Bence 2000ler de süper ama sırf 90larda çocuk olmak daha güzel olur, teknolojiden bir az daha uzak
Edit: 1995 doğumluyum
Bence 2000ler de süper ama sırf 90larda çocuk olmak daha güzel olur, teknolojiden bir az daha uzak
Edit: 1995 doğumluyum
ikisinde de çocukluk geçirdim diyebilirim ama teknoloji kısmına çok bi empati yapamıyorum zira bizim eve 96 senesinde bilgisayar, 98 senesinde internet girmişti. yine aynı yıllarda cep telefonunu aktif olarak kullanıyoduk ve ben evden tek başıma çıktığımda ailem bana ulaşmak için elime bir de cep telefonu verirlerdi.
O zamanlardaki bilgisayar, laptopla, cep telefonuyla şimdikiler bir mi? Sosyal medyadan bir tek facebooktu. Tuşlular ve blackberyler vardı ancak. Çokta teknolojiye bağlı değildim şahsen, az biraz. Sen öyle düşünüyosan öyledid
facebook çok yeni. öncesinde yonja, hi5 gibi siteler vardı. onun da öncesinde msn, yahoo; daha da öncesinde mirc, icq vardı. cep telefonunun da asıl olayı tuşlu olması değil antenli olmasıydı. tek satırlık ericsson telefonlar modaydı, gelen mesajı okurken reha muhtar'a dönüyoduk. evet bi de reha muhtar vardı
Diyorum işte çokta yeni nesil değiliz
yaşlandık...
Aga be 🚬
Bence 90'lar da çocuk olmak daha güzeldir. Her yeni neslin daha iyi, daha başarılı, daha güzel, daha akıllı olması bekleniyor -yeni nesillerden beklenti çok olur genelde- bu yüzden, daha az iyi olma baskısı altında büyünüldüğünü düşünüyorum. Ayrıyetten 2000'ler de doğan bir çocuk 90'ları tadamaz ama 90'lar daki bir çocuk 2000'lerin yaşanmışlığını tadabilir. Bu yönden de bakılınca 90'lar da çocuk olmanın daha güzel olduğunu düşünüyorum.
Burada mesele hangi yıllarda doğduğun değil. Hangi yıllarda çocukluk ve ergenlik yaşadığın.95de doğan 2000lerin çoğunu görmüştür.80lerde doğan 90larda çocuk olmuştur, bu mesele.
Anlamadım?
Her dönemin çocukluğu kendine göre özeldir. Aynı yaştayız ama ben teknoloji içinde büyüdüm. :D
Şimdi size güzel gelen şeyleri yapmıyorlar diye garip geliyor olabilir ama çağın getirileri bunlar.
Teknoloji içinde büyüdüm derken kanka, yani şimdiki çocuklar daha çok kullanıyor daha avantajlı telefonlar, tabletler, laptoplar var. O zamanlar çok kanallı tv vardı, sonra yavaş yavaş youtube falan çıktı. Gençliğim teknolojiyle geçti evet, ama çocukluğum tuşlu nokia ve blacberylerle geçti benim şahsen çokta parasız aile de değildik babamın iş bilgisayarı vardı dokundurtmuyordu
Sümer Tabletlerinde dönemin gençliğinden şikayet ediliyormuş.
Dolayısı ile her yetişkin kendi çocukluk dönemini daha çok özler, sever sanırım.
Yani son cümle çok doğru. Ama ben düşünüyorum ki, ne kadar geçmişe gitsek, o kadar güzel günler gelir. Bazı yıllar istisna
Olabilir.
20-30 yıl sonra şimdiki çocuklarda bu günleri özleyeceklerdir sanırım.
Cevap
32Cevap
90'lar bayağı iyiydi gadası
2000 bence
ya bi git neresi güzeldi cok güzeldi yalanları atıyoz kendimizi teselli ediyoz sadece eskiden hic biseyimiz yoktu afedersin götümüzde don yoktu eski ayakkabılarla elbiselerle büyüdük tamam cocukken karnımız doydumu oyuna dalardık televızyon yoktu cep telefonu yoktu kötü insanlar fazla yoktu herkes birbirini tanırdı ama o zamanda bi recel alamazdık kola cok lüxtü öyle her evde olmazdı kimsede öyle tv olmazdı ya da elektirik gitcek diye acmazdı kömür yakardık her yer is olur pislik olur gece konduda büyürdük bazı seylerın farkında degildik ama cok derin yoksulluk vardı ha ozaman varlıklı aılede büyüsen tamam iyi derdim ama degildi imkan yoktu rezillik pacadan akıyodu öyle bol bol alıp hic bisey yiyemezdik yılda belki 2 kez et görürdük oda bayramdan bayrama ya da birileri bisey pisirip getirise camurda kısta kıyamette okullara giderdik yamalı pantolonlarla önlügümüzü alır 3 sene 5 sene giyerdik büyük alıp ha bu anlattıklarım öyle köyde felan degil ankaranın göbegini anlatıyorum etimesgutu yüzde 90 gecekonduydu yolların cogu camur öyle nerde her yer asvalttı biz yine sanslıydık bide köydekiler daha perisanarmıs hasta olsan ne dogru düzgün arac var ne tedavi var hangi birini diyelim
Abi tamam sinirlenme😅 10 yaş farkımız var, ben 27yim yani sizde olmayan bazı şeyler bizde vardı
valla sinirlenmedim bazı insanlar bunu anlatıyodu cocukken cok mutluydduk huzurluyduk felan diye evet mutluyduk ama elimizden baska bisey gelmiyodu huzurlumuyduk bilemem ama rahat etmedikte
Belki sen maddi imkanı zayıf olan bir ailede doğdun, başka krizler yaşadın, bunları bilemem. Benim çocukluğum öyle geçmedi. Şükür Allaha her şey normaldi yani. Anne babam yanımda, maddi durum orta seviye. Belki ondandır özlemim.
ya inan 10 yılda neler degisiyo belki 10 yıl önce dogsan bu konusmada yüzde 90 hak vercektin o yüzden yaslar esit olmadıgı icin bisey diyemiycem
Olabilir. Sağ ol abi. Sağlıcakla
Valla 90 lardan 2010 lara kadar olmak isterdim tekrar
Aynen kanka ben de özledim bence de
2010 da çocuk olan nesildendik, bizim nesil bence en iyisiydi. Biz de aksama kadar sokakta oynardik birlikte bilgisayar da oynardik sevgili 95 liler sizin gibi seksek saklambaç topaç da iynardik 😅 en berbati bence şu ankiler. Sokaklarda çocuk yok. Teknolojiye gomuldu hepsi. Biz teknolojiyle çok az ilişkiliydik, daha iphoneler populer degildi instagram yoktu bi facebookta takilirdik sosyal medyanin en zararsiz ve en keyifli donemine denk geldik.
97 doğumluyum 2000 li yıllar çok güzeldi. Bisiklet sürer, çember çevirir, saklambaç oynardık şimdiki çocuklar dışarı çıkmıyor,. çıkanlarda bir köşede oturup tablet ve telefonları ile oynuyor.
80 lerde çocuktum 95 de askerden geldim 80 ler candır
90'lar daha güzeldi. Abim ve kuzenlerim benden baya büyük oldukları için onların çocukluklarından da etkilendin 80'ler de diyebilirim o yüzden 88 doğumluyum aslında
gerçek çocuklukların yaşadığı en son çağ diyebiliriz belki de 90ların çocuklarına. sokak kültürünün en son örneklerindendirler. güzel geride kalmış ve gelmeyecek olsa da özlenesidir
90'larda çocuk olmak başıma gelen en güzel şey olabilir.
2000 li olarak çocukluğum sokakta geçti güzeldi güzel bir nesildik. Son nesildik bence sokak çocuğu olarak.
Şahsen ben 1991 doğumluyum ama çok fazla çocukluk yaşayabildiğimi söyleyemem genelde hastanelerde ve ameliyat ortamlarında vaktim geçtiği için
Bin doğumluyum ama 90'lar çocuğu olmak kadar güzel bir şey yoktur bence diye düşünüyorum.
90'lar daha çok ilgimi çekiyor ondan 90'lar diyiyorum ben
93'lüyüm, 2000'lere kadar hatta 2008' kadar her şey çok güzeldi.
Dunya bir daha asla 90’ları yasayamayacak. Filmlerinden muzigine, sanattan sosyallesmeye, parfumunden deodorantina kadar hersey kaliteliydi. O donemi cok uzun seneler olmasa da yasadigim icin ozel hissediyorum.
1985 doğumluyum 90'lar güzeldi
Biz sokaklarda oynayan son çocuklar olduk
Sokaklarda oynayan son çocuk değildiniz 90larda doğanlar 2000lerde çocuk olanlardı o son dediğiniz
Tamam 😃
90'lar iyiydi.
2000 lerin başları da doksanlara yakındı.
Başları evet 2005ten sonra yavaş yavaş değişti zaman sanki
2004 Doğumluyum ama 90’lar çok daha iyi bence
Kaç doğumlu olmak değil mesele. Hangi yılda doğdun, hangi yıllarda çocukluk yaşadın mesele. Ben 2000li yıllarda yaşadım çocukluğumu mesela
İyi güzel kanka))
Kesinlikle 90'lar tek geçerim
90 lazım görmedim ama o günler gelmez artık.
1988 bıraktım kenara 😊
90 lar son çocuktur gerisi hikaye ve traş...
En güzeli 90 larin sonu 00 lerin başı
Bence herdonem ayrı guzel
96lıyım 90 lar ve 2000 lerin başı iyi
90 'lar başkaydı keşke o yıllarda kalsaydık
38 yaısndayım 90 lar güzeldı
90 lı yıllar hiç tartışmasız
90lar
Tabiki 90lar
90larda be.
90 lar 10 numaraydı
90lar
90 larda