Çocuk için evli kalmak mantıklı mı, eşim çok sorumsuz ve alkolik?

İnsan kendi evladından nasıl kendi çıkarları söz konusu olunca vazgeçebilir anlamıyorum.. Anlayamıyorum.. Elbette yaşanmaz öyle bir adamla ama aileniz empati kurduğu zaman kavrayamıyor mu durumu? aynı şeyi anneniz size karşı yapmış olsaydı? sizi bırakarak baba evine dönseydi alkolik bir baba ile o hayat karşısında ne hissederdiniz bi düşünün isterim..
Baba alkolik kendinden bir haber, anne desen ailesi yalnızca kendini kabul ettiği için evladından vazgeçme ihtimali olan bir kadın.. Çaresiz bir anne diyemiyorum çünkü gördüğüm kadarıyla siz olası bir ihtimal karşısında kendiniz için evladınızı terk edebilecek bir noktadasınız. Hiç bir anne bu ihtimali düşünemez ve hiç bir çocuk bunu haketmez. Her çocuk koşulsuz sevilebileceği bir aile içinde olmalı.. İçim acıdı en çok da çocuğa...
Ben zaten cocugumu birakmamak icin bir yol ariyorum suanda evli kalmaksa cozum evli kalirim çalışmıyorum calismis olsam bir yardımcı bir insan olsa cocugumu birakip calissam o kisi cocuguma baksa mesela cocugumla bir hayat kurabilirdim ama Şu an kimsem yok hic biseyim yok ne yapabilirim madem cok biliyorsunuz bir yol gosterin ya evli kalacagim ya da cocugumu alip nereye gidebilirim nasil gecinebilirim bir tavsiye verin o zaman
Anneniz de bir annnneeeee. Çocuğunuza gayet tabii bakabilir. Evladına ve torununa kucak açamıyorsa yazıklar olsun öyle aileye. Siz de çalışarak hayatınızı idame ettirebilirsiniz. Annelik yalnızca kendi doğurduklarına analık etmek değildir. Torunu yaa torunu istemiyor diyorsunuz. Nasıl bir kafa yapısıdır bu söyler misiniz hanımefendi? Bir şekilde aileniz arkanızda destek olabilseydi her şey çok daha kolay olabilirdi. Allah kolaylık versin şu kandil gecesi inşallah size de bir çıkış yolu göstersin rabbim..
Ayrıca 3aylık bir bebeğiniz olduğunu okudum az önce nasıl bırakabilirsiniz ki? Sosyal yardımlaşma vs aşağıda bir çok öneride bulunan insanlar var bence zaten tüm bunlardan başka çözüm de yok.
Alkolik bi baba ile yaşaması çocuğa çok daha fazla zarar verir uzun vadede.
Benim babamda alkolik normalde iyi biri sever de ailesini ama içkiye çok bağımlı
Hiç geleceğimizi düşünmüyor içki herşeyi
Ben çok etkilendim mesela.
İyi diyorum sever falan ama hayatımda baba rolünü eksik bıraktı galiba
Kendimden 20 yas buyuk birini çok sevdim o zaman yaşım 17 idi. Çok baglandım.20 yaşıma kadar sevgiliydik ama kopuk bir sevgililik beni sevmisti oda ama ben fazla sevdim işte sonra gitti benle yasit dul ve cocuklu bir bayanla evlendi seni yakamam yolun başındasın dedi bana. Galiba o bile anlamış benim sevgimin psikoljik bir bozuklultan dolayı olduğunu. Bu kadar buyuk birini sevmem ve o zaman 17 yaşında olmam zaten durumu kanıtlıyor. Etkisi halen üzerimde biliyormusun. Çok zor zamanlar gecirdim ayrilinca. O kadar baglanmisim ona. Baba rolü zayıf olunca dışarda aramışım onun bana vermesi gereken sevgiyi. Demem o ki çocuk erkek olsun kız olsun farketmez psikolojik zarar görüyor böyle ailelerde. Ne yapman konusunda bi akıl veremem sana ama ne yap et babasından etkilenmesin sende cocugunda rahat huzurlu bir hayat yaşayın.
Çocuk için o adamla evli kalınmaz. Ne senin ne de çocukların can güvenliği yok, sadece fiziksel değil psikolijik olarak da güvenliğiniz yok. Ailen de istemiyorsa kendini ve en önemlisi çocuklarını düşünerek kendin eve çık ve işe filan gir. Mahkemeden de tazminat davası açarsın, o adam sonuna kadar bunu hak ediyor.
Benim cocugum daha bebek 3 aylık yani onu evde tek birakip calisamam calismadan da ev tutamam bu yüzden isin icinden cikamiyorum
Güvenebileceğin biri yok mu ailen dışından yardım istesen :/ üzüldüm şu an keşke elimden bir şey gelse. Hangi şehirdesin
Aile ve sosyal hizmetler bakanlığna bir danışın ordan bir şey çıkarmı
Altan altan
Eksiler artılar net elinizde bulunsun
Cocuk için bazı seylere katlanmaktan söz ederken aslında böyle bir ortamda bulunmasının cocuğa daha zararlı oldugunu bilmelisin. Cocuğunu sağlıklı büyütmen için ayrılman, tek basına hayat kurman en iyisi. Mesela ben her gün babamın annemi dövmesini görmektense babasız büyümeyi tercih ederdim.
Cevap
65Cevap
ilk öncelikle çocuk açısından cevap vericem babamda sorumsuzdu ve boşandılar şöyle diyim sana. Eğer evli kalirsan sırf cocuk için çocuğun ileri zamanda cok zor zamanlar geciricek belkide atlatamiycak belki egitimi biticek inan ki cok zor olucak ayrılırsan babamdan ayri kaldim diye senide bir süre suçlar ama emin ol o bunlari farkettiği zaman sana o kadar hak vericek ki o evde kalmanızın manasını sorgula bir manası var mı? eger kendince sebeplerin varsa bile iyi düşün senin hayatindan önce bir çocuğun hayati kararabilir. Küçük yasta cocuklar ne gorurse onu uygular cocugunun onun gibi bir baba olmasini onun gibi evlat olmasini istemiyorsan geç olmadan o adamdan ayrıl baba evine dön ailem yok diyorsan inan ki calisip parani kazanirsan Allah sana hep yardımcı olur annem beni elişi ile büyütüyor sende başarırsın.
Yani yazdınıza göre çocuk için evli kalınır bu durumda çocuk için daha hayırlı olacak ayrılmanız o çocun piskoljisi bu evlilin için de dah çok bozulur hem sizin açınızdan da daha iyi ve daha salıklı yaşam süresiniz böyel bi evlilik sürdürlmesi hata zaten
Hiç mantıklı değil sürekli kavga eden ev içinde şiddet olan bir ailede büyüdüm keşke ayrı yaşasalardı da bize bunları yaşatmasalardı diyebilirim hala da en ufak sesten korkarım insanlara güvenemiyorum vs bissürü psikolojik sorunlar ortaya çıkıyor lütfen yapmayın.
Temizlik bile olsan çalışsan para kazansan ailene de maddi olarak çok yük olmayıp destek olacağın için belki çocuğunu sorun etmezler. Genelde maddi imkansızlık yüzünden çocuğunu bırak diyor insanlar. Çocuk nasıl bırakılır ya? Yazık günah değil mi? Bak ben yıllardır tedavi görüyorum bebeğim olsun diye. Sokakta yavru kedilere bile kıyamıyorum. Sakın bırakma çocuğunu. Sen annesin, güçlüsün , bakabilirsin ona da kendine de..
Bosanmak cok cok zor bi eylem birde cocuklar varsa ama bi evde anne mutluysa cocuklar mutludur annenin psikolojisi duzgunse cocuklar sağlıklı olur evet cocuklar herseyden önemli ama once kendi hayatini canını düşüneceksin ki cocuklarini mutlu edebilesin. Boyle bi evde olmaktansa ayri ama mutlu bi evde olmalari bana daha mantikli geliyor
boşanmak anlattığına göre farz olmuş. şimdi cocuğunla yeni bir hayat kurma yollarını aramaya başlasan iyi edersin. iş vs. ailene durumu anlat çocukdan vazgeçemeyeciğini söyle. alkolik adama çocukmu bırakılır.
Hiç mantıklı degil bana mantıklı gelemdi bitti bitir o cocuklar o huzursuz ortamda yetişip sorunlu birer birey olurlar sonrasında onların iyiliği için diye düsürken asıl onlara kötülük yapmıs olursun devam ederek
Eşine teklif et bi haftasonu dışarı çıkın düzgünce söyle ben senin halinden tavrından artık çok sıkıldım. Gel hastaneye gidelim bi psikiyatra de. Beraber dersen gelebilir. Baktın ki gelmiyorum falan dedi. Boşan ilk çocuğu bırakırsın oraya. Ailenin evindeyken de iş bulup çocuğu da boşanırken alırsın zaten verir hakim. Bence böyle yap. Geçmiş olsun😐
Asıl soru şu olmalı, "Çocuğun sorumsuz ve alkolik bir baba ile aynı evde yaşaması mantıklı mı?"
Cevap hayır. Ne yap ne et çocuğu da alarak ayrıl o adamdan.
Çocuk bırakılır mı hiç o adama.. ailen niye torununu istemiyor. Çocugunu da al ve boşan. Ömür geçmez bu adamla
Çocuğu alamiyorum iste kesinlikle çocukla gelme tek gelirsen kapimiz açık diyorlar ne yapacağım bilmiyorum
İkna etmeye çalış, torunlarını neden istemez ki... şimdi dönersen çocugu da göstermez ve çocuk sana kinlenerek büyür. bir anne de çocuğu olmadan duramaz ki. boşanıp çocuktan kopmam dersen öyle yap ama en iyi çözüm yalvar yakar aileni ikna et.
Onlar senden parça değil mi bende boşanacağım iki çocuk var fakat mahkeme giderde annesine verir diye sabrediyorum
Bende mi içip içip gitsem acaba benim ki de bitirir mi bak bunu hiç düşünmedim 😁😁🤭🤭
Mahkeme kapısı orada sende bitirebilirsin illa ki kadının dava açması gerekmiyor
Haklısın tabi ki
çocuğu böyle bir adama bırakmak mantıklı mı?
çocuğu yaparken aklın neredeydi?
adamı boşa ama çocuğa bunu yapma hakkın yok!!!
Çocuğun böyle bir ortamda olmaktansa boşansalarda bir daha hiç yüzünü görmesem diye dua ettiğine yemin edebilirim ama ispatlayamam
Asıl çocuk için boşanmalısınız çocugun psikolojini düşünün kendinizi düşünmüyorsanız bile çocıgun sağlığı için o ortamdan çıkmalısnız
Evlilik sorumluluklarını yerine getirmeyen bireyden imkan varsa boşanmak en sağlıklısıdır.
cut.
kötü evliliği devam ettirmek için çocuğu bahane etmeyin yeter yazık yani tüm çocuklara
Bahane mi? Cocuk olmasa bir an düşünmem ama cocukla gidecek yerim yok cocugumu da birakmak istemiyorum ne yapacagim bende bilmiyorum
Çocuğunu da al ayrıl. Benim annem "çocukları düşünüyorum" diyerek yıllarca babamdan ayrılmadı ve sonucu daha kötü oldu
Bosanirken cocuga babasini gostermeyeceginiz diyen yok, sen bosan gorusme istemiyorsan ama cocuk yine gorusur eskisi gibi ona engel olman gerekmiyor.
Çocuğu gostermicem degil soru iyi oku
Okudum ben.
Peki böyle biri senin boşanma isteğini olgunlukla karşılayacak mi
En İyi Cevap