Ben yaşayamadığım ve hissetmediğim bütün güzel duyguları ona verebilmek için isterim. Anne ve yavru arasındaki bağ çok güzel, buna sahip olmak, çocuğumun tatlı sözleriyle mutlu olmak, dünya ne kadar kötü olursa olsun hem kendisine hem dünyaya iyi bir evlat yetiştirmek isterim. Ama doğum yapan herkesin anne olmadığı gibi kendi doğurmadığı halde annelik yapan insanlar var. Allah isteyen bütün insanlara hayırlı evlat nasip etsin.
Muhtemelen öncelikle eşimle oturup bu konuyu enine boyuna konuşmak isterdim, kendisini anne olmaya hazır hissediyor mu? Ben kendimi baba olmaya hazır hissediyor muyum? Çocuğumuzun ihtiyaçlarına gerçekten gereken ilgiyi verebilecek miyiz? Çocuk olduğunda ilişkimizde ne gibi şeyler değişebilir ve değişen şeyler bizi nasıl etkileyebilir ya da ne gibi şeylerin değişmesine müsaade etmeyiz ya da etmemeliyiz? Maddi anlamda çocuğumuz rahat edebilir mi? Eşimle var olan iş hayatımız çocuğu ne derecede etkiler, yeterli ilgiyi ve sevgiyi ayırabilir miyiz? Düşünebileceğim neredeyse her şeyi düşünmek isterim açıkçası, elbette her şey insanın düşündüğü ya da planladığı gibi olmayacaktır o zaman da nasıl olmaması gerektiğini öğrenmiş olursun en fazla.
Eskiden kimse birşeye dikkat etme ihtiyacı hissetmezdi. Ama devir çok değişti. İnsanlar öncelikle maddi gücüne bakmaya başladı. Çünkü bir bebeğe sahip olmak onun masraflarına dayanabilmek oldukça zor oldu.
Maddi ve manevi olarak hazır olup olmadığımdan emin olmaya çalıştım. Bence maddi olarak hazır değilsek çocuk yapmamalıyız. Bez olmuş kaç para. Maneviyat da çok önemli. Bir anda küçük bir varlığın tüm sorumlumluluğunu almak kolay değil, psikolojimiz buna hazır olmalı. Ben kendimi her açıdan hazır hissettiğimde çocuk yapmaya karar verdim.
Gercekten esimi seviyormuyum sorusuna cvp ver sonrasinda cocuk yap çünkü esin seni sevmiyorsa hatadirr sen sevmiyosan hatadir gerisi kolay cocuk icin en büyük garanti sevilen bi bireylerin sevgisi olucaktir.
önce kendimi baya bi süzgeçten gecirieim, İyi çocuk yetistirebilirmiyim, ayrılıkta bakabilirmiykm tek basına vs. sonra Babaya ( genetik faktörler, karakteri, sorumluluk vs.), iliskimizin saglamligina finansal durumumuza uzar gider.
normal egıtımlı bıreyler bunu dusunerek adım atarlar sayısınıda bunu goze alarak belırlerler . dogu, g. dogu mantıgı gıbı saldım cayıra mevlam kayıra degıl olay
Sigara kullananlar 6-7 ay öncesinden sigarayı bırakmalılar çocuğun genlerine geçiyormuş çocuk sağlıklı olursa ailede sağlıklı bir iletişim ve huzurlu bir hayat olur çocuğun hayatını gelişimini etkiler.