Hamile olduğumu öğrendim açıkçası aldırmayı düşünmek bile istemiyorum. Ama işim yok gücüm yok bebeğimin babası ortada yok aldirmaktan başka çarem yok mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKendi ailen yok mu?
İşe gir diyenler olmuş tamam da kız hamile ne kadar çalışabilir ki hadi 8. aya kadar çalışsın sonra yine işsiz parasız. Harici bir geliri olması lazım. Saçma sapan işe gir demeyin boşuna doğum yapınca da epey bir süre çalışamayacak. Biraz mantıklı olun ya.
Maalesef gerçekler bunlar00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aldırma sakın, belki de Allah'ın sana bir hediyesidir, sana canyoldasidir. Dua et sabah ezanı..
En azından çok ağır olmayan bir işe girebilir misin bilmiyorum az da olsa biriktir parani ya da inşallah seni kabul edecek metevazi yumuşak huylu bir eşe rastlarsin. Sana dua edicem. Bana mesaj atarsan konuşabiliriz arkadasin olurum.
04 Yorumla
+1 yılİnsanları dinlersen her şeyi derler kimsenin lafı ile hareket etme kendi bildiğin gibi hareket ve çocuğunu doğur madem bir hata yaptın bir şey başina geldi bunun ceremesini cekcen ya da babası olacak o iti bulcan durumdan haberdar etcen ama sakın olaki aldırma o bebeği
00 Yorumla
+1 yılErkekse nüfusuna alırım bende 3 olur. Ama kesinlikle bizi anne baba bilir. Yarın sen gidip mahkeme açarsan başına bela olurum. Ama aile dostu gibi sevip kucaklayip ilgilenebilirsin. Ama asla sana vermem.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
62Cevap
+1 yılİşi gücü olan bile baba olmadan problemle büyütüyor. Empati kur. Böyle hayatı olan bir çocuk olmak ister misin? Ekonomik olarak muhtemel kötü olacak. O büyüyenedek vardiyalı işlerde çalışacaksın ve ilgi de göremeyecek. Duygusal olarak da arkadaşlarının ailelerine özenecek. Senin açından baktığımızda ise hayatın bitecek. İşte gerçekler.
20 YorumlaKorunma konusunda kendine karşı sorumluluğunu yerine getirememişsin, çocuk büyütmek ömür feda etmek demek, ebeveynlik sorumluluğunu nasıl alacaksın tek başına. Geç kalmadıysan gebeliği sonlandır derim.. Kaldıysan da yapcak bişi yok. Doğan büyür derler..
20 Yorumla
+1 yılNe şekilde oldu bilmiyorum orası sizin günahiniz ama o bebek günahsız Allah senin içinde ona bir can vermiş, o cana kıyma derim. Çocuğun için çalış didin ayakta ve güçlü kalmaya bak. Bilmiyorum ya bebek için çok üzülürüm.. Ama iyi düşün bu dünyanın öbür tarafida var bunuda biliyorsundur. Kararı sana kalmış.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılYaptigin halti o cocugs kiyarak düzeltemezsin adami bulacaksin gerekirse ailesini bulacaksin sunu yapabilirsin dogrursun yetimhaneye verirsin bak en azindan bir cana kıymazsın ama bunun vebalini asla ve asla ne burada ne ahirette veremiyeceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNikah dışı veya değil. Oluşmuş bir can. Aldırırsan ömür boyu vicdan azabı var. Ahirette cezası var. Aldırmazsan da çok güçlü bir kadın olmalısın ki çocuğuna ve kendine sahip çıkabilesin. İnşallah düşer. Ne diyim. Ona da yazık. Olmayan zekanızın bedelini neden masum bir can ödesin..
23 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorumun için tebrik ederim
Cevap sahibi+1 yıl@Karçiçeklerim teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Günaydın
Ahlak bekçisi değilim fakat zina yapıp Allah katında büyük bir günah işlemişsin Allah’ın verdiği cana kıymak dahada büyük bir günah olur o bebeğin hiçbir günahı yok bir işe girip kendine yeni bir hayat kurabilirsin
10 YorumlaÇok zor bi durum bunu zamanında düşünecektin ama olmuş bi kere bu kararı kendin ver yanlız o çocugun babası bi şekilde üstüne almalı çocugu çünkü * diyecekler ve hayatı pisikolojisi alt üst olacak en azından kimliginde babasının ismi olsun
01 Yorumla
+1 yılAldır kendin iyi olmadıktan sonra doğurduktan sonra o çocuğa geçireceğin kötü duyguların haddi hesabı yok sevgisiz büyüyecek ve bu çok üzücü. Çok çok üzücü üzüldüm senin için umarım bundan sonrası senin için güzel olur🙏
00 Yorumlaiki tane etik olmayan durum var.
Bir evladı babasız bırakmak
İki babayı evlat sahibi olduğundan bir haber bırakmak.
İkisinin de vicdan azabı büyük olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılYa ne babasından bahsediyosun ben gidip desem napiyim der o baba olacak bir insan değil alkoligin teki zaten
Neyle büyüteceksin, anlattığına bakılırsa kendine bile bakacak durumda değilsin. Hayalperest olma. Üzgünüm ama gerçekler bunlar.
20 Yorumla
+1 yılMuhtemelen kendi kararını veremediğine göre sende 18 li yaslardasin kendi kararlarini kendin vermen gerekiyor. Senin kendi ailen nerede sen bu durumdayken yanında olabilirler senin iyi ya da kötü hayat işte benim gibiler yalvarır yakarir ister olmaz bazılarına da verir kıymeti bilinmez babasız da çocuk büyütülür ama sen kendin çocuksun çocuklar ailelerini secemez ama anneler çocuklarının babasını seçebilir önünde ömrün oldukça güzel bir hayat olabilir buda senin elinde iyi düşün iyi karar ver
00 Yorumlaçok zor bir şey ya aldırmaman lazım, ama ilerde çocuk büyüdüğünde babam nerde deycek o zaman ona nasıl cevap verceksin, bide işin yok para olmadan çocuğa bakamazsın imkansıza yakın bu devirde ama şansın var, bide çocuğun babasyla konuş, anlaşılan adam şerefsiz en azından yardım etsin maddi ya da manavi olarak bide sen illa bir iş bulursun zor ama bulursun.
00 Yorumla
+1 yılBence aldırmalısın ben de anne babası ayrı büyüyen çocuklardan biriydim her şeye sahip oldum her istediğim yapıldı ama her şeye rağmen bir yanın buruk kalıyor
02 Yorumla- +1 yıl
tramvayabakaq
Maddi gücün yoksa imkansız maalesef. Bir bez paketi bile 100₺ anca 5 gün yetiyor. Bebek çok masraflı olacak. Aldırmaktan başka çaren yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok sacma gelecek de benimde çocuğum olmadı eh bu saatten sonrada evlenip cocuk yapacak halim yok... böyle durum varsa cidden hatta istanbuldaysan bu konuda ben yardımcı olmak isterim çocugu nufusuma almak isterim dogunca da tek şartım bu
10 YorumlaBence aldır çocuğun ilerde babası olmucak farkında mısın? Arkadaşlarıni baablariyla görüp uzulucek büyüyünce
00 Yorumlaİnanılmaz zor bir süreç seni bekliyor. Aldırsan vicdan azabı, doğursan yetiştirme zorluğu ve klasik Türk kültürü dedikoduları
00 Yorumla
+1 yılÜlkemizde büyütmek zor ama aldırmak daha kötüdür ama seni ve bebeğini kabul edecek birisi ile bir gelecek kurabilirsiniz
00 YorumlaBence babasını bul çocuk sorumluluk ister ona eziyet olma kimliği belli olsun ilerde çok sorun yaşarsın.
00 Yorumla
+1 yılBabası nasıl ortada yok? Kiminle ilişkiye girdiysen odur babası yani söyle adama.
02 Yorumla
Soran+1 yılSöyleyemem istemez zaten
- +1 yıl
Ne demek istemez? İstemek zorunda.
Naneleri yerken bize sormadıysan Şimdi de bize sormayacaksın
11 Yorumla- +1 yıl
İşte bu kelimeyi kullanan doğum ebelerini dövüyorlar , bende kahkaha ile gülüyorum. Sen ruhsuz birey bile değilsin. Kınadığın ile sınanırsın inşallah.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bir işe girebilir ve doğumda da iyi para alırsın. bence her kadın bunu başarabilir. Biraz kendine güvenmelisin
00 Yorumla- https://youtu.be/U4YFC5nmCcg
Bunu sonuna kadar izle sonra kendinle yüzleş.
03 Yorumla- +1 yıl
bunları kürtajla alınan bebek mi söylemiş doktorlara? alemsiniz valla ya vicdan yaptırtmayın millete siz büyütmeyeceksiniz kimse doğmak istediği için doğmuyor bir de babasız parasız pulsuz hayata doğsa daha mı iyi
- +1 yıl
@çikolataçikilop vicdansız. O bebeği parçalayarak alıyorlar ve büyük günah. İnkar mı ediyorsun bunu. Aldır kurtul ne kadar asit dimi. Vicdan yoksunu. Cevap yazma bana !
Her türlü o çocuğun gunahina gireceksin tabi bakabilirsennherseyi sen degistirebilirsn
00 Yorumla
+1 yılYanlış anlama ama bebeğim babası nerde nasıl bakacaksın naısl büyüteceksin
00 Yorumla
+1 yılAllah yar ve yardimcin olsun ! Seninde sınavın buymuş fazla dert keder etme bir yolu bulunur elbet 🙏
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbabası yok durumn yoksa ortada bakmıyorsan yurda verirsin görmeye gidersin aldırmaya kıyamıyorsan sonra durumu düzeltince yanına alırsın düzeltebilirsen
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyurda verirsen görmeye gidersin mecbur kaldığını onu çok sevdiğini söylersin
+1 yılBen bebek aldırmaya karşıyım. Bir can sonuçta ! Zor karar ama ne desem bilmiyorum..
00 YorumlaÇocuğun babası belli mi peki, açıkçası hiç emin değilsin gibi. Belli değilse, direkt aldır.
00 YorumlaNerden bakarsan bak çok zor, keşke bir şey yaparken sonucunu da düşünseydin.
00 Yorumla
+1 yılBilemem aldırtma tarafı sana kalmış 2 aydan büyükse aldırtma
00 Yorumlaİşin yoksa kendi kendine yaşamıyorsan aldır yani. bide onun vebalini alma.
00 Yorumla
+1 yılCok geçmediyse hemen aldir. Cocuklar evcil hayvan degildir unutma bunu
00 Yorumla
+1 yılHayır, büyütemezsin. Bir noktadan sonra terk etmek zorunda kalırsın. Kadınlar bu işi yalnız beceremiyor. Haberlere bak ortalık bebeğini çöpe atan sözde annelerle dolu. Git aldır, en azından babasız büyümez. Hiç büyümez
10 YorumlaBende babasız büyüdüm babami hiç tanımadım fotosunu bile görmedim.. inan bana çok acı verici bir şey özellikle de bir kız çocuğu için.. bir yanın eksik büyüyorsun resmen. Olan çocuklara oluyor zaten korunmak bu kadar zor olmamali.
13 Yorumla- +1 yıl
Öyle değil işte baban annen olsa da yok gibi de olabilirler sadece fiziksel varlar yani
- +1 yıl
Haklısın. Acı kapıştırmayalım. Herkesin acısı kendine göre. Ama çoğu kez düşündüm acaba evlatlık mıyım dedim. Hep başkalarının babalarına annelerine özendim. Neyse
+1 yılKesinlikle aldırmalısın. Onada sanada yazık.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAldirma sonra cok pisman olursun sende kendimi gordum beni yillar oylesine gotursun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAldır zor bu devirde babası yok iş yok güç yok başına bela olur masraf çok oo zorluklar fazla
10 YorumlaDoğurma yediğin nanenin acısını o çocuk çekmesin git aldır
00 Yorumla
+1 yılÇocuk anasiz büyümez ama babasız büyür derler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapı ziki gibi vuran kaçmış vuran kaçmış :)))
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye gibi bir yerde zor
00 Yorumla Can tabiki en iyisini sen bilirsin ama bence aldirmalisin
20 YorumlaSende bitiyor. İstersen bakabilirsin bir şekilde. Ama çocuk oluşmuşsa aldırmayı düşünüyorsan cinayete girer. Aklından çıkmaz hiçbir zaman.
00 Yorumla
+1 yılSon pişmanl fayda etmiyor ne yazık ki , dua et o çocuk senden bir ömür nefret etmesin babasız büyüyeceği için
00 Yorumla
+1 yılAilenin de haberi varsa eğer birlikte büyütün bence yani maddi acıdan daha iyi olur, aldırmamak en iyisi
00 Yorumla
+1 yılSen bu kafayla nasıl yaşıyorsun ben neler yaşadım ağlayıp krizlere girdim hamile olmak hem de terkedilip evli değilsin
00 Yorumla
+1 yılÇOCUĞU YETİM BIRAKMA HEM TÜRKİYEDE ZOR BEN OLSAM ALDIRIRIM SENİN KARARIN ALLAH YARDIM ETSİN
00 Yorumla
+1 yılÇok zor olacak ama halledebilirisin
10 YorumlaAldır... Kendin için en azından kendini düşün...
10 Yorumla
+1 yılHayır, imkanı yok
10 Yorumla
+1 yılAldır tabii sevgisiz babasız büyümesin
10 Yorumla
+1 yılaldır çocuğun hayatını mahvetme
02 Yorumla- +1 yıl
vicdan azabını falan da geç boş bunlar kendi bencilliğin için sakın doğurmaya kalkma çocuk her zaman olur üstelik şu an çocuk bile değil embriyo bir çiçek düşün tohumunu ektin ama onun ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olmadığını anladın yani ittire kaktıra büyüyüp çiçek açsa bile solması senin düştüğün tek ana bakar bu yüzden daha çiçek açmamışken koparmak onun için daha iyi
kendini düşündüğün için çocuk istediğin için bencillik ettiğin için aldırmak istemiyorsun
ama çocuk açısından düşünürsen bencillik etmeden aldırmanın mantıklı olduğunu görürsün kimse böyle bir hayatı yaşamak istemez kendini onun yerine koy baban yok maddi durumunuz yetersiz vb. böyle bir hayat ister miydin şahsen ben annemden nefret ederdim beni doğurduğu kendi sefilliği içine beni de çektiği için iyice düşün duygusallığı bir kenara bırak - +1 yıl
biraz sert anlatmıştım açayım konuyu
tohum örneğinden devam ediyorum
ektiğin tohum bebek olmak için tüm özelliklere sahip ama daha bebek değil sen onu toprağa koymadan yeterli suyu ısıyı vermeden yeşermez
peki ektin suladın yeşerttin ama hala bir çiçek değil hala toprağın altında toprağın üstüne çıkmasına müsaade ettiğinde dünyaya gözlerini açacak işte o zaman korunaklı toprağından çıktığında hayat başlayacak sen ona güzel bir hayat veremezsin sen ona çiçek açtıramazsın bu yüzden büyümesine izin vermemek onun için daha iyi çünkü bir çiçek çiçek açamadıktan sonra hayat ne kadar yaşanılırdır ki?
bu çocuğun babası nerede. işi yok mu
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun hayatını karartma
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılinsan zamanla her şeyi başarır ama zaman gerek
00 Yorumla
u +1 yılYani biraz zor
00 Yorumla
+1 yılTek başına zor. Keyifli geceler.
00 Yorumla
+1 yılKızlar bi bakın bu gercek olamaz dimi?😳
00 Yorumla
+1 yılAldırma bebek katili olursunuz ahirette hesabı var
01 Yorumla- +1 yıl
Aldıracagına dogur devlete ver bakar
- Devamını Gör (45)