Vegan beslenenlere saygım sonsuz ancak bir çocuk vegan beslenmemeli. Gelişimi için her şeyi yemeli. İleride kendisi vegan olursa onun bileceği iş.

Vegan beslenenlere saygım sonsuz ancak bir çocuk vegan beslenmemeli. Gelişimi için her şeyi yemeli. İleride kendisi vegan olursa onun bileceği iş.

Vegan neymiş, hayvan canlı olduğu için yenmezmiş ama bitki yenirmiş.
Bitkiler de canlı değil mi, oksijen solumuyor mu?
Bakın yoğun bir protein dokudur ve glikojen ile beslenir.
Bir nevi şeker ile... Beden ise normal yoğunlukta bir protein torbasıdır ve dünyada hiçbir bitkisel besin hayvanî gıdalar kadar faydalı protein kaynağı değildir olamaz da.
Bir inek düşünün. Günde 40-50 kilo yeşil ot tüketip, bunun sadece 200-500 Gr kendine protein olarak vücuduna dahil edebiliyor. Ama bu şekilde oluşan safiyane et en sağlıklı protein deposu oluyor.
Ki bunu hayvanın yapabilmesi için Allah tarafından 8 katmanlı sindirim sistemi ile enzimlemesi gerekiyor. İnsanların ise bu 3 katmanlı. Düşünün, hâlâ akıllanmaz mı bu veganlar?
Sağlık problemleri nedeniyle vegan beslenmesi gereken insanları bir tarafa koyarsak, kendi tercihi olarak bu tür beslenmeyi secmesine saygi bekleyen biri, kendi çocuğu da olsa, beslenme şekline saygı gostermeli. Hele hele gelişimi annesinin onu beslemesine bağlı olan bebek-cocuklarin yetersiz beslenmesi ki bunun sırf annesinin tercihinden dolayı olması kabul edilemez
Böyle bilinçsiz insanlar nasıl anne oluyor anlamış değilim O çocuğun o besini almaya ihtiyacı var sen nasıl kendini Vegansın diye o çocuğu öyle beslemek zorundasın. Hapis cezası iyi olmuş
Cevap
12Cevap
Kesinlikle hayır ben kendim olabilirim ama bu çocuğun kendi kararı onu tutupta Vegan yapmam yani
Cocugumuz icin dogru olani isteriz bu gayet normal ama kendi dogrularimizi dayatmayiz, dayatmamaliyiz. Hele ki olumle sonuclanacak bir durum kesinlikle olmamali, ceza biraz abartili ama emsal teskil etmesi acisindan uygundur, mahkumu alabilirsiniz :D
Veganlara saygı duymuyorum, kesinlikle sağlıksız buluyorum veganları psikolojik sorunları olduğunu filanda düşünmüyor değilim.
Katılıyorum sana akli dengeleri yok bence
Annenin vegan beslenme tercihi olabilir ama çocuklara bu hayat tarzının dayatilmasina karşıyım. Çocuklar gelişme ćağında yeterince besin almalı..
Çocuğa kendi sütünden de mi vermemiş Allah Allah onda bir sıkıntı var. Ben olsam herşeyi yediririm yani sağlık şeyler tabi.
Vegan köfte yiyim dedim istifrah ediyodum az kaldı. Üstelik ben yemek yerken önümde ameliyat yapsalar midem bulanmaz öyle biriyim iğrenç yaa
Çocuklara et ve süt ürünleri gelişimleri için gerekli...
Allah akıl ihsan eylesin. Dengeli beslenme en iyisi herşeyin fazlası zarar
vegan besledikleri için kafaları çalışmıyor bunların
Avrupa ise karar haklı ABD ise eyalette idam cezası yoksa haklı
Haklı bir karar hayır bilinçli anne olarak böyle bir saçmalık yapmam
Hayır, bebek bu ya, her besinden yemesi gerekiyor, ileride vegan olmak isterse saygı duyarım.
Çocukta olsa sağlıklı beslenme hakkı var.. Vegan beslenme diye Bi beslenme şekli yoktur ve olmamalı
Haketmiş manyak karı,
Çocuğunu emzirmeyen ona verebileceği en değerli besinide vermeyen kadın zaten ruhsal hastadır
Yuh artık saçmalık bu
biliyor muydu böyle bir şey başına gelebileceğini
istersen eşşeeinn zikinii yesin
M a l mk işte bak
Haketmiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?