Çocuğa tablet verenleri eleştirdim ama şimdi de kendim aynısı yaparsam diye korkuyorum. Anne olunca durumlar değişiyor mu?

Çocuğa tablet verenleri eleştirdim ama şimdi de kendim aynısı yaparsam diye korkuyorum. Anne olunca durumlar değişiyor mu?

Tableti vermeye başladığın andan itibaren çocukta bağımlılık başlamaya başlıyor. İlk kez veriyorum diye düşünmemek lazım arkası gelir. Bir de en büyük başlangıç sebebi çocuğuna tablet veya telefon veren aileler ile bir araya gelmek oluyor. Onların çocuğu sizin çocuğunuzun yanında oyun oynarsa sizinkinin boynu bükük kalıyor düşüncesi ile siz de veriyorsunuz. O yüzden en güzeli o çocuğun ebeveynleri ile konuşup size geldiklerinde çocuklarına tablet vermemesini istemek.. İllaki vereceklerse de gelmesinler çocukları evlerinde rahat rahat telefon tablet oynasın. Şahsen bu kişi kardeşim dahi olsa açık ve net söylerim.
Fikirlerini değiştirmekten korkmamalısın öncelikle. Çocuğuna tablet veren anneleri eleştirmiş olabilirsin ama belki de onları anlamak için anne olman lazım işte. Belki de “haklıydım” diyeceksin, prensipli bir insansan ve çocuğun yeter sussun diye eline tablet/ telefon verenlerden olmayacaksan. Sanırım bunu zaman gösterecek. Çokta zor değil onu söyleyebilirim. Çocuğunu yetiştirmek yani, onunla kaliteli zaman geçirmek, dilinden anlamak, anlayış ve sabır göstermek. Tablet ve telefon kolaya kaçmak demek benim lügatımda.
Fikir değişmiyor karşında ilgisiz bir baba olunca tüm sorumluluk annede kalınca kadın kendine zaman ayıramayınca çocukla baş edemeyince kurtulmak için tableti veriyor. Yani düzen seni buna itiyor o yüzden eş seçimi önemli ya da üremek zorunluluğu diye de bir şey yok tablet verecekseniz kreşe verin ya da üremeyin.
Evet, anne olunca çoğu yapmam dediğin şeyi yaparken buluyorsun kendini. Katı kurallar koyup onlara sadık kalabilmek pek mümkün olmuyor çünkü o minnoşa kıyamıyorsun.
Tablet, telefon vs durumlarına gelirsek ben bunlara karşıydım hala daha karşıyım bu yüzden hiç bu tür şeylerle tanışmasına bile fırsat vermedim.
Cevap
28Cevap
Mecbur vermek zorunda kalıyorsun yoksa durmuyor
korkarsanız olabilirsiniz. kararlı olmalısınız
Şahsi görüşüm çocuğunuzla ilgilenemeyeceğinizi düşünüyorsanız asla çocuk yapmayın memlekette yeterince psikopat varken bir yenisi daha eklenmemeli. Tavsiye kısmında şunu söylemeliyim eğer yeterli maddi imkanınız varsa bebeklik döneminde çocuğunuzu yüzmeye verebilirsiniz çocukluk döneminde de yine bu spora devam eder haricinde bir müzik aleti kursuna yazdırabilirsiniz böylece farklı sosyal çevrelere giren çocuğunuz tablet bağımlısı da olmayacaktır. Haricen tablet ve bilgisayarı asla tamamen yasaklamayın teknoloji çağındayız bırakın ara sıra oyun oynasın ara sıra film izlesin bunlar da yaşıtlarıyla bağı kopmaması için gereklidir kim bilir belki ileride çocuğunuz yazılımcı olmaya veya bilgisayarla ilgili bir meslek edinme yoluna gidebilir.
Anne olunca fikir değişmez durum değşir. Tablet de uygun ve kontrollü şekilde kullanırlırsa öcü değil elbette. Bilinçli anne olmak diye bir şey var. Teknoloji hayatın parçası ve çocuklar içine doğuyor. Neden uzağında yetişsin. Ama dediğim gibi BİLİNÇLİ KONTROLLÜ olmak şart ki asosyal bir evlat yetişmesin
Size bağlı. Ben tek başıma ikizlerime baktığım halde tv telefon vb ekranlardan uzak tuttum. 2yasina kadar hic, sonrasinda da kisa zamanli olarak devam ediyoruz. Telefon sadece biri ile konusulacaginda ya da disardaysak ve gercekten oyalana ilecekelei baska hic bir sey yoksa kisa zamanli cizgi film izlemeleri icin veriyorum.
Kaldi ki ikizler tek cocuk ile kiyasanamaz bile. Ancak anne biraz kendi rahatindan ödün vererek cok rahat ekrandan uzak tutabilir evladını..
Kıyamamak bahane değil. Senin kıyamadığın çocuk şımarık bencil doyumsuz yetiştiğindeki bu karakter özellikleri çoğaltılabilir.
Bu çocuk yetişkin olduğunda hayat ına kıymaya başlıyor. Bu düşünce katiyyen hatalı. Çocukları büyümüş hayata atılıp kendi ayakları üzerinde duracak güçlü bireyler olarak yetiştirin.
El bebek gül bebek yetiştirilmiş çocuklar hayt şartlarıyla başbaşa kalınca işin içinden çıkamıyor.
Her ne kadar uzak tutmak istesek de bir şekilde teknolojiye maruz kalıyor çocuklar. İrademiz dışında gerçekleşiyor bu. İllâ çocuklarımız o teknolojiye yakınlaşacak, teknoloji çağında yaşıyoruz, uzak tutabilmek imkânsız... Yeter ki tehlikeli şeylerden uzak tutabilelim, zamanını iyi ayarlayabilelim...
Bende böyle anneleri pek sağlıklı bulmuyorum. Elimden geldiği kadar çocuğuma vermeyi düşünmüyorum ama çok sıkışınca bence bende yaparım çünkü çağ oyuncağı artık teknoloji olmuş.
aynen ben de bunu yapmaktan korkuyorum
Neyi kınarsak onu yapmadan ölmeyiz. O yüzden kınamak yerine öyle değil de şöyle yapabilirlerdi dersen sen de aynı hataya düşmezsin. Ama ben aynı şeyi yapacağını düşünmüyorum çünkü bunu eleştiren biri, bilinçli bir'eydir ☯
Cocugun durumuna bagli. Asiri bagimli olacak kadar vermek zararli. Ordaki iyi kotu her fikri, gorusu, icerigi kafaya kopyalayip one gore karakterleri sekilleniyor. Izledigi seyleri kisitlarsaniz bir zarari yok
15 yaşında bir kızım var, kız babalarını eleştirirdim bende ama şimdi yapmam dediğim ne varsa yapıyorum çünkü doğduğundan beri köpek gibi aşığım ona :D :D 10 dakika geç kaldığı zaman 3 kere kalp krizi tehlikesi atlatıyorum :D
Büyük çoğunluğu böyle diyor ama evlenip çocuk sahibi olunca kendi çocuklarının elinden tablet telefon düşmüyor o yüzden kimseye bir şey söyleme çünkü günü gelince aynı şeyi sende yapacaksın bu devirde tabletle telefonla oynamayan çocuk yok.
Benim cocugum yok ama bende kesinlikle verilmemeli diye dusunuyorum. Eger fikrim degisirse bu cok zor durumda kaldigim zamanda olabilir ama yanlis buluyorum.
Zorda kalınca yapılır büyük konuşmalı. Ama tabi sınırlı sürelerde verilmeli, kontrollü olmalı bu durum. Çocuk sokakta da oynamalı, etkinlikte yapmalı anne babayla
Anne olunca her şey değişiyor. Hiçbir şey yaşanmadan bilinmez.
Bir bakmışsın hayatını sadece çocuguna göre yaşıyorsun.
soruda bile celiski var
soruda fikirler
aciklamada durumlar
iste cevap burada zaten
Aman bana bulaşma ağlama da naparsan yap diye verilir sende verirsin herkes kınadığını yaşayacak bilirsin 😃
Valla ben çok duydum. Tablet vermiceksin büyük konuştum verdim eline telefon tablet diyenleri 😂 başka türlü durmuyor diyorlar
Meraklı olan çocuğunuzun sorularını yolda yürüyen insanların cevapladığını düşünün. Tablet böyle bir şey.
Evet çocuğuna kıyamıyorsun ama iyliği için telefondan tabletten uzak tutman lazım
Aynen sen de aynısını yaparsın. Önce yapmak istemezsin ama bu seferlik neyse diye başlarsın 😄
Fikirler her zaman değişebilir ya. Gerekirse tükürdüğünü yalarsın. Sorun yok, hayat bu.
Onu bilemem henüz anne değilim ama belirli saat aralığında verebilirim tableti o da en fazla 1 saat sonra ağlasa bile vermem diye düşünüyorum
doğru, versek bile saat koymalıyız
Aynen öyle
Ne yapmam dersen başına geliyor. Bunyüzdem insanları kınama
Çocuk bir kumardir iyi huylu çocuk pek azdır...
Bazen kendine vakit ayırmak için mecbur kalıyor insan Ama iyi bir yöntem değildir
Değişiyo bebem yha bebe oyalansın diye veriyon eline
Teknoloji çağında çocuğunu teknolojiden uzak tutmak hata olur. Belli bir yaşa kadar verme tabi. Ama okul çağına geçtiğinde kullanmaya başlamalı. Sadece kontrol altında ve sınırlı olmalı.
Vermem diyenler önce kendileri kurtulsun bu illetten
İşte en büyük sorun bu zaten herkes çok bilmiş. Teknoloji çağında doğmuş çocukları sanki 90 lı yıllarda doğmuş gibi yetiştiremezsiniz. Teknolojinin önünde durmak sel sularının önünde set olmak gibidir.. Teknolojiyi iyi yönde kontrol edin..
Yapmam dediğin ne varda yapıyorsun
ben de bundan korkuyorum
Aynen öyle değişiyor. Ablam da çok eleştirirdi. Çocugu televizyon izlemeden durmuyor mecbur açiyor.
asla çocuğuma tablet vermem. aktivite yaparız öyle saçma canım youtuberler influencerler izliyp onlar gibi olmasın tövbest uyuşturucu koyup polise veririm öyle bişe olursa
Sen de onlar gibi olacaksın. Çocuk düşünüyorsan böyle şeyler deme derim
Evet ebeveyn olunca durumlar değişiyor, söylediklerinln hepsini yutuyosun ama yinede 3t den mümkün mertebe uzak tutmak lazım
tüm yük senin üzerinde olursa yetişemexsen bir şeye yapman olası
Kınayanın başına gelir çok kötü günler göreceksin
Anne olsaydım vermezdim asla
Anne olunca bakarsın.
Tablet verip susturmak bir çözüm değil
Şimdi ki nesil zaten tabletle doğuyor
Çocuğumu bunlarla tanıştırmayacağım
Anne yüreği kıyamıyor galiba yağ
Değişmez, disiplin gerekli
Sen vermeyeceksin zaten çocuk zorla el koyacak
Oyle bunalacsksınki kendi ellerinle vereceksin😂😂
Teorikle pratiğin çarpışması..