bu devirde sizce kaç çocuk maksimum yapılmalı?👀 👧👶👰♀️🤵☝️
😬🥰❤️
Tabi Allah nasip ederse inşallah 🤲
bu devirde sizce kaç çocuk maksimum yapılmalı?👀 👧👶👰♀️🤵☝️
😬🥰❤️
Tabi Allah nasip ederse inşallah 🤲
Belki bir tane ilerde ama çocuk pek düşünmüylrum hayatı yaşamak varken çocuk sorumluluğu vakit kaybı geliyor ve cidden iyi yetiştirilmeli onun dışında insanın fiziği de bozulabilir ruha önem verdiğim gibi bedensel genetik iyi vücuda da önem veriyorum sırf bir fedakarlık için bozulması riskine niye gireyim
Bu bir devlet politikası sonucu oluşan tavsiye, artı, kişilerin maddi, manevi yeterliliklerine göre olmalı.
Canlıların en temel ihtiyaci olan gıda ve suya olan küresel riskler her geçen zaman, artan bir ivmeyle devam ediyor. Yani yeni doğacak çocukları ciddi küresel yaşamsal riskler bekliyor olabilir. O yüzden çevre, doğal kaynaklar.. vs şeyler gibi, nüfus artışı da kontrol altında tutulmalı ki herkese sürekli yetecek, yaşamsal kaynaklar sağlanabilsin.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Vizyonları, dünya görüşleri, olaylara bakış açıları en az yüzde seksen beş uyumlu, aynı kafadan olan anne baba adayı bu soruya en doğru cevabı kendi aralarında konuşarak vereceklerdir bence. ⭐
#tubasueda 🍀🍀
Cevap
128Cevap
Ona sunabileceğiniz imkanlar ve enerjiniz doğrultusunda çocuk yapılmalı. Ben kendimde 2 çocuğa yetecek enerji hissetmediğim için 2. Çocuğu istemiyorum örneğin. 2 çocuğa yetecek enerjim ve psikolojim yok çünkü.
Eskiden küçük bir kıZım olsun çok isterdim (hala istiyorum) kızım olmadı ama şimdi iki çoçuklu bekar bir anneyim ve çoğu geceler onlara sarılıp ağlayarak geçti şunu söylemeliyim çiftler çoçuk yapmaya karar verdikleri zaman beraber oturup düşünmekten ayrıca ayrı
Ayrı düşünsünler. Ben bu çoçuğa bakabilir miyim psikolojim ve ruh durumum buna müsait mi ve babası ya da annesi hayatımdan giderse tek başıma yetebilecek miyim eğer bütün bunların cevabı evetse o zaman yapmalılar aksi taktirde o çoçukların en ufak mağduriyetinde onarın gözlerine çaresizce bakmaktan daha acı bir şey yok bu dünyada
Kişinin maddi, psikolojik ve daha birçok durumu bu sorunun yanıtını değiştirir. Ben, hep iki çocuğum olsun istemişimdir ama hiç belli olmaz. Daha bir tane bile yok. Evli değilim. Psikolojim ve maddi durumum uygun olmazsa tek çocukla kalabilirim.
Nüfus açısından 2 taş çatlasın 3 patlasın 4
Ekonomik açıdan evlilik bile saçma
Bulunulan Yer açısından şehirde max2, köyde 3 max4, büyükşehirde Max1
Aileye göre en fazla çocuğu olan elti veya görümceden 1 fazla
Keyfine göre ise kahyası bilir
😅
ikimizin durumu da iyi olursa hatta eşimin daha fazla olması gerekiyo 4 5 tane istiyorum ben böyle kocaman bi ailem olsun birbirlerine sahip çıksınlar karşılıksız sevsinler her odada ayrı bi kafa farklı bi dünya onlar anlatsın ben dinliyim bebeklerimi flşkslşfsdlş
Devirle dünyayla ilgili mi bilmem ama insan yetecegi yetirecegi sevgi ve maddi açıdan mahrum bırakmayacağı kadar yapmayı düşünmeli..
peki ne zaman yapmalı
Çiftler psikolojik olarak bir canın sorumluluğunu taşıyabileceklerine kaanat getirdiginde olabilir.. sırf torun yeğen sevmek isteyen insanların ısrarı ya da elalemin niye çocukları olmuyor baskılarını görmeden duymadan olmalı
Siz evli misiniz
Ayrıldım iki çocuğum var
Mesaj atilabiliyo mu acaba
Bakabileceğin kadar maddi durumun iyi değilse çocuk dünyaya getirmenin hiçbir anlamı yok zaten hayat zor zaten sürünüyoruz istediğini alamayacağımız bir çocuğu getirmenin lüzumu yok bence şu an da ben mesela kendime zor bakabiliyorum çocuğum olsun hiç istemem o buraya gelmek istemezdi bu şekilde benim yüzümden mutsuz olsun istemiyorum
İnsanlar bu konular hakkında bilinçlendirilmeli bilinçsiz şekilde köpek yavrusu gibi doğuruyorlar, sonra ne çocuğun ne de kendilerinin karınlarını doyuramıyorlar sonra hasta zayıf bakımsız çocuklar dolaşıyor etrafta bu konuda eğitim şart
Bence 1. Nedeniyse bu ülke ekonomisinde fazlası çocuğu etkiler diğer nedeniyse bu ülke psikolojisinde 1 çocuğa özgüven kazandırmak oldukça zor eğer düzgün ebeveyn olacağınıza olan inancınız varsa 1 tane yeter diye düşünüyorum. Ülke ekonomisi gittikçe dibe batıyor çocuğunuza maddi olarak yetemeyecekseniz korunun en iyisi tabi gerisi size kalmış
Sıfır. Dünyanın çocuk ihtiyacını karşılayanlar var zaten. Ben yapmam
hiç öyle düşünmemiştim
Bu devirde çocuk yapmak hc sağlıklı değil . Devir kötü insanlar kötü zaman ekonomi kötü en iyisi hc çocuk yapmamak
Senden çocuğum olsun istiyorum
Tek çocuk herkese yeter oda hiç çocuğu yoksa, ikinci evlilik vs ve zaten çocuğu varsa sıfır...
Neden tek çocuk yeter sence. dusunceni çok merak ettim
@ManavgatKaOs07 yeter çünkü kolay değil her açıdan donanımlı bir çocuk yetiştirmek. Maksat sadece doğurmak olmamalı
Peki çocuk açısından ele alalım. Kardeşi olması onunda hakki değilmi. Paylaşmayı öğrense kardeşiyle oynasa dert ortağı olsa zor günlerinde ona destek çıkacak bı abisi ya da kardeşi olsa iyi olmazmi.
@ManavgatKaOs07 zor günlerce kimin kimin yanında olanağı garanti mi. Miras kavgası da hiç beklemedigin kişiler arasında çıkıyor bunlarda çocuğa dert. İlla birinin yanında olması için her zaman kan bağı gerekmiyor ki öyle bir devirdeyiz ki kimseden kimseye hayır yok. En doğrusu hiç çocuğu yoksa tek çocuk varsa zaten ikinci evlilik vs istisna durumlarda hiç gerek yok...
Ne tatlış bir soru valla bez giysi falan bütçen iyiyse 2 ama standart aile yapımı dersen en fazla 1 oda allah yardımcın olsun. sonuç olarak paraya göre çocuk yapar olduk resmen acı ama gerçek ben bile 5 yıldır evliyim fakat emin olamıyorum çocuklara para yuzunden bakış açım değişti desem yeridir :)
Açıkçası ben bir çocuk istiyorum. Hep ilgi odağı o olsun. Ona bakayım isterim. Ancak bence 2 çocukta ideal. Aslında olay maddi ve manevi gücünüzün yetmesi
bu maddi imkanlara baglı biraz da o cocuga guzel bir hayat sunamayacaklarsa hiç cocuk yapmasınlar ama maddi imkan iyi ailede eğitimliyse ne kadarına yetişebiliyorsa artık 3-4 normal
Ben çocuk yapmak istemezdim ama olsaydı bir kız isterdim
ayyip hazretleri en uç çocuk yapın diyor nasıl bakacağını düşünmeyin Allah rızka kefildir diyor Tayyip hazretleri.
Maddi duruma göre değişse de ben 2 çocuğum olmasını isterdim. Zenginlik seviyesine göre 5e kadar yolu var agsfkf
Şu ekonomide 1 çocuk yapıp en şekilde yetiştirip kendi ayaklarının üstünde yürüttün mü tamamdır eski usül çocuk doğsunda bi şekilde büyür demek yanlış
☝️kız çocuğu istiyorum fazlasında gözüm olmadı hiç.
Önceden 2 tane bir kız bir erkek çocuğum olsun isterdim ama artık 1 tane yeterli diye düşünüyorum. Ama evlenince hemen istemem biraz eşimle vakit geçirmek gezmek isterim 2-3 sene sonra falan çocuk isterim.
En az 2 çocuk getirilmeli çünkü tek çocuk olunca kardeşi olmadığı için çocuğun canı sıkılır tek başına büyüdüğü için bide o doğan tek çocuğun çocukları olduğunda o çocuklarında canı sıkılır oynayacak kuzenleri olmadığı için
İlerde çocuğun geleceğini ve ona sağlanacak Ekonomik şartları düşünerek ayağınızi yorgana göre uzatacaginiz kadar çocuk yapın derim..
tek değil ortaklaşa alınan bir karar olmalı 3 ben hep kız çocuk olsun isterdim bekarım çok şükür
Eğer güzel eğitebileceksen 5 10 tane. Yok terbiye edemem ben diyorsan 0. Maddiyata takılmamak lazım. Rızkı garanti gelicek. Allah veriyor garantiyi.
Kadının gücüne bağlı yoksa biz erkeler olarak bir gecede İstanbul gibi iki şehir inşaa edebilecek kudrete sahibiz.
Soyun sürsün istiyorsan 3.4 çocuk sart dinen bakiyorsan yine öyle öldüğünde sana Fatiha gönderecek soy yoksa neyapacan ahir hayatda 🤭
Tayyip hazretleri en uç çocuk yapın diyor nasıl bakacağını düşünmeyin Allah rızka kefildir diyor Tayyip hazretleri
Çok dert etme tayibi
İnşallah giderse başımızdan kurtuluruz
Gitmeyecek Tayyip reissss onun hattına 5 de yaparım 10 da
Helall
hadi ordan git başımdan ne kadar yaparsan yap soyunuz sopunuz kurusun
Reeeceeeeeep tayyiiiiiiip Er-do-ğan, Recep Tayyip Erdoğan 👏👏👏👏👏👏👏
İnşallah Erdoğan becerir seni cahil karı defol
Becerecek hepinizi raaat olll🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Defol canım
Erduvan erduvan😂
Erdoğanima laf etme bak kızarım sana😠
Sen iyi değilsin bence
evet mehmet iyi değil,🤪
Offfff iyi değilim ben aynen😂😂
Bu zamanda zor gerçekten bir taneye bakmak bile zor gerçekten. 5 yıl önce olsaydı belki derdim.
Devirle alakası yok bence bu durumun çünkü her dönemin kendine göre zorlugu vardı bu topraklarda! Bence 3! ama asla 1 de kalmamalı :)
Bence 1 tane çünkü bu devirde bi taneye bile zor bakilir
senin var mı
Allah bağışlasın nasil peki kac yaşında zor mu
@kardanadam28 bu neden sizi ilgilendiriyor
Ona göre kararlar vericem
@kardanadam28 ne kararı
Mesajlar açıksa ordan anlatayim
@kardanadam28 neyi anlatacaksınız
Evlilik ve çocuk üzerine
@kardanadam28 hmmm ben bu konularda çok uzağım
Anlamadim nasil
@kardanadam28 anlamınıza gerek yok ben ve iki kızım çok mutluyum
Evlenmeyi dusunmuyos musunuz
@kardanadam28 burdan pek konuşmayı tavsiye etmiyorum
Tabi ki bir çocuk yapmak en mantıklısı ülkede gelecek yok bari geleceği kararsız büyümesinler
Ay rüyamda çocuk istiyordum olmuyordu 🤣🤣🤣 normalde istemiyorum
Valla bi annem bı yengem her sene getiriyorlar🤣
Futbol takımı tamamlandimı.😄 Bizde iki üç kişi eksik kaldı yav🤔🤦🏼♀️
Sen getir miyor musun
@sevmistim3169 ne diyorsunuz amca sen ne saçmalıyorsun evli değilim ben ki daha öğrenciyim
Amca deme lazım olur
Günümüzde bu durum maddiyata bağlanıyor tabi maddiyat ta çok önemli ama manevi olarakta kendini hazır hissetmeli insan
2 iyidir bence. Aslında bir ama kardeş iyidir, hep eksikliğini hisseder yoksa o yüzden iki.
Bakabileceğin,
Sevebileceğin, ilgi odağına alabileceğin kadar çocuk yapacaksın.
Çok şükür bir oğlum, bir kızım var. Rabbim herkese tattırsın bu duyguyu
En az 5 diye biliyoruz ama bilemedim, sayı arttıysa yeşillendirin lütfen
5 değildir o ya 5 olsa duramazsın
benım 1 tane oglum var ıyıkıde ıkıncısı olmamıs sımdı bosanma asamasndayn barıssak bıle bdaha cocuk dusunmem sorumlulugu cok agır tek basıma yetemıuorm 3 ysnda babasını ıstıyo yanında;/
çok zor bi durum çok sabretmek lazım
@kardanadam28 yasayan bılır evet
Nasil dayaniyosun
@kardanadam28 alıstım gıbı
Psikolojik bi destek istersen bana yazabilirsin
@kardanadam28 pskolog muusun
Üniversitede psikoloji okudum şu an ik olarak çalışıyorum
Yaşam standartlarını, eğitimini karşılayabilecek, hayatının her anında ilgilenecek ve bu ihtiyaçları istikrarla sağlayabileceğiniz kadar yapılmalı.
kaç yaşında peki
Hiç getirilmemeli yazık o çocuğa dert bitmiyor ki….
devirle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Kendine ne kadar güveniyorsan okadar.
insanlar şanslıyken yapmalı sonradan zaman geçiyor :(
Genele göre konuşamam herkes kendi bilir ama ben şahsen 1 den fazlasını yapamam çünkü kafam kaldırmaz, anaç bir yapım yok çocuk sevmiyorum. Bana 1 yeter Allah nasip ederse
çok ses yaparlar dimi :)
Duruma göre değişir şahsen 2 düşünüyorum ben ama bazen aklım 3 e gidiyor 😂
En az biri kocadan çıkmalı ama bu imkansız Türkiye de
ekonomik sosyal sıkıntın yoksa 2 az sıkıntın varsa 1 çok sıkıntın varsa 0
Biz gibi fakirler hiç yapmasın durumu iyi olanlar 1 tane yapsın yok zenginse 3 yapabilir maksimum
Yani ben evlenecek olsam 2 çocuk isterim 1 kız 1 oğlan
Ben günümüzde sağlıklı çocuklar yetiştirebilmek adına 1 çocuğun yeterli olduğunu düşünenlerdenim. Evet kardeş harika bir şey olabilir ama 2 çocuğa birden eşit ve güzel şartlar sağlayabiliyorsan güzel.
Bu devir de evlenmemek ve çocuk yapmamak en iyisidir nüfusu yükselten aileler çocukların geleceğini de düşünüyorlar mı acaba?
İlk önce millet bı evlenecek güvene sahip olsun da 😀
Parası olan çocuk doğursun, kimseye doğum parası verilmesin.. trilyonum olsa ben yine de çocuk doğurmam
Bence 10 dan aşağı olmamalı diğer insanlardan farkın olsun. Önemli olan zoru başarmak. Kendi şirketini kurabilirsin gelecekte. İleriye dönük bir yatırım olur. O olmaz diyorsan 2tane yeterli.
Maksimum 2 tane.
Kadınlar doğum yapınca erkekler hemen fiziğin bozuldu kilo aldın diyor genç kızlara bakiyor serefiszlik yapıyor düzgün birini bulursam 2 yaparım
2 tane çocuk ideal aralarındada 4 5 yaş fark olmalı
Bence devir ile alakası yok. Eğer geleceğini güzel kurabilecekseniz sadece maddi değil manevi olarakta hiç bir yoksunluğu görmeyecek olduğundan emin olursanız yapın abi istediğiniz kadar
Devir kötü ama yinede 2 tane çocuk yeterli tabiki rabbim izin verirse
Merhaba, sorunun cevabı “yeterlilik ölçümüzde”
Psikolojik, fiziksel, ekonomik olarak partnerimle birlikte “çocuğa” ne kadar hazırım? Çocuğumuzun fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeterli miyiz? Bu soruları yersiz kaygı ve korkular yaratmak için değil objektif bir yargıya ulaşmak için kendimize sormalıyız. Karamsarlık, ileriye yönelik negatif düşünce kalıpları her kararımız gibi çocuk sahibi olma kararımızı da olumsuz etkiliyor bu sebeple bizi saran koşulları net biçimde ortaya koyup kendimize dürüst cevaplar verebilmek doğru kararlar almamızın önünü açar.
Sevgiler
anadım hoCam saygıLaR
anamadım 😐
beN psikoLağa gittiM beNde
ışpoRtacayım
@doublemann guzel kafa bu tam benlik 😄
deLikanLıLılıgıZ sıkıNtı yok bağYan
OsuraK ataRım, maşRapaya sçaRım, gaPs yapaR, sümeK atarıM.
CingaNım, işpoRtacayım
kuraN satıyom
Öyle yani..