anladı bence. Kimseyi kınamak için söylemiyorum ama bir anlik heveslerin kurbanı olmamalı insan. Ahlaki sıkıntı olduğu kadar hayati sıkıntı da oluyor böyle şeyler dikkat etmek lazım geri dönüşü gerçekten olmayan bir şey ama yinede Allah yardımcın olsun ne diyelim.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik dışı çocuklar daha da çoğalır. Herkesin bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Ben zaten elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Çoğu ailenin çocuğuna yaşattığı travmaların birini bile çocuğuma yaşatmadım. Sadece karşılarındaki kişiyi doğru tanımaları daha fazla yararlı olur.
- +1 yıl
Çocuğunuzu terk etmeyip onca sıkıntıniza rağmen bende sizi gerçekten tebrik ediyorum önemli olan hatalardan ders almak, karsindakini gerçekten tanimayinca evliliklerdede böyle sıkıntılar olabiliyor maalesef nikâhla çocuk yapıp terk edenlerde az değil günümüzde sizin tavrınız gerçekten takdire şayan Allah yardımcınız olsun.
Soran+1 yılTeşekkür ederim... Amin inşallah.
+1 yılAllah kolaylık versin benimde 2 cocugum var aileme bıraktım gerçekten zor oluyor evde bakım olmayınca her yere bırakamıyorum orada da ne kadar durdurabilirsem artık allah sabır versin
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
29Cevap
Konuna tam yazıcakken telefonum kapandı bulmak için tekrar baya bir uğraştım önceliklee
Merhabalar,
Bana ulaşırsanız bir karşılık beklemeden bebeğinizin bakıcı masraflarında size yardım etmek isterim.
Altını çizeyim hiç bir kötü niyetim ve beklentim yok her ay paranızı düzenli atıcam numaranızı bile istemiyorum dm kutuma yazmanız yeterli Instagram falan hiç bir şeye gerek hok hesabınıza atıcam düzenli her ay para.
Ben 17 yaşımdan itibaren kendi ayaklarım üzerinde duruyorum sizinde bu duruşunuzu takdir ettim.10 Yorumla
+1 yılGit adam gibi bir iş bul. Sonra maaşınla kiranı faturaları ödeyebileceğin ve mutfak masrafı artı kızına bakabileceğin düzeyde bir eve çık. belediyelere başvur ve yardım talep et. bayramdan bayrama da olsa 300 500 gıda parası veriyorlar. onların kreşleri var. oralara da bedava çocuğu yazdır olsun bitsin. akşamda boş vakitlerinde youtube kanalı vs aç video yayınla çift gelir elde et.
10 Yorumla
+1 yılYurda ver diyenler şaka mı yaa? Yurtta daha beter olur o çocuk. Ayrıca neden versin ki? Sevgisini veriyo sonuçta çocuğa. Sırf maddi imkansızlıktan dolayı yurda vermek ne kadar saçma. Cocuğa yazık
14 Yorumla- +1 yıl
Allah yardimcin olsun abla. Aslında online işler falan da oluyor. Onlara bi bakabilirsin. Bilmiyorum anlar mısın o tür işlerden ama... Ben anlamıyorum çünkü
Soran+1 yılDesteğiniz için teşekkür ederim. Asgari ücretli bir iş bulmaya çalışıyorum. O zaman daha rahat olur diye düşünüyorum. Online işler var ama çoğu dolandırıcı istedikleri işi yapınca parayı yatırmıyorlar kimlik bilgilerimizi almaya çalışıyorlar. Ben zaten kızımı kimseye muhtaç etmiyorum. Kazandığım direk kiraya gidiyor ama babasından sadece onun ihtiyaçları için para isteyeceğim. Hiç değilse kızımın her ihtiyacı yerinde olur sonra çaresine bakarım
- +1 yıl
Babasından kssinlikle nafaka falan almalısın. Böyle sorumsuzluk olmaz. Bakmak zorunda çocuğuna
Soran+1 yıl3 senedir ben bakıyorum zaten. İlk 6-7 ay pek çalışamadım babasi para gönderdi ama bir süre sonra bizden uzak durmaya başladı 2 senedir kızımı komşuya bırakıp çalışıyorum sonra gelip kapısından alıyorum onları da çok mağdur ediyorum bazen mesaiye bırakıyorlar kızım uyumuş oluyor o sebeble asgari ücretli bir işe girip düzenimi oturtmak istiyorum. Babasından kizim için para isteyeceğim bu akşam inşallah her şeyi yoluna koyacağım.
+1 yılHukuken çocuğun biyolojik babasının bakma ödevi var. Başkasıyla evlenmiş olması sizinle çocuk yaptığı gerçeğini değiştirmez. En azından cocukla ilgili giderlere ortak olması gerekir. Bir avukata danışmanızı öneririm.
10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcınız olsun zor ya
Sizi kırmak istemem ama Ramazan yaklaştığı için kendimde dahil birkaç kişiden fitre yardımı sağlayabilirim isterseniz
Yeğeni bayramlık alırsınız10 Yorumla
+1 yılCocuk esirgeme kurumlari var diyecemde yazik cocuga ya? Birini bul evlen desem kimi bulursun? Sana kotu davranir?
06 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum ama esirgeme kurumuna da vermem 3 senedir ben bakıyorum zaten.
- +1 yıl
Baska ne yapmayi dusunuyorsun?
Soran+1 yılAsgari ücretli bir iş bulmaya çalışacağım. Kızımın ihtiyaçları için babasından para isteyeceğim bir şekilde ilerleteceğim
- +1 yıl
Verirmi babasi?
Soran+1 yılVermezse babalık davası açacağımı söyleyeceğim bunu riske atmaz
- +1 yıl
O zaman dene sansini ne diyim?
Hangi şehirdesin. Evet çok büyük bir sıkıntı içindesin. İçinde bulunduğun durum harbi zor. Bu ülke şartlarında
00 YorumlaÇaresiz kaldığını düşünmek cok zor ailenle barismakdan baska caren yok bide nafaka talep et mahkemeyle babasindan
00 Yorumla
+1 yılDevletten destek alamıyor musun babasına dava açsaydin barodan avukat tutarak
01 Yorumla
Soran+1 yılOnların da çok durumu yok. Bunu çok düşündüm ama uzak kalmayı tercih ettim
Çocuk bakma işini em iş olarak yapanlar var yarı zamanlı belki onlardan birini bulabilirsin.
07 Yorumla
Soran+1 yılBende çocuk bakıcılığı işi bulursam ya da yatılı bir iş bulursam gitmeyi düşünüyorum ama şu an çevremde pek güvenilir bir yer bulamadım. O sebeble sekreterliğe devam ediyorum komşuya bırakıyorum
Soran+1 yılOyun ablası sanırım dediğiniz. Üniversite öğrencileri oluyor ama hangi birine guveneyim çocuğu öldürecek mi kaçıracak mi evde yalnız bırakacak mi belli değil şu an komşu en iyisi. Teşekkür ederim.
Soran+1 yılAmin
Çok büyük azim gösteriyorsun ne yapacağını bilmiyorum ama takdir ettim seni
01 Yorumla
Soran+1 yılUğraşmaya çalışıyorum. Bende bilmiyorum ne yapacağımı
+1 yılNafaka alabilirsin.. Babalık davası açıp. Sonuçta çocuğu.
00 Yorumla
+1 yılEk olarak yapabileceğiniz işler var sizin çok vaktinizide almayan şeyler.
00 Yorumla
+1 yılYediğiniz herzelelerin cefasini küçük bı çocuğa cektiriyosu uz
00 Yorumla
+1 yılBabasıyla konuşup çocuğu için para yollaması gerektiğini söyle. Yardımlara başvur
00 Yorumla
+1 yılYanlış yaptigin hatalarının ceremesini cekiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış anlamazsanız baba kısmında ne yazıyor kimlikte merak ettim. maalesef bu devirde kocana bile güvenmiyorken evlenmeden güvenmek büyük hata oluyor
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim soyadım yazıyor.
- +1 yıl
Mümkün değil senin soyadın yazamaz. Babası kim diye çocuk doğduğunda sorarlar mutlaka.
Soran+1 yıl@dobracidede Babası soy hanesine kabul etmedi. O sebeble annenin soyadı verilir.
- +1 yıl
Öyle bir hakkı yok. Bunu yapabilmek için baba olmadığını ispat etmek zorunda
+1 yılO babasıysa sıkıyorsa bakmasın bak donuna kadar nasıl alıyorsun. Adama bak ya umrunda bile değil sen burada canınla başınla çalışırken. Mahkemeye şikayet et dava aç. Yaptıysa gibi bakmasını da bilicek. Yorma kendini boş yere.
10 YorumlaAllah yardımcın olsun. bulunduğun ili veya ilçeyi yaz bir bakalım yardım çıkarabilirmiyiz diye.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMaddi destek olup yardimci olmak isterim size. Umsrim cocuk masraflar cok degildir.
Siz neredensiniz00 YorumlaBabası bakmak zorunda doğurtup sahip çıkmamak nedir sonuçta bu çocuğu sen tek başına yapmadın bütün ihtiyaçlarını karsilasin konuş onunla herseyi çocuğa yazık etmeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBabalık davası aç. Cocugun ondan oldugu kanıtlansın cocuk için nafaka iste. Buna gerek yok diyosan adamla konuş. Senn cocugun de bana yardım et de. Yok diyorsa babalık davası açmakla tehdit et.
