Çocuğumu yazdırmak istedim bir kaç kreş gezdim ve yetersiz eğitim yetersiz kadro işletmeler bile en az 3.500₺ diyor. Kira Yakıt Doğalgaz Erzak Ev harcamaları Giyim harcamaları ( sadece çocuklar için) Yol parası
Bu arada ne eşim ne ben sosyal alanlarımız kalmadı maddiyattan. Alkol sigara yok şükür. Kültürel aktiviteler bi kaç sene önce sadece sinema ve tiyatro idi onlarada güç yetmez oldu.
Evet esas konu çocuğumu kreşe yazdıramıyorum. Devlet okullarındaki kreş anaokulu 36 ay yaş istiyor. Çalışırken bile kreş ücreti veremiyorken işi bıraksam yine olmuyor. Yetmiyor ne yapmalıyım? Çocuğum eğitimsiz kalacak olmasına mı kaygılanmalıyım yoksa kafayı mı sıyırmalıyım?
Daha çocuklar için Kitaplar Kırtasiyeler Oyuncaklar üzerinde ki pahalılıktan alınan vergiden bahsetmiyorum bile. Adaletsizliğin insafsızlığın kol gezdiği devirde bu durumda olmak çok zor. 😔
Allah herkesin yardımcısı olsun
Kreş ücretleri yüzünden çocuğumu okula yazdıramıyorum. Ne yapmalıyım?
Maalesef ki öyle, ben 2 yıl gönderdim kreşe 2000 lira ödedim aylık taksit, ve masrafı bitmedi.
Kitap parası, kırtasiye parası, tuvalet kağıdı, ıslak mendili, kağıt havlusu, deterjan eksiği isteği bitmiyor.
Çalıştığım süre boyunca sırf çocuk yalnız kalmasın eğitim alsın gelişsin dedim maaşımın yarısından fazlasını kreşe verdim.
En sonunda hastalık bulaştı, kreşten aldım işi bıraktım kendim ilgileniyorum, anaokuluna gönderiyorum yarım gün.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
maalesef durumlar böyle temel eğitim için bile 5000 den aşağı yok maalesef ki daha fazlası yapılmalı biz gündüz kres akşam eğitim olarak devam ediyoruz şu an