Ben bir anneyim 8yasinda oglum ve bir kizim var.
Evlat cok degsik birseymis gercekden.
Herkzs annesinin babasinin kiymetini bilsin.
Her anne babada evlatlarin onlari sevelim
Orasinla oynamasi normal mi lutfen yardimci olun.
O yaşlarda bunları yapması normal. Kendi bedeninin farkına varıyor. Sözlü olarak uyarı yapmamanız gerekiyor, siz onu uyardıkça o inadına yapmak isteyecek. Bu dönemde onunla biraz daha fazla ilgilenmeniz, oyunlar oynayarak dikkatini oradan çekmeniz gerekiyor. Bir süre sonra unutuyorlar zaten.
Agzina saglik ya bende internete bakdim bedenini farkina variyormus.
Hep konusuyorum guzelce eyleniyoruz bana herseysini anlatiyor.
Utaniyorda gordugumde konusuyorum.
Ama korkutmuyorum cok tskler ya bir dov delis biri korkut demis olur mu hic
Şiddet çözüm değil, hele ki konu çocuklarsa.
Gördüğünüz zaman görmemiş gibi davranın, bu konuyla ilgili bir şey söylemeyin, utanıp kendini suçlu hissedebilir. Sürekli onunla vakit geçirin bir süre sonra unutur
Cok saol
Rica ederim
Cevap
13Cevap
Merhaba, kendini keşfediyor ve haz aldığının farkında artık. Çok normal pipisiyle ilgilenmesi
Evet hosuma gitiyor diyor dedim tmmda yapma.
Yapma demem kotu birsey mi
Daha bebekken bile hoşlarına gider pipileriyle oynanması, uflenmesi.. 8 yaşında çok doğal, artık neyin haz verdiğini de biliyor. Yapma demeyin, kendinden uzaklasmasina neden olur bu. Henüz erken bazı şeyler için deyip uyarabilirsin ama
tamam cok teskelr
Rica ederim, aklına takılan bir şey olursa çekinmeden ulaşabilirsin
Çocuklarının gelisimlerini takip etmen çok güzel
Evet cunku biliyorum gelecekleri bizim elimizde bir hata bir yanlis tum hayatini engzlee
Kızın oglundan küçük sanırım
Evet
Peki, teşekkür ederim cevapların için ☺️, çok fazla soru sordum sanırım 🙈
Hayir onemli değil
Teşekkür ederim, anlayışın için, oglunun bu hareketlerini yenimi farkettin peki
Evet su son 2haftadir
Hosuma gitiyor diyor
Daha önce böyle ya da benzer davranışları dikkatini cekmedi mi hiç, duş yaptırırken vs
Hayir hep orasini sakliyor dus yapdigimda tuvalet filan girdigindede herkenden orasini sakliyor canim benim ya buyuyor herhalde kendini tanimaya calisiyor
Biliyor artık pipisinin ona özel olduğunu ☺️, hoşuna gittigini açıkça söylemesi de çok hoş ☺️
Çok normal 3 yaşındaki kızım koltuğa sürtünüyordu. Bu kendini tanımaktır. Çok doğal
Ooofff icimi gercekden rahatladiniz cok tskler
Rica ederim. Bununla alakalı kitap okuyunuz lütfen
Evet arasdiriyorum cok yanlis harekete yapmak istemiyorum piskolosisi bozulur diye.
Benimle herseyi konusa biliyor ama bir tek benimle anlatiyor bende guzelce konusuyorum
Konuşmanın bir anlamı yok şu an onunla müdahale etmemek en iyisi
Hadi durmadan yapip alisa
Alışsın ne olmuş
Sıkıldıysan aç çûkünle oyna denilen çocuktan ne tür bir performans bekliyordun?
normal mi diyor soruyorum biraz sasirdim
ben 5 yaşında öğrenmiştim. o yaşta bile gizlice yapardım. normal bence psikolojimdede bir sorun olmadı
Tskler normal demek ki.
Off cocugun olunca biraz garib geliyor
Normal artık okullarda cinsellik yaşı felan düştü zaten erken öğreniyorlar. Benden size tavsiye çocuğunuz kilosuna çok dikkat edin ben okul yıllarımda kilolu olduğum için dışlandım. Çocuğunuz saçını istediği gibi kessin birde benim babam zorla subay traşı yaptırırdı hep şimdi bende kompleks oldu kızlarla iletişim kuramıyorum. Birde okulda bazen çocuğunuzu şikayet ederlerse çocuğunuza baskı yapmayın. Bırakın rahat rahat sınıfta arkadaşlarıyla ne istiyorsa yapsın. Mesela ben lisede hep okuldan kaçmak isterdim arkadaşlarımla ama ailem yüzünden yapamadım. Çocuğunuz ilerde arkadaşlarıyla dışarıya çıkarsa fazla baskı yapıp sürekli aramayın 1 kere arayın kaçta geleceğini sorun yeter. Birde mümkünse futbol kursuna gitsin çünkü futbolu iyi oynarsa sınıfta arkadaşları onu daha çok sever. Ben kötü oynadığım için beni ortaokulda aralarına almıyorlardı. Lisede rezil olmak istemediğim için kendim girmedim. Ben bunları bizzat yaşadım ve psikolojik olarak kendimi şu an bile kötü hissediyorum lütfen bu kardeşime siz annesi olarak dikkat edin. Başka bir şey sormak istersenez sorabilirsiniz
Benim cocugum hic arkadasi yik bir tek ben b´varim kendisi autizmli hic kimse bununla arkadas kurmak istemiyor istedigi hersey yapiyorum denize gituyorum herseyi kardesi ve ben onun en iyi arkadasiyiz
Abla elleri öpülesi bir annesiniz. Özel eğitim veren yerlerde var sanırım. Bizim bir akrabamızın çocuğu da otizimliydi kurstan sonra gayet normal çocuk gibiydi. Ben görmüştüm konuşmuştum konuşması felan da güzeldi. Biraz internetten videolar felan izleyebilirsiniz nasıl davranmalısınız diye.
Evet egitmini filan goruyor tum detavilerini oluyor erken dogdu ve hafif beyninde zarardan felclikde var yani herseyi yapiyorum onunla onu cok seviyorum herhalde buyuyor ve ben onu daha minacik goruyorum
İnşallah büyüdükçe daha iyi olacak bende erken doğmuşum kafam açıkmış beynim görünüyormuş. Hatta ölme riskim varmış sonra kapanmış kafam. Sevgi varsa her şey düzelir bence.
Melek gibi bir cocuk.
Braz sasirdim umuyordum ondan botle birsey ama oda insan sonucda evlat buyutmek zor ama herseyin basi savgi haklisin para bul bos sevgi olacak bende sevgisiz buyudum annem beni cok duvuyordu babam alkoholikdi onlara bu aciyi yasatmak istemiyorum onun icin hep konusmak sevgi vermek istiyorum ne ekersen onu bicersin
Cinsellik gayet normal bir şey. Arada bir görürseniz biraz uyarın oda gizli yapsın. İnşallah bizler iyi ebeveyn oluruz evladımıza
Ins yarabbim ins
İnsanlardan görmüş olabilir mi?
Sonuçta çocuk gördüğünü yapar
Gormedi bence konusuyorum filan hayir diyor gormedim diyor
Haklisin canim cok haklisin benim annem babamda oyledi ama simdi ayni hatayi yapmamaya calsiyorum
Normal tabii ki çocuk kendini tanıyor
Sana bakarak mi yapiyor
Hayir ya sapikmisiniz ya oyle yakaliyorum oyansiyor oyle senin dedigin gibi değil
Ya ailesi benim ne diuorsun ya
hayır birinden ögrendi o kesin döv onu
Dovme olur mu ya
Ya bu iyi birsey değil bence korkut dov delimisin ya onunla guzelce konusuyorum herzaman
Ayyy Allah gostermesin ya ooff sende iyice beni korkutun
Onu dedim iyi değil dedim yapma oglum dedim ayip birsey dedim.
Konusuyorum ooff
Çocuk neyin oluyo
Cocugum oluyor
Normal ya, fark ediyor
Normal meraklı olur çocuklar
Dogal yani
Normal
Normal değil gibi
kendini keşfetmeye çalışıyor olabilir
Normal
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?