Genelde insanlar çocuklarını ortama göre değilde kendi isteğine göre yetiştirmek ister. İnsanın çocuğu büyüdüğü zaman her ne olursa olsun eğer ki ailesine saygılı değilse, bir gecede değişebilir. Öncelikle çocuğumuza saygıyı öğretmeliyiz.
ortama göre yetiştirmem çünkü ortama bakıp yapmadım bu çocugu. bu çocuk benimse en iyi ortamı kurarım ben onun için çünkü ben çocugum için ennn iyisini istiyorum.. şu an için ortama uyum saglayıp çocugumu öyle büyütürsem onun için en kötüsünü yapmış olurum. o şu an küçücük neyin iyi ya da kötü oldugunu bilmiyor. bir annelik görevi gibi onu için en iyi ortamı kurmak benim için çok önemli.
Çocuğu yetiştirirken ortam kurmaktan ziyade ona örnek teşkil edecek şekilde yaşarım. Sonuç olarak terbiye etmek için sadece söz yetmez. Çocuklar ebeveylerini taklit etmeye meyillidir çünkü.
Ortama göre yetiştiririm. Üstüne titreyip , şunu yapma , şuraya gıtme diye baskı kurup cocugu sümsük etmem. Ortama göre yetiştirir , yanlış davranışında uyarırım. Her gördüğü , duyduğu şeyi yapmak zorunda değil.
İstediğim ortamı kurup öyle yetiştirim çocuk annesi ile babası ile Yaşar en çok dönüp dolaşacağı yer yine evidir çevreye göre yetişirse çocuk bozulur aileye göre yetişirse dışardakileri de adam eder yanlış yerlere bile girmez gitmezde