00 YorumlaMecbur babasıysa ilgilenmek zorunda kımse senı suclayamaz tek basına yapmadın sen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba şu an devletin aylık 1000 tlye yakın yardımı var e devletten aile sosyal yardımdan başvurabilirsiniz çocuk parasıda veriyo
00 Yorumla
+1 yılBabasına durumunuzu söyledinizmi
03 Yorumla
Soran+1 yılFarkında her şeyin ama uzak duruyor
- +1 yıl
Bazıları baba olmayı gerçekten haketmiyor
- +1 yıl
Selam, bana yazar misin rica etsem
Kreşe bıraksan olmaz mı?
05 Yorumla
Soran+1 yıl5 yaşında olsa devletin anaokuluna vereceğim ama kreşlerde fiyatlar ortada komşuya bırakıyorum 3-5 kuruş veriyorum vermesem bakmaz zaten surat yapıyor.
Soran+1 yıl500-600 lira veriyorum bazen bu ay zor durumumuz diyor 1.000 liraya yakın istiyor. Sadece güvenilir olduğu için kızımı emanet ediyorum.
Soran+1 yılHaklısınız. Kızımın ihtiyaçları için para isteyeceğim. Bari çocuk bir şeyden mahrum kalmasın. Sonra çaresine bakarım
+1 yılÇocuğu dilendirme şansınız var mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılMuzdarip miyim ben? Ne münasebet
- +1 yıl
Muzdarip, "çile ve acı çeken" demek olduğu için öylesiniz bence ama siz bilirsiniz elbette.
Çocuk esirgeme kurumuna ver evlat edinsinler
01 Yorumla
Soran+1 yıl3 yıldır bakıyorum verseydim en başında verirdim ya da doğurmazdım
Allah yardımcın olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin
+1 yılben destek olmak ısterdım
00 YorumlaBabasından nafaka iste
00 YorumlaBakıcıya aylık ne kadar vermeniz gerekiyor
00 YorumlaYurda ver.
01 Yorumla
Soran+1 yılYapamam
Gizli Üye(36-45)+1 yılHangi şehirde yaşıyorsun
00 Yorumla
+1 yılİl neresi beledşye valilik vb başvurdun mu
00 YorumlaBabası iyiyse ilgilencek durumdaysa verin
00 Yorumla
+1 yılNerede yaşıyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbabalik davasi acsana nafaka falan bise istersin
02 Yorumla
Soran+1 yılBir yorumda daha söyledim düşündüm ama onunda çok durumu yok. O sebeble uzak kalmayı tercih ettim
Cevap sahibi+1 yılhatasina ragmen o hayatina normal bi sekilde devam ediyor tum sorumlulugu sen aliyorsun. bu normal bir sey degil. yapmadan once dusunecekti
+1 yılBabasina ver ozaman
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangi şehirdesin?
00 Yorumla
+1 yılEv sahibi naısl
19 Yorumla
Soran+1 yılSinirli , çekilmez bir adam. Halden anlamıyor. 1 gün vermesem kirayı kapıya polisle dadanır.
- +1 yıl
Valla benimki de beter anlıyorum seni cocukla zor biliyorm
Soran+1 yılMaalesef çocukla zor. Sağlam bir işim olsa proje ev kampanyaları var oradan ev alabilirdim ama şu an üstte bana bile bir şey kalmıyor. Kiracı bir daha zam yaparsa evden çıkacağım zaten
- +1 yıl
Aynıyız ben vi şekilde zorda olsa işte nasıl desem burdan da demiyorum ama
- +1 yıl
Adamla konus
Soran+1 yılBir şekilde halletmeye çalışıyorum. Asgari ücretli bir iş bulursam daha rahat ederim. Babasından kızımın ihtiyaçları için para isteyeceğim hiç değilse komşuya ödediğim parayı karşılasın sonra çaresine bakarım
- +1 yıl
Aynı durumumuz bende asırı zorlanıyorum işte evevtemziliğe ütüyle gidiyorum ek iş olarak bende anlıyorum seni çok iyi
Soran+1 yılButik bir iş yapmayı düşündüm aslında ama bunun için emek gerekiyor takı işine girsem piyasada zaten her yer takıcı. Asgari ücretli bir iş beni anca kurtarır evde nikah şekeri yapan kadınlar var eskiden biliyorum ama her firmaya güvenilmiyor. Başımın çaresine bakmaya çalışacağım.
- +1 yıl
Aynı durumumuz tkop et istersen konusuruz canım
+1 yılNeye ihtiyacın var
00 YorumlaHer haltı ye sonra gel ağla
03 Yorumla
Soran+1 yılErkekler kadınları mağdur etmezse , arkasından iş çevirmezse bunların hiç biri olmaz emin olun. Çocuğu yapan nikahına alsa bugün böyle bir soru başlığı da olmazdı.
Soran+1 yılBu çocuğu tek başıma yapmadığım için sorun karşı tarafta.
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Kızıma bakamıyorum, babasından da destek alamıyorum. Ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım