şu an çocuğumuz yok ilerde Allah izin verirse düşünüyoruz.
Eşler doğuma girmeli mi, eşim ile konuşuyoruz eşim pek cesaret edemiyor.
şu an çocuğumuz yok ilerde Allah izin verirse düşünüyoruz.
Eşler doğuma girmeli mi, eşim ile konuşuyoruz eşim pek cesaret edemiyor.
Girmeli. Abi erkek tiksinir, karisindan soğur olayini ben anlamiyorum. Bu meslekleri yapan erkekler var. Doktoru, hemsiresi, teknikerleri var. Simdi aliskin onlar vs diyebilirsiniz ama bu kafayla bu islerin icinde olan erkeklerin kadinlardan tamamen sogumasi, tiksinmesi ve evlenmemesi lazim degil mi?
Cocuk sahibi olmamasi lazim. Erkek kadin dogum doktoru diyor mu ben evlenmeyecegim kadinlardan tiksiniyorum diye.
Ya da eşimi oyle gormek ona aci cektirmek istemiyorum, ben cocuk istemiyorum diyen doktor gordunuz mu?
Bir erkegin yasayabilecegi en onemli anlardan biri. Bu kadar hassas olmayın. Bakis aciniz degisir. Bir cocuk dunyaya nasil sartlarda, nasil zorluklarla geliyor bunu gorursunuz. kadin olmak ne demek onu gorursunuz. Bazi erkekler kadin olmayi cok hafife aliyor cunku.
Zaten mide bulantisini, hormon degisimlerini kadin yasiyor 9 ay boyunca. Kadin zaten 9 ay boyunca o bebekle yalniz. Bari doğumda ilk adımı atın da bebeginizin ve esinizin yaninda olun. Bu kadar hassaslik fazla. Biraz genis aciyla bakmis olursunuz hayata.
Futboldan, seksten, oyun oynamaktan, işe gitmekten baska bir olay görmüş olursunuz. Yoksa diger turlu cok dumduz, olaylardan bi haber yasiyorsunuz hayati. Bir cocuk nasil dunyaya geliyor, nasil yetisiyor bu olaylardan bi haber oluyorsunuz.
Iki kadin arkadasimin esi doguma girmis. Birini esi zorlamis. Digeri kendi istegiyle girmis. Bana bakis acisi degisti. Daha ilgili ve merhametli davranmaya basladi diyor ikisi de. O zor anı her erkegin gormesi taraftariyim. Hafife alinacak, dogursun işte ben kapida beklerim denebilecek bir konu degil.
Kadinda her gun cocuk dogurmuyor. Korkusu, endiseleri o kadar fazla oluyor ki. Icerde ne olacak, cok aci cekecek miyim, yapabilir miyim, normal dogurmaya gucum var mi gibi gibi tonla düşünce, endise oluyor kafasinda.
Gidin yaninda olun, elini tutun, yapacaksin deyin. Bir kadin icin en onemli ve en zor zamanda yaninda olmayacaksiniz da ne zaman olacaksiniz? Ne anladim o zaman hastalikta saglikta, her turlu sartta yaninda olacagim diye imza atmaktan?
Baba ben nerden çıktım? Sorusuna da ayrıntılı cevap vermiş olur böylece eşler
Kadın istiyorsa girmeli. Benim düşuncem o sürecin tamamını birlikte yaşayıp nasıl zorlu bir şey olduğunu algılayıp ona göre çocuklara bakılmalı ve tekrar istenmeli/istenmemeli. Evde oturup çocuk siparişi verenler asla bir insanın gelişmesinin, dünyaya gelmesinin ne kadar değerli ve annenin fedakarlık yaptığı süreç olduğunu bilmiyor.
Ben eşimle doğuma girmeyi planlıyordum ne yazık ki eşim 2 hafta erken doğum yaptı ve yanında olamadım şehir dışındaydım
Tek duam ikisininde sağlıklı olmaları
Soruya gelince evet erkek eşinin yanında olmalı onu desteklemeli bunda soğuyacak bir şey yok
Kadınları zarif ve kusursuzluklarıyla anımsıyoruz. Ağdasız bir kadın bile mide bulandırıcı gelebiliyor erkeklere. Böyle düşünen erkekler Bence doğum anını görmemeli
Cevap
83Cevap
Girmeli bence.
Çocuğu taşımak için neler çektiğine şahit olduğu karısının, doğurmak için de neler çektiğine şahit olmalı.
Eşini hor gören erkekler için farkındalık yaratır bence. Çünkü onları gördükçe sinirleniyorum, kızıyorum, isyan ediyorum. Nasıl bir canlı eşine böyle davranabilir diye...
Benim eşim 3 cocuktada girdi. Birincisi normal doğumdu, doğum başladı eşim bayıldı. 195 adamın ebenin kucaģına bayılması😅😅 beni bırakıp eşimi yatırdılar🙄. Öbür ikisi sezeryandı ameliyat boyunca başucumda oturması benim icin cok rahatlatıcı ve güzeldi🥰
Eşinizin bayılmasına çok güldüm sizler de bi ömür boyu gülün 😂
Maşallah enişte 195 miş
Bu bir tercih meselesidir. Kan vs kişiyi tutmuyorsa gidebilir. Onun dışında Doğum esnasında merak duymam sadece yaşanan olaya tanıklık ederim. Kapıda beklemek daha heyecan verici... Acabalarla beklemek ne oldu düşüncesiyle volta atmak erkeği daha çok yıpratıyor 😂 en güzeli bence bu insan kendine de eziyet çektirmeli bazen
Ben oğlumun doğumuna girmiştim. Hatta videoya da çektim, güzel bir anı oldu. Dünyaya ilk bakışını ben gördüm. Ilk yıkanışını merakla izledim. Ilk kiyafet gitdirilmesini. Ağlamasını... herkes dayanabilirse yani kan tutmuyorsa girmeli. Anne karnının 7 kat dendiği gibi kalın ve kat kat oluşunu görmüş oldum.
Erkekler siz kadınlar gibi düşünmez, eğer doğuma girmek istemiyorsa girmesin. Kadın olduğunu unutup anneliğini pekiştiren bir şey doğum, böyle olunca doğumdan sonra cinsellik yaşamak istemez. Bebek ve hamilelik başlı başına erkeklerde testesteron hormonunu düşürür. Birde bu eklenince eşin seni kadın olarak görmez anne olarak görür ve ilişkiye giremez.
Yorumumu yargılarken çok sığ düşünmüş diyerek katılmayan arkadaşlar soruya cevap vermek için yukarıdakileri yazdım. Bu konuda benim asıl düşüncem; Erkekler olarak doğuma girip, bebeğin bakımında maksimum derecede anneye yardım etmektir. O bebek anne babaya ait o yüzden her şeyini anne baba halletmeli. Ananne veya babanne bebeğe bakmak için çagırılmamalı. Bu sayede eşler arasında iletişim artar, ortak güzel vakit geçirilir. Erkekler hayatın kahvehane, futbol, seks ve iş olmadığını öğrenir. Çok şükür kahvehaneye gitmem, futbol sevmem ve nikahsız seks yapmam hayat benim için dümdüz ve sığ değil. Bir çocuğun nasıl dünyaya gözlerini açtığını çok merak ediyorum, ne zorluklarla doğum gerçekleşiyor görmek istiyorum 👍 zaten doğuma kadar 9 ay boyunca kadın o yükü yeteri kadar taşıyor. Doğumda yanında olmak, elini tutup destek vermek kadar güzel bir şey yok bence 👍 böyle önemli bir şeyi kaçırmamalıyız. Olgun, merhameti ve dominant her erkek aynen benim gibi düşünüp benim gibi hareket eder.
Ben ilk çocuğumda doğuma girdim. Hatta anneden önce kucağıma ben aldım. Güzel bir duygu idi. Benimki plansız oldu. Doktorumuz sağ olsun. Sen ne bekliyorsun. Hadi gel doğuma dedi. Eşinin elini tut dedi.
@Croyz1n26 Al babası ver annesine dedi. Çok güzeldi.
Hem evet hem hayir
Evet girmeli esinin o an yaninda olmasi gerekir, esine destek olmali, esinin neler cektigini gorup ona daha buyuk saygi beslemesi gerek cok daha fazla deger vermesi gerek.
Hayir girmemeli cunku bazi erkekler cok etkilenir ve bu esinin cinseligine kadar etkileyebilir
Eşim olsun girmeyen namussuz şerefsiz evladıdır
Bence girmeli.
Kadının o doğum da ne kadar acı çektiğini ve bir daha ki çocukta kadını zorlamamaları için
Girip girmemesi kadının ruh haline bağlı eğer kendini kötü hissediyorsa ve korku içinde ise yanında olabiliyor diye düşünüyorum
Doğum, doğası gereği pis bir eylemdir, bence erkeklerin girip o durumu gormelerine hiç gerek yok, bazılarında travma dahi yaratabilir bu
Kadınların neler çektiğini görmeleri için girmelerinden yanayım, fakat bu durum bazı erkeklerde eşlerine karşı soğukluk yaratıyor
Girmek isterse girebilir eğer doğum önceden başladıysa acil ambulans geldiyse hastanede içeri belki bazı doktorlar alır
genelde girerler hakları var ama cesaret edemezler ama ben olsam girerim o cesaret ve mide var bende
Girerse senden soğur ve tiksinir. Bunu göze alıyorsan girsin. Gerçi çocuktan sonra illaki soguyorlar eşlerinden.
Neden soğuyup tiksinsin ki?
Evlenmemek en iyisi 😅
Girmesini isterim ama yok ben yapamam o gücü kendimde hissedemiyorum derse de problem etmem kolay bir şey değil.
Ne gücü lazım ki sizin yerinize biz mi ıkınacaz altı üstü durup kadına pskolojik destek vermiyor mu erkek yoksa ben mi yanlış biliyorum 🤔
Kimisi basit düşünüyor, destek olmak istiyor kimisi ay yok ben seni o halde göremem diyor😂 doğum sezeryanla gerçekleştiriliyorsa hele kesilme işlemi, kan, eşini o zorluk içerisinde görme vs insanları kötü hissettirebilir
Bayılırım ben kan görmeye ağlayan bebek sesi falan ortam tam benlik o zaman şanslıyım 🤓
Ahshsn ne güzel eşin şanslı olacak
teşekkür:))
Ben hiçbirzaman giremem mesela bayılırım
Doğum iğrenç bir şey eşim beni o şekilde görsün istemem.
Tercih erkeklerin.. Girmek istiyorlarsa girmeliler yoksa kadın istiyor diye olmamalı.
Girmeli tabii ki. Eşinin böylesine zor bir anında yanında olmayan adamın validesiyle cima eyleyeyim.
Eğer eşim isterse evet destek olmak için yanında olmak kadar doğal bir şey olamaz.
Bence girmeli..
hem eşini desteklemek için.. hemde bu mucizeyi yaşayıp görmek için!
Ben hastaneye giremiyorum doğuma nasıl gireyim. Bayılır kalırım.
Ben girmek istemem daha sonra başka yerlerede girmede zorluk yaşayabilirim.
Tabikide olmasi lazimm, eger bir gun evlenirsem esimi yanimda isterimm tabikide onsuz olmaz.. oraya illa bakmasina gerekmiyor, elimi tutsun bana destek olsunn istiyorumm :)
Bence mide bulandırıcı ve gerçekten travma yaratıcak bi şey. Girip girmemek erkeğin tercihi girsin diye ısrar etmem. Ama, midem bulamaz, eşime her zaman en kötü görüntüsünde bile destek olurum, ondan tiksinmem diyen bir erkekle birlikte olsam dünyanın en mutlu kadını olurdum. Umarım ilerde öyle bi eşim olur.
Ben girmesini isterim ama asla zorlamam. Kararı ona bırakırım. Kan etkileyebilir vs vs.
Ulan çocuğu sen doğuruyorsun eşin neye cesaret edemiyor?
Cesaret edemiyorsa zorlamayın, belli olmaz o esnada girmek isteyebilir doğuma.
Ben girmek istemem ama eşim isterse mecbur girerim doğuma
Çok sorlamam esimi cesareti yoksa ama fazla korkusu yoksa ikna etmeye calısırım bana güç vermeli🙏
Şahsen istemem efendi gibi kapıda beklerim gerek yok böyle saçma sapan şeylere
Eşime doğuma girerek destek olmak yerine onunla uykusuz kalmak büyütürken destek olmak, çocukla çocuk olmak, sonrasında hamile iken ayakkabısını giydirmek önüne yemeğini koymak varken bunlar hafif
Ama bende doğuştan bedensel engelliyim ☺️
Takip ettim seni
Bence girmemeli. Eşimin beni bu şekilde görmesini istemem
O zor anımda yanımda olmasını isteyeceğim tek insan eşim olurdu elbette girmeli o ana şahit olmalı
Girmesine gerek yok.. doğum anneye özel bir şeydir. Öyle kalsın.
Bence hiç gerek yok, beni o halde görmesini istemem
Evet destek olmak açısından ben isterdim kesinlikle
Girmemeli bence, anne zaten stresli oluyor bu durumda onu gorecek hali olmuyor zaten.
Yanında terini silsek yeter
Hic gerek yok.
Neden? Acısına ortak olamayız ama kulağına seni seviyorum dememiz herşeyi kolaylaştırır
Empati duygusunu yükselten bir durum olduğu için bence girmeli
Bence girmemeli. Erkekler daha çok etkileniyor bir de kadın adamı mı düşünecek🙄
benim boşandığım eşimin doğmuna. giremedim özel. hastanede dogum yaptı medipol koşuyolunda almadılar
Niye gitmesin eşine destek olcak böyle soruları çok mu düşünüyorsunuz
öyle daha rahat hissedeceksen girmeli anneye bağlı bir şey
Bence girmemeli, travmaya yol acabilir. Gorevlilere saldirabilir
Ay nedennn ne oluyor ki merak ettimmm
@isimkullanmayacam dogum esnasindaki o hengamede hersey olabilir
Kötü mü davranıyorlar doğumda kadınlara. 😑😑😑
@isimkullanmayacam onu demek istemedim, panik olursam veya uzun surerse ya da bebekte sorun olursa oradakilere dalarim
Anladimm o zaman esi sokmamak gerekir öyle mi dersiniz
@isimkullanmayacam benim fikrim girmese daha iyi olur
Peki teşekkür ederim
@isimkullanmayacam rica ederim
Ben girdim oraya kafanı kaldırma dediler kadınlar bağırıp duruyor anoooww dedim
Ne işi var orada o kadar saçma ki ne gerek var zaten doktor var, size kalsa lavaboyada gelsin dersiniz
Girmeli ben girmek destek olmak yanında olmak isterim şahsen
Cesaret edemiyosa zorlanmamalı diyenler olmuş kadın tek başına yapmıyo o çocuğu elimde olsa tüm acısını ben çekmek isterim öyle bi durumda
Psikolojik olarak etkilediği için katılması gerektiğini düşünüyorum. Oksitosin seviyeleri doğum sırasında artar ve bu çocuk ve baba arasında bir bağ oluşturur.
istedikleri takdirde o mucizeye tanık olmak onlar içinde unutulmaz olur. benim eşimde girmek istiyo korkasada bende isterim açıkçası o anlara şahit olmasını.
Normal ilişkide bile vajinaya bakmak kadından soğumaya vesile olur
bakmamak kaydıyla girilebilir
Ben bayılmıştım. Bu sebeple girmemek daha iyi
Girmeli eğer uygun şartlar varsa. Erkek doktor hemşire vs. olmamalı. Eş olmalı.
Erkek eşin, kocanın doğuma girmesi yasaklanmalı yetenekleri varsa eslerini evde doğurtsunlar
Bence girmeli yaa en azından bayanların ne çektiğini görmeliler
Erkeğin doğumda ne işi var ya durumu zorlaştırmaktan başka ne işe yarar ki , kadına özel bir olay bırakın gidin kapıda bekleyin
Yaparken cesaret ediyorda eserinin doğuşunu yaparken neden cesaret edemiyor
ben erkek olsam girerdim o ani gormek vs guzel bi duygu bence
Eşimi o halde görmek galiba beni sarsar. En iyisi dışarıda beklemek. Acı çektiğini görmemek.
Yapımda ve yayında emeği geçen herkesin eline sağlık deyip hep beraber girilmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?