Kız çocuklarına regl dönemi ne zaman ve nasıl anlatılmalı?

Kız çocuklarına regl dönemi ne zaman ve nasıl anlatılmalı?
10 yaşından sonra belli bir mahremiyet içinde anlatılmalı.
Görüş
8Görüş
10 yaşından itibaren anlatılmalı💚.
Fenomenliğin hayırlı olsun💕.
Haketmiştin💫💕.
İnternet var kendileri öğreniyor kimseye ihtiyaç duymadan, hatta ilkokula bile başlamadan öğreniyorlar
anlatılmayınca bir gün ''ANNEAĞ NOLUYOR'' diye bi tepki veriyor çocuk. anlatın da nasıl anlatıyosanız anlatın LŞFSNKGJDLGFSD
Yani benim henüz çocuğum olmadığı için bu konuda bir tehdit sahibi değilim ama annesi anlatsın
Bence annesi ergenlik dönemine girmeye yakın anlatabilir
Okullarda da biraz bahsediliyor ama bence annesinin anlatmasi en doğru zamani geldiginde mahremiyet icin ya da kadın olmaya başladığını artik olgunlasacagi soylenilebilir
Annem bana eskiden 4,5 yaşımda anlatıyordu😄 bence erken anlatmak çok doğru. Anlattıktan sonra üstünden ne kadar geçiyorsa o kadar bilinçli oluyoruz gibi.
Bence bu tür bilgiler aileler tarafından erkek ya da kıza anlatılmalı bunlar çocuklara antılmalı ve bilgilendirilmelidir.
Annem psikolojimi boza boza anlattı 2. Yıma kadar her olduğumda ağladım.
Olmadan önce ve herkeste olan normal bir şey olarak.
Kardesim regl olduğunu gorunce biz anlattık durumu beklenmedik bi zamanda oldu
5 veya 6. sınıfta anlatılmalı bence
9 yaşında anlatılmalı
Sen misin
İlk adet olacak kişi
Hm bebek konusunda yardımcı olabilirim
10 yaşından itibaren anlatılmalı
10 yaşına falan gelince anlatılmalı bence
Anne gorevi
Ergenlikten önce
Merhaba; regl ergenlik döneminin son aşamalarındandır. Kız çocukları 10-14 yaşlarında regl olabilirken Türkiye’de ortalama 12,5 yaştır.
Ergenlikte regl belirtileri
Vücut yağ dokusu artar (göğüslerde büyüme vb gibi), koltuk altı ve genital bölgede tüylenme görülür bu dönemde çocuklar genellikle sivilce problemleri yaşarlar. Ergenlik; fiziksel ve bilişsel açıdan geliştiğimiz oldukça önemli bir dönemdir. Bu dönemde; doğru beslenme beslenme iyi uyku ve aktivite hemen hemen her konuda önemlidir. (Reglinin erken dönemde başlamaması ya da geç kalmaması bakımlarımdan da çok önemlidir)
Kız çocukları regli dönemine başlamadan önce fiziksel ve psiko/sosyal bakımdan bir gelişim direncinde olduklarına dair bilgilendirilmeli, reglinin halk dilinde yaygın olarak kullanıldığı gibi bir “hastalık” olmadığı aksine büyüyüp geliştiğimizin bir habercisi olduğu söylenmelidir. Bu döneme erken giren ve fiziksel olarak yaşıtlarından daha fazla gelişen kız çocuklarında vücutlarından utanma vb tepkiler olabilir. Buda çocuğun benlik saygısına zarar verir. Gelişmekten ve büyükmekten korkmaması gerektiği anlatılmalıdır. Fakat bu durumun akside yaşanabilir, yaşıtlarından daha geç büyümek de çocukları olumsuz etkileyebilir; bu dönemlerde çocuklar bilmelidir ki; herkesin gelişimi çok çok özeldir bu sebeple çocuğa uygun bir zamanlaması vardır.
Tüm ailelere kolaylıklar dilerim
Sevgiler
Aslında herkesten herkese göre değişiyor mesela ben 10 yaşımda oldum
Teşekkür ederim güzel görüşünüz için 💞