Arkadaşlar ben ikili tarama testi sonucunu aldım bana %50 down sendromlu olabilir dediler bir sürü şeyler söylediler başka şeyler de söylediler etrafındaki birçok insana böyle söylemişler kalbi delik olacak dedikleri çocuklar sağlıklı doğmuş çok insanla konuştum biraz kalbim rahatladı ama size kağıdı da atacağım bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?
Ya aslında sizin istediğinize göre yapılıyor. Gereksiz buluyorum, çoğu test yanıltıyor. Ne yani bebekte Allah korusun sorun çıksa onu aldırmak mı gerekiyor? Tek zararı anneyi strese sokuyor. Bir tanıdığım yaptırdı down sendromu dediler, çocuk doğdu maşallah hiçbirşeyi yok.
Sırf bu yüzden tarama testlerinin hiçbirini yaptırmadım. Çünkü gerçekten kafa karıştırıyorlar.👍🏻 Sıkmayın canınızı.🙏🏻
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçekten öyle biliyor musun çoğu da yanlış çıkıyormuş ama insan üzülüyor baş ağrısından öleceğim yaptırmasam keşke yaptırsaydın diyecektim belki de bilmiyorum Allah razı olsun Allah hepimizin çocuklarını sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin
@s4000 doğru dediniz ve en önemlisi anne yüreği çocuğunu öyle görmeye dayanamaz sırf farklı olduğu için toplum tarafından dışlanıcak çocuğunu istemicekler sınıfta maalesef böyle cahiller dolu ülkede
Arkadaşım bir doktor arkadaşına attım down sendromu 21 olunca oluyormuş seninkisi 19 dedi yani seninkisi %50'den de az dedi o beni biraz rahatlattı pazartesi tekrar gel dediler başka değerlere de bakacaklar bilmiyorum kızlar hiç beklemediğim bir şey de benim kendi sülalemde yedi sülalemde bile böyle bir hastalık yok eşimin sadece dayısının oğlunda varmış bunu öğrenince de bir tık acaba mı dedik ama eşimin ilk eşinden çocukları var onlar da böyle bir sıkıntı yok o yüzden yani iki ucu b**** değnek