Selam :) Benim aklıma ilk gelen çocukluk anım dedemin broadway arabasıyla köye gitmemizdi. Tabi yolda hararet yapınca 10 saatlik yolu 20 saatte gittik diyebilirim. Arabada da 10 kişiydik çocuklarla 😅 Senin aklına ilk ne geldi?
Araba hikayesini görünce aklıma benim de bir araba anısı geldi. Ilköğretim 13 14 yaşlarındaydım. Dayımın Kartal taksisi vardı. Bizi Zaten bagaja koymuşlardı da çoluk çocuk toplam 12 13 kişi binmiştik arabaya. Araba çökmüştü nerdeyse yere değiyordu. Köye çıkan yol karakolun önünden geçiyordu. Karakola yaklaşınca dayım yarımızı indirmişti. Bir kısım yürüyerek geçmişti sonra geri binmiştik :)
Küçükken sokakta top oynardık. Hangi evin önünde oynasak kovulurduk. Herkes az öteye gidin derdi. Ötede oynardık yine birileri çıkar ilerleyin ötede oynayın derdi. Tüm evler tarafından kovulurduk. Sokağın sonuna varırdık bu sefer aileler top yola kaçar olmaz diyip izin vermezdi. Ama her gün ısrarla top oynamayı dener ve itina ile kovulurduk. Şimdi aynı sokakta her şey aynen devam ediyor. Küçük çocuklar yine kovuluyor. Ben izin veriyorum gerci bagira cagira oynuyorlar çığlıklarla ama hiç rahat top oynayamadık en azından onlar oynasın diyorum da , yine birileri çıkıp kovuyor. Kaçınılmaz son , bu değişmiyor 😜😆😆
Babamların sondan ikinci oturdukları kiralık evin bulunduğu sokağımız... Yakınından sulama kanalı geçen sokaklardan birindeydik. Köşede trafo, diğer tarafında at besleyen bir komşunun bahçesi... boylu boyunca tek katlı, tek tük iki üç katlı evler... Oturduğumuz ev, at besleyen komşunun bitişiğindeki evin arkasında kalıyordu. Evin önünde iğde ağacı, ağacın iki yanında arabalar duruyordu. Yeşil renkli steyşın kasa Renault 12 Toros arabası ev sahibimizin, mavi Tofaş Murat 124 arabası bizimdi. Aynı zamanda Murat 124 arabamız, babamın ilk göz ağrısıydı.
Oyunlara alınmayınca sokak köpekleriyle sobelemece, kedilerle de saklambaç oynardım. 😊 Gece uyurken o günleri rüyalarımda görüyorum yine... 😊 Bir kaç damla gözyaşı ile uyanıyorum. 😊 Çocukluğum biraz buruktu ama yine de çok güzeldi...😊
1. sınıfta annem çok çalış, sınıf birincisi ol demişti. Bende arkadaşlarım üzülür demiştim çünkü sınıfta iki deli vardı ve ben evde ders çalışsınlar diye aileleri onları kırbaçlıyordur diye düşünüyordum. Yani birinci sınıf öğrencisinin bu kadar hırslı olabileceğini aklım almıyordu. Bana bıraksalar sırf kimse sonuncu olup üzülmesin diye sonuncu bile olurdum. Sonra iyi bir şamar yedim ve bencil olmayı öğrendim 😅
Biz coçukken trenle gebze haydarpaşa yapardık trene kaçak binerdik bayramlarda bostancı lunaparka giderdik çok eğlenceli olurdu suadiye plajona yüzmeye giderdik cocuklugumuz çok eğlenceliydi sabahdan akşama kadar top oynardık bezbol saklambaç her türlü oyunşarı oybardık şimdi dışarıya bakıyorum oyun oynayan cocuklar yok 82 liyim 90 yıllarda ne internet var ne telefon biz büyüdük o çağ yavas yavas geldi şimdiki nesil tabamen o oyunlardan uzak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
6-7 yaşında komşu çocuğu bize gelmişti TV izlerken cizgifilmde öpüşme sahnesi vardı ve bizde merak edip öpüşmüştük sfajjdnsjs hala gülerim ama kendi çocuğumun izleyeceği çizgi filmleri önce kontrol edeceğim
6 yaşındaydım ailecek pikniğe gitmiştik tanımadığım benden yaşça büyük Bi çocuk nedenini hatırlamıyorum 🐒 bana ve kardeşlerime saldırmaya kalktı kardeşlerimin hepsi kaçtı bende 1 taş bulup çocuğu kovalamıştım 😆
Köye şehir ler arası ötübüsle gidemezdim ya da anne baba göndermezdi kaybolur diye Akrabağamızın kamyonuyla gitmiştim 12 saatlik yolu tek kelime konuşmamıştık