Denize girmiyor, güneşin altında oynuyor. Arada denize girip eğlensin istiyorum. Nasıl alıştırırım?

Denize girmiyor, güneşin altında oynuyor. Arada denize girip eğlensin istiyorum. Nasıl alıştırırım?

Ona ne kadar eğlenceli bir şey olduğunu gösterebilirsen eğer kendi isteğiyle girecektir. Mesela denize girmeyi bir oyunmuş gibi gösterebilirsin, şişme simitlerle falan da desteklersen çok çabuk ikna olacaktır

havuz topları ve oyuncaklarla suyun keyfini çıkarsın. Ve bi sakatlık olmasın diye ortamdan çekilin ve onun göremeyeceği bi yerden izleyin😃
Cevap
11Cevap
Selam gadası 🙃
Öncelikle onu yüzme kursuna gönderebilirsin. Daha sonra deniz kenarında sürekli vakit geçirmek denize karşı olan korkusunu yenebilir.
Zamanla alışır Sen zorlarsan olmaz
Zamanla alışabilir önce daha küçük suları deneyin havuz gibi
#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
En sevdiği oyuncağını saklayın. Onu arayacaktır. Sonra oyuncağını bulmuş gibi yapın ve canlandırma yaparak onu denize sokun. Neşeyle, emniyetle, rahatlıkla yüzdürün, konuşturun. Kızınızı denize çağırabilir mesela. Eğlenceden emin olursa denizden korkmaz. Deniz ve yüzmek muhteşem güzellikler, kimse mahrum kalmasın.. 🍀🍀🧚🧚
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Alıştırmak güç olabilir. Çünkü kaç yaşında insanım ben de hala giremem, korkarım. Ben küçükken bi de üstüme zorla su falan fırlatırlardı, denize atarlardı. O zamanlardan kalma hala bi korku var içimde. Zorlarsan daha kötü olur, benim gibi travma olur.
Sevmiyorsa usteleme fobisi olabilir. Benimde hep zorlarlardi küçükken ama benim fobim olduğu için giremezdim ustelediklerinde de iyice sogumustum
Zamanla alışır şimdilik sadece suya ayaklarını koysun yaşıtlarını yüzerken görünce oda yüzmek ister
Eskiden benim kardeşim de kaçardı. Soka soka alıştırdık kolluk takarak. Boğulmaktan korkuyorlar ondan girmiyorlar. Güven verin.
Allah bagislasin abla. oncelikle emsalleri ile olmali. bu sekilde kolay olur düşüncesi taşıyorum
Belkide arkadası yok onlardan kule yapsınlar kumdan oynasınlar
Şişme havuz muydu neydi ondan alip alıştırmak iyi olur
Yavaş yavaş alıştır aniden denize sokmaya kalkarsan korkabilir
Kendi haline birak ve mumkunse baska cocuklarla birlikte plaja gotur
Sevdiği bir oyuncağıyla kademe kademe yaklaştırabilirsiniz. Bu şekilde içindeki tedirginliği de atar
Elinden tut beraber yavaşça girin
suyla oyun oynatarak sevdir
Kendisi ister. Ne güzel özendim 😭
Zamanla
alıştıramazsın zorlama bende hiç sevmem
Suyu sevmiyordur
Yavas yavas alıştır
Kendisi ister anca.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?