Bebeğiniz pişik olmasın diye nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle dikkat ettiğiniz neler var?
- Islak mendil seçimi
- Bez seçimi
- Sık sık duş
- Sık sık alt değiştirme
- Pişik önleyici kremler

Bebeğiniz pişik olmasın diye nelere dikkat ediyorsunuz? Özellikle dikkat ettiğiniz neler var?

Özellikle yeni doğan dönemde 4 saat periyotunda bez değişimi yapılmalı.
Islak mendilin dokusu önemli ama yine de kimyasaldan arındırmak için yıkayarak kullanma taraftarıyım.
Bez seçimi elbette önemli en pahalısı her zaman en iyisi demek değildir. Bebeginize pişik yapmayan ucuz bir marka da bebeğimiz için uygundur.
Altı yıkandıktan veya silindikten sonra bezlemeden önce kurulamak veya kurulamayi beklemek de gerekli.
Bunların haricinde her alt değişiminde pişik önleyici krem mutlaka kullanılmalı çünkü pişiği tedavi etmek çok zor önemli olan engellemek. Bu konuda da gerçekten bepathol üstüne marka yok.
Benim bebeğim hiç pisik olmadı 🙏
Cevap
1Cevap
krem sürülebilir
Bebeğin altını değiştirirken temizledikten hemen sonra bezlenmemeli. Tabii ilk aylarda değil ama mutlaka bebeğin altı kuru kalmalı. Islak mendille silinse bile kurulanması gerekiyor.
4 aylik BİM bezi kullanıyorum ıslak mendili yıkıyorum pudra sürüyorum ve pişik yapacak şeyler tuketmemeye calisiyorum
Bezde çok degistirmiyorum ben kaka olmazsa günde 3 defa
Nefes alan bir bez, iyi bir temizlik ve düzenli alt değişikliği yaparsan pişik problemi olmaz
Sebamed pişik önleyici krem mutlaka alın. Hiç pişik olmadık 5. ayımız
Yeğenim var ve sık sık alt değiştirip pişik önleyici Krem kullaniyoruz.
Dogdugundan beri pamuk kullaniyoruz islak mendil kullanmadim. Kullanmayida dusunmuyorum.
Cok beyaz ve teni cok hassas
Düzenli altını değiştirmek
Düzenli alt değişikliği.
Her alt değiştirmemde pudralıyorum
Krem sür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?