Yaşım 29 eşim 27 yaşında..2 kız evladım var 5 ve 2 yaşında.. üçüncüyü çok istiyordum hem erkekte olur manasında ama eşim yeter bu kadar bir daha doğurmucam diyor doğumlardan sonra bakımımı kaybettim zaten güzelliğim kalmadı ayrıca alınan kilolara ve zor günleri istemiyor üstelik bu ekonomodi olsun ve olmasın asla 3 olmaz diyor ne olacak benim bu dileğim çok istiyordum bir oğlum olsun
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Oğlunuzun olup olmaması garanti değil. Ve bundan daha önemlisi iki tane henüz okula bile başlamamış çocuğunuz var ki psikologlar yaş farkı olarak 4 yılı önerir. Eşinize toparlanmada, kendisini daha iyi hissetmesinde destek olmalısınız. Birlikte yürüyüşler yapın, evde saglıklı yemekler pişirin. Çocuklarınıza da hep birlikte bakın, onlara çok özen gösterin.
Bu şekilde mutlu bir aile olarak yaşarsanız zaten hayattaki en güzel şeyi bulmuş olursunuz. Ondan sonra da belki eşiniz de kendini daha iyi hisseder, çocuklar büyüdükten sonra bebek özlemi oluşur ve üçüncü evladı ister. Ama bu sadece bir ihtimal, buna tutunarak geçirmeyin hayatınızı. Allah size iki evlat vermiş, onlara odaklanın ve aileniz için hep minnettar olun. Elindekinin kıymetini bilmemek kaybettirir insana, sakın o hataya düşmeyin.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle beni kesinlikle yanlış anlamayın ama bu devirde çocuk büyütmek çok zor okul ortamları arkadaş ortamları artık çok bozuk gençlerimizin hali ortada ne yazık ki zaten iki tane kız çocuğunuz varmış kız çocuğu nimettir öpün de başınıza koyun anlıyorum erkek çocuk istiyorsunuz iki meyveyi de tatmak istiyorsunuz fakat ne malum belki üçüncüsü de kız olacak.
Erkek olacağına dair bir Garanti var mı? 3. Çocukta kız olursa eşinize tekrar baskı yapıp dördüncüyü mü isteyeceksiniz? Çocuk erkek olana kadar eşiniz hamile kalmaya devam mı edecek? Lütfen biraz zamana bırakın böyle şeyler zorlama ile olmaz çocuklarım bütün yükünü anneler çekiyor bütün sorumlulukları neredeyse anneler üstleniyor. Kendilerine zaman tanımak gerekiyor geceleri sayısızca uyanıyorlar uykusuz kalıyorlar. Gün içinde sürekli ağlayan çocuklarla ilgileniyorlar. Hem beyine hem de ruhu yoruluyor. Anlayış göstermeniz şart. Israrcı davranmayın çocuklar büyüdüğü zaman kendisi mutlaka isteyecektir zaten kadınlarda bebek özlemi diye bir şey var ne yazık ki. Çocukları büyüttükten sonra tekrar bir bebek özlemine giriyorlar. Küçük bebekleri görüyorlar ay çok özledim ben bebek diyorlar tekrar çocuk düşünüyorlar her şey zaman diyelim ve ısrarcı davranmayın.20 Yorumla
+1 yılGayet normal çocuk çok yorucu bir şey fazlası gerçekten zarar insan sever elbet ama çok çocuk olunca hem maddi olarak hem manevi olarak ilgi düşüyor sağlıklı olduktan sonra cinsiyetinde önemi yok bence tabi sizin bi hayaliniz olabilir anlıyorum ama eşinizde artık bu yaştan sonra bi çocuğun bakımıyla ilgilenmek istemşyormuş sonuçta fiğer çocuklarınız da çok küçükler belki ileride fikri değişir çocuklarınız işlerini kendi görmeye başladıklarında ama o zaman da ergenlik syrı dert :)
00 Yorumla
+1 yılBirincisi bu ısmarlama ile gelen bir şey değildir. Allah neyi size layık görürse onu size nasip eder. Efendimiz buyuruyor kız ile erkek arasında ayırım yapmayınız. İllaki yapacak olursaniz kız tarafını tutun.
Gelen bala rizkiyla beraber gelir rızkına Allah kefildir.
Yenge haniminda bu ısrarı nedendir. Yapsın bir tane daha yeter sonra yapmasın sen yola getirirsin güzellikle yanaş yok demeyecektir00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
18Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilincli insanlar artik bu zamanda cocuk yapmamanın gereklerini biliyor ve farkında, bi cocugu büyütmek egitmek iyi bir hayat sunmak kaliteli bi şekilde giydirmek gelir duzeyi yuksek ailelerinin bile cocuk yaparken dusunmelerine sebep olurken sirf erkek olsun kiz olsun diye cocuk yapalim sacmaligi gerici bir zihniyet ozellikle bu ulkede ve bu şartlar altinda korkunç bizim uni hocamiz bile 1 tane çocuğu zor büyütüyoruz millet nasil 4 5 tane yapıyor hayret ediyorum demisti isin asli egitim egitim egitim
51 Yorumla
Soran+1 yılDediklerinde haklı olabilirsin de biz genç yaşta severek evlendik en büyük çocuğum 5 en küçüğü daha 2 yaşında o zaman böyle pahalılık yoktu tabi biz de aslında kırt kaanat geçiniyoruz kendime göre yatırımlarımız düzenimiz mal varlığımız var hani.. ben bir oğlum olsun istemiştim hep ondan ısrarıcıyım yoksa 2 tane çocuğumuz var zaten zaten gelir durumumuz olmasa bu devirde hiç yapamazdık
Gizli Üye(36-45)+1 yılCahillikten kurtulamadınız gittiniz. Allah sağlıklı sıhhatli çocuk versin demiyorsun da erkek istiyorsun. Spermindeki Y kromozonun sağlıklı ve fazla ise erkek çocuğun olur. yok değilse X kromozonun galip gelir ve kız olur. Bunu tutturana kadar çocukmu yapacaksın. hadi 5 çocuk yaptın hepsi kız ne olacak o zaman. diri diri toprağamı gömecen.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçmalığa bak üçüncünün oğlan olacağı ne malum? Bunun için eşini zorlamaya ne gerek var? Olduktan sonra bi bakmışsın kız erkek olana kadar aşkım yapalım aşkım yapalım mı diyeceksin? Senin belki maddi durumun ve psikolojin buna yetecek (ki eşin üzgünken senin psikolojin hala yerndeyse sen dönüp bi kendine bak bence) Ama onun yetmeyecek
Çocuğun cinsiyetinden çok sayısı daha önemli. Kadını zorlamaya hakkın yok ikna da etme yazık günah00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ulkede evladin yuku kadınadır buyuk oranda. Kadinin istememesi normal. Zaten iki evladiyla bile kendi icinde anne olarak yeterli miyim konusunu cok sorguluyordur. Annelik buyuk psikoloji ve sabir isteyen bir sey. Bir de basina bir tane daha cikarsa zorlanabilir. Erkek olarak kolay dusunuyorsunuz bu işleri ama kadin cekiyor en buyuk çileleri. O yuzden kadinin hazir olmasi her zaman onemli. Istese, kendinde 3. cocuga bakacak ve yetecek gucu bulsa siz demeden ucuncuyu yapardi zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNiye oğlun olunca başın göğe mi eriyor kafana katmerli taç filan mı takıyorlar, cahilliğin kaçıncı seviyesi bu? Babamın 2 kızı bir tane de süt kızı var hep 'ben çok şanslıyım 3 kızını hakkıyla yetiştiren cennete girer' diye sevinir. Allah evlat vermiş şükretmeyi bilmiyorsunuz verir bir sakat oğlan o zaman bu kafanıza yanarsınız.
00 YorumlaEkonomiyi geçin, kadınlar çocuk doğurmaktadır yıpranır. Erkek istiyorum dediniz, 4.5.6. olsun erkek çocuk nasip değilse olmaz. Allah bilir tabi ama erkek çocuğum olsun diye zorlamayın.
13 Yorumla
Soran+1 yılhak veriyorum ama bu erkek çocuk hasreti ne olacak bilmiyorum aileminde tek erkek çocuğuydum annemde erkek istemişti hep yıllarca
Soran+1 yıl2 den fazla yok dedi çok inatçıdır ama inşallah ister.. hayırlısı tabi.. kızlarımda evlat sonuçta.. biliyorum bir tek onlar terk etmez çok bağlı olurlar.
3. de kız olursa garantisi yok ki denemek için de böyle ciddi bi konuyu hafife almamak lazım bi insan getiriyorsunuz dünyaya hem erkek olunca noluyo kuz olunca noluyo evlat evlattır illa herkesin erkek çocuğu olacak diye bi şey yok ki
30 YorumlaŞaka mısın ya Allah vermiş işte iki çocuk daha ne istersin. Oğlan olunca ne oluyor önemli olan sağlıklı olması. Ayrıca haklı erkekler çocuk isterken iyi kadın üç çocuktan kendine yetişemezse hemen gözler dışarı kayıyor
00 Yorumla
+1 yılKardeşim aslında çok güzel bir şey istiyorsun ama karşındaki eşini de düşün çocuğun çoğu mesuliyeti onda belki diğer çocuklarini hakkıyla buyutmek istiyor.. şöyle bir şey de var oğlan olacağı da belli değil.. Biraz zaman ver eşine bence..
00 YorumlaFazla üstüne gitmeyin derim ben çünkü israrina karşı inat yapabilir ve hiç istemez duruma gelir. Kendi haline bırakın o sırada kızlarımız da biraz büyür kendisi isteyecektir emin olun 😅böyle zorla olmaz
00 YorumlaYa 3.’de kız olursa?
Rabbim sağlıklı iki tane kız evlat vermiş. Belki 3.’de oğlan olur diye diretmenin anlamı nedir?
Kızlarınızın kıymetini bilin. Ve bence eşinizi de sıkıp bunaltmayın.
Zamanına bırakın biraz her şeyi..11 Yorumla- +1 yıl
4 . İster
+1 yılSen haklısın tabi, yani erkek evladın olur olmaz onu Allah bilirde bidaha çocuk istemek hakkın ama eşini de anlamaya çalış çocuklar anneleri özellikle ruhsal olarak çok yıpratıyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Ben bu üyenin her yorumuna bayıldım arkadaş 😊
- +1 yıl
@Kriminal_Kalp Teşekkür ederim sadece nacizane fikrimi söylüyorum 😊
- +1 yıl
Hayır hepsi süper ☺️ tek tek takip ettim ☺️
- +1 yıl
@Kriminal_Kalp 🤔
+1 yılÇocuğa bakma yükü kadındadır ve hele Türkiye şartlarında çocuk bakmak maddi manevi zor. Daha iki çocuğunuz okula bile başlamamışken üçüncü de gelsin diye tutturmanın manası yok, zaten erkek olacağı belli değil. Kadının üstüne çok gitme bunaltanilirsin ve bu sefer ilişkinizi etkiler bu durum.
00 YorumlaErkek çocuğunuzun olacağının garantisi yok. Allah'ın takdiri. Hanımızı çok zorlamayın üstüne gitmeyin yoksa ev içi huzursuzluk yaşayabilirsiniz.
00 YorumlaEşinize baskı yapmayın. Şu şartlarda çocuk büyütmek maddi manevi zor. Artı hangi çocuğun hayırlı olduğunu Allah bilir. Ve 3. çocuğun erkek olacağı garanti bir durum değildir..
00 Yorumla
+1 yılYanlış anlamayın ama istemekle olmuyor o iş bi akrabam vardı çok kız çocuğu istiyordu her seferinde deneye deneye 5 erkek doğurdu 2 si yeni askere gitti😁
00 Yorumla
+1 yılÜçüncünün erkek olacağının garantisi var mı? 3 kız evladın olursa ne olacak? 2 çocuk başka 3 başka. Nasıl bakacaksın? Eşin haklı evlat evlattır şükret otur bence.
00 Yorumlahaklı kadin.. ki oğlan demeyin ya hayırlısı olsun sağlıklı olsun da.. çocuk bakmak çok zor fiyatlar uçmuş
01 Yorumla
Soran+1 yıloğlum olmasını çok istemiştim hep eşimde de artık bir daha 3 cü olmayacağını yemin etmiş.. neyse dediğin gibi Allah evladın hayırlısını versin evlat evlattır kızdır fark etmez.. zaten bu devirde 3 cüyü ve eşim zahmet edecek anlıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah bağışlasın ama bak eşin daha genç biraz daha bekle çocuğunda 2 yaşında biri erkendaha en az 30 yaşına gelsin eşin kendince haklıdır normal doğumda yaptıysa kiloda aldıysa tabi ilişkiye bile girmek istemez
02 Yorumla
Soran+1 yıldaha ikimizde 30 lara gelmedik tabi belki 10 yıl içinde bir tane daha ister.. eşim kendince çok haklı zahmete girmek istemiyor
Cevap sahibi+1 yıl30 lu yaşlardan sonra yaparsan mesela ikiz olma ihtimalide yükselir
+1 yılB*k mu var oğlan olunca ne olacak sanki. Kız çocuğu sgk gibidir insan gibi davranırsan ömrü boyunca kıymetini bilir babasının .
10 Yorumla
+1 yılSoylemis ya kadin nedenini mal misin. Malsin tabii ucuncu cu yazmissin pathetic lameass brokeass low iq neanderthal dumbass
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani kızz erkek diye ayırmasanız ne oluyor anlamıyorum. Allah evlay vermiş daha ne istiyorsunuz. Hic çocuğu olmayanlar var. Eşiniz haklı 9 ay taşıması var doğumu var bakımı var size uzaktan çocuk istemesi kolay geliyor tabiii..
00 YorumlaValla çocuk yapmak en basiti eşin yeter diyorsa macera aramama gerek yok cinsiyetci de olma hayat gerçekten çok pahalı
00 YorumlaEe yine kız olursa napacaksın erkeği bulana kadar devam mı? Mskflss babam aynı düşünce yapısıyla 6 çocuk yapmış 6mız da kızız olmayınca olmuyor
01 Yorumla- +1 yıl
Ahahhahhah çok iyi
+1 yılBu haklılık meselesi değil bence beraber verilecek bir karar anlaşılan o ki eşin hazır hissetmiyor hamileliğe
00 Yorumla
+1 yılAllah nasip etmemişse zorla güzellik olamaz, bizde de hiç kız kardeş olmadı mesela
03 Yorumla
Soran+1 yılbizde de erkek çok zor 2 kızım var ve 2 kız kardeşim var biri ablam biri bacım hep biz de erkek çocuk tek ben varım
- +1 yıl
Allah gönlünce versin, İnşallah oğlun da olur
Soran+1 yılinş
+1 yılsonra da orada burada ağlıyosunuz çoluğum çocuğum var hayat çok zor diye.
00 Yorumla
+1 yılKarınız çok ama çok haklı hem 3. de kız olursa 4. için mi zorlayacaksınız?
00 Yorumla
+1 yılEe sen bu akilla oğlan olana kadar 7 tane dogurtursun. Kadini rahat birak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek olacağını nerden biliyosun? Çocuk çok büyük sorumluluk. Ve eşin tek başına bakıyorsa onada zor. Ev işlerine bebeğe yardım ediyor musun? Tabiki istemez
00 Yorumla
+1 yılBu kadar zenginsen beni evlatlık al oğlun olurum baba😂
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinize saygı gösterin. Sırf erkek istediğiniz için çocuk yapılmaz. Sırf sen istiyorsun diye razı olup yapmaya karar verse ve oda kız olursa bu sefer onu istemediğini sevmeyeceğini düşünür. Hayırlısıyla çocuk istersin ya kız olur ya erkek. Ben bunu istiyorum bir daha yapıcamla olmaz. Oyuncak değil bu adam akıllı bakabileceğiniz, iyi yetiştirebiliceğiniz şekilde çocuk yapın bakın.
00 Yorumla
+1 yılbaştan tüp bebek yapsan çocuğun cinsiyetini de belirlerdin
00 Yorumla
+1 yılKız çocuğu her zaman daha iyidir yineden eşinle konuş belki oda ister
00 Yorumla
+1 yılEşin haklı bence insanın kendi kanından canından olması gibisi yoktur..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın olmak daha iyi nafaka babadan kalan emekli dul maaş falan var kadın hakları da var
00 Yorumlasağlıklı analı babalı olsunonada hakver kolay değil dünyaya geitrmek
00 YorumlaDogurtup kenara cekilmek kolay yardim ediyomusun hic esine sanmam
10 Yorumla
+1 yıl5 yaşında olan okula gidiyormu sen ne iş yapıyorsun kral
00 Yorumla3. Cocugun oglan olacaginin garantisi yok ki
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 707 cevap paylaştı. Onu da oturup kendin doğur.
00 Yorumla
+1 yıl3. De kız olursa görürsün
00 Yorumla
+1 yıleşin %100 haklı
00 YorumlaBu devirde 2 çocuk yeterli 😆
00 Yorumlanerden biliyorsun erkek olacağını
00 YorumlaEşin mantıklı
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklı ama hiç oğlum olmasın mı
+1 yılBunu güzelce konuşup halletmeye çalış
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılOrta yolu bulun
00 Yorumla
+1 yılBencede lazim
00 YorumlaEşin
00 Yorumla
+1 yılSen haklısın burada
00 Yorumla
+1 yılo haksız
00 Yorumlaİkna et kanka
00 YorumlaEşin çok haklı
01 Yorumla
Soran+1 yılona lafım yok zaten de
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılya gene kız olursa?
00 Yorumla
+1 yılSen doğur sıkıyosa
10 Yorumla
+1 yılEşine sor bunu
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 2 kız çocuğum var, 1 tane de erkek evlat istiyorum ama eşim istemiyor. Kim haklı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım