Sizce nasıl olmalı?

Parası olmayan çocuk yapmasın
Para yoksa da yapsınlar, nasıl olsa Allah rızkını verir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce nasıl olmalı?

Parası olmayan bence çocukta yapmasın. çünkü bakamayacakları çocuğu dünya ya getiriyorlar hem o çocuk fakirlik içinde büyüyor hem de kötü bir hayatı oluyor. bana kalırsa bu daha çok bencillik diyebilirim. ama benim hayatım değil sonuçta yani kimseye karışmam bu konuda. herkesin kendi hayatı ben sadece kendi fikrimi söylüyorum
Parası olmayan çocuk yapmasa, sevmeye bile hakkı olmasa, kim bilir kimler olmazdı şu hayatta. Kim bilir nice zengin, tarihi şahsiyetler yaşamıyor olurdu. Bir çok yazar şair olmazdı meselâ, hayatı güzelleştiren bir çok sanatçı, kemâl Sunal meselâ, bir Adile Naşit, tiyatro turnelerinde bir de çocukla uğraşmayalım denilseydi, Halit Akçatepe.. Cüneyt Arkın olmazdı. Erol Taş olmazdı, sokrates olmasa, Dünya nasıl bir yer olurdu? Bill Gates olmasa olurmuydu bu yazılar? Belki. Ancak bunu füşünmek acımasızca bence.
Bunların hepsi ya bahane, ya merdiven! Kim nasıl kullanırsa öyle ama biri çıkı, fakirler doğurmasın diyorsa, kendisine hak gördüğünü, başkasına hak görmediğinden. Elbette fakir bir insanın 5,20 çocuk yapıp, o çocukların yğkünü yopluma yıkması yanlış ve kabul edilemez ama ona "bir çocuk bile sana çok" demek haksızlık. Batıda soyluluk zihniyetinin çıkış noktası, tamda bu bakış.
Parası olupta yapanlarında görüyoruz gram mutluluk sevinçten bahsedilemeyeceği aile ve sofralar gibi. mevzu para olup olmadan yapmak değil hayatta gerçek güzel duyguları yaşatabilecekler yapsın. Bugün parası olmayanın yerinde bezlerinde olabileceğini düşünmek gerek dünyaya can getirebilmek kadar ne gibi duygu olabilir ki allahın izniyle
Bakamayacağı çocuğu dünyaya getiren her aile yoksulluğu biraz daha büyütür, derinleştirir. Çocuk, rızkı ile doğmaz, bu söz, fakirlerin üremesini ve yoksulluğun sürmesini teşvik etmek için dinciler tarafından uydurulmuştur.
👏👏👏👍
EİG için teşekkürler 🙂
Ben de teşekkür ederim 🖐️
Cevap
10Cevap
Yaradanın bu tip hesaplarla uğraşacağını sanmıyorum. Ekonomik nedenlerden daha önemlisi, çocuğun her tür ihtiyaçlarına yetecek kişiler çocuk yapmalı. Çocuğun eğitimi, gelişimi, arkadaş ihtiyacını ebeveynler karşılamalı. Daha çok adetten ve sürü psikolojisinden kaynaklı olarak çocuk yapılıyor.
Maddi, manevi bir çocuğa yetebileceğini düşünmüyorsa insan çocuk yapmamalı.
Çevre veriyor rızkını yazık, günah çocuk aç kalmasın diye diye çocuklarının küçülen kıyafetlerini bağışlayarak.. insan her türlü büyüyor ondan bir sıkıntı yok ancak zorlukla büyümek farklı tüm imkanlar önüne serilmiş bir şekilde büyümek farklı
Yapmasınlar sonuçta rızık da durduk yere gelmiyor çaba göstererek geliyor.
Çocuk yapip hic bir sey yapmadan fakirlikten kurtulurum demek ahmakca.
O garibin gunahina giriyorlar
Kimsenin şeyinin bekçisi değilim. Beni alkadar etmez ama bakamayan yapmasın.
Parası olmayan bakacak durumu olmayan çocuk yapmasın belli bir süre
Mesele para değil. Hiç bir zaman da olmayacak. Beyni olmayan çocuk yapmasın.
Kalanı bir şekilde çözülür
Çocupuna bir daire, bir dükkan; açamayacak, bırakamayacak yapmasın.
Rızıkla, açıköğretim işletme diplomasıyla ya o.. pu olur ya da jigolo.
Yapmasın ya sokakta dilenip duruyorlar. Kimsenin de bi şey verdiği olmuyor yani. Milletin uydurduğu şeyler sadece
Evet ihtiyaçlarını karşılamayacak olan üremesin yazık günah o çocuklara.
Bir tane olsa yapabilirler. Illa ki 10 tane yapmayacaklar.
Yapmasın tabi, onların içgüdüsel isteklerinin vebalini niye çocuk çekiyor bir ömür
Parası olanda yapmasın bence parası olmayanda herşeyi allahtan beklemek olmaz prezervatif kullanın
1 den fazla çocuk sahibi olunmamali , yoksa 10 kuşak sorlnra torunlarıniz , içecek su, yiyecek ve oksijen bulamayacak
Kişi Allah yolunda olursa niyeti temizse Allah bereketini verir merak etmesin
Bakabilecek sağlıklı hri zihni varsa yapsınlar maddiyat problem hiç bir zaman değil
Parası olmadan geleceği düşünmeden çocuk yaparsan çocuğun hayatını da karartmış olursun çocuk "neden fakiriz?" Gibi tarzı cümleler kurup uzulebilir
Ekonomik özgürlük önemli.
Parası olmayan bebiş yapmasın.
Parası olanda yapmasın artık bu ortamda
Ben yapmam param yoksa
Bence yapmasın
Bakamayacaksa yapmasın tabi
Çocuk evin rıskını çogaltır
Yapmasın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?