Çocuğunuzun gelişmiş hakları olsun diye yabancı bir ülkede doğmasına nasıl bakıyorsunuz?

Çocuğunuzun gelişmiş hakları olsun diye yabancı bir ülkede doğmasına nasıl bakıyorsunuz?

Dün bir akrabamızın hamile olan eşi ile birlikte doğuma günler kala apar topar bu kış vakti Kanada'ya gittiğini öğrendik.

Aile büyükleri olaya anlam veremese de ben durumu fark ettim. Gelin hanım, evladı için Kanada vatandaşlığının tüm imkan ve olanaklarını çocuğuna otomatik olarak geçirmek istiyor. Elbette haklı ve gayet de mantıklı bir düşünce. Zira, ülkemizde yığınla sanatçı, iş adamı ve bir kısım insanın bunu sıkça yaptığı haberlerde ve medyada çokça görülüyor.

Şimdi, KS ahalisinin böylesi bir fikir karşısındaki duygu ve düşüncelerini merak ettiğim için bunu bir soru olarak sormak istedim.

Evlendiniz, çocuk yapmaya karar verdiniz ve doğacak çocuğunuzun gelişmiş bir ülkenin Türkiye'de olmayan yığınla avantaja sahip olmasını isteyerek gidip yurt dışında doğum yapar mısınız?

Yoksa, duygusal ve milli düşüncelere bağlı kalarak ne olursa olsun bu topraklarda doğsun mu istersiniz